Şimdi Ara

Ekran kartından gelen garip sesler (msi gtx1060 6gb)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ekran kartı modelim bu :
    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-geforce-gtx1060-aero-itx-6g-oc-gddr5-192bit-nvidia-dx12-ekran-karti.html

    2 hafta kadar önce değişik sesler çıkarmaya başladı ve vatan bilgisayara götürdüm , (ürünü 5 ay önce aldım) onlarda msi servisine göndermişler ancak problem bulamadıklarını söyleyip hiçbir şey yapmadan geri geldi kart .

    Ancak bugün pubg , cs go ve 3dmark ta test ettim ve şu tarz sesler geliyor sürekli ;

    1- https://youtu.be/uJRsAibzw6E
    2- https://youtu.be/-4mBiZB8ps0

    Şimdi bu sesler coil whine mıdır? Cw ise , cw problemi bir ayıp mıdır? Ona göre yarın ürünün değişimini isteyeceğim.

    Servis raporu :

    Ekran kartından gelen garip sesler  (msi gtx1060 6gb)

    Mobil için ss linki :https://store.donanimhaber.com/82/27/3f/82273fb73db1d0aeca6fd0296a49a110.jpg

    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sünnetçi34 -- 7 Ocak 2019; 1:59:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Evet coil whine. Servisine göre değişiyor bu coilwhine olayı. Israr edersen değişirler belki. Ama belli bir seviyeye kadar normal karşılanan birşey. Eğer kapağını kapatıp, başına eğilmedikçe gelmiyorsa çok takma derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yilmaz196

    Evet coil whine. Servisine göre değişiyor bu coilwhine olayı. Israr edersen değişirler belki. Ama belli bir seviyeye kadar normal karşılanan birşey. Eğer kapağını kapatıp, başına eğilmedikçe gelmiyorsa çok takma derim.
    Peki ürünün ömrünü etkiler mi acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece tamamen sessiz bir ortamda ve kasa yan kapağı açıkken, bazı oyunların ana menüsünde 1000 gibi fpslerde veya oyun esnasında yüksek fps değerlerinde bu sesler duyuluyorsa problem değil yeni nesil güçlü kartların çoğunda var, sorun etmeye gerek yok, ama oyun oynarken rahatsız ediyorsa bir problem var demektir bence değişim yapmaları gerekir olmazsa hakem heyetine online başvuru yapabilirsin. Her durumda da ne performansa ne kartın ömrüne etki eden bir olay değil bu sorun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende de aynı ekran kartı var ve cır cır ötüyor...

    ama 1 yı oldu alalı, bir sorun yaşamadım

    çok araştırma yaptım, kartın ömrüne performansına ve verimine yönelik bir sorun olmadığı sonucuna ulaştım
  • İndüktörlerin üretimde gevşemesi ve besleme lehimlerinde çok micron seviyesinde açıklık bu sesleri yapar dostum çok zararı olmaz ısrar edersen degiştirirler iyi forumlar
  • Maalesef kullandığınız ekran kartında coil whine sorunu var. Cihazın ömrüne etkisi olmaz, zamanla düzelmez. Bazı üreticiler bu sesi bir sorun olarak kabul ediyor ve değişim yapıyor, bazıları ise normal bir durum diyerek değişim yapmıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba aynı ürünü kullanmaktayım. atmış oldugunuz videoda sesleri maalesef duyamıyorum akşama eve geçtiğimde kulaklık ile kontrol edeceğim.

    Bende cw problemi var ses aşırı değil yani hiç yoktan bana göre, kasam phanteks p400s tg cam kapak kapalı oldugu zaman cw sesini duyabilmem için fanların 600devirden daha düşük bir devirde dönmesi gerekiyor. Bendeki cw 75-80 fps'den sonra başlıyor.
    HB'den alınma benim kart ilk geldiğinde sorun etmedim halende sorun etmiyorum da maksat servisiyle bir iletişime geçeyim değişim veya onarım olurmu diye sorayım dedim. Hangi servis oldugunu hatırlamıyorum ama bana verilen teknik bilgide genel olarak bu kartların çoğunda cw sorunu var sadece çok yüksek ses problemleri yaşayanları yenisiyle değiştiriyoruz dediler. Bende de ses yüksek olmadığı için zaten oyun esnasında kulaklık kullandığım için problem etmiyorum.
  • asdic A kullanıcısına yanıt
    pubg'de 80-100 fps arasında sürekli ötüyor. Yarın olmazsa bi gidip konuşayım , kabul ederlerse giderim değişim için yoksa direk thh'ye başvururum kendimede ya rtx2060 yada rtx2070 siparişi geçerim
  • sünnetçi34 kullanıcısına yanıt
    Oyunu normal şekilde veya kısık sesle bile oynarken karttan gelen tiz sesi duyuluyorsa cw biraz fazlaymış degiştirmeleri lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cw her türlü vardır olması normaldir fakat kendini fark ettirecek kadar olmamalı. Bu maalesef sorundur. İşin kötü tarafı normal randumanında çalışırken olmayıp da oyun esnasında oluyorsa hepten kullanılmaz. Bende de gigabyte marka var. Ayda yılda bir de olsa bazen kendini belli ediyor, o zaman hemen bir oyun açıp biraz kartı yüke sokup cw nin yok olmasını sağlıyorum. Hemen yok oluyor zaten, bir daha da yüke sokayım sokmayayım olmuyor. Zaten iki ayda ya bir kez yada bilemediğim için 2 kez başıma gelmiştir diye tahmin ediyorum. Hatta benim kulaklarım bu tarz tiz seslere karşı çok çok hassas. Nerdeyse 25 - 30 m arası olan odam ile banyoya takılı bozuk florasanlı bozuk tasarruf ampulünün normalde duyulamayan eşik altı tiz sesi bile benim beynimin içinde cızırdıyor. Yatağımdan kalkıp sesi takip ediyorum düşün artık. Yani belki çoğu kişi fark etmiyordur bile ama aslında hemen hemen bütün gpular da var olan bir şey. Sizdeki artık aşmış. Durumu güzelce yetkili servise açıklayıp bu şekilde normal bir insan evladının bu kartı kullanamayacağını karşı taraftaki yetkili servis elemanına bir şekilde anlatabilmeniz gerekir. Benim açımdan çin işkencesi olurdu.




  • asdic A kullanıcısına yanıt
    Valla ses geliyor baya , vatana gidip durumu belirttim onlarda diyor biz değişim kararı veremeyiz tekrar servise göndericez. Olan yine bana olacak bir hafta kart yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.