Şimdi Ara

SEAT ATECA ALINIR MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
114
Cevap
1
Favori
52.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar şuan 2016 model kia ceed sahibiyim.
    kia ' da 136hp 300 tork 7 ileri dizel .
    187 boy ile biraz inip binmesi kolay olmuyor.

    Ateca ' yı incelediğimde özellikle öne çıkan özellikler :
    1.6 TDİ dizel 7 ileri DSG şanzıman 115hp 250 tork
    Hayalet ekran
    kia ' ya göre daha fazla yol ses yalıtımı
    geniş hacim yarı suv
    510 litre bagaj
    18 jant
    alkantara koltuklar

    Seat bu şekilde 165 Bin TL deniyor. Seat ateca alınır mı ? artılarını eksilerini yazabilir misiniz ?
    ek olarak şuan bayide yok şubat sonu geleceği düşünülüyor.
    ya alacağım yada kia ile devam edeceğim.



  • Birkaç günlük Ateca tdi dsg excellence cam tavan sahibi olarak ben de tucson-ateca-sportage-qashqai arasında gidip geldim ama sonunda ateca da karar kıldım. Marka model fanatizmi yapmak için değil de almayı düşünen arkadaşlara fikir sahibi olsunlar diye yazıyorum.

    Ateca almamın nedenlerini kabaca şöyle sıralayım

    Tucson: Araç hakikaten çok yakışıklı görünüyor. Hatta bu araçlar arasında en yakışıklısı diyebilirim. Fakat dizel ve otomatik kombinasyonunun amacı olan ekonomi bu araç için pek geçerli değil. Youtube da ki tüm incelemelerde 7 litrelerden bahsediliyor. Donanım olarak kablosuz şarj var koltuk ısıtma var otomatik fren var evet ama bunların hiçbiri benim için şart değil. Ayrıca elite donanımda farlar led değil. Fiyatı 171 bin civarı ve ödeme koşulları çok da uygun değildi ben sorduğumda. Elite plus almaya kalksanız 200 bin liralarda. Ben ateca yı 172 bin liraya aldım.

    Qashai: 2012 yılında sıfır aldığım qashqai aracım hala ailemizde ve 165000 km dir kullanıyoruz. Eski qq tayfasından sayılırım yani. Yeni qq evet gerçekten çok güzel dizel otomatik skypack 161000 lira gibi alınabiliyor, lakin cam tavanı açılmıyor ve led far yine yok. En büyük sıkıntı 10000 kö lik bakım aralıkları. Dizel otomatik almanın mantığı çok kilometre ve ekonomi yapmak ama eski aracımda yılda 3 kez bakım yaptırıyordum ve 2014-2015 gibi bakım fiyatları 750 tl idi. Şu anda muhtemelen 1200 civarıdır. Nerde kaldı dizel otomatik ekonomi?

    3008: fiyattan direk eledim.

    Kadjar: Bir önceki aracım en full donanım ve opsiyonlu megane sedan idi. Evet araçta her özellik var adaptif hız sabitlene dahil. Fakat 2 yılda cam tavandan ordan burdan trim sesleri gelmeye başladı ve edc nin kendiliğinden boşa atması ve kararsızlığı beni canımdan bezdirmişti, o yüzden kadjara çok mesafeliydim. Kaldı ki 1,6 dizel otomatik olsa düşünebilirdim belki ama o da yoktu.

    Tiguan: Benzinli otomatik comfortline için 168 bin küsur fiyat aldım lakin 11 litre yakıt tüketen bir suv. Donanım açısından da anlatmama gerek yok sanırım.

    Sportage: incelemedim ama donanım olarak 169 bin e satılan versiyonu beğenmedim.

    Jeep renegade: youtube da km77 sitesinin yayınladığı bir videoda araçla yapılan ani frende arka tekerleklerin yerden kesildiğini gördüm ve euro ncap testlerini umursamayan ve bu yüzden çok düşük puanlar alan bir marka olduğunu biliyorum.

    Opel grandland X: öncelikle araç dıştan güzel ama içi çok sıradan ve basit geldi bana. Donanım olarak en dolu araç bu ve 190 bin liraya en dolu donanımlısı alınabiliyor sanırım ama 190 bin benim için çok yüksek bir rakamdı. Ayrıca yakıt tüketimi de yüksekti.

    Bu araçlar arasından en düşük yakıt tüketimi Kadjar-ateca da olacaktır diye düşünüyorum. Donanım olarak en dolu olanı grandland X. Dış görünüş olarak tucson-3008-qq

    Fiyat olarak yine Kadjar-ateca avantajlı.

    İkinci elde galip her zaman belli :) QAshqai.. biraz da tiguan.

    Ben neden ateca aldım peki?

    Öncelikle araç volkswagen grubu bir çok araçla aynı platformu paylaşmakta ki sürüş özellikleri şasi dinamiklerini gayet beğendim. Fiyat/performans olarak mükemmel seviyede olduğunu düşünüyorum. (2016 eylül de 2.0 tdi dsg 4drive full araç 160 binlerdeymiş keşke o zaman alsaymışım:))

    Cam tavanı açılabiliyor ve 2 parçalı. bebek beklediğimiz için arka koltukta yolculuk etmek hem annesi hem de bebeğimiz için daha konforlu olacak diye ümit ediyorum:)

    Aracın led farları gerçekten çok iyi aydınlatıyor ve şık görünüyor.Evet tasarım biraz sıradan ama en azından her köşe başında görmüyorum qashqai gibi.

    Yazdıklarım tamamen kendi görüşlerim olup kendim herhangi bir marka model fanatiği olmamakla birlikte hala araç almayı düşünen arkadaşlara bir nebze fikir verebilir diye düşündüm. Sorularınız olursa seve seve cevaplarım. Herkese hayırlı günler..
    Vag grubunu benden daha iyi tanıyan azdır forumda :) kendim de vag kullanıcısıyım. Ateca kesinlikle kötü değil ama tucsonu bir test etmenizi tavsiye ederim. İç mekan kalitesi biraz daha iyi. Yalıtım kafa kafaya ancak süspansiyon kalitesi kesinlikle atecadan da tiguandan da daha iyi. Ayrıca donanım olarak daha iyi.
    texmo kullanıcısına yanıt
    texmo demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: texmo

    Arac tasarim olark.vasat.sportage tavsiye ederim
    Kime göre, neye göre vasat? Ateca'ya vasat diyip Sportage tavsiye etmeniz de açıkçası bana komik geldi. Ateca'nın yanında Sportage'ın ismi bile telaffuz edilemez.
  • Saat ateca alınır alınmasına da, 2016 model aracı olan kişinin aynı segmentteki crossover için bi dünya para vermesi şimdiki ekonomik koşullarda bence hiç mantıklı değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 1.4 tsi ateca düşünüyorum takipteyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arac tasarim olark.vasat.sportage tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • test sürüşü yapmıştım, bagajı tiguan'dan daha iyi diye hoşuma gitmişti, ama araçtan inerken kapının sesini duyduktan sonra tiguan'la aradaki fiyat farkının sebebini anladım, çat diye kapanıyor kapılar uzun zamandır öyle iğrenç kapı sesi duymadım, kalitesinin yerlerde olduğunu çok belli ediyordu
    benim sürdüğüm 1.4 tsi 150hp'ydi, yokuş çıkarken anlık tüketimde 30lt'yi gördüm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: texmo

    Arac tasarim olark.vasat.sportage tavsiye ederim
    Kime göre, neye göre vasat? Ateca'ya vasat diyip Sportage tavsiye etmeniz de açıkçası bana komik geldi. Ateca'nın yanında Sportage'ın ismi bile telaffuz edilemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cool Storm

    Kime göre, neye göre vasat? Ateca'ya vasat diyip Sportage tavsiye etmeniz de açıkçası bana komik geldi. Ateca'nın yanında Sportage'ın ismi bile telaffuz edilemez.

    Alıntıları Göster
    Abartmayın isterseniz, gören de Ateca'yı premium suv zannedecek. Kaç kere Sportage'e bindiniz acaba?
  • texmo kullanıcısına yanıt
    Yav sizi sayıyla mı gönderiyolar, yoksa tek kişi tarafından mı yönetiliyorsunuz?

    Sen lokantaya gidip yemek istediğinde garson sana "abi ben onu beğenmiyorum şunun tadı daha güzel " mi diyor? Adam beğenmiş ki konusunu açmış neyin davasını güdüyorsunuz hey Allahım ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba, yaklaşık iki yıldır Ateca kullanıcısıyım Tsı dsg li versiyon. Araç süspansiyonları sert, biraz rahatsız edebilir. Onun harici yalıtımı sınıfındaki en iyilerinden.(benzinli model için). Bazı kötü asfaltlarda rüzgar sesi alıyor.

    Yukarda arkadaş belirtmiş kapıları çat çut ses çıkarıyor diye. Ben böyle bir şeye rastlamadım. Tabiri caizse klasik Wag kapı kapatma sesi var bildiğin.

    İç malzeme kalitesi se yarı yarıya yumuşak sert. Ama şuan bizimki 30bin km geçti ve köy yollarına girmeden trim sesi gelmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı fiyata ateca yerine 1.6 dizel otomatik elite tucson alır 5 yıl garanti ile tertemiz binerdim. Vag ona en az 4 bin lira garanti uzatma ücreti alır ayrıca tucson kalite olarak net daha başarılı atecadan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bundan 1 ay önce çekmeköy seat bayiinde ex modeli 119 bin tl'ye satılıyordu. açıkcası alınabilecek gayette sportif düzgün tipli bir suv. ben kesinlikle öneririm ama forumda genel kanı fiat egea yönünde.
  • dizel ateca da alınır veya pevgeot 3008 de düşünülür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: irresponsible

    bundan 1 ay önce çekmeköy seat bayiinde ex modeli 119 bin tl'ye satılıyordu. açıkcası alınabilecek gayette sportif düzgün tipli bir suv. ben kesinlikle öneririm ama forumda genel kanı fiat egea yönünde.
    119bın tl ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni segment denilen araciniz ceed den inip atecaya binmissinizdir.. Malzeme kalitesi ve genislik farkini gormussunuzdur.. Yerden de 18 cm yuksekligi var aracin.. Bence fiyat iyiymis. Led far dahilmi acaba... Bir 150 act ateca fr kullanicisi olarak cok memnunum su kis doneminde sehir ici 8lt ye cikti tuketim normalde 7.5 sehir ici 5.8 sehir disiydi. Krsinlikle geçilir yani. Yarı suv demissiniz ama anlayamadim onu.nasil yari nasil tam? Ozaman tiguan da karoq da suv degil. A sutununu söktüm kamera takarken.. Orada da yalitimmi olurmuş oha be dedim yani.. Aracin ses yalitimi va cok basarili.. Dizelde biraz fazla hissedersiniz sesi.. Superb dizelin test surusunde oha lan bukadar yuksek motor sesi mi olur demistim... Binip bi bakin bence. Benimki tsi oldugu icin bazen indigimde araçtan arabayi stop etmeyi unutuyoum okadar sessiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • texmo kullanıcısına yanıt
    O sportage in onden gorunumu beni benden aliyor bu kadar komik bi tasarim yapilamazdi heralde. 😂Sahsi görüşüm renkler ve zevkler tartisilmaz... Bende aracimin arka gorunumunu daha cok sevoyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vetenes kullanıcısına yanıt
    5 bin tl den fazla.. Az soylemissiniz... Bindinizmi atecaya bilmiyorum ama net daha kaliteli demissiniz ciddimiziniz? Yani bizzat birebir inceledinizmi?.. Brn atecadan sonra 3008 e bindim bana bildiğin dar geldi bunaldim arabada... Arka taraftaki eşimde aynisini soyledi.. Tucson a binemedim daha. Klasik vw kalitesi var aracta. Yalitim cok iyi bence..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    evet hocam.. dolar kuru yükselmeden önce alınmış fırsat aracıydı. exelence paket.
  • ateca , kalitede arş-ı ala olsa ne yazar. seat. başka lafa gerek yok.

    not: bir fransıza bu para verilir mi diyenlere gelsin.
  • ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt
    Vag grubunu benden daha iyi tanıyan azdır forumda :) kendim de vag kullanıcısıyım. Ateca kesinlikle kötü değil ama tucsonu bir test etmenizi tavsiye ederim. İç mekan kalitesi biraz daha iyi. Yalıtım kafa kafaya ancak süspansiyon kalitesi kesinlikle atecadan da tiguandan da daha iyi. Ayrıca donanım olarak daha iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vetenes -- 10 Ocak 2019; 17:17:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.