Şimdi Ara

Firefox Focus tarayıcısına yeni gizlilik özellikleri eklendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Mozilla tarafından geliştirilen Firefox tarayıcısı tüm kullanıcıları çekmek için farklı tarzda ürünlere sahip. Bunlardan gizlilik odaklı olanı ise Firefox Focus adıyla sunuluyor. Tarayıcı Android ve iOS kullanıcıları için iki sene önce paylaşılmıştı. Temel olarak gezinme sırasında girdiğiniz tüm bilgilerin uygulamadan çıktığınızda silinmesi mantığıyla çalışıyor. Yani şifreleriniz, otomatik doldurma bilgileriniz ve geçmişiniz dahil hiçbir bilgi tarayıcıya kaydedilmiyor.

    Android tarafı için yeni araçlar


    Firefox Focus’a gelen yeni güncelleme sayesinde Android kullanıcıları “Gelişmiş Takip Koruması” seçeneğine kavuştular. Bu özellik ile tarayıcıda gezinirken istediğiniz sitelere bilgilerinize ulaşma izni verebiliyorsunuz. Böylelikle örneğin konumunuza ihtiyacı olan bir siteyi isteğinize göre yetkilendirebiliyorsunuz. iOS versiyonunda ise tarayıcı, arama önerilerinde bulunmaya başladı. Bu yeni takip özelliği sayesinde çevrimiçi aktivitelerinizin görünürlüğünü daha kolay bir şekilde kontrol edebileceksiniz.



    Ayrıca Bkz.Bu yıl mobil uygulamalara 76 milyar dolar harcadık

    Çerezler, siteler arası geçiş takibi vb. birçok verinin de erişime kapatılabileceği bu yeni özellik Google’un güvenli arama servisiyle de birleşerek hizmete sunulmaya başlandı. Firefox Focus tarayıcısını aşağıdaki bağlantılar üzerinden indirerek deneyimleyebilirsiniz.


    Google Play: Firefox Focus


    App Store: Firefox Focus




  • Bu tarayıcı bana güven veriyor, örneğin Google bu özelliklerini sunduğunu iddia ettiği bir tarayıcı sunsa güvenmem, gizli sekmesine bile güvenmiyorum adamların. Fakat bu tarayıcı ne yazık ki tek başına kullanılabilecek düzeyde değil. Denedim fakat, feragat etmek gereken çok şey var ve günlük hayatta kullanışlılığı ciddi ölçüde düşürüyor

  • son dönemlerde ciddi bir popülerlik ve gelişimler yapmaya başladılar. gerçek bir tarayıcı!

  • Android System WebView üzerinden çalışırken son derece hızlıydı, zaten telefonumda kasmadan çalışan tek tarayıcıydı. Ne zaman Gecko motoruna geçti, hem kapladığı yer arttı hem de eski performansını aratır oldu. Şimdi Opera Touch'a geçtim, çok daha hızlı.
  • Android Os kullanip gizlilik pesine dusmekte ayri bir kafa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FF Focus, ana tarayıcım değil ama, kullandığım ve özelliklerini de oldukça beğendiğim bir tarayıcı. Türkiye'de insanlar şu çok bilmişliği bir bırakamadı gitti.. Privacy ve Anonymity farklı kavramlar. Android OS kullanıp, gayette mahremiyetinize önem vereceğiniz ayarlamalar, özelleştirmeler yapabilirsiniz. Bu bilgi ve öğrenme isteği ile alakalıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.