Şimdi Ara

Çin'deki Türk Kurganlarının Hala Bilim Adamlarının Araştırmalarına Açılamaması Bizleri Üzüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
1.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2017’nin geçtiğimiz aylarında, altın elbiseli adamın, Kazakistan’da 4. örneğinin bulunması ile Türk Kültürü yeni bir kurganına daha kavuştu. Kazakistan’da bulunan kurganlar, Pazırık Bölgesi’nde bulunan kurganlar ve Çin’in Xi’an şehrindeki kurganlar (piramitler) höyük şeklinde ve toprak yığma yöntemi ile yapılmış karakteristik Türk mezarlarıdır. Çin piramitleri de denilen Xi’an şehrindeki bu büyük kurganların takip edebildiğimiz Türk tarihinden daha da eskilerde yapıldığı ya da Türkler’in Ötüken’den uzak düşüp Çin’de yaşamak zorunda kaldığı yıllarda yani Hunlar, Tabgaçlar ya da Göktürkler tarafından yapılmış olabileceği tahmin edilmekte. Paylaştığımız videoda bu kurganların içerisindeki ay yıldız sembolümüzü görebilirsiniz. Ayrıca Araştırmacı Yazar Oktan Keleş içine girdiği kurganda ay yıldız sembolümüz ile birlikte kurt başı sembolümüzün de olduğunu belirtmektedir.

    Tilla Deniz Baykuzu Hocamız “Çin Topraklarındaki Bazı Türk Soylularının Kurganları” adlı makalesinde bu kurganların Türkler’e ait olmadığını iddia edenlere aşağıdaki bilgiler ile cevap veriyor:

    "Hunlar Çin'de yaşadıkları dönemde kendi soyluları için "on binlerce" kişinin yapımında çalıştığı büyük kurganlar inşa etmişlerdir, keza yine Göktürkler'in Çin'de yaşadığı yıllarda Göktürk soyluları için Çin'de kurganlar inşa edilmiştir, sonra Hunlar'dan bir bölük olan Tabgaçlar'da Çin'de büyük kurganlar inşa etmişlerdir."

    Diğer kurganlarımız gibi, ileride bilim adamlarının araştırmalarına açılacak olmasını büyük bir ümitle beklediğimiz Çin’deki kurganlar da muhakkak Türk gençlerinin dimağlarında Türk Kültür ve Medeniyeti adına yeni ufuklar açacak.








  • insanlar rasyonel olmak zorunda mı? belki aidiyet duygusu hissediyor? belki adam o insanların içinde büyüdü? kentucky'de yoksulluk sefalet içinde yetişen bireyler farklı eyalette bolluk içinde yaşasa bile tekrar kendi memleketine dönüyor keza bizde de almancılar memleketlerine gelirler onlar mogaloman mı?

    aidiyetsiz insansın. empati yeteneğin yok. muhtemelen kabızlık çekiyorsun.
  • Çin'deki Türk Kurganlarının Hala Bilim Adamlarının Araştırmalarına Açılamaması Bizleri Üzüyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven





  • Türk olmadıkları için Türkleri yücelten bir şey duyduklarında kuduran bazı tipler var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlbatrosD.IIIFazılBey

    Türk olmadıkları için Türkleri yücelten bir şey duyduklarında kuduran bazı tipler var
    Çin'deki Türk Kurganlarının Hala Bilim Adamlarının Araştırmalarına Açılamaması Bizleri Üzüyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469

    Bu mesaj silindi.
    Tahsilin var mı? Cevap yok, o zaman arkasında duramayacağın laflar etme.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469

    Bu mesaj silindi.
    insanlar rasyonel olmak zorunda mı? belki aidiyet duygusu hissediyor? belki adam o insanların içinde büyüdü? kentucky'de yoksulluk sefalet içinde yetişen bireyler farklı eyalette bolluk içinde yaşasa bile tekrar kendi memleketine dönüyor keza bizde de almancılar memleketlerine gelirler onlar mogaloman mı?

    aidiyetsiz insansın. empati yeteneğin yok. muhtemelen kabızlık çekiyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469

    Bu mesaj silindi.
    Sen ne anlatıyon ya İlk defa bir konuda hem konu sahibinin hem de ona karşıt görüşte olanın saçmaladığını görüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Dostum yaptığın hakaretleri duymamazlıktan geliyorum.Ama arkadaş açıklamış siz de aidiyet sorunu olduğu için Türklüğü yücelten meseleleri kabul etmekde zorluk yaşıyorsunuz.

    Ama ben ilk mesajımda konunun uzmanı bir tarihçimizin makalesinden ve oraya giden bir araştırmacının görsellerinden istifade ile konuyu açıkladım,eğer bilimsel bir itirazın varsa söylersin yoksa buraya laf atıp kaçman kabul edilebilir değil. Ayrıca Türkler'in böyle bir mirasının olduğunu tamamen ideolojik sebebler ile kabul etmeyecek Batı'nın argümanlarından bile bir itiraz getiremedin. Yukarıdaki ekibinden ve senden ilk mesajımda verdiğim bilgilere ve görselleri ekarte edecek bir açıklama bekliyorum.

    Buyrun bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 9 Ocak 2019; 10:34:37 >




  • tarih öğretmenliği daha fazla puan ister öğretmenlik için ekstra formasyon almasına gerek yok belki bilmezsin tavuk vicdanlı. ayrıca hiç de fena bölüm değil fena üniversite değil. sosyolojinin dinamiklerini öyle 1-2 olayla açıklayamazsın çok gülünç :D 1. dereceden denklem bilen ilkokul öğrencisinin diferansiyel denklem çözmeye kalkmasına benziyor yaptığın :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469

    Bu mesaj silindi.
    Akıl tutulması! Hocanın Çin yıllıklarından aldığı verilere cevap veremediğinden dolayı Prof. Dr. Tilla Deniz BAYKUZU hoca'nın bilim adamlılığını tartışmaya açmak

    Bu arada @avcılarınavcısı arkadaşa teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 9 Ocak 2019; 11:2:39 >
  • rica ederim. bazı kişilerle hiç tartışmaya bile girmeyeceksin aslında. kullanıcı adına bak janus bilmem ne türkçe değil. bundan türklük refleksi beklemek hatalı olur zira dejenere olmuş büyük ihtimal. kendi haline bırakmak lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcılarınavcısı -- 9 Ocak 2019; 11:21:14 >
  • iyi o zaman. gözüm üzerinde.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.