Şimdi Ara

ANKA İHA yerli motor ile -10 derecede ilk uçuşunu yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
2.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yerli insansız hava aracı (İHA) ANKA, yerli motoru ile zor koşullar altındaki ilk uçuşunu gerçekleştirdi. ANKA İHA, TUSAŞ tarafından geliştirilen PD170 yerli motor ile - 10 derece soğukta başarıyla uçtu.

    170 beygir güç üretebilen turbo dizel havacılık motoru PD170, 6 kilometre yüksekliğe kadar bu gücü kayıpsız olarak sağlayabiliyor. 9 kilometre yüksekte ise 120 beygir devamlılıkta görev yapabiliyor. TUSAŞ tarafından geliştirilen PD 170 motor, zamanla ANKA’da kullanılan yabancı motorlarını yerini alacak.

    Geliştirilmesi devam eden PD170 turbo dizel havacılık motorunun tasarım çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Bugüne kadar 4 bin saati aşan motor testi gerçekleştirildi. Dayanım testleri ve sürekli geliştirilen tasarım çözümleri ile motor, olgunluk seviyesi uçuş testlerine başlanması için yeterli seviyeye ulaştı.

    PD170 motorunun bir üst versiyonu olacak PD220 motoruyla ilgili çalışmalara da başlandı. Bu motor, Baykar Makina tarafından geliştirilen yeni nesil Akıncı İHA platformuna güç verecek.





  • kac saat araliksiz ucabiliyor o daha onemli bence. o bilgi paylasilmamis sanirim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arthur_Morgan

    kac saat araliksiz ucabiliyor o daha onemli bence. o bilgi paylasilmamis sanirim
    Ankanın normal uçus saati 24 saate kadardı diye hatırlıyorum, zamanla bu bilgilerde paylaşılır.
  • Harika, Allah sayınızı, sayımızı arttırsın.

  • Ülkedeki güzel haberler sadece savunma sanayiinde çıkıyor. İktidarı tebrik edebileceğimiz tek konu bu. Gerisinde rezalet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülkede sadece savunma sanayinde geilişme olması , bizim kuzey kore olma yönünde geliştiğimizin göstergesidir.

  • Ülke coğrafyasında 1-2 saatlik uçuş yakın çevrenize ulaşmanız için yeterli. Üretim yerli olunca 2 uçakla mümkün olan sürede havada kalma derdinizi, 10 uçakla sürekli havada kalma avantajınıza dönüştürebiliyorsunuz. 24 saat havada kalması güzel tabi ama 12 saat de kalsa sıkıntı değil. İnmeden yenisini 10. saatte kaldırır sürekli görevinizi sürdürürsünüz. Aynı asker nöbet değişimi gibi. Yazın 2 saat kışın 15 dk :) Asker çok sıkıntı yok :) Uçak yerli sayısı çok sıkıntı yok :)

  • motoru yerli değil diyemeyecek olmak çok üzücü, ama hala seçimler yaklaşıyor kozumuz elimizde

  • muhalefetin klasik artı kasma yorumları güncelleniyor...

    ama moturu yerli deği... değ... de... d... (moror yerli -1)
    seçim çalışması(seçimler yaklaşıyor +1)

    yeni argümanlar yükleniyor lütfen bekleyiniz...
  • Gündemi farklı kanallardan da takip edersen, başarılı olunan farklı sektörleri görebilirsin. Herşey kötü değil..

  • Bu doğru değil. Bu uygulanacak politika ile ilgili. Doğru politika ile bir yandan savunma sanayi güçlendirilirken, bir yandan da bunu lokomotif yaparak diğer alanlarda da ilerlemeler yapılabilir. Zaten belli bir eşik değeri aşılabilirse bunun etkisi tüm alanlarda hissedilir ve hızlı bir gelişme sağlanabilir. Çünkü rota doğru belirlenmiştir artık ve sürdürülebilirlik sağlanmıştır. Gerisi zamana ve sebata kalır.

  • Senin ülke sınırların Norveç ülke sınırları kadar sessiz sakin değil malesef. Dünyanın gözü üzerinde bir çoğrafyadasın. Mecburen Savunma sanayine yatırım yapacaksın önümüzde ki 10 yıl içinde dünya dengeleri tamamıyla değişebilir. Savaşlar vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kraix -- 29 Aralık 2018; 3:57:8 >
  • Bu motorun yağını "Ama motoru yerli değil" diyenlere içirmek lazım.

  • gidinde bir çiftçinin halini görün, işssiz insan sayısını görün, işsiz insanlardan zorla gss adı altında para toplanıp ardından kesilen ilaç ve muayene ücretlerini görün, gidin devlet okullarında ki eğitim sisteminin halinin görün, suçlulara verilen cezaları görün, emeklilerin aldığı parayı haber yapın, 3-5 kuruşua arsa parası bile olmayan paralara peşkeş çekilen yılların emeği alın teri ile kurulmuş fabrikaları görün, devletin kurumlarının cemaatlere nasıl peşkeş çekildiğinin haberini yapın, benim verdiğim vergi ile bana verilmeyen ama suriyeli kansızlara verilen hizmetleri görün, devletin denetleme mekanizmasının nasıl bloke edildiğini görün , atamalarda nasıl torpil döndüğünü görün, insanların ay sonunda aldığı maaş ile ödediği faturanın üstünde ki vergi yükünün mikatrını görün



    HABER YAPACAKSANIZ BUNUN HABERİNİ YAPIN CESARETİNİZ VARSA


    tabi şunuda ekleyim lafım dh editörlerine değil burası teknoloji temelli bır platform lafım olayları futursuzca çapıtarak koşulsuz destek verenlere haber kanallarına vs.... yoksa onun dısında tebrikler devam edin yolunuz acık olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 28 Aralık 2018; 17:54:37 >
  • Eski Sovyetler gibi sürekli silah ve savaş sanayiciliğine yatırım yapılıyor. Ülkenin tüm kaynakları, silah sanayine harcanıyor...

    One minutes! Olmaz! olmaz!

    Ülkenin üç tarafı denizlerle, dört tarafı düşmanla çevrili! Değil mi? Evet...

    Hı hı... Aynen!

  • Ülkenin kaynaklarını tüketen; bir silah sanayi, birde Suriyeliler (mülteciler) Her zaman olduğu gibi denge kurulmadığı için bir tarafı ihya derken diğer tarafı mahvediyoruz.

  • Gönderin füzeleri, patlatın hain ne idüğü belirsiz teröristlerin kafasında.

  • Her şeyi politikaya bağlamayın. 5 senelik projenin bitiş tarihi seçim öncesine geliyor diye bekletsinler mi testleri. Seçim bitmez hep seçim var.

  • rahmetli Ecevit'in ne kadar ileri görüşlü ve üstün bir devlet adamı olduğunun büyük kanıtı bunlar, bu başarıları hep O'nun kurduğu aselsan, roketsan, havelsan gibi kurumlar ve cumhuriyetin kurduğu güzide üniversitelerimiz sayesinde elde ediyoruz. aman çok sevinmeyin arkadaşlar, çok gündemde kalırsa bu kurumları da özelleştirme adı altında gavura peşkeş çekerler. tank fabrikasına yapılmaya çalışılanı unutmayalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apulunas -- 28 Aralık 2018; 18:42:55 >
  • Kuduruyorsunuz değil mi lan :)

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.