Şimdi Ara

Tom Clancy's The Division 1-2 Hikayesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
7
Favori
4.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Not:Oyunun hikâye kısmı CO-OP mantığına göre değil Single Player'a göre yapılmış. 290 puana erişmiş kişiler 4.level missionlarından başlayarak hikâyeyi bir mantığa bağlayabilirsiniz. Ben yaklaşık son 4 göreve kadar Single Player bitirdiğim için hikâye biraz bağdaştırması kolay oldu.
    Bazı kısımlarda kişi adlarından anlamadıysanız en alttaki kişiler kısmına veya kavram haritası kısmına bakın.
    Edit:Söz veriyorum, bir ay içinde didinip uğraşıp ikinci oyununda konusunu yazacağım.
    Ayların Editi: Evet, oyunu Ramazan bayramı civarlarında aldım, en son editi tam 4 ay önce attım ama ancak yeni bitirebildim yoğunluktan. Unutmayın Division 2 ağır spoiler içeriyor Division 1'e göre.
    Unutursam haberdar edin.
    Division 1

    Oyunun çok güzel olduğunu oynayanlar bilir. Fakat oynayan herkesin içinde benim gibi bi his oluşmuştur. Oyun güzel abi iyi tamam da yahu bi hikaye var 130 tane telefon inteli 30 tane drone inteli 100+ echo inteli var da hepsine bakmadan hikayeyi anlayamıyor muyuz? Evet biraz anlayabiliriz. Şimdi ilk başta oyundaki grupları yazacağım.

    1-Devlet Tarafı: Amerika ve Rusya(hikayenin sonunu belirliyor) tarafındaki asker birliği ve topluluğu olan kısım oluyor. Başlıca CERA, JTF , Division ve Rus konsolosluğu(burası sadece yer bakımından önemli). JTF(Joint Task Force) ve CERA millete destekte ve yer koruma konusunda pek güçlü kalamıyor.

    Division Grubu: Bu grup hikayenin asıl belirleyeni oluyor. Devletin neredeyse etkisi kalmayınca İlk grubu devreye sokuyorlar. Bu ajanlar daha önceden ise milletin arasındaki normal insanlar gibi davranan kişilerdi. İlk grubun çoğunluğunun Division teknolojisi merkezle bağlantısını kaybediyor veya ihanet edip diğer gruplara karışıyorlar. İlk grup iyice bitince ikinci grup ajanları dağıtılıyor. Faye Lau ikinci grubun bir ajanıdır ki başlangıçta onunla beraber takılıyoruz. Bizim karakterimiz ise 2.grup ajanıydı fakat Aaron Keener ve bir grup first wave ajanının yaptığı düşünülen bir saldırı yüzünden tüm Second Wave ajanları ölüyor. Sadece bizim karakter ve Faye Lau kalıyor. Oyunda sadece iki adet ajan varken nasıl 4 kişilik grup yapıyoruz derseniz oyun co-op olduğu için bu özelliği esirgememişler.

    2-Düşman olan cephe: Bunu en temelden 3 gruba ayırıyorum

    Rikers: Sokak serseri topluluğu grubudur. İlk başta bizi çok uğraştırıyor fakat ilerleyen zamanlarda en basit gruplara dönüşüyor(silah gücünü baz alırsak). Bu serseriler sürekli olarak milletten supply çalma derdinde. Özellikle haritadaki Electronic grubu görevlerinde bize karşı gelirler.Bir de Riker'ların geldiği yer Riker adası adı altında bulunan bir adet hapis adası. O adaya ya deniz yolu ile ya da köprü aracılığı ile gidebiliyorsunuz. Amherst'in Smallpox'u o adaya kadar gidince çoğu gardiyan hastalanmaya başlıyor ve sonuç olarak hapisler kontrol edilemez oluyor. O hapishanedekiler Larae Barrett aracılığı ile hapisten kaçıp Manhattan'a gidiyorlar. Bir de Larae Barrett kendi Riker'larına çok güvendiğini onu öldürürken duyabilirsiniz. (biz bir dalga gibiyiz, biz ölsekte sonraki dalga sizi öldürecektir) gibi sözler söylüyor.

    Cleaners: Çöpçü topluluğunun flamethrower kitli hali. Bu gruplar özellikle oyun içinde kişileri yakmasıyla sıkıntıdır. Sizi ilk başta çok zorlar ki boss'ları yakınınıza ve önünüzdeyse canınızın yarısını rahat götürebilir. Fakat onun arkasında veya uzağındaysanız size damage vermeden öldürebilirsiniz.

    LMB: Oyunun sonuna kadar bize sıkıntı çıkaran gruptur. Açılımı Last Man Battaliation'dır. Özellikle oyunda 10+ levelli yerlere gelince başlarlar. Silah grubu olarak en yeni silahlara sahiptirler ki bu grubun zaten çoğunluğu ihanet eden Division askerleri oluşturur fakat ihanet ederken Shade Tech'leri de yanında getirirler(bu kitler bizim kullandığımız can doldurma cihazları, Yere konulan mini kalkanlar vs. içerir) ve bu yüzden boss'una vursanız bile boş zaman buldu mu canını rahatlıkla fulleyebilir. En sondada Vitaly Tchernenko'yu kaçırıyorlar ve iyice kayboluyorlar.

    Rus tarafı: Oyunda basit bir yer kaplarlar. Konsoloslukta oyunun kader kişilerinden biri olan Vitaly Tchernenko'yu bulunduruyor ki en son olan main görev budur(Bliss'in HQ'si dışında). Tchernenko'nun önemli olmasının sebebi aşağıda anlatacağım virüsün geliştiricisi olan Dr. Gordon Amherst'in tanıdığı olmasıdır ki bu gerçekten önemlidir çünkü şehirin dağılmasının sebebi bu virüstür. Vitaly ve Amherst bulunamasada çalışmaları bir intel halinde bulunmuş ve de çalışmalara başlatılmıştır.


    Ana hikaye kısmı: Olaylar şöyle başlıyor; Amherst dolara koyup kara cumada yayıyor, devlet farkedene kadar iş işten geçiyor ve bir anda inanılmaz miktarda insan hasta olup ölüyor. Salgınlar devam ederken anarşi topluluklarında medikal desteğe ihtiyacı oluyor ve de sokaklarda kaos ortamı oluşuyor. Devlet hem virüsle ilgilenirken bir anda iç savaş çıkınca savaşada virüsede tam olarak erişemiyor ve bu savaşlarda iyice düşerken İlk ajan grubunu salıyor. Bu ortamı her ne kadar düzeltmeye çalışsada yine de çok başarılı olamıyor ve çoğunluk kayboluyor. İkinci dalga ajanları(sanırsam biz bu gruptayız)(yazımın geri kalanında biz 2.dalgayız diye varsayacağım)başarılı gibi oluyor. Bizim karakterimiz ise Brooklyn'de duruyor sonra karakter oyun içi 4.level'e gelince Manhattan'a gitmeye çalışıyoruz fakat bu sırada Faye Lau yaralanıyor ve sakatlanıyor. Manhattan'da Camp Hudson'da başlıyoruz ve sokakları bir bir temizlemeye çalışıyoruz. Sonra oyun içi sanırsam level 8'e gelince ana merkez açılıyor. Burada tüm operasyonlar yönetiliyor ve hastalığa tedavi çalışmasıda burada sürdürülüyor. Kısaca biz division ajanlarına HQ gibi. Oyunun sonlarına doğru gelince Riker'ların başı olan Larae Baraett'i öldürüyoruz (o bölümde bi bug var Larae'nin kendisi JTF'in destek askerlerine vuramıyor :) ve Riker'ların başı ölmüş oluyor ve artık dağınık halde duruyorlar. Cleaner'ların başı olan Joe Ferro'yu öldürüyoruz ve HQ'su olan Napalm'ı ele geçiriyoruz fakat bu hiçbir şeyi değiştirmiyor ve de Cleaner'lar devam ediyor.
    LMB'nin başı olan Lt. Colonel Bliss'i öldürüyoruz. Vitaly Tchernenko isimli doktoru bulamazsakta notlarını ölen bir ajandan buluyoruz.

    Bazı kavram ve yerleri de yazayım:
    Dark Zone: Virüsün başladığı ve JTFCERA'nın hakimiyeti ele alamadığı yerdir. Online özellikleri en çok burada kullanıyoruz ve PvP'nin açık alana yayılmış hali gibi bir yer. NPC'ler overpower'lanmış olmasına rağmen 270+ puanı olan birisi full boss'larla karşılaşmazsa genel olarak ölmez. Oyuncuların oyuna devam edecekleri yer gibi gözükse de çoğu oyuncunun tam tersi oyunu bıraktığı yerdir. TriHard'ların 4 kişi full ihanet ajanı halinde dolanıp solo'cuları öldürmeleri yüzünden benim gibi çoğu kişi oraya girmez, girerse rage quit'te atar. Buradaki NPC'ler sağlam eşya düşürselerde bu eşyaları kullanabilmek için 90 saniyelik bir helikopter çağrısı yapmanız lazım ve bu sürede haritada herkeste gözükeceği için tam bu sırada çok kişi gelir.

    Hunter'lar: Bir de hunter'lar var. Onlar ise inanılmaz ters tipler. Hunterlar sadece first wave ve second wave ajanlarına dalıyor, öldürdüğü div. ajanlarından saatlerini alıyor ve diğer NPC'lere karşı etkisiz. Bizden daha etkili silahlar kullanıp daha iyi shade tech skilleri var. Yani mesela bizim karakter medkit'te 2 parça can doldururen hunter çok daha fazla dolduruyor. Armoru daha yüksek ve sizi az mermide bilr öldürebiliyor. Hareketleri diğer npc'lerden daha iyi hattasiz yerdeyken sizi baltayla bile öldürebiliyorlar. Bu hunterlar için bir kaç teori var.

    1-First Wave ajanları LMB-Cleanerlar ve Riker'larla birleşerek diğer division ajanlarının toplam gücü gibi bir süper-güç oluyor fakat neden diğer fw ajanlarını öldürüyor o muamma (bu teorinin eksik kısmı burası)

    2-Rusların ajanları: Bu inanılmaz bir teori. Fakat böyle düşünülmesinin ardında iki adet değişmez güç var. Bunlar hem FW hemde SW ajanlarına dalarak vitaly hakkında en ufak bir ipucu olabilir mi diye saatlerinide kontrol ederek ilerlemesi, diğeri de dark zone'a girmemesi. Eğer bu dz ne alaka derseniz DZ'de her şeyin bozuk olması sebebiyle rusların vitaly'nin dz'de bulunmayacağını ön görüyor olabilirler.
    Bu teoriyi biraz bozan şey ise Vitaly'nin devletten hâlen umudunun olması ve ruslardan kurtarma talep ederken kendisinin ajanlar tarafından kurtarılmaya çalışılıyor olduğunu bildirmesi olacaktır.

    3-Bu Third Wave: Bu teori elde kanıt olmayıp en sağlam teori oluyor bence. Çünkü SW yapacağı işi başarıyor fakat FW hâlen bir sorun olduğundan SW-FW ayrımı yapmadan öldürüyor olabilir. Bu da shd'sinin güçlü olduğunu kanıtlıyor niteliğinde.

    Oyun içi Main görevlerin hikaye kısmı geliyor bundan sonra.

    Police Academy: Bu bize FW ajanlarında ümit olurken daha berbat işe gittiğini gösteren bir görev. Normalde division ajanlarının konumları uzaktan gözüküyor. Bizim ana üssümüzde polis akademisinden Shade tech sinyali geliyor ve bizi göreve götürmek için çağrı yapıyorlar. Gidince tam shade techi incelerken düşman geliyor ve öldürüyoruz. Sisteme bildirdikten sonra etrafı biraz daha araştırıyoruz ve bir echo sistemi olduğunu görüyoruz. Bunu inceliyoruz ve bir diğer SW ajanı olan Faye Lau inanamıyor. FW ajanları polislere karşı ihanet edip onları kendilerine katılmazsa öldüreceğini söylüyor. Sonuç olarak oraya gittiğimizde ölü bedenleri görüyoruz. Sonra oradan çıkıp bossu öldürerek gidiyoruz. Bu aslında FW ajanlarının neden çoğunluğunun lokasyonunun kaybolduğunu gösteriyor. İhanet edenler lokasyonu kapatıyor, etmeyenler ise kendileri öldürmesinler diye ya katılıyor ya da cihazlarının lokasyonunu gizleyip saklanıyorlar. Bu nedenle çoğu kayboluyor.

    Lincoln Tunnel Checkpoint: JTF'in komutanı olan Benitez'i kurtarmak için gittiğimiz görev. Riker'lar Benitez'in gizli üssüne saldırı yapıyor. Bizim ajanımız ise riker'ları JTF yardımı ile ilk başta eliyoruz. Sonra bir JTF askeri tünele kurulu olan bombayı imha etmek için gidiyor. O askeri koruyoruz. Sonra bomba imha olunca Benitez ile görüşmek için üsse giriyoruz. Konuşup gidecekken riker'ların saldırısına uğruyoruz. Kapıyı patlatıp içeri dalıyorlar. Gelen tüm riker'ları ile beraber başlarındaki boss'uda öldürünce görev bitiyor. Ve Benitez bizim ana üssümüze geliyor.

    Hudson Refugee camp: Bazı smallpox virüsünün örnekleri olan bir yere gidiyoruz. Özellikle orada Cleaner'ların bulunması sebebiyle kan örneklerinin yakılmadan önce kurtarılması için gidiyoruz. Hem cleaner'ları temizlemeye hem de Jessica Kandel'ın istediği örnekleri almaya gidiyoruz. Sonuç olarak başarılı oluyoruz.
    Broadway Emporium: Buradaki görevimiz virüsün bulunabileceğini düşünmemiz. CERA mekanı virüslü alan diye kapatmasına rağmen araştırma için oraya gidiyoruz. Fakat aynı zamanda Cleaner'ların orada bulunması sebebiyle mekanın tamamen yanmamasından önce virüs örnekleri almamız gerekiyor. Etrafa bakarken Division sistemimizin virüs miktarının arttığını bildirdiği yerlerden dolar örnekleri alıyoruz(eğer yazmadıysam yazayım, Amherst virüsü yayarken dolara virüsü koyup kara cuma salgınında dolarla alışveriş yaparak virüsü yaydı.). Ve bir Echo sisteminde Amherst'in alışveriş yaptığını görüyoruz. Hatta Echo sistemi o doların virüslü olduğunu bile saptamış. Sonuç olarak bazı dolar örnekleri alarak mekan yanmadan önce oradaki tüm cleaner'ları eleyip çıkıyoruz. Bu görevde Amherst'in doları tam olarak nasıl yaydığı hakkında da fikir sahibi oluyoruz.

    Queens Tunnel Camp ve Grand Central Station: Ayrı şeyler yapmaya bile üşendim, Queens Tunnel Camp'ta ajanımız LMB'nin haberleşme merkezine baskın yapıyoruz. Tüm LMB askerlerini düşürerek görevi bitiriyoruz. Grand Central Station'da JTF ile beraber LMB'nin bir base'ine baskın yapıyoruz ve geri çekilmelerine neden oluyoruz..

    Rooftop Comm Relay: İletişim için kullanılan sistemlerin sıkıntılı olması sebebiyle bir grup JTF askeri gönderiliyor. O JTF askerlerinin sinyal bağlantısı kesilince bizim ajanımız gönderiliyor. Sonuç olarak orayı basmış olan riker'ları öldürüp JTF askerini serbest bırakıp bizim gözetimimiz altında düzeltmesini sağlıyoruz.
    Russian consulate(rus konsolosluğu): Sürekli bahsetsemde kısa bir özet geçeyim;

    Vitaly Tchernenko bizden yardım istiyor ve Jessica Kandel kendisinin bize çok yararlı olabileceğini söylüyor. Sonuç olarak lokasyonunu buluyoruz ve rus konsolosluğuna doğru gidiyoruz. İçeri girdiğimizde LMB'nin bizden önce fark ettiğini görüyoruz ve onları öldürüyoruz. Bir yerde fazlaca sistem odası olduğunu görüyoruz ve anlam veremiyoruz. Sonra bakıldığında bu serverlar virüsün bir simülasyonu gibi bir sistem oluşturarak hücrelerine kadar ayırıp bilgileri almaya yaradığını anlayıp onları almaya çalışıyoruz. Bu sırada LMB bizden önce davranıp erişimimizi kesip kendisi bilgileri alıyor. Sonra devam edip tchernenkoyu kurtarmaya gidiyoruz. LMB onu çok fazla korkuttuğu için ilk başta kapısını açmıyor. Sonra Jessica Kandel ile görüşünce kapıyı açmak için yönelsede Hornet'in LMB grubu baskın yaparak bizden saniyeler önce Vitaly'i kaçırıyor. Sonuç olarak bizde kovalamaya başlıyoruz. Konsolosluğun dışında kara askerlerini düşürsekte helikopterle vitaly'i kaçırıyorlar. Sonuç olarak görev başarılı oluyor sayılır(vitaly kaçırılsada notlarını Hornet sayesinde alıyoruz).

    United Compound: Bu LMB'nin başı olan Chris Bliss'in headquarters'ı. Bir JTF askeri güçlendirilmiş uzun duvarlarla turretlerin koruduğundan bahsediyor hatta. Buraya Division+JTF olarak ağır bir baskın yapıyoruz. Burada hikaye olmadığı için kısa kesiyorum. JTF dışarda it dalaşı yaparken bizim karakter içeri sızarak içerdeki askerleri polat alemdar edasıyla öldürüyoruz ve son olarak Bliss'in bulunduğu helikopteride düşürerek olayı tamamlıyoruz. Vitaly kaybolsada işimiz tamam. LMB bitmiş, cleanerlar dağılmış ve rikerlar kendi başlarına dolanıyorlar. Kaos ortamı bitiyor(mu)?

    Falcon Lost "yan ana görev": Bir grup JTF askeri şehrin ana su dağıtım merkezinde zırhlı ağır asker aracı görüyor ve onlarca asker görerek yardım istiyor(bu görev her olaydan sonra, yani bu lmb'leri kim yönetti hiçbir fikrimiz yok teoriler var). Sonuç olarak 10 dalga ardından apc'yi yok ederek su sistemlerinin patlamasından kurtarıyoruz. Bazı teoriciler bu grubun Division'u yöneten kişiler tarafından gönderildiğini iddia ediyor.
    Warrengate Power plant: Bu görevde Manhattan'ın artık tek kalmış elektrik dağıtma merkezine saldırıp ele geçirmiş riker'lardan kurtarma çabasına giriyoruz. Rikerlar patlatmak için yüksek basınçta elektrik üretici kullanarak patlatmayı amaçlasada 3 adet boruyu kapatarak patlamaı engelliyoruz(not:süreli bir görev, 11 dakika veriliyor). Fakat rikerların ikinci bir planı var(ana odadan basıncı kontrol ederek patlama yapmak). Bu plan ana kontrol odasından infilak etmesini sağlıyor. Bizim ajanımız ise hepsini öldürüyor ve odaya girip infilak etmesini engelliyor.

    Lexington Event Center: Buradaki görevimiz Larae Barrett'i öldürmek ve de bazı JTF askerlerini servest bırakmak. Buradada özel bir şey yok. Sadece Barrett'in kendi asker grubuna çok güvendiğini söyleyebiliriz.

    Unknown signal: Bu minnacık tek mermi bile sıkmadığımız ama hikâyeyi tamamen değiştiren görev sadece birkaç k xp veriyor çünkü Chelsea mahallesi olan camp hudsonun yakınında. Oradan bir ajan sinyali geliyor(ve echo var). Bu echo sayesinde first wave ajanı olan Aaron Keener ne olay onu iyice anlıyoruz. Daha önceki bir video intelinde ihanet ettiği zaten görülmüştü. Bunda ise olay şu; echoda gözüken o ki orada olan bir apartmanda gordon amherst vardı. Gordon virüsü orda hazırladı ve başka yerlerde yaydı. Tabi virüsün bazı detayları hâlen ordaydı. Aaron oray keşfetti ve oradaki bazı detaylara bakarak numuneler aldı ve manhattan'dan gitti. Normalde hikâyede Aaron bilinmez bir rolde Manhattan'da saklandığını düşünürken çoktan gittiğini öğreniyoruz. Ve de 30 level olanlar o görevi yaparken yerde bir ceset görecekler ve ironik olarak virüs manhattan'ın %95'ini öldürürken yapımcısı başka nedenden dolayı ölüyor(sanırsam riker baskını veya aaron keşfedince öldürdü).

    Amherst's apartment: Açık olmak lâzımsa bu görevden aklımda hiçbir şey kalmamıştı çünkü detay yoktu. Amherst'in apartmanına giderek aynı zamanda virüs hakkında detay bulabileceğimizi düşünüyoruz. Fakat malesef cleaner'lar bizden önce gelmiş ve etrafı yakmak üzeredirler. Onları öldürüyoruz ve örnek alıp gidiyoruz.

    Madison Field Hospital: Riker'lar CERA'nın medikal desteği bulunan ve medikal eşyalarında bulunduğu bir hastaneyi ele geçirip içeridekileri rehin alıyorlar. Rehinelerin arasında Dr.Jessica Kandel'da var. Sonuç olarak içeri girip Dr.Jessica Kandel'ı kurtarıp Riker'ların hastane içindeki asker grubunun tamamını yok edip görevi bitiriyoruz. Görev aslında güzel görevlerden biri. Geçişler, asker saldırıları vs. fakat hikayede az yer tutan bir görev.

    Kişiler kısmınıda ekleyeyim. Bazı kişilerin olayları uzun.
    Rick Valassi: Safe House'lar ve The Terminal kısmında duyabileceğiniz radyodaki kişidir. Radyo yayınları canlı değil, banttandır. Kişinin tam akıbeti belli değildir. Bazı komplo teorisyenleri Aaron Keaner tarafından esir alındığını söylüyorlar. Oyunun Underground DLC'sini alan kişilerin bazı sokak çetelerinden kaçan kişilerin günlükleri ve not defterleriyle karşılaşmıştır. Bunlardan birinin hikâyesi Rick Valassi'yi bulmak isteyen bir kadındır. Kadının kendisi uzun araştırmalar sonucu Rick Valassi olayının çok derin ve detaylı olduğunu söylerken(ses kaydı olarak duyuluyor) bağırışma sesleriyle beraber sesin kesilmesi bir oluyor. Bu konudaki iddilar ise klasik, yoldan geçerken serserinin teki öldürmüştür, Aaron Keener adam tutup vurdurmuştur vs.
    Kişinin tam görüntüsünü Dark Zone girişlerinden birisinin Echo görüntüsünde Dark Zone hakkında JTF askerlerine sorular sorduğu gözüküyor. Radyoda bahsettikleri konular genel olarak hastalığın yayılması ve sokak çeteleri hakkındadır. Konuşmalarından aklıma kalan bazı şeylerden bahsedeyim(bazı kısımları atlayabilirim):
    -Merhaba, ben Rick Valassi. -tanıtım vs.- Size Dark Zone hakkında bazı gördüğüm şeyleri aktaracağım. İçeride gördüğüm şeyler "ölü bedenlerdi". JTF bunları orada bırakıyor. Orada serseriler ve silahlı kişiler vardı. Temizlenmeye çalışsada başaracak değiller.
    -Merhaba, ben Rick Valassi. -tanıtım vs.- Sizce etrafın bu kadar soğuk olmasının sebebi ne? Bir kere bile hava düzgün olmadı. Bu soğuklar ne kadar devam edecek? Benim bir iddiam var. Evet çok fazla iddialar oluşturuyorum fakat tutma oranı ne kadar? Çok yüksek. Evet iddiam şu; Hepiniz ünlü HAARP silahını duymuşsunuzdur. Hava durumunu değiştirebilen, doğa olayları oluşturabilen bir alet. Bence Amerika bu silahı kullanarak havanın kötü olmasını sağlıyor. Hava soğuk olunca ne oluyor? Virüsün hem çoğalması zor oluyor hem de hastalıklı kişiler ya içerde durabiliyor ya da dışarı çıkarsa ölüyor ve virüs yayılamıyor. Ama başarısız olduğu belli...
    -Merhaba, ben Rick Valassi. -tanıtım vs.- Devlet şu anda ne yapıyor? Devlet düşmüş durumda. Bazı Division ajanları yayılmışlar diye söyleniyor. Fakat kayıp olduklarıda söyleniyor. Bakın kulağıma bir şey geldi. Devlet bu Division ajanlarının ikinci dalgasını ortaya çıkardığı söyleniyor. Bu ikinci dalga askerler ise belirli kişiler değil tam tersi milletin içinden tanıdığınız tanımadığınız kişiler tarafından oluşuyor. Belki sizin akrabanız, komşunuz, anneniz, belkide eşiniz hatta belkide siz bile ajan seçilmiş olabilirsiniz(bu ikinci dalga ajanlar biz oluyoruz, ama dalgadan sadece iki kişi kalıyor, birisi sakat kalan Faye Lau diğeride bizim karakterimiz.).
    Kişinin röportajlarını radyonun yanında durarak dinleyebilirsiniz. Bazı röportajları hem hikâyeye destek veriyor hem de hikâyeye başka bir açıdan bakan bir kimsenin görüşünü söylüyor
    Kişinin sohbetlerinden birisinde Manhattan'daki kişilerin %95'inin öldüğü ve eğer radyoda kişiyi duyuyorsanız %5'lik kısımda olduğunuzu belirtiyor(Not: Manhattan'ın nüfusu 1,6 milyon, yani neredeyse 1,3 milyon kişi+ diğer eyaletlerdeki ölü sayısı diyebiliriz.).
    Evet bir radyocunun bu kadar büyük bir olay üstünde çalışması ve bu kadar bir mazi çıkartmasıda bir o kadar gariptir.
    Faye Lau: Evet milyarıncı kez bahsedişim ama kişisel olarakta tekrar yazayım. Normalde bizim grupta olacak Brooklin'den Manhattan'a transfer olarak ikinci dalga Division ajanı olacakken saldırı sonucu sakat kalmış ve sadece ikimiz kalmamızın ardından tek division ajanı biz kalmış oluyoruz. Fakat Faye Lau'nun sakatlığı büyük diye Postoffice'te genel işlerde sorumlu kişi olarak görev yapıp bizi asılda yönetip bize komutlar veriyor.
    Dr. Gordon Amherst: Smallpox virüsünü bulup geliştirip bir kara cuma'da salgın olarak kullanmak için dolarlara koyup o dolarları etrafta dağıtmıştır. Sonuç olarak virüsün başladığı yer olan merkez Manhattan'ın "Dark Zone" olarak bırakılmasına ve JTF+CERA'nın geri çekilmesine neden oluyor. Ve olaylar gerçekleşirken Amherst ölüyor(forumun sıkıntısı yüzünden üst kısma bknz. koyacakken koyamadım, mağrur görün.)
    Dr.Jessica Kandel: Bu kişi, bizim virüse karşı yürüttüğümüz çalışmaların başı olan doktor. Kandel daha önce Vitaly ile görüşmüş ve Smallpox'un yayılmasının ardından bazı
    çalışmalar yürütmüş bir doktor. Bizim ana üssümüze gelmeden önce Madison hastanesinde riker'lar tarafından alıkonulmuştu. Bizde onu gidip kurtarmaya çalışıyoruz.
    Joe Ferro: Radyo konuşmalarına çıkan bir kişi. Virüs salgını ve hapishane mahkûmlarının kaçışından sonra eşinin bu durumdan ilk muzdarip olanlardan birisinin olması sebebiyle kafayı yiyip çöpçülerle birlikte bir grup oluşturuyorlar. Grubun ismi "Cleaners" oluyor. Bu grubun amacı ismindeki gibi her şeyi temizlemek. Temizlemek derken kişi eşya obje araba fare köpek kedi su telefon farketmez her şeyi yakarak virüsün ortadan kalkacağını düşünüyorlar.
    Gruptan bahsetmişken kişiden de bahsedeyim. Joe Ferro ölümüne yakın zamanlarda(biz beceriyoruz bu arada division grubu olarak) kızına sesli mesaj bırakarak kendisi hakkında çıkacak söylemlere inanmayıp her zaman doğruyu yaptığını söylüyor. Kişi duygusal birisi olup evli-çocuk sahibi olsada JTF-Division ajanları için potansiyel tehdit ve medikal çalışmalara karşı olduğundan dolayı öldürülüyor. Öldürüldükten sonra Cleaner'ların aktivitesi azalmış olup sokağa dağılıyorlar.
    Kişiden bağımsız yer(yukarıya nedense yazarsam önceden yazdıklarım siliniyor) Piers(doğusu batısı güneyi kuzeyi[west side east side north side south side diye ayrılmış]: Bu bölge çok değişik bir yer. Oyuna daha sonradan eklenmiş bir yer. Eklenmesinin sebeplerinden birisinin Manhattan haritasının tamamlanmasından dolayı olduğunu düşünüyorum(oyunun haritasıyla Manhattan'ın haritası genel hatlar olarak çok benzerdir). Fakat sadece haritayı değiştirmekle kalmayıp çok daha değişik olayların döndüğünü gösteriyor.
    Orada bulunan boss'ların neredeyse hepsi ihanet etmiş eski division ajanları oluyor(medikal supportlar, bomba atarlar vs.). Dahada değişiği normalde herhangi bir düşman NPC'si diğer gruptan bir kişi gördüğünde(örnek: Riker LMB askeri gördüğünde) onu vuracakken burada tam tersi onlarla beraber olup size karşı savaşıyorlar(deneyebilirsiniz, normalde riker'lara veya LMB'ye karşı savaşırken bir Riker gelirse sizi umursamayıp karşı askeri vurabiliyor, bazen her gelene vurmak doğru taktik olmuyor). Hâl böyle olunca tüm bosslara karşı savaşmak zor oluyor. Çünkü genel olarak PvE'lerde boss'lara karşı kullanılan mainler farklı olabiliyor. Cleaner boss'una iki assault rifle, Riker bossuna LMG-Assault, LMB bossuna marksman-assault vs. vs. değişikliklerini direk yapamadığınızdan dolayı ayrıca sizi zorlayabiliyor. Ve bazı görevlerde ise sizi hayrete düşürecek şekilde sinyal kesiciler, kalp noktaları basmalar vb. durumlar dahada değişik yapıyor orayı(ayrıca haritanın en sağ üst kısmı ve başlangıç kampı dışında adam akıllı kıyı ve deniz görebildiğiniz tek yerdir.)
    Gece gece aklıma takıldı klavyeyi kullandım kullandım bitmedi. 1 saattir yazıyorum


    İki oyun arasındaki farklar:
    1-Skiller daha detaylandırılmış ve atağa daha önem verilmiş. Can dolduran kitler artık tek bir taneye düşmüş durumda. O da support station değil de daha çok mini bir bölgede can dolduruyor ki çok az.
    2-Can sistemi baştan dizayn edilmiş. Karakterimiz artık Boss'lar gibi vur vur canın çok fazla olsun tarzı değil armor+can haline dönüşmüş durumda. Armor'unuz bitince normal cana geliyor. Normal canınız çok hızlı şekilde düşüyor iken armor daha uzun süre dayanıyor. Armor doldurmak için normal medkitten çok daha uzun süre bekliyorsunuz. Bu da pusmaya odaklanmanızı sağlıyor.
    3-Koşma-tırmanma-pusma mekanikleri azda olsa değişmiş.
    4-Grafikler ufaktan hissedilecek şekilde güzelleştirilmiş.
    5-NPC'lerin efektifliği arttırılmış. 2-3 tepki vereceklerine daha fazla tepki veriyorlar. Mesela safezone'ları koruyan kişiler artık açıkta ve silahlılar. Onlara eğer koşarak çarparsanız sizden özür diliyorlar.
    6-Etraftaki objelerin efektleri de değiştirilmiş. Mesela Division 1'de sadece 2-3 objeye vurunca tepki verirken artık daha fazla obje hem tepki veriyor hem de objelerin sayısı arttırılmış. Bu aslında oyunda minik olsada ahenke katkıda bulunuyor.
    7-Ana Safehouse'ları basitçe geliştireceğimize yapısını değiştirebiliyoruz. Bunuda sizin yaptığınız resource bağışlarıyla yapıyorlar.
    8-Su-Çikolata-Konserve yemek-Incendiary Bullet-Explosive Bullet'ler artık taşınıp kullanılabilir değil. Su-çikolata gibileri resource'a çevirip kutulardan onar yirmişer adet çıkartıyorsunuz. Yani artık skill cooldown-elite damage arttırmak için su içip yemek yiyemitorsunuz. Resource'ları safezone'ların gelişmesi için kullanabiliyorsunuz.
    9-Kontrol bölgeleri çıkmış. Düşmanın bölgesine girip hepsini öldürüp takım arkadaşlarını çağırırsanız o yer sizin oluyor. Sizden resource istiyorlar. Resource'ları azalır ise kişilerini gönderip resource alıyorlar. Bu da bölgeye düşman girme ihtimalini arttırıyor. Fazla Resource olursa da bu sefer fazlaları gönderip etrafı daha fazla kolaçan ediyorlar.
    10-Silahları ve Skilleri biraz daha detaylı gösteriyorlar artık (EA'dan çalıntı gibi olmuş)
    11-Artık Master Skill yok, iki adet normal skill alabilirsiniz. -SPOILER- VAR. 15.MADDEYE SPOILER
    12-Uluorta istediğiniz yerde skill alamıyorsunuz, ana safe house'a(parlamento binası) gitmeniz gerekiyor. Skillerin iç özelliklerini açmak için SHD Tech pointi veriyorsunuz.
    13-Ana görevler artık karaktere bazlı değil daha çok yararına göre oluyor(mesela Tchernenko'yu kurtarmaya artık gitmiyorsunuz, yerine Tchernenko'ya giderken aslında medikal eşyalar için gitmiş oluyorsunuz.
    14-Komik gelebilir artık ama düşmanlar size JTF yerine Division demeyi başarıyorlar. Agent felanda diyorlar. Bir de artık propaganda yaparken Division ajanları kendilerine katılmaları için teşvik veriyorlar.
    -_-SPOILER-_-
    15-Master Skill'ler 30.seviyeyi aştığınız zaman 5 olasılıktan birini seçiyorsunuz. Hepsinde ayriyeten uzun liste skill'ler var. 5 ana başlıktan sadece birisini seçebilirsiniz bu arada. Birini seçtikten sonra diğerini Ana base'e gelerek(White House) değiştirebiliyorsunuz. Bu skill'ler size combat'larda inanılmaz yardımcı olabiliyor.
    16-Oyun aslında iki oyunun iç içe girmiş hâlidir. En aşağıda detaylıca anlatacağım.
    17-Oyunda 3 değil 4 grup var. Spoiler diye bu parta koydum.
    -_-SPOILER-_-
    18-Oyunda Season Pass alırsanız artık boş yapılmış DLC'ler değil uğraşılmış expandation'lar alıyorsunuz. Yani normal oyuncuların olmadığı yerlere baskın yapıp farklı lootlar alıyorsunuz. 150+ TL'ye değer mi derseniz, tabikide hayır.
    19-Ücretsizlere de bazı harita dışı yerlere gitmelerine izin verecek. TABİKİDE SEASON PASSLAR 1 HAFTA ERKEN


    Division 2
    Division 2'den daha oynayamadan basitçe değineyim.

    Bu sefer oyun Manhattan-Brooklyn'de değil Washington D.C'de geçiyor. Ana üssümüz ise ana postaneden Kongre Binasına taşınıyor.
    Oyun benim için sevindirici olan kısmı asılda Division 1'in devamı olması. Aaron Keaner-Tchernenko-Amherst gibi kemik ana kadro görmesekte, erişemesekte dışarıda bir yerlerde.
    Oyun Manhattan'da hükümetin düşmesinden 7 ay sonra geçiyor. Hükümet hakkında artık oyunda daha fazla bilgi alabiliyoruz bu oyunda. Başkan ile yardımcısının konuşmaları artık intel olarak bulabiliyoruz. Benim gördüğüm kadarıyla başkan yardımcısı sabit kalmışken başkan aynı kalmış. Aynı şekilde hükümet burada da düşüyor. Parlemento binasında sadece saklanan kişiler ile kemik birkaç yönetici kalmış durumda.
    Söylenenlere göre son başkanın uçağı Aaron Keaner'in tarafından olduğu iddia edilerek düşürülmüş(Division 1'deki Second Wave ajanların uçağı gibi bu uçakta vuruluyor.). Aynı şekilde bazı sinyallere göre de başkan düşsede canlı kalmış, geldiğim yere kadar kontrol edilmedi.
    Yazıyı yazmaya başlamadan önce aklımda onlarca şey vardı, hepsi kayboldu gibi. 1 haftaya büyük ihtimal main mission'ların yarısı biter, iyi güncellerim. Bir de bu oyun için sanırsam main missionları yorumlamayacağım. Kimsenin okuduğunu sanmasamda kendim bu seferkileri gerçekten yorumlayamadım. Görevde asker üstüne asker bastığı için hikayeyi hiç anlayamadım.

    --------------------------------------------------------------------------------------------
    Oyunda üç ana düşman grupları var.
    Hyenas: Grubun başkanı sanırsam yok. 1.oyundaki Rikers gibi biraz daha düşük güçte bir grup. Hapis adasından kaçış+Green Poison'un vurgun sırasında birkaç küçük serseri gruplarınında birleşmesiyle Hyenas grubu oluşuyor. Genel olarak polislerden çaldıkları silahları ve donanımları kullanırlar.
    Outcasts: 1.oyundaki Cleaners gibi bir grup. Emeline Shaw adında liderleri var. Emeline kızını Roosevelt adasında kaybettikten sonra 1.oyundaki Joe Ferro gibi bir grup kurup(Joe Ferro 1.oyundaki hikâyede eşini hastalıktan kaybettikten sonra her hastalık barındıran şeyi yakma amacıyla bir grup kurar) Roosevelt adasına yerleşip sokaklarda terör estirmeye başlar. Grubun çoğu sokaktaki üyeleri hastalıktan dolayı karantinaya alınan kişilerdir. Biyolojik basit silahlar bile kullanırlar.
    True Sons: 1.oyundaki LMB'nin bu oyundaki hâli. Özellikle eski ordu mensupları bu gruba katılmıştır. Özellikle eski JTF askerleri bu gruba katılmıştır.
    Oyun bu 3 grubun ana merkezlerini basıp hepsini öldürmenizle bitiyor. En son görev True Sons stronghold'unu basmanızla bitiyor.




    Kişilerden bahsedeyim(anlatılması en basit diye yazıyorum)
    Alani Kelso: Amerika'da askerlik yapan bir kadın, Division ajanlığına katılmadan önce CIA'da çalışıyordu. Faye Lau gibi aslında bizle beraber olan ajan gibi biri. Fakat aktif olarak ajanlık yapıyor(1.oyunda Faye Lau Second Wave ajan uçağına yapılan saldırı sonrası sakat kalmıştı). Bazı görevlerde bize yardımcı da oluyor.
    Manny Ortega:Ana üssümüzde genel başkanlık yapan kişi. Bir Hyena'lının saldırısı sonrası kardeşini kaybetti.
    Odessa Sawyer: Eski bir Division ajanı, bir saldırıda bacağını kaybetti. Tiyatro base'inde genel yöneticilik yapıyor. Tiyatro'ya ilk gittiğinizde kızının kaçırıldığını ve bulmanızı istediğini söylüyor. Zaten Tiyatro base'indeki ilk main mission. Kızını bulmaya gidip kurtarıyoruz.
    Henry Hayes: Bu da Kampüs base'inde yönetici. görevlerimizi genel olarak yönetiyor.


    ---------------------------------------------------

    Oyunun hikâyesi tatlı tatlı ilerliyor, ilerlermeyi üstlüce zamanı olmayan arkadaşlara anlatayım.

    Hükümet Manhattan'daki virüsün yayılmasından 8 ay sonra düşüyor, araya biz giriyoruz. Tabi biz girerken araya farklı çete grupları giriyor, biz hakim olmaya çalışırken onlar büyüyor. Sonuçta 3 grup çıkıyor. Bu gruplar büyüdükçe büyüyor, çoğu üst seviye askerleri ise eski JTF-Askerlik ve Division ajanları tarafından çıkıyor. Bunlar en sonunda underdog iken Lawrence gibi arkadan ortadan şuradan buradan teker teker bazı yerleri temizliyor ve orada kalıyor. Sonuçta 3 büyük noktada(Roosevelt adası,(unuttum), Senato binasında 3 farklı grup Headquarters(nasıl desem bilemedim, grup toplandığı yer diyeyim) kuruyor. Bu arada bunlar buralara gelirken Amerikan başkanı-JTF-Askerler-Division durmadan çalışıyor. Sonuçta yardım birliği CERA desteksiz kalıyor, JTF teker teker düşüyor ve askerlik dağılıyor, son darbeyi de Air Force One'ın düşürülmesi ile hükümetin düşmesi aynı oluyor. Division takımının önünde ise bir çok iş kalıyor. Ajanlara düşen görev büyük, ajanlar ise dağılmaya da başlıyor. Böyle bir ortamda bazı halk çetelerini topluyoruz, bazı mekânları basıp oradaki çete babalarını(çetelerin içinde baba sayılacakları)öldürüyoruz. 3 grup birden sonuçta kendi Headquarter'larına çekiliyor. Biz ise o yerlere giriyoruz. Son Senato binasının önünde Air Force One'un kalıntıları var, girmemizin ikinci sebebi o. Başkanın dosyaları vardı. O dosyalar binada, binadan onları da alıyoruz. Dosyada virüse karşı çözüm ve ajanlar hakkında onlarca destek vb. şeyler var.
    Unutmayalım, buraya yardımsız girmiyoruz. Bir kere üstümüzde tepeden stratejik bakış sağlayacak helikopter yardımcımız bakıyor, gerekirse birlik vuruyor. Hatta en son görevde sivil askerlerin yardımıyla senato binasına giriyoruz. Senato binasını dümdüz edip True Sons'un General'ini öldürdüğümüzde görev bitiyor, ve "son" main mission Bİ Tİ YOR. Bitince sinematik geliyor işte halk toplanmış fişek atılıyor felan. Hemen sonrasında aman ne oluyor diye flaş bir sinematik daha, teker teker bu grupların Headquarter'larından cevap mevap yok, bazı base'lerimiz elden gidiyor, ve ortaya Black Tusk denilen bir grup giriyor. Ve Allah Allah edalarıyla her yeri alıyorlar. Ve nedense BAŞKAN KAYBOLUYOR! Ve Black Tusk'un ordusu sokakları kaplıyor. Black Tusk çok gelişmiş askerlere sahip. Sokaktaki normal askeri bile sizi zorlar seviyede. Sokaklarda yürüyen robotlar(bunu Division bile yapamamış), Drone'lar(Division drone'undan daha gelişmiş) ve bir sürü farklı şeyler var. Yepyeni birkaç tane daha Main Mission ekleniyor. Bu görevler artık eskisinden daha zor(HQ basma kadar değil, Duo ve Solo'da 60-80 dakika harcıyorsunuz HQ görevlerinde). Asıl bomba son main görevde. 2 haftaya planım bitirmek, oyunu almayan arkadaşlar ucuzladığında hemen alın derim. Gerçekten ikincil katman diyeceğim kısım saracak.
    A ikinci katmandan bahsetmemişim. Olay şu, oyun bittiğinde aslında 2.katman dediğim sokakların 0.leveli gibi oluyorsunuz. Yeni main görevler, control point'lerin hepsinin kaybedilmesi ve Theater-Campus'un elden gitmesi gibi her şeye neredeyse sıfırdan başlıyorsunuz. Sokakta 15 dakika geçirirseniz Gear'ınız 10 katına bile çıkabiliyor o kadar sıfırdan diyeyim.
    Sonuçta önünüzde Invasion yaşamış 3 Stronghold+ 1 adet yeni Stronghold var. Normal Main görevlerde pek olay yok fakat asıl bomba Stronghold'larda. Bir stronghold birlikleri avlayıp o birliğin komutanını indiriyorsunuz.
    Fakat 2.stronghold'da Kimyasal öğeleri kaçırmaya çalışan grubu yok edip koruyorsunuz. 3.stronghold'da virüslü kan örneği olduğu düşünülen şeylerin bölgesini basıp dümdüz ediyorsunuz.
    4.stronghold'a geçerken bir adet mini görev yapılıyor. Bir yerden CERA sinyali geliyor. Bu sinyali takip ettiğinizde bir bakıyorsunuz Black Tusk sizden önce girmiş nedense. Ve onları yakalayamadan Black Tusk'lar gidiyor. Fakat CERA bir adet Echo yapıyor hemen. Ve bir bakıyorsunuz ki President Ellis Black Tusk'lara bir adet kimyasal bomba veriyor. Ve bu ana stronghold'a götürülecek.
    İşte oraya basıyorsunuz ve onu engelliyorsunuz. Bu arada ilerleyip base'i temizleyeyim derken içerideki bir adet üst rütbeli asker sinirleniyor ve bombaları hazırlayın emri veriyor. Kendileri arasında tartışma çıkınca nedenini White House'u bombalamak olduğunu söylüyor. Biz zamanlı şekilde hemen içeri basıp gönderiyi durduruyoruz. En zor görevlerden birisi, çünkü gerçekten uğraştırıyor sizi.
    Bunlar bitince artık bir döngüye giriyorsunuz. Artık her haftada bir Invasion yaşanıyor ve 0'dan lootlar alıyorsunuz. Ama artık Gear score'unuz 500 olduğu için(son göreve girmek için gerekiyor) görevler basit geliyor.
    Bu arada Emmanuel Shaw için bir intel geliyor. Yaşadığı ve bir adaya kaçtığı intel'i geliyor. Hemen basıyoruz ve öldürüyoruz. Zor görevlerden bir tanesi daha, hareketsiz durup öldüreyim yok. Bayağı koşuyorsunuz.
    Ve bir başka intel daha geliyor, President Ellis bir adaya kaçırılmış. Basıyoruz fakat 15 saniyeyle kaçırıyoruz. Başka haber yok.


    2 haftaya uzatma dileğiyle, ama bitirememe ihtimalim de var. Son Main görevler bayağı iyi bu arada.


    Maalesef bu konu Division 1 kadar tutmayacak, ve hikayesi Division 1 gibi düz değil. Mini hikayecikler ve devamlılık var. Pentagon eklentisi mesela oyuna ayrı bir hava kattı, çok büyük bir drone'un size saldırması çok çok zorluyor sizi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 1 Aralık 2019; 15:25:42 >







  • Teşekkürler. Güzel paylaşım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

    Bu mesaj silindi.
    Eline sağlık güzel bir şekilde yazmışsın ... 2 nci dlc den sonra oynamayı bıraktım ... Hilecilerden büyük oranda gına gelmişti çünkü ... Hikayesi de güzel bir oyun ama her zaman ki UBİ nin kendi ayağına sıktığı bir oyun The Division ... The Division 2 yi bekliyorum beta şansım çok yüksek umarım o düşük ihtimale girmem de betada olsa oynarız ...
  • M.Shewki M kullanıcısına yanıt
    Ben hilecilerden bir parça bıkmıştım konsolageçmeden önce. Konsolda şimdi hile sıkıntısı yokta inanılmaz trihard 4 kişi dark zone üstünde takılınca bıktırıyor. Artık sadece ana hikayeleri günlük görevler için giriyorum canım sıkılınca. Hikayesini bir yerde bulundurayım diye yazdım aslında. Bir de Türkçe kaynak bulamadım bunları yazarken. Bende bayağı karışıkta olsa yazdım. Bir ara zamanım olursa tüm yazdıklarımı silip düzgün şekilde yazmayı planlıyorum. Uzun sürebilsede konuya giren anlayabilsin diye düzeltmem lazım.
    The division 2 için almayı düşünüyorum ama 100 lira bandına kadar düşmediği sürece almak istemiyorum. Zaten oyun şu anda standart versionu 500 TL. Bu fiyatta alacak insan sayısının fazla olduğunu düşünmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 25 Ocak 2019; 21:22:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

    Ben hilecilerden bir parça bıkmıştım konsolageçmeden önce. Konsolda şimdi hile sıkıntısı yokta inanılmaz trihard 4 kişi dark zone üstünde takılınca bıktırıyor. Artık sadece ana hikayeleri günlük görevler için giriyorum canım sıkılınca. Hikayesini bir yerde bulundurayım diye yazdım aslında. Bir de Türkçe kaynak bulamadım bunları yazarken. Bende bayağı karışıkta olsa yazdım. Bir ara zamanım olursa tüm yazdıklarımı silip düzgün şekilde yazmayı planlıyorum. Uzun sürebilsede konuya giren anlayabilsin diye düzeltmem lazım.
    The division 2 için almayı düşünüyorum ama 100 lira bandına kadar düşmediği sürece almak istemiyorum. Zaten oyun şu anda standart versionu 500 TL. Bu fiyatta alacak insan sayısının fazla olduğunu düşünmüyorum.
    İşte bende konsol sevmiyorum ... AIM bende pc de çalışıyor konsolda ölüyor beyin duruyor resmen ... The Division 2 de senaryo modu tek kişilik olacak sadece belirli görevlerde co-op şeklinde girebileceksin ... Bir nevi Wildlands te ki gibi ... Bu fiyatlarla 2 nci oyun alınmaz .. PC de daha uygun konsol fiyatları çok yüksek bunun sebebi de zaten PC de program olarak geçmesi ama konsolda oyun olarak geçmesinden kaynaklanıyor ... İnsallah ikinci oyunda bu hilecilere ve okadar matematiksel hesaplamayla uğraşıp ayar yaptığımız üst kıyafetlerine ve itemlere - silahlara yeni alacaklar daha önde başlasın diye gereksiz nerfler gelmez ... 2 nci dlc çıktığında tank olarak kastığım karakerin itemlerine öyle bir nerf geldi ki savunma seviyem 50 % oranında düşme yaşadı neredeyse ... ilk oyun çıktığında TR de bir site kurulmuştu fan club şeklinde orada inslar bululup ekip ve itemler hakkında tartıaşbilişyordu ama 1 sene geçmeden siteyi kapattılar ...




  • Oyunun hikâyesini anlamak için uğraşmış arkadaşlardan destek istiyorum. Her detay akılda kalamayabiliyor. Özellikle Underground DLC'sini almış arkadaşlar varsa biraz oynayıp detay aktarırlarsa sevinirim. Belki ikinci kez yazıyorumdur fakat oyunun derin detaylarını YouTube kanallarından veya Fandom Division Wiki'sinden öğrenebilirsiniz. Bazen girip bakıyorum.
  • Division 2'yi aldım. Hikayesini bitirdiğim gibi buraya yazacağım.
  • 2.oyuna başladım. Hikayeye başladım.
  • 2.oyunda 30 levele ulaşıp "son" main görevi bitirdim. Orta büyüklükte bir edit yaptım Division 2'ye. Bitirince büyük bir edit gelecek. Bitiren arkadaşlar ne olduğunu bilir.
  • Division 2 bitti, değerlendirmek gerekirse 1'e göre devamlılığı bir tık arttırmışlar fakat hikâye olarak 1 daha iyiydi. 2 loot loot loot loot diye zorluyorken 1 daha serbestti.
    Ayriyeten 1 hikâye bitince bitti oluyordu.
    Her iki oyun içinde 9.5/10 verilir, META Critic skoru 85-90 civarıydı.
  • Corona virus yayılırsa Division3 ü gerçek hayatta yaşayacağız gibi geliyor?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.