Şimdi Ara

Ekşi sözlükten kovulmama neden olan mesajım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar olay geçtiğimiz pazar günü meydana geldi , açtığım konu ‘’depresyon ve kansere sebep olan candida mantarı’’. 18 saat boyunca 300 kişi favorilerine ekledi mesajımı, 50 adet yorum aldı ve konu günün gündem maddeleri arasına girdi. Silinme ve ekşi sözlükten atılmam sebebi ise ekşi sözlük kriterlerine uygun olmayan mesaj atmış olmam imiş (!)

    Mesaj içeriği orjinali şu şekilde idi;

    ‘’Bağırsaklarımızda herbirimizin ortalama 1.5 kg mantar bulunmakta, iyi huylu (oksijenli solunum yapanlar) ve kötü huylu (oksijensiz solunum yapanlar) olarak ikiye ayrılıyorlar.
    candida diye isimlendirilmiş olanları bağırsaklarımızda yaşayan mantarların kötü huylu olanlarıdır. bu mantar çeşidi oksijensiz solunum yaptığından sigara içenlerde sayısı oldukça fazla (kandaki karbondioksit miktarından dolayı), ayrıca karbonhidrat, hazır fermente ürünler (turşu, sucuk vs) ,koruyucu içeren gıdalar , baklagiller bunları besleyen gıdalardan bazıları. bu gıdalar tüketildiğinde bağırsaklarımızdaki iyi huylu mantarlara üstünlük kuruyorlar, çok fazla olduklarında da vücudumuzun her organına yerleşebiliyorlar.

    ayrıca iyi huylu mantarlara göre çok dayanıklı olduklarından penisilin kullanımında veya alkol kullanımında hayatta kalıyorlar, ve oranları iyi huylu mantarlara üstünlük kuruyor.

    vücudu çok fazla sardıklarında vücut direnci düşüyor, hastalıklara karşı vücudumuz savaşamıyor, yapılan araştırmalarda kanser hastalarının yüzde doksanında candida sayısının oldukça yüksek olduğu saptandı.

    depresyon ile bağlantısı ise şu şekilde; bağırsaklarımızı saran candidalar besinlerin emilimini engellemekte, gıdanın önemli kısmını kendileri kullanmakta , yeterli enerjiyi alamayan beyin seratonin salgılayamamakta, dolayısıyla kişi yorgun düşmekte, ayrıca ikinci beynimiz olan sindirim sistemini de yönlendiren bu mantarlar sindirim sistemimizde oluşturacağımız seratonin oluşumunu engellemekte. (seratonin hormonu’nun yüzde on u beyinde, yüzde doksanı sindirim sisteminde salgılanmakta) ayrıca yaptıkları anaerobik solunum sonucu açığa çıkan toksik maddeler şişkinlik yapıp reflü ve panik atak a sebebiyet verebilmekte.

    kişinin yediklerini beyinle sindirim sistemi direkt etkileşimde olduğu için yönlendiren bu mantarlar aşırı kiloya almaya da sebebiyet verebilmekte. ayrıca kadınlarda vajinal akıntı, erkeklerde penis mantarı yapabilmekte, sabahları ise ağzımızda kötü kokuya neden olabilmekteler.

    candida ile savaşı ise yediğimiz gıdaları seçerek yapmalıyız. taş devri diyeti diye tabir edilen diyeti uygulayıp münkünse sebze ağırlıklı, karbonhidratsız bir diyet programı uygulanmalı, bol bol sarmısak tüketilmeli, yaban mersinitüketilmeli, alkol ve sigaradan uzak durulmalı.’’



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oRLaNDo -- 4 Aralık 2018; 13:45:22 >







  • Hocam kötü huylu mantarlara ırkçılık yaptığın için atılmışsındır. Belki o mantar olarak doğacaktın, ne bileceksin.
  • Sinir bozucu olan şu; gelen yorumlar şöyle idi , ‘’sen kimsin, nasıl bir ağız bu , daha bilimsel anlat, sana mı sorucaz, boşuna mı okuduk biz, büyük şirketler bunu görürse ekşi sözlüğe dava açarlar çünkü menfaatleri bozulur vs. İyi yorum yapan 5-10 kişi vardı ama onlara da hep bozuk attılar, iyi yorumlar sonrasında genelde pm olarak gizli geldi, Hatta bir ara bir ekşi sözlük modu yorum attı ‘’ bunlar zaten biliniyormuş, ben attention whore luk yapıyormuşum’’ daha fazla yorum yapmayayım çünkü gerçekten çok moralim bozuldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oRLaNDo -- 4 Aralık 2018; 13:28:32 >
  • Ben hala yazarım
  • Okumadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-127142DBC -- 4 Aralık 2018; 13:47:59 >
  • Ekşi sözlük’te sizin yazdığınızdan daha da gereksiz binlerce yorum ve konu var.

    Sizi niye kovdular hala anlamadım?
  • Ekşi sözlük herşeyi bildiğini sanan entelektüel takılan insanlarla dolu
  • Gercekten cok degerli bir konu acmissiniz. Birkac haftadir benim de gundemimde kendileri
  • nargiletör kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim, amacımız bilgi paylaşımı ve insanların iyiliği, dh forum u bu yüzden seviyorum, burada insanlar son derece yapıcı ve iyi niyetli, ekşi sözlükte herkes birbirini küçümsyeyici yorumlar yapmakta , bir imla hatası yapsanız hemen karalama kampanyası vs., herkes birbirine entellektüel bir gösteriş yapma çabasında, biraz halk diliyle birşeyler yazsanız okumuyorlar bile hadi oradan sen kim oluyorsun hadsiz diye
  • Kardeş sen burayı ekşi sözlükle karıştırdın heralde dhliler bunu okumaz
  • 45 k dayim 2 yıldır. Gecen kufur edip uzaklastim daha da acmam.
  • O konuyu sen mi açmıştın

    Atılcak birşey göremedim ben
  • Simone Simons kullanıcısına yanıt
    ula bu geyik de 15 senedir var, 10 sene önce yazarlık başvurusu yapsan 10 senelik yazardın.
  • Yeterli bir kaynak vermediğinizden olabilir mi ? önemli bir konuda boş yapıyor da olabilirsiniz ?
  • Acaba herkes birbirine düştüğü için atmış olabilirler mi? Gerçi en fazla mesajın silinir.Herkes küfürlü konuşuyor.Onlara bi şey olmuyorda sizi mi farketmişler.Ben o siteyi laf salatası yapan ciddiyetsiz topluluk grubu olarak görüyordum.
  • Yok hocam, alkole , karbonhidrata laf attık diye karatay gibi günah keçisi yaptılar bizi sadece
  • Orada insanlar ekonomik olarak da üstün bence.





    Yazdıklarınıza imzamı atıyorum.



    Üniversite sınavına hazırlanan birisiydim geçen sene.Hala hazırlanıyorum kendime güven geldiği için.



    Olay şöyle başlıyor ben 178 55 kg bir kardeşinizim.Lise boyunca tamamen hazır yedim.Sonra sınava 3 4 ay kala abur cubur fast food şeker çikolata bıraktım.

    Sonra birden enerjimde değişiklik meydana geldi.Yıllardır halsizlik sorunuyla her sene kan tahlili yaptıran ben sorunumu çözmüştüm.Halsizliğim azalmıştı.



    Sonrasında okul bitince yaklaşık 5 ay önce hazır yemekleri kesinlikle bıraktım.Sivilcelerim gitti yüzüm güzelleşti kilo bile aldım mutlu ve dinç uyanıyordum.Halsiz uyanmaktan nefret ettiğim günler geride kaldı.



    Bir hafta zorunluluktan tavuk pilav yedim dışarda.Bünyem mahvoldu.Sonra kestim.



    Şu an eksiğim spor yapmamak,eminim spor yapınca o iyi huylu mantarlar daha baskın hale gelecek.Kilo alacağım belki de.



    Yazdıklarınız benim tecrübelerimi onaylarcasına bilgiler.



    Ekşi sözlüğe takılmayın bu konuda bir makale vardır belki.Ama kapitalist insanlar bunların yayılmasına izin vermiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oRLaNDo

    Yok hocam, alkole , karbonhidrata laf attık diye karatay gibi günah keçisi yaptılar bizi sadece

    Nedeni milleti uyandırmandır.
    Bırak uyusunlar elleşme modundalar.
    Sana dediği gibi büyük şirketler görürse ne der demiş ya.
    Aynen öyle hepsinin herşeyden haberi var fakat işlerine gelmiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.