Şimdi Ara

Ya bu küçük esnaf neden böyle tokatçı (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
9.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
130 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İltay Sigorta İ kullanıcısına yanıt
    küçük esnafta muhatap bulma sorun çözme şansınız %0
    büyük firmalarda en az %50
    alacağım her şeyi netten alırım
    sorun çıkarsa karşı ödemeli kargoyla yollar iademi yaparım
    bugüne kadar sorun da yaşamadım bu konuda

    toplum olarak ahlaksızlaşmamız apayrı bir konu
    elini atsan sahtekara dolandırıcıya çarpıyor
    bu forum dahil
  • break the cycle kullanıcısına yanıt
    Aynen mağara adamı taş devri hanzosu seni :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kırtasiyeye bir keresinde kitap almak icin var mı yok mu sordum adam bilgisayardan bir kac sayfa açtı şöyle bir baktim göz ucuyla kitapyurdunun sitesi. Adam bana oradan liste fiyatini söyledi oysaki kitap l.fiyatindan 15 tl ucuz kargo parasi falanda yok gittim kendim sipariş verdim. O gün bugündür acımam esnafa onlar ekmeğinin peşindeyse bende pesindeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birkaç yıl önce otelin birinde çalışıyordum.otelin müdürünün şöyle bir yönetim tarzı vardı:

    booking.com'dan rezervasyon yaptıran müşteriler hem kapı fiyatından daha ucuza kalırdı hem de onların ödediğinin %20'sini otel,booking.com'a komisyon öderdi.kapı müşterisinin 100 liraya kaldığı odaya booking.com müşterisi 70 lira öderdi üstüne %20 de komisyon ödenirdi.yani booking.com müşterisi 56 lira öderken kapı müşterisi 100 lira öderdi.buna rağmen müdürümüz booking.com müşterisinin odasına bornoz,terlik,meyve tabağı ve kuruyemiş koydururken kapı müşterisine terliği bile verdirmezdi :) booking.com müşterisine en güzel manzaralı odayı verirken kapı müşterisine en kötü odayı verirdi çünkü booking.com müşterisi kötü yorum yaparsa otelin puanı düşer ve alınan rezervasyon sayısı azalırdı.

    esnaf komisyon öder diye hiç acımayın.zaten yemek işi yapan esnaf %100 kar eder.İstanbul'un fazla gelişmemiş bir semtinde lahmacuncu dükkanı olan arkadaşım 4 yılda 150 bin liralık daire aldı.üstelik bu dükkandan 5 kişilik aile geçindi.şimdi 2. daireye girmişler onu ödüyorlar :) işler nasıl diye sorduğumda eskisi gibi iyi değil diyor.eskisi gibi olsa 2 yılda 1 daire alacak demek ki :)

    küçük esnafa acımayın.mahallemde bir elektrikçi var işleri hep ona yaptırırdım geçen sefer kazık atmaya çalıştığını fark ettim durumu ona anlatıp bir daha da iş yaptırmadım.ne zaman dükkana gitsem adam ya namaz kılıyor ya kuran okuyor sonra da milleti kazıklıyor :)

    ufacık bir ürün de alacak olsam Vatan,Teknosa gibi kurumsal şirketlerden alıyorum kazıklıyorsa da varsın onlar kazıklasın
  • Yurtdışı gezilerini paylaşan insanların birinin sözü aklımda kalmış.Burada her şey için pazarlık yapmak lazım pazarlık yapsanız da kazık yiyip yemediğinize emin olamıyorsunuz çok uçuk farklar oluyor bundan dolayı kafanız hiç bir zaman rahat olmuyor geziniz tatiliniz zehir oluyor tarzında bir şeyler demişti. Aynısı bizim ülke içinde geçerli sanırım.
  • Günümüzde küçük esnaf bulduğunu öpme derdinde.
  • Arkadaşlar günümüzde gördüğümüz bütün ürünleri internet üstünden alabiliyoruz, düşünün internetin yaygın olmadığı dönemlerde bu adamlar ne tuhaflıklar yapıyordu kim bilir ? Kendi çabamızla fiyat araştırıyorduk, esnaf ne derse o diyerek alıyorduk. Bu sebeple tanıdık bilindik esnaftan alışveriş yapmak diye bir şey vardı :) Fakat onlarda güveniliyor diye ayrı tuhaflıklar yapardı :)
  • 2 liralık ürünü bile internetten ya da büyük kurumsal mağazalardan alıyorum. amaç esnaf kazanmasın. zaten yakında çoğu batacak...
  • Aferim len cocuk arada faydali konular aciyon kari kiz meşaz islerini biraktin galiba

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şeyi satın almadan önce fiyatını araştırmak lazım. 2 defa başıma geldi. Ben demesen adamların firmanın yaptığı indirimden haberi yok veya habersizlermiş ayağına yatıyorlar. İndirim varmış deyince maillere bakmamışızdır yeni başlamıştır vs diyorlar.
  • Aslında büyük mağazalarla rekabet olsun diye küçük esnafın olması önemli ama bunlar hep işin üçkatını çakallığını düşünüyorlar.
  • Hepsi aç. O yüzden. Biraz nakit görseler aç kurtlar gibi saldırıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esnaf denen kişilerin %99'u böyledir. O yüzden yıllardır mecbur kalmadıkça esnaftan alışveriş yapmıyorum. Çocuklugumdan berı aılemın yanında calısıyorum, tıcaret ıle ugrasıyorlar o yuzden bu esnafları cok ıyı tanıyorum.
  • Artik kucuk buyuk esnaf farketmiyor inanin kör tuttuguna misal millete gecirmeye calisyorlar ozellikle buyuk buyuk teknoloji marketleri astronomik fiyatlar yazip internete ozel fiyat diye indirim yapiyor sepette yuzde bilmem kac indirim ama hala piyasa fiyatindan 2 3 bin yuksek kaliyor bu ulkenin civisi kaydi kur diye diye millete bindiriyorlar yeter ya insaffff



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan_44 -- 12 Aralık 2018; 18:28:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dışardan yemek söylemek hem pahalı hemde sağlıksız. Ona vereceğim parayla kendim malzemeyi alıp yaparım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technotronic -- 12 Aralık 2018; 18:30:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maligezgin

    küçük esnafa neden acıyorsun ki?
    bir şey alırsın arızalı çıksa arkasında durmaz
    iade değişim yapmaz
    sinirini bozduğunla kalırsın
    üstelik pahalı satar
    Dedim" bana iyisinden kapı kolu ver, Bİr önceki 2 yılda kırıldı sağlam birşey olsun."

    Çıkardı bir tane "al abi 30 lira."

    Dedim" bak kırılmayan birşey olsun, uğraştırma beni"

    "birşey olmaz abi, biz buradayız" dedi.

    8 ekimde aldığım kol 9 Aralıkta kırıldı. 2 ay. Götürdüm dükkana, "bir günde de kırılsa bişi yapamayız zart zurt... " Dedim" 30 liraya ne sen zengin olursun ne ben fakir sizin gibi esnafa da yazıklar olsun"

    Kolu satan diğer eleman bana bağış yaparcasına "Ben veeriiim yaa" yapınca, çıktım gittim.



    Yıl olmuş 2018 saygı yok, müşteri odaklılık yok, TKY yok... Anca nasıl müşteriye geçiririm derdindeler...

    Yer: emniyet evleri camii altındaki hırdavat...

    Beter olsunlar bir daha önünden geçersem... Sağlam olan diğer kolu da bıraktım belki lazım olur da.....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bu küçük insanlarda neden genellemezse ölecek hastalığı var
  • bir restorant sahibi olarak bişiler söylemek istiyorum. birincisi bu olayı yapan esnaf değil dolandırıcı. muhtemelen motorcunun çakallığı. işletmeler genellikle yemeksepeti fiyatlarını yüksek tutar. komisyondan dolayı. ama herkes nedense bütün esnafa saldırıyor. para kazanmak ayıpmış gibi. servet düşmanlığı muhtemelen. bir sakin olun önce. bizler eşek gibi çalışıp onlarca aile geçindiriyoruz. çalışanlarla ve müşterilerle uğraşmak dünyanın en zor işleri. sipariş verirken personele küfür edenmi ararsın, paramı unutmuşum diyip kaçanmı ararsın, sipariş 10 dk da gitmesine rağmen düşük puan verenimi ararsın, çorbayla beraber 8 ekmek isteyen mi ararsın, siparişi verip kapısını açmayan mı ararsın. bir müşteri her sipariş sonrası arayıp eksik yollamışsınız diyordu. bizde eksik ürünleri yolluyorduk. sonra çakallığı farkettik. aslında unutulmuyordu. fazladan ürün için ayak yapıyordu. ürünlerin tesliminde sayılarak verilmeye başladık. sonra siparişi kestiler. çünkü avantaları kesildi. ama bunlara laf yok. çünkü esnaf para kazanıyor ya. o yüzden gebersin hepsi. oyla herşeye zam gelsin ama onlar hiç zam yapmasın. herşeyi bedava dağıtsınlar. onların hiç masrafı yok. elektrik su doğalgaz bedava. çalışanları yok. herşey kendiliğinden ortaya çıkıyor. vergi vermiyor. muhasebe masrafı yok. motokuryeler aylık 3000 tl almıyor mesela. kuşlar getiriyor siparişi. kardeşim it kopuk esnaf yokmudur. vardır. allah belalarını versin. ama azıcık insaflı olun. bizler ticaret yapıyoruz risk alıyoruz. türkiyede her sabah yeni bi süprize uyanıyorsun. bir gün bomba patlıyor bir gün darbe oluyor bir gün kriz çıkıyor bir gün kanun değişiyor. işlerimiz bir gün 10 ise bir gün 2. ama çalışanlar ona bakmıyor. maaşlarını iş olsada olmasada ödüyoruz. bisürü kişiye ekmek veriyoruz. vatan hainlerine bu kadar tepki göstermiyorsunuz be. yazıklar olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retrocr -- 12 Aralık 2018; 19:10:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cormen

    Ya bu küçük insanlarda neden genellemezse ölecek hastalığı var
    ooo büyük insan gelmiş baban bakkalmı?
  • Küçük esnaf kadar başıniza taş düşsün inşallah anahtarlarınızi bırakırken veya alırken iyiydi sıkştığınzda küçük esnafa koşup abi 100 lira verde aylıkta vereyim dersiniz veya ürünleri alıp kara deftere yazdırmayi iyi bilirsiniz siz yapmamış olsanız bile anneniz babanız yapmıştır sizleri o şekilde büyütmüştür. Her esnaf i aynı kefeye koymamak lazım yukarıda bazı kendini bilmezler yok geleni öpme çabası içindeler yok efendim hepsi batsın ulan asıl siz batın geçmişiniz iyi öğrenin sonra buraya yazın.

    Her esnaf bir değildir, bir tutanın ve genelleme yapanın allah belasını versin.

    15 yıldır esnafim borca alıpta zamanında ödeme yapanı görmedim. Önce sözünüzü tutun sonra esnafa sallayın iş laf ebeliğine gelince sizde iyisi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selami023 -- 13 Aralık 2018; 10:4:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.