Şimdi Ara

Nasıl böyle kaliteli insan olabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 12.sınıfım çok iyi ve çok zor bir lisede okuyorum.Okulda 2 tane kız var.Bu iki kızdan biri okul birincisi diğeri okul ikincisi.Denemelerde hep full'e yakın çıkarıyorlar.Sınavlarımız olimpiyat sorularına resmen eş değer zorlukta olmasına rağmen 95'ten aşağı notları yok.Benimse TYT denemelerim genelde 65-75 arası geliyor.Sınav notlarım da 70lerde ...Onlara sorduğumda test çözüp tekrar ettiklerini söylüyorlar ama sanmıyorum çünkü ben de aynısını yapmama rağmen nasıl onlar bu kadar başarılı,ben başarısız olabilirim?

    •Tenefüslerde de test çözen tiplerden değiller.Genelde kitap okuyorlar.Sakin kendi hallerindeler.Herkesle konuşmalarına rağmen genellikle birlikte takılıyorlar.Çok da kibarlar.Konuşmaları bile farklı.Diğer kişilere baktığınızda boş ve kaba konuşmadıklarını farkediyorsunuz.

    •Sosyal ve kültürel olarak da aktifler.İkisi de devlet konservatuarında.Ve dans,tiyatro oyunculuğunda yetenekliler.Aileleri de baktığınızda aslında maddi olarak ortalamanın üstüler ve küçüklükten onları farklı yetiştirmiş.

    •Kişilik olarak da kaliteliler.Diğerleri gibi hayatları dedikoduyla boş muhabbetlerle,tartışmalarla,kavgalarla geçmiyor.Kimsenin hakkında konuştuklarını görmedim.

    Bir onlara bakıyorum bir kendime ve çok imreniyorum.Kıskanma gibi bir durumum yok.Ben de onlar gibi olmak istiyorum.İnsanlar bana bakınca "bu kişi donanımlı,kaliteli,farklı" desin.Ama nasıl yapmalıyım.Yaşadığım çevre,takılmak zorunda olduğum insanlar bile onlarınkinden farklı.Nereden başlamam gerek??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-353989BAF -- 10 Ocak 2019; 15:43:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Tekrar doğup daha iyi genetikli ve paralı bir aile bulun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dominus Cajal D kullanıcısına yanıt
    Gerçekten imkansız mı yani...Kendi çabalarımla da mı olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha cok gençsin kitap oku diksiyonunu geliştir üniversitede bunlardan bir sürü olacak eğer kaliteli üniversiteye gidersen hocaların keza kaliteli olacak seni yönlendirirler.



    Burada hepsinden önemli kural mütevazi ve kibarlık sonra zaten kalite geliyor. Konuşmayı bilmeyen kaba insanlar bile senle konusurken kendine dikkat ediyor. Arkadaşlıklar vs cok önemli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-353989BAF

    Gerçekten imkansız mı yani...Kendi çabalarımla da mı olmaz
    Bahsettiğiniz insanlar givi kişiler toplumun hatta insanlığın ufak bir kısmını oluşturan, hayata kolay modda gelmiş şanslı insanlar.





    Kendinizi geliştirmeyi deneyebilirsiniz, fakat bunun gibi hayata çok daha önde başlamış kişileri geçmeniz mümkün değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AvriL kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeka önemli bir etken. Senin 2 saatte anladığın konuyu bazı insanlar yarım saatte anlar. Şans.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben lisedeykende vardı böyle bi kız dershanede.

    Kız hem güzel, hem kültürlü, sosyal hayatı iyi, çalışkan, düzenli, mutlu birisiydi. Üni sınavından ilk 1000e girmişti.

    Derece yapacakların sınıfındaki tiplerin çoğu robot gibi tiplerdi bu arada. Bi bu kız birde arkadaşı farklıydı.



    Bence bu senin yapabileceğin birşey değil çünkü bu davranışları o kız ailesinden gördü öğrendi büyük olasılıkla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kızlardan birine yaz belki üzüm üzüme baka baka kararır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde bugun kafama takıldı.Kız 95 alıp hocayla soruları tartışıyor ben 60 aldım umrumda degil.Neden böyle acaba yıkık oldugumdan mı ?
  • İstanbulun yüksek puanlı anadolu liselerinden birini bitirmişim. Okulun son gunu kalktık arkadaşla burgera gittik. İkimiz de bir yıl okulu uzatmışız nasıl bitirdik lan diye şaşırıyorum çünkü en son ilkokulda ders calısmısım. Üni sınavına girmeden öbür seneye bırakmısım bile. Sonra yan masada bir kız, yanında sevgilisi. Kızın telefonu çalıyor annesine okul 2.siyim ama olsun diyor, düz lise okuyormus. O an dedim kıza bak hem güzel hem sevgilisiyle güzel iliskisi var hem de okul 2.si olmus biraz su kızın su an hissettigi kadar hissetmek icin bırak düzü meslek lisesine giderdim. Senin gibi düsündüm iste.



    Neyse üniye geçtik kafaya koydum artık çalışkan olcam. Üni hazırlık senesinde de bir kız tanımısım hep kibar hep pozitif hep gülüyor herkes tarafından seviliyor dedim ünide karakterin de buna benzeyecek. Ünide ikisi de oldu. Hem okulun en iyi notlarına sahip oldum hem de o kız gibi oldum okulda herkese iyiligim dokundu herkes beni tanır severdi.



    Gel gelelim bu hikaye böyle bitse dhde yazıyor olmazdım. Derslerden basliyim. O düz liseli kız nereyi kazandı bilmiyorum öbür özendigim kız koç burslu kazandı. Onların çalışması bir işe yaradı hayatlarını degistirdi ben ünide çalışmaya başlayınca sonuç aynı olmadı. İktisat okuyordum okul da çok iyi degil çalışmak öğretim görevlisi falan olmayacaksan hiçbir işe yaramıyordu. İlk gün hoca geldi çoğunuz a101de işe gireceksiniz okumanıza gerek yok ki dedi. İlk iki yıl yoğun dersler vardı 3-4’de çalışacak birşey bile yok hocaların tamamı çıkmış sorunun aynısını soruyor çalışanla çalışmayanın hiçbir faydası yok. Hocalar 3den sonra derste ders anlatmamaya boş boş gündem muhabbeti, siyaset konuşmaya başladı arada da öğrenci aşağılarlardı. Bazı konularda hepsinden bilgiliydim sırf bu yüzden benden nefret eden durduk yere derste kaldırıp soru soran ezikce laf sokmaya çalışan hocalar vardı. Zaman kaybından başka birşey değildi çalışmak da okumak da.



    İyi karaktere gelirsek. O koç’a giden kız zaten istanbulun en iyi semtlerinden birinde oturuyordu zengindi çevresindeki insanlar dertsiz düzgün mutlulugu arayan insanlardı. Onun dışında yerlerde iyi insan olmanın sıkıntıları var. İlk iki sene insanlar beni seviyor herkesi tanıyorum falan hoşdu sonra iş hızla sömürülmeye döndü. Ne de olsa ben çalıştırırım diye okula gelmeyen adamlar mı dersin, sadece çıkar için salakmışım gibi iyilik yapıp sonra ömür boyu ona borçlu olmamı isteyenler mi dersin bir sürü karaktersiz serefsiz insanın arasında iyi ol bakayim.



    Özetle; çok geçse boşuna kasma. Ders konusunda eger üniye başladıysan senin ne olacagın ne olamayacagın cokdan belirlenmis demektir bakma kendini geliştir her kapı açılır yalanlarına istedigin ortalamayı yap istedigin dili ögren anca maaşın mevkiin biraz yükselir, aynı çalışmayı lisede yapsan hayatın degisirdi. Karakter konusunda da karakterin büyük bölümü çevre şartlarına göre oluşur. Emin ol o kızın anası da kaliteli biridir cocugunu öyle yetistirmistir. Dedikoducu kezbanların da anaları da dedikoducu kezbandır. Dedikoducu kezbanın kızıysan karakterini degistirmek istiyorsan anan sana cephe alır, anana yaptıgının yanlıs oldugunu söylesen evde üvey evlat muamelesi görürsün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dominus Cajal

    Tekrar doğup daha iyi genetikli ve paralı bir aile bulun
    aNnE bEnİ SaKıN bİr DahA DoĞurMa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dominus Cajal

    Bahsettiğiniz insanlar givi kişiler toplumun hatta insanlığın ufak bir kısmını oluşturan, hayata kolay modda gelmiş şanslı insanlar.





    Kendinizi geliştirmeyi deneyebilirsiniz, fakat bunun gibi hayata çok daha önde başlamış kişileri geçmeniz mümkün değil.

    Nereden biliyorsun ki kolay mod oldugunu, buyuk ihtimalle okuldakilerin cogundan fazla calisiyorlardir. Oyun oynamayan ve bos durmayi sevmeyen bazi insanlar uyanik oldugu her an bir seyle ugrasiyorlar (ben degilim bu ), bu insanlar hem akademik olarak basarili olurken hem de sosyal hayat sahibi olabiliyorlar, ama onlar da asiri bayilmiyorlar ders calismaya, sadece calisiyorlar calismalari gerektigi icin. Zengin aileye dogup yan gelip yatan icin bunu dersin ama derslerinde basarili, kulturlu insanlar icin boyle demezsin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-63340B9F6

    aNnE bEnİ SaKıN bİr DahA DoĞurMa

    Alıntıları Göster
    Bu forumun ergenleri tam ergen
  • dominus Cajal D kullanıcısına yanıt
    Benimde ortaokula öyle bir arkadaşım vardı, hayata debug modda başlamış gibiydi anne-babası profesördü kız zaten balkan göçmeni sarışın falan bide üstüne Ege tıp kazandı okulu bıraksa ajansta direk kapılır. Dedeiğin gibi istediğin kadar kendini geliştir o hayatı yaşayamazsın
  • "Ben de onlar gibi olmak istiyorum.İnsanlar bana bakınca "bu kişi donanımlı,kaliteli,farklı" desin"



    Önce bu kafa yapısından kurtulmalısın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendini değiştiremezsin. Bazı konularda elbette geliştirirsin fakat genetik değişiklik mümkün değildir. Kalite dediğin şey malesef genlerden gelen ve çok küçük yaşlarda geliştirilen sonra da duran bir şey gibi. Yani insanın 20 yaşından sonra boyu nasıl ki uzamıyorsa belli bir yaştan sonra o kaliteli gruba geçemezsin.

    Ayrıca kendini değiştirmek yerine geliştirmek daha önemli. Kendinle barışık olmak mutlu olmak demektir. Başkalarına özenerek hayat zaten geçmez. Bu tip insanın mutlu olması imkansızdır olsa bile çok kısa anlıktır.



    MALESEF DÜNYA DÜZENİNDE GİZLİ DE OLSA BİR SINIFLANDIRMA HALA BULUNMAKTADIR. VE HERKES YERİNİ BİLMELİ. yoksa üzülen sen olursun.
  • Ben onlara bakıp imrenerek bunları dediğim için hani diğer insanlara da yansıtabileyim, kendimi geliştirme amacıma ulaşayım demek istedim.Bu cümlede yanlış olan nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz kendimizi geliştirdik, kaliteli bir insan olduk da ne oldu.. Hiçbir şey. İnsanda şans olacak biraz, gerisi pek önemli değil.

    Donanım olarak tarif ettiğin kişilere beşe katlarım en az ama şu an öyle tahmin ettiğin hayatı yaşamıyorum. Tam tersine, yaşadığım hayatı anlatsam inanmazsın.

    https://forum.donanimhaber.com/hayirsiz-serefsiz-biri-miyim-yoksa-dogru-mu-karar-verdim--133757173#133757173

    https://forum.donanimhaber.com/para-icin-ailemi-ve-arkadaslarimi-sattim-hayatimin-en-zor-karari-ya-tanri-varsa--135383738#135383738




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.