Şimdi Ara

Tim Cook: İndirimli pil değişim kampanyası iPhone satışlarını düşürdü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
4.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple, 2017 yılında eski iPhone'ları kasten yavaşlattığı ortaya çıkınca kendini müşterilerine affettirmek adına indirimli pil değişim kampanyası başlatmıştı. 31 Aralık 2018 tarihine kadar devam eden kampanya kapsamında normalde 319 TL olan pil değişim ücreti 199 TL'ye düşürülmüştü.

     

    Ayrıca Bkz.LG modüler kamera sistemine sahip bir akıllı saat çıkarmayı planlıyor
    İndirimli pil değişim programı Apple'ın itibarını kurtarmak için yaptığı iyi bir PR hamlesi olsa da iPhone satışlarını olumsuz etkilemiş gibi görünüyor. Apple CEO’su Tim Cook, CNBC kanalına verdiği röportajda pil değişim kampanyasının zayıf iPhone satışlarında rol oynamış olabileceğini öne sürdü.

     


    iPhone satışları beklenilen seviyede değil


    Cook kısa süre önce iPhone'a yönelik talebin beklenenden daha zayıf olduğunu kabul etmişti. Apple'ın patronu satışlardaki düşüşü başta döviz kurları olmak üzere çeşitli nedenlere bağlasa da şimdi pil değişim programının buna etki etmiş olabileceğini söylüyor.

     

    Tim Cook 2018'in başlarındaki bir demecinde, indirimli pil değişim programının iPhone satışlarını etkileyip etkilemeyeceğini düşünmediğini ifade ederek bu hareketin Apple müşterileri için yapılacak en doğru şey olduğunu söylemişti.







  • Halihazırda iphone x kullanıcısıyım ancak muhtemelen bu aldığım son iphone modeli olacak. Airpods u millete çakmak için kulaklık jakını kaldırmak yanlış hareketti. Hoş airpods u da aldık ancak, kulak üstü kaliteli bir kulaklık ile müzik dinlemek isteyenlerin yapabileceği bir şey kalmadı. Pipiye benzeyen tuhaf ilave kablosu var ama, ses kalitesini olumsuz etkiliyor, hem de çirkin görünen, kaybolmaya müsait, her zaman yanımda olamayan bir kablo. Blutooth kulaklıklar ile kablolu kulaklıklar kadar kaliteli sonuç alamıyorum. Zaten blutooh teknolojisindeki veri aktarım hızı kablo ile yarışacak seviyede değil.

    Şimdilerde hiç bir işlevi olmayan kablosuz şarja yükleniyorlar, çünkü niyetleri sonraki modellerde telefonlardan şarj soketlerini kaldırıp "alın size daha çok özgürlük" diyerekten ilave kablosuz şarj aparatı ve kabloyu döşemek. Kablosuz şarjın düzensiz ve çok fazla şarj döngüsü ile bataryaya verdiği zararda umurlarında değil. Böylelikle 3-4 sene sorunsuz giden iphone bataryaları tamda garanti süresinin dolmasını müteakip performans kaybedecek, yenileme için apple üzerine para alacak.

    Bir cihazda zaten var olan özellikleri önce kaldırıp, sonra geri vermek için üstüne eşek yüküyle para almaya çalışmak, ihtiyaç olmayan şeyleri başarılı reklam çalışmaları ile insalara ihtiyaçmış gibi benimsetmek (apple künye, saat, kolye vs), sonra zorla ihtiyaç haline getirilen bu alet edevat için ayrı kablo, kılıf, koruyucu vs satmak. Apple bu kablodan, adaptörden düdükleme mantığı ile devam ederse ciddi hareketlilik içerisinde olan Huaweı ve Xiaomi gibi markalarla baş edemeyecek hale gelir, bu adamlar iki gün sonra ios gibi sağlam çalışan bir yazılımı da cihazlarına entegre ettiklerinde görürüm hisselerini. Rekabet lazım, aksi halde bu bahsettiğim şeyler azıtarak devam eder.
  • Sence bu yüzden mi düştü gerçekten :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Iyi olmuş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • :))) "yavaşlatma güncellemelerimize geri dönüyoruz, böyle kazancımız düşüyor"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalWave -- 3 Ocak 2019; 16:26:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İphone, ipad sahibi biri olarak söylüyorum beter olun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi bu gerçekse, yıllarca Apple kullanıcılarını pil aracılığıyla sömürdünüz yok değilse fiyat politikası her geçen yıl yukarı yükseltip insanları sömürmenize insanlar dur demiş olabilir.



    Bence her ikisinin de haklılık payı var

  • Birisi şuna desin ki yenilik yok telefonlarda ondan almiyoruz ve tabi ki fiyatları 8 k ona verecegime gider tatilimi yaparım kalan para ile de telefon alirim, arabanin deposunu da fullerim bir güzel. Niye alayım ki ?

  • tim kuk sana üzülürdüm ama vaktim yok.

  • Yani aynı telefonları aynı özelliklerle her sene zam yaparak satmanızın etkisi yok

  • Bir diğer deyişle sıvıyoruz şimdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pil değişim kampanyası telefonların yavaşlamasını geciktirdi diye açıklama yapıyor kısaca... ne kadar yavaş telefon o kadar çok satış

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mesela sadece 500 defa şarj edilebilen bir pil koyun. 500 defadan sonra mecbur telefonu değiştirelim. Nasıl fikir ama? Demedi demeyin yaparlarsa şaşırmam. Pil teknolojisi yeterince gelişmiş olsa mesela 1 yıl falan idare edecek kadar. Şarj edilemeyen şekilde satarlardı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aptal bu adam harbi süzme ulan 1000 dolara telefon mu olur? 1000 dolara televizyon var alırsın 5-6 yıl seni hiç üzmez mesela bu sadece bir örnek laptop araba vs çoğaltılabilir. iPhone alacaksın 1000 dolara seneye çöp niye yavaşlıyor yavaşlayacaksa kim 1 yıllığına 1000 dolar verir. Pille falan alakası yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şu apple ve zamsung batsa başka bişe istemem şu dünyada.
  • hahahaha adam açık açık telefonları yavaşlatmayınca müşterilerimizi iyi sağamıyoruz demiş. bu firma kadar müşterisini keriz yerine koyan başka bi kurum var mıdır acaba
  • O dönem geçti cook. Android artık donmuyor takılmıyor donanımları da iyi 2500 liralık android telefondan bir farkın kalmadı. Ama fiyatı 3 katı yaptın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bindirimli fiyatlar düşürmüş satışları, bu hala indirimli pil diyor. 😄

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tim, yavrum bu kafayla burnun daha cok surter senin. Insanlari anlayin artik, millet 1000kusur dolar verip keklenmek istemiyor.

  • İyi valla hem hatalı pil yapın hem para isteyin siz bu milleti enayi yerine koyuyorsunuz beter olun ihşallah...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bundan sonra iPhone güncellenmez mesaj alındı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.