Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 2070 Max-Q performans sızıntısı: Masaüstü RX Vega 64’ten hızlı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

     

     

    NVIDIA’nın yakında Max-Q tasarımıyla piyasada olacak GeForce RTX 2070 ekran kartının ilk performans değerleri sızdırıldı. CES 2019 fuarı döneminde tanıtılması beklenen ve ışın izleme ile GDDR6 bellek desteği sunan ilk mobil GPU olma özelliğini gösteren kartın sonuçları, kullanıcılara ne tür beklentiler içinde olmaları yönünde bilgi verir nitelikte.

    Bir önceki nesil masaüstü GPU’ları kadar hızlı

    Kartın GeForce RTX 2060 Max-Q ile RTX 2080 Max-Q arasında konumlandırılacağını sanırız bilmeyen yoktur. Kart büyük bir ihtimalle 2304 CUDA çekirdeği, 1300 MHz GPU saat hızı, 8 GB GDDR6 bellek ile satışa sunulacak. Kartın bellek hızının masaüstü sürümüne kıyasla biraz düşük olacağı ve 12 Gbps’lik bellek modülleri ile geleceği tahmin ediliyor.

    Performans sonuçlarına ev sahipliği yapan test ise Final Fantasy XV oyunu. Tek bir oyun sonucunun ne kadar gerçekçi olduğu tartışılır olsa da kart, bir önceki nesil masaüstü sürüm GeForce GTX 1080 ve RX Vega 64’ten daha iyi sonuçlar elde ederek 1. sıraya yerleşmiş. Aşağıdaki resimde de görülebileceği üzere, bir önceki nesil GeForce GTX 1070 Max-Q’nun söz konusu testte sonuncu olduğu düşünülürse eski ve yeni nesil arasındaki fark da daha anlamlı hale geliyor.

     
     
    Eğer yayınlan sonuçlar doğruysa yeni nesil kartlar, NVIDIA’nın mobil pazardaki yerini iyice sağlamlaştıracağı anlamına geliyor.







  • Ne kadar iyi olursa fiyati da 2x oranla daha pahali olur, dollayisiyla kullanicilarin %99i icin peki bir sey ofade etmeyecek

  • Valla bana bu benchler hiç inandırıcı gelmedi ama bakalım hayırlısı. Yani bir mobil kart'ın bile bu kadar hızlı olacak olması tabi ki bizim işimize gelir ama hiç inandırıcı değil. Normal 2070 ler için bile bu performanslar konuşulmuyordu. Ben mi bir şey kaçırıyorum?

  • Pascal ve Maxwell arasındaki ilerlemeye bakarak (ki Nvidia'nın bugüne kadar mobil segmentte gösterdiği en yüksek ilerlemedir) masaüstü 1070'den daha hızlı olması beklenilebilir bir şey ancak 1080'den hızlı olmasını beklemiyorum. Olursa teknoloji ilerlemesi açısından yeni bir rekor olur ama en azından bu sene Nvidia'dan böyle bir adım beklemiyorum. İlerleyen zamanlarda gerçek benchmarkları göreceğiz.

  • herşey grafiklerde güzel gorunse bile tüketici faydalanması ne kadar olabilecekki 1060 lı laptoplara bile fiyatlarından erişelemiyor

  • Oyun laptopları fiyat olarak uçtu gitti. Bunlar herhalde 20 Bin TL den filan gelir :(

  • nVidia çok pahalıcı olduğu için, fiyatı da çok yüksek olacaktır. Zaten Türkiye'yi saymıyorum bile. Normal notebook fiyatları bile bu kadar yüksekken, şu cihaz olan notebook fiyatı 10.000 olur her halde. Onu alan da çok az olur...

  • Şuan içinde GTX 1060 olan en ucuz laptop 8000tl sanırım. Bunun fiyatı da muhtemelen 30000 TL falan olur.

  • Haber/editör engelleme seçeneği getirilsin ya...

    Sızıntı nedir arkadaşım ne sızıntısı. Sızıntı değil bu reklam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 bin dolar param var sırf bu rtx kartların henüz mobil versiyonları laptoplarda yok diye bekliyorum Allah'ım sen sabrımın selametini göster bekledigime değsin amin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vito Scaletta1994

    2 bin dolar param var sırf bu rtx kartların henüz mobil versiyonları laptoplarda yok diye bekliyorum Allah'ım sen sabrımın selametini göster bekledigime değsin amin.
    Okadar bekliyorsun ama artık firmalarada güven olmuyorki güvenip bütün paranı veriyorsun sonra rtx 2080ti gibi hatalı üretim kartlar çıkıyor çıkar çıkmaz hemen almamak lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vito Scaletta1994

    2 bin dolar param var sırf bu rtx kartların henüz mobil versiyonları laptoplarda yok diye bekliyorum Allah'ım sen sabrımın selametini göster bekledigime değsin amin.
    nvidia ve amd 2019 yılında 7nm ile üretilen ekran kartlarını çıkartıcak yani bu rtx 2000 serisinin ömrü gtx 1000 serisi gibi uzun olmayacak.
  • Vito Scaletta1994 kullanıcısına yanıt
    Aynı durumdayım ben de 5 aydır bekliyorum gelsin artık

  • Hocam sizi tanıdım acer predatör helios 500 ü önermiştiniz bana. Öneriniz için Allah razı olsun kendimde epey araştırma yaptım ve onda karar kılmıştım. 144 hz 17.3 ekran, i7 8750 işlemci, 16 2666 mhz ram, 256 nvme2 ssd 1 tb hdd 1070 oc ekran kartı ve en büyük artısı efsane bi soğutma sistemi böyle bi laptop yok piyasa da üstüne üstlük muadillerine nazaran 5000 tl daha ucuz amazondan acer amarika 1700 dolara da yakalamıştım almadım. tr ye gelmesi mevcut kurla 11 000 falan yapıyordu. Sırf bu rtx sevdasına almadım dediğim gibi çünkü ne olursa olsun bu rtx ler yeni bi teknoloji ve diğer kartların hepsini geçecek. Siz şimdi diyorsunuz ki rtx lerin de ömrü kısa olacak :D bu kadar yazdıklarımdan sonra bana şimdi ne öneriyorsunuz ve düşüncelerim hakkında yorumunuz ne acaba teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vito Scaletta1994

    Hocam sizi tanıdım acer predatör helios 500 ü önermiştiniz bana. Öneriniz için Allah razı olsun kendimde epey araştırma yaptım ve onda karar kılmıştım. 144 hz 17.3 ekran, i7 8750 işlemci, 16 2666 mhz ram, 256 nvme2 ssd 1 tb hdd 1070 oc ekran kartı ve en büyük artısı efsane bi soğutma sistemi böyle bi laptop yok piyasa da üstüne üstlük muadillerine nazaran 5000 tl daha ucuz amazondan acer amarika 1700 dolara da yakalamıştım almadım. tr ye gelmesi mevcut kurla 11 000 falan yapıyordu. Sırf bu rtx sevdasına almadım dediğim gibi çünkü ne olursa olsun bu rtx ler yeni bi teknoloji ve diğer kartların hepsini geçecek. Siz şimdi diyorsunuz ki rtx lerin de ömrü kısa olacak :D bu kadar yazdıklarımdan sonra bana şimdi ne öneriyorsunuz ve düşüncelerim hakkında yorumunuz ne acaba teşekkürler.
    2019 da ekran kartı piyasası çok hareketli geçecek amd ryzen cpu lardaki gibi bir atak yapabilir 7nm gpularda maden bekledin bu kadar biraz daha bekle.




  • okuduğunuz veya yakaladığınız demeçler makaleler vs mi var 2019 derken çok uzun bi zaman diliminden bahsediyorsunuz çünkü :D ne kadar bi zaman dilimi öngörüyorsunuz? rtx ler 1 2 aya kadar çıkacak diye düşünüyorum laptoplar için. 7nm gpu ları yetiştirmek için belki de bu kadar bekledi nwidia. 1 2 ayında üstünde bekle derseniz artık elimde ki laptop a modifikasyonlar yapma yoluna gireceğim.
  • amd nin nvidia ya intel e yaptığı gibi ters köşe yapma ihtimalı var herşey amd nin ortaya ne koyacağına bağlı 2019 un ilk yarısı amd nin 7nm li navi gpu larının çıkaracağı yaziyor. amd 7nm ile üretilmiş kartların satışını yaparken nvidia 12nm ile piyasada olması normal mı olur sence nvidia da 7 nm ile piyasada olmak zorunda. Ben yinede senin kafanı karıştırmayayım baya bekledin dahada beklemek zor olur ki belki 2019 un sonunda 7 nm mobil gpular çıkar.
  • haberi yapan arkadaş keşke önce, neden sadece ff xv oyunun testinin yapıldığını araştırsaydı. bilmeyenler için ben yazayım ff xv testi özellikle nvidia ekran kartlarına yönelik teknolijileri içeren dengesiz bir test ve çoğu yabancı bilgisayar uzmanı kişiler tavsiye etmiyor.



    bu 2070 maxq' nun kötü veya iyi olmasını göstermez ama intel' in para ile tutup test yaptırdığı ilginç firma işine gidiyor. hani şu sadece threadripperda olan çekirdekleri kapatma özelliğini ryzen işlemciye uygulayıp testlerde intelden yarı yarıya düşük puan çıkartma rezaleti.



    son kullanıcıya satılan ürün piyasaya çıkmadan, tüm testler yapılıp karşılaştırma yapmadan hiç bir firmaya/kişiye güvenmeyin.

  • son acer predatör ile ilgili konustuktan sonra siz ne yaptınız hocam. Ben bu gidişle artık ya helios 300 alacam 1060 lı yada en ucuzundan bi 4 gb lik 1050 ti lı sistem alacam sinirden :)
  • Vito Scaletta1994 kullanıcısına yanıt
    Şahsi fikrim, en azından Rtx 2060 max q'yu ya da normal versiyonunu bekle madem bu kadar beklemişsin beklediğine değsin. 2060 max q'nun masaüstü 1060'dan daha iyi olmasını bekliyorum ve bu laptop 1060'la kıyaslandığında az bir fark değil. Kendim 1060 maxq kullanıcısıyım senin yerinde olsam böyle yapardım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.