Şimdi Ara

Türkiye Cumhuriyetinde düzeltilmesi gereken bozukluklar çok kim düzeltecek ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknokratik

    Önce eğitim sisteminden baslanılmasi lazım. Ahlak dinden ayrılmaz. İslam dini Kurana ve sünnete gore kıvırmadan çocuklara aşılanmalıdır. Gecmisine söven ingilizin fransızin yazdığı yalan tarih kitapları çöpe atılmalı. Mufredat değiştirilmelidir. Kurtuluş İslamdadir. Osmanli İslamı uyguladığında dünyanın efendisi oldu, ne zaman islamdan uzaklaşmaya başladi geriledi ve sonunda yıkıldı. Tek çaremiz İslam , başka kurtuluşumuz yok.
    cogunlugu musluman olan ya da seriatla yonetilen Islam ulkeleriyle, cogunlugu ateist olan iskandinav ulkelerindeki refah seviyesini bir karsilastir bakalim kurtulus Islam'da mi...
  • Of, yine mi bu üye? Şeyh Said övüp Atatürk düşmanı olmak hangi dinde ve hangi ahlakta var acaba?

    Konu sahibi üye "terör"ü de unutmuş. Gerçekten çok sorun var ve düzelmeyecek gibi. En azından şu terör bitse, can vermesek artık.
  • “İslam dini Kuran a ve sünnete göre kıvırmadan” ne demek bu ? İslamı nasıl kuran ve sünnetten ayıracaksınız çok merak ediyorum .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknokratik

    Din ahlak aynı demedim , biribirinden ayrılmaz dedim biraz dikkatli oku. Adem a.s 'den beri tek din İslamdır. Şeriatler değişmiştir Tek Allah var, insanlar dini bozduğu için Allah kitap ve peygamber göndermiştir. Son peygamber ve kitap Hz Muhammed sav ve Kuranı Kerimdir . Çocuklara dini doğruyu ahlakı empoze etmek kotu bir şey değildir. Osmanlı'nın gerilemesinin sebebi İslamdan uzaklaşmaktir. Batınin sadece ahlaksızliğini almışız. Cumhuriyetle de bu devam etmiş . 100 yıldir halimiz ortada. İslam hem birey hem de devlet ıcin kurtuluştur. İslam bilime karşi değildir. Osmanli altın çağında ,çağın en teknolojik silahlarına sahipti. Sen uzaya cıktında İslam mi engelledi.

    Alıntıları Göster
    Şunu okuyan da Osmanlı, İslamiyet sayesinde altın çağını yaşadı ve teknolojik olarak gelişti sanacak. Açın biraz tarih okuyun Ortaçağ Avrupası ne haldeymiş, Kuruluş ve Yükselme dönemlerinde Avrupa'da ne gibi iç savaşlar varmış. Fatih'in İstanbul'u fethetmesini sağlayan teknolojiyi getirenler Müslüman mıymış? Bu fetih sonrasında tüm dinlere gösterilen hoşgörü politikası sayesinde batıdaki bilimadamları ve filozoflar İstanbul'a akın etti. Harp teknolojisinde ilerlememizin en büyük etkeni budur. Yavuz eğer elinde Fatih'ten kalma yeni nesil toplar,tüfekler olmasaydı biraz zor yenerdi Safevileri Memlükleri. Yavuz halifeliği aldı getirdi ne oldu sonra? Oğlu Kanuni 1000 yıllık İslam hazinesinin gücünü ve 250 yıllık devlet birikimini arkasına alıp Avrupa'nın en zayıf zamanında korku saldı. Evet Osmanlı bu dönemlerde büyük bir imparatorluktur ama bunun zerre İslami düzenle falan ilgisi yoktur. Osmanlı İslamı dediğin yerde 3. Murad zamanında kurulan ilk rasathane Şeyhülislam fetvasıyla yıkıldı. Sebep de gökyüzü incelenirken melekler rahatsız oluyordu. İşin özü Osmanlı, İslam'ı devletin içine sokmadan evvel güçlü ve bu güce güç katan bir devletti. Ne zaman ki hilafet sultanların eline geçti ve Arap kültürü geldi işte o zaman Osmanlı çöküşe geçti.




  • Ben bile düzeltirim hepsini bunlar zor seyler degil ama ülkeyi yönetenler istemiyor düzelmesini malesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.