Şimdi Ara

28 yaşında tıp okumak?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Edit: Bugünkü sektör seminerinden sonra şirketlerin kapısında yatmaya karar verdim. Tıp hikaye.

    Gençler mühendislik bitiyor ama o diploma bana bir fayda sağlamayacak. Param var, her türlü okuyabilirim. Tıp düşünüyorum. İlk başta Cerrahpaşa Türkçe deneyeceğim. (Bu sefer kasacağım, sadece lise 1'de hayvan gibi çalışarak ve lise sonda devamsızlıktan kesin olarak sınıfta kalması gerekirken o berbat tempoya rağmen 9500'lerdeydim. Yeni sistem bana ölesiye uygun ayrıca) Olmazsa Akdeniz Üniversitesine gideceğim. Hatta oradan da site içinde daire satın alacağım gerekirse. Duruma göre. Akdeniz Ünivertesini kazanırım. E biraz eminim. Mühendislik bana göre değildi, bunu ikinci seneden anladım ama babam tehdit etti maalesef, bırakamazsın diye. Çok üzücü de olsa durum bu. Bu dönem okul ancak bitiyor.

    Mühendisliğin ülkemizdeki hali içler acısı. Gerçekten şevk kırmak istemem ama ben senelerce 2k'ya çalışamam. Sizi bilmem ama iyi olanlar parmakla gösteriliyor bu ülkede. Girişte 7k alan adam vardı, o mesela apayrı bir örnek. Bunun dışında 7k bile işimi görmeyecek bir para. Zaten babamla ilişkim pek olmasa da o bile 6 haneli kazanıyor. (Noter ve 3 işi daha var, bile demek yanlış belki ama adam değildir kendisi)

    Ne yapmalı? Tıp okumayı kafama koydum artık. Mühendislik yapmam. E evde oturmak da olmaz. Cerrahi düşünmüyorum. Mikrobiyoloji veya başka türlü evrimsel konularla alakalı dallar seçeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardware News TR -- 6 Aralık 2018; 14:21:8 >



  • Ziyaaa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DepremDede

    Ziyaaa
    Anlamadım? Ah beni bir tanısan. Mühendisliği okula hiç gitmeyerek bitiriyorum bu arada. (Ortalama %10 devam, en fazla) Devamsızlık konusunda yalvardıklarım oldu. :D Tabii 9.5 senede bitiyor, o ayrı mesele. Neyse, buradaki mallar beni şizofren sanıyor ama tanışman yeterli. Bu yaz 8000 liralık kulaklık alıyorum mesela. Aksilik çıkmazsa tabii. :D Grado GS2000e.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardware News TR -- 6 Aralık 2018; 12:3:49 >
  • Bosver.
  • Keşke benimde adam olmayan zengin bir babam olsaydı tıp okutsaydı daha sonra bak ben doktor oldum diye karşısına çıksaydım.
    Leş mühendis olduk bizde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HİBİDİHUBLA1

    Bosver.
    Bende lisede senin gibiydim ama grubum vardı. Dışlanmışlar grubu. Son sene iyicene saldım, onlarla da aram açıldı. Şu anda kimsem kalmadı liseden. Son sene zaten okula uğramayı bırak, sınavları bile topluca oldum. Etüt falan hak getire. :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tootpick

    Keşke benimde adam olmayan zengin bir babam olsaydı tıp okutsaydı daha sonra bak ben doktor oldum diye karşısına çıksaydım.
    Leş mühendis olduk bizde.
    Babadan pek para koparamıyorum. Adıma kayıtlı anne tarafından aylık 1000 Euro var. Bu yüzden kurun artması bazen işime geliyor. Her zaman değil. Anadan da 2 ev var. Babadan da bir şeyler koparacağım. Tek kardeşim var.
  • Kayra boşver tıpı
  • Hocam seni arıyordum forumda ya bayadır göremedim
  • kayra sürekli zeki olduğundan bahsediyorsun ama 28 yaşına geldiğin halde kendi etrafına dönüp duruyorsun ya da zekanı nasıl kullanacağını bilmiyorsun ama bu da zeki olmadığını gösterir.
  • Kazanamazsın uğraşmana değmez

    Hadi kazandın diyelim 6 sene tıp 34 yaşında asistan doktor olucan yine 5 sene daha adam akıllı para alamıcaksın uzmanlık sınavı var tıpı kazanmaktan daha zor bi sınav ona çalış falan 40 yaşındasın leş gibi hastalarla uğraşıcan o yaşa kadar..Sanırım zorunlu olarak doğu görevi var bi de oralarda sürüneceksin zor iş...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batalla16 -- 6 Aralık 2018; 13:8:5 >
  • Biz mühendis olduk 22 yaşında sen 40 yaşında başlarsın mesleğe



    Edit: i have limited company
  • Kayra o kadar ovunuyordun elektronik devre çiziyorum çok zekiyim fen lisesinde okudum diye. Tıbbı boş ver , insanları biraz olsun seviyor olman lazım bu sende yok. Olabiliyorsan mühendislikte daha iyi ol. Tıpta okuyanlarla da dalga geçme
  • 23de mezun olup kpssyi kazandım . 4 yıldır çalışıyorum 27 yaşındayım. Bence çok şey kaybedersin
  • Sen bir tipa girip mezun olup uzmanligini alana kadar 40 yasinda olursun zaten en az, bir silkin kendine gel be birader, farkinda misin bilmiyorum ama omrunun 3 te 1 inden fazlasi bitti bile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest87628

    kayra sürekli zeki olduğundan bahsediyorsun ama 28 yaşına geldiğin halde kendi etrafına dönüp duruyorsun ya da zekanı nasıl kullanacağını bilmiyorsun ama bu da zeki olmadığını gösterir.
    Zekadan kastına bağlı zeki olup olmadığın. Çok fazla alanı var. Sosyal zekam azdır mesela ve çok büyük sıkıntılar yaşadım. Haliyle olay bu noktaya geldi. Yoksa ben kendi zekamı teyit edecek kapasitedeyim.
  • Gençler bugün mikro denetleyici ve güç alanında seminer veren bir mühendis geldi. Açıkçası ne kadar aşık olduğumu hatırladım. Ben kararsızım ama tıptan vazgeçtim. Sürekli şirketlerin kapısında yatmaya karar verdim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yirikalische

    Sen bir tipa girip mezun olup uzmanligini alana kadar 40 yasinda olursun zaten en az, bir silkin kendine gel be birader, farkinda misin bilmiyorum ama omrunun 3 te 1 inden fazlasi bitti bile.
    Haklısın. Dilerim mühendis olarak iyi yerlere gelebilirim. Bilgim sahaya yönelik ve bunu değerlendirebilirsem kapılar açılır. Mikrodalga formül dersleri yüzünden senelerdir uzadı ama bu dönem bitsin. Kafa atarım kendime yoksa. O da pek mümkün değil, bitsin. Sen de bayağı şanslısın bu arada. Sektöründe az mühendis var zaten. Bir İnşaat veya Makine, aman aman.
  • "Atom Fiziğine de Profesörlüğe de Lanet Olsun!" deyip ben de bıraktım. Tıp okuyacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hardware News TR

    Haklısın. Dilerim mühendis olarak iyi yerlere gelebilirim. Bilgim sahaya yönelik ve bunu değerlendirebilirsem kapılar açılır. Mikrodalga formül dersleri yüzünden senelerdir uzadı ama bu dönem bitsin. Kafa atarım kendime yoksa. O da pek mümkün değil, bitsin. Sen de bayağı şanslısın bu arada. Sektöründe az mühendis var zaten. Bir İnşaat veya Makine, aman aman.

    Sektorumde daha az muhendis yok aslinda, is imkani daha fazla.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.