Şimdi Ara

ASGARİ ÜCRETİN 1500 EURO

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
1
Favori
46.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
353 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Olduğu Fransa'da, Benzinin 1.5 Euro Olacağını Duyan Halk Ülkeyi Ayağa kaldırıyor; Asgari Ücretin 1603 lira Benzinin 6 lira olduğu Türkiye de İnsanlar "Yüksek benzin Fiyatlarını" protesto eden Fransa Halkıyla dalga geçiyor! işte Memleketin Özeti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Arkadasim herseyi acikca ozetlemissin bence kendi bideonu birkezde sen izle niye insanlarin almanyaya gitmek istedigini anlarsin.

    Not videoda arabaninvergisi be 2 defa fullemekten bahsetigin kisimdan sonrasini izlemeye bile gerek duymadim en azindan vergisini odeyip fulleyecek 1 araban var asgari ucretle 😊

    Umarim yeterince aciklayici olmusdur
    Hocam bu ülke tam bir tımarhane, bakın rahmetli Bülent Ecevit'in mükemmel bir projesi vardı Köy-Kent projesi, rahmetli pilot olarak Ordu-Mesudiye köyünü seçmiş, Sanat evleriyle, tenis kortuyla, köylülerin ortak olduğu fabrikası köy baştan yaratılıyor. Köyde işsiz tek adam kalmıyor peki sonra ne oluyor biliyor musunuz? Koskoca köyden Ecevit'e sadece 3 oy çıkıyor, o yüzden bu milleti seven yaranamaz.
    Halkın ne suçu var. Geçmişte protestoculara orantısız güç kullanıp coplaya coplaya dövdüler, gaz bombaları attılar, sakat kalanlar kör kalanlar hatta ölüp faili meçhul kalanlar bile oldu protesto esnasında. İnsanların geriye bir canları kaldı ondan da mı olsunlar. Yapacak bir şey yok benzin satışını kökten yasaklıyoruz deseler bile kimse çıt çıkarmaz bu ülkede bu saatten sonra.
    Alışılmış çaresizlik diyoruz bu duruma arkadaşlar, bugün bazı zamlara ve ekonomik sıkıntılara tepki göstermek adına yasal protesto bile yapsanız. Devlet tarafından hain ilan edilirsiniz ve halkın belli oranda çoğunluğu sizi sorgusuz sualsiz hain olarak görür, destek yerine tepkiyle karşılaşırsınız. Günün sonunda tepki gösterdiğiniz devlet sizi bastırır ve serçimlerde koz olarak kullanılırsınız. Yani uzun lafın kısası bu ülkede herkes her şeyi kabullenmiş, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın kafasında, dertsiz başına dert almadan çorbası kaynasın derdinde...



    Maalesef vatandaşımız sorgulamayan, tepki verse bir şeyin değişmeyeceğini düşünen zihniyette...
    Berlindeyim bir haftadır. Market alışverişi yapıyorum 1 kilo dana kıyma 6 euro domuz dana karışık kilosu 4, gece hayatı harika ve ucuz, yaşamı ulaşımı her şeyi o kadar ucuz ki 1500 civarı asgari alan birisi bırak rahat yaşamayı rahat rahat birikimini yapar üstüne. Daha neler neler var da anlatsam yetmez. Buraya gelmeden millet orada da zormuş falan diye anlatıyordu alakası bile yok.
  • kardeşim şimdi türkiyede marketlerde iyi domates 12-16 lira arasında

    bakınız düzgün güzel semtlerde de ev kiraları 6-10bin lira arasında istanbulda.

    bizde asgari ücret 1500 euro diye ağlamayın yani , şükür edin geçinin bu parayla.
  • Fransa'da insanlar böyle zamlara alışık değiller ve demokratik gösteri haklarını kullanıp geleceklerini ipin ucunu baştan sıkı tutarak emniyete almak istiyorlar. Türk toplumu ise zaten zamlardan tabiri caizse yalama olduğu için tepki koymaya gerek bile duymuyor. Üşengeçlik, sindirilmişlik ve çaresizlik duyguları ile durumu kabullenmeye çalışan bir toplumuz malesef. Fark bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halkımız zıt kutuplarda oldukça birleşip hak iddaa etmek imkansız.

    Bir zamanlar CHP bu işi üstlenmişti çok kereler köprü zamları gibi faiş zamları mahkemeye taşıyıp geri aldırmıştı ama halk karşılık olarak zam yapanlara tüm yetkiyi verince artık bizim için yapılacak çok bir şey kalmadı.
  • Farklı olan halk sendekiler koyun.
  • 1.5 euro : 9 tl. yani onlarda benzinin litresi 9 lira. ya bizde ? 6 liradan daha az.


    işyerinde bu düşünceyi savunan 4 5 tane asgari ücretli akboy var. çıldırıyorum.
  • RevesAtelier kullanıcısına yanıt
    Arkadasim herseyi acikca ozetlemissin bence kendi bideonu birkezde sen izle niye insanlarin almanyaya gitmek istedigini anlarsin.

    Not videoda arabaninvergisi be 2 defa fullemekten bahsetigin kisimdan sonrasini izlemeye bile gerek duymadim en azindan vergisini odeyip fulleyecek 1 araban var asgari ucretle 😊

    Umarim yeterince aciklayici olmusdur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • adamların kanında var rönesans-reform gibi akımları yaşamışlar, hak hukuk nedir küçücük yaşlarda gerçek manada öğreniyorlar. bizim gibi gelişememiş hatta o zamanlar yok olmak üzere olan bir ülkeye bir asker ittire kaktıra cumhuriyet getirdi, kanıksayamadık hala tam olarak. kanımızda yok bu, 20. yüzyılda ilan edilen cumhuriyet rejimini 21. yüzyılda seçimle tek adam rejimiyle değiştiriyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardwired -- 6 Aralık 2018; 20:39:0 >
  • RevesAtelier kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de asgari ücrete araba alıp benzinini fulleyebilir misin? Ciddi ciddi orada yaşam şartları daha zor diyebiliyosunuz enteresan en basitinden elektronik eşya fiyatlarını karşılaştırın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osvajac -- 7 Aralık 2018; 22:12:56 >
  • RevesAtelier kullanıcısına yanıt
    En dandik yerlerde bile ev kiralı 1000 tl ye yaklaştı ve geçiyor artık :D kaldı mı elde 500 tl. haydi hesapla. Türkiye bırak 2 defayı, depo fulleme diye bişi yok. 50 liralık alırsın. :D gerisi hesaplaması kolay zaten 0 sıfır sıfır
  • Halkın ne suçu var. Geçmişte protestoculara orantısız güç kullanıp coplaya coplaya dövdüler, gaz bombaları attılar, sakat kalanlar kör kalanlar hatta ölüp faili meçhul kalanlar bile oldu protesto esnasında. İnsanların geriye bir canları kaldı ondan da mı olsunlar. Yapacak bir şey yok benzin satışını kökten yasaklıyoruz deseler bile kimse çıt çıkarmaz bu ülkede bu saatten sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RevesAtelier kullanıcısına yanıt
    seçim kazanmayla akıllı olunmuyor kardeş.



    bunu iyi idrak edin ki, millet size hayvan isimleriyle yakıştırmayı bıraksın...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçim kazansa da koyun meeler,

    Sonra kasap onu eller...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • RevesAtelier kullanıcısına yanıt
    türkiyede asgari ücret 1603 lira
    600 kira, 70 elektrik, 50 su,doğalgazı ortalama aylık 150 = 870
    Şehir içini saymıyorum orada kiralar 1500 e kadar var,
    Arabanın sigortası aylık 100 lira olsun kaldı 633 lira
    Tabi benzin de atmak lazım , iki kere fulleyecen 45 litre olsa depo, mütevazıyım, 90*6,18 556 lira
    kaldı 77 lira
    kablotv kullanmıyoruz diyelim hadi o bedava onun yerine internet 60 lira ( mecburi değil ama )
    kaldı 17 lira
    iki kerede büyük alışveriş yapsan çok büyük olsa 300 er liradan 600 lira kaldı -583 lira
    ev telefonu yok diyelim cep telefonu görüşmeleri 50 lira desek -633 lira


    İnsan aklıyla alay mı ediyorsun, koyduğun videoyu burada yapamıyor insan.
    orada asgari ücret temel ihtiyaçlardan fazlasını sunarken burada temel ihtiyaçlara yetmiyor
    1200 euroyu türkiyeye getirip iyi yaşıyor gurbetçiler, hadi 1 euro 1 lira dan çevirsinler bakalım.
    Onların tek derdi euronun artması, çünkü ne kadar artarsa buraya dondüklerinde o kadar zengin oluyorlar, vatan filan HİKAYE!!!
  • Zam değil zamcık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fransızlı bizi kıskandığı için protesto ediyor sizi kafasız gılıçdar fetö başörtülü bacımın hülo geziciler sizi.

    Fransız halkı gezici fetöcüdür şimdi onların zamları çektirmesi yüzünden fransız siyasileri ejder meyveli dinozor daşşa yiyemicekler lanet fransızlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Fransa'da insanlar böyle zamlara alışık değiller ve demokratik gösteri haklarını kullanıp geleceklerini ipin ucunu baştan sıkı tutarak emniyete almak istiyorlar. Türk toplumu ise zaten zamlardan tabiri caizse yalama olduğu için tepki koymaya gerek bile duymuyor. Üşengeçlik, sindirilmişlik ve çaresizlik duyguları ile durumu kabullenmeye çalışan bir toplumuz malesef. Fark bu.
    "Demokratik gösteri haklarını kullanmaları" ibaresi dışındaki düşüncelerinize katılıyorum...

    Zira;yakıp yıkarak, devletin malına zarar vererek hak aranmaz.

    Ha; işe yaradı mı? Evet. Fakat bu, yinede yapılanların yanlış olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alışılmış çaresizlik diyoruz bu duruma arkadaşlar, bugün bazı zamlara ve ekonomik sıkıntılara tepki göstermek adına yasal protesto bile yapsanız. Devlet tarafından hain ilan edilirsiniz ve halkın belli oranda çoğunluğu sizi sorgusuz sualsiz hain olarak görür, destek yerine tepkiyle karşılaşırsınız. Günün sonunda tepki gösterdiğiniz devlet sizi bastırır ve serçimlerde koz olarak kullanılırsınız. Yani uzun lafın kısası bu ülkede herkes her şeyi kabullenmiş, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın kafasında, dertsiz başına dert almadan çorbası kaynasın derdinde...



    Maalesef vatandaşımız sorgulamayan, tepki verse bir şeyin değişmeyeceğini düşünen zihniyette...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.