Şimdi Ara

Elektrikteki %10 indirim nasıl yalan oldu; işte böyle !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, konut kullanıcılarının elektrik faturalarında % 10 indirime gidilirken, dağıtım bedelleri artırılarak şirketlerin kârını koruyacak düzenleme yapıldığını açıkladı.

    EMO açıklamasında, "Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından açıklanan yeni tarifeye göre konutlar için çıplak enerji bedeli ve perakende hizmet bedelinden oluşan Perakende Enerji Bedeli Ekim 2018'e göre yüzde 19.2 düşürülürken; iletim, dağıtım, kayıp ve kaçak bedelinden oluşan Dağıtım Bedeline yüzde 15.7 zam yapıldı. Ayrıca tüm abone grupları için dağıtım bedelinin artırılmasıyla sanayi, ticarethane, tarımsal sulama ve aydınlatmaya cüzi zam yapılırken, genel aydınlatma bedeli yüzde 5.22 artırıldı" ifadeleri yer aldı

    Ancak faturada indirim yapılan kalemlere bakıldığında perakende enerji bedelinin yüzde 19.2 indirimle 34.53 kuruştan 27.91 kuruşa çekildiği, dağıtım bedelinin ise yüzde 15.7 zamla 13.32 kuruştan 15.41 kuruşa çıkarıldığı görülmektedir. Aynı şekilde sanayi tarifesinin perakende enerji bedelinde yüzde 3.9, ticarethanelerde yüzde 4.5, tarımsal sulamada yüzde 4.2, aydınlatmada yüzde 4.7 ve genel aydınlatma tarifesi perakende enerji bedelinde yüzde 0.02 indirime gidilirken tüm gruplar için dağıtım bedeli yüzde 15.7 artırılmıştır" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

    "Sonuç olarak Bakanlık, vatandaşa 'müjde' olarak sunduğu yüzde 10 indirim kararının perde gerisinde, şirketlerin kârını artıracak bir uygulamaya daha imza atmıştır. Dağıtım bedellerine yapılan yüzde 15.7'lik zam doğrudan elektrik dağıtım şirketlerinin kasasına gidecektir. Son birkaç ayda dolar kurundaki düşüş doğrultusunda kamuoyunda fiyatların indirilmesi yönünde oluşan baskıyı karşılamak ve yerel seçimler öncesinde oy toplamak için gidilen bu indirim kararıyla 'bir taşla iki kuş vurmaya' çalışan Bakanlık, bizleri yine şaşırtmamıştır."

    Zaten bu indirimin tamamen seçim odaklı olduğu düşünülüyordu, bu zam ile bu indirimin seçim odaklı olduğu artık apaçık belli olmuş oldu...







  • AKP bir şeye kırmızı diyorsa o kesin başka bir renktir hatta ve hatta öyle bir şey bile yoktur
  • Aslında ne onlar uğraşın ne biz direk elektrik tarifelerini 200 liradan yapsınlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMC -- 4 Ocak 2019; 20:33:54 >
  • İstikrar sürüyor başkanlık sayesinde hem ülke hemde faturalar uçuyor.
  • dogal gaz da da % 10 indirim deniyor. ama faturaya ,sayaca, ızmir gaz web sitesine bakıyorum,çarpıyorum,bölüyorum,trigometrik, hesap yapıyorum indirimi bir türlü çıkaramıyorum..
  • Asgari ücrete 400 liralık zam yaptılar ama bunlara yâr etmezler parayı.. Nisanda ilk kepçeyi daldırracaklar bakalım ne kadar götürecekler bu kepçeyle..

    Şunu iyi bilin, akp bir indirim yapıyorsa bunun acısını bir yerden ya çıkarır ya da bir şekilde bunu telafi eder.
  • Yakında gaz lambası yaygın hale gelecek bıktık artık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Limonen

    Yakında gaz lambası yaygın hale gelecek bıktık artık
    Emin ol işte o zaman gazdan bile ötv alırlar, bilmem ne alırlar ama bir şekilde o gazı vatandaşa yâr etmezler
  • Troller yok gene ortada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende bır haber de okumustum gercekden dogruymus
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMC

    Aslında ne onlar uğraşın ne biz direk elektrik tarifelerini 200 liradan yapsınlar
    VALLAHİ RAZIYIM :)440 TL NEDİR :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.