Şimdi Ara

2 hava yastıklı arac güvenliğine dair-Polo ve Fiesta ne kadar güvenli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba.

    Forumda iki hava yastığı ve hava yastıklarının işleviyle ilgili bilgi kirliliği var foruma bu konuyu ilk defa ben açacağım ve doğru denien yanlışlara bakacağız.

    İlk olarak 4-6 hava yastıklı araçalar 2 hava yastıklıardan yani yan hava yastıkları olmayan araçlardan güvenlidir deniyor,bunun için Golf 5-Octavia testlerine bakalım,ikisininde şasisi aynı ve aynı yapılmış EURONCAP testleri,Octavia 2 hava yastıklı,Golf


    NCAP kurumunun iki hava yastıklı Octavia ile yazdığı yazı.

    ''
    The Octavia’s body proved to be very strong and provided stable protection for its occupants. Its restraint systems
    include single-stage tethered airbags for the driver and passenger, seat-mounted side airbags and front belts with pretensioners and load limiters. The Octavia shares its structure and underpinnings with the Mk5 Volkswagen Golf. Unlike
    the Golf, a head-protecting curtain airbag is not standard on all models. It is, however,
    available as an option at extra
    cost. The child protection offered by the car was good. Its performance in the pedestrian test just fell short of achieving
    three stars.
    Front impact
    The car’s body suffered minimal deformation. The single-stage tethered airbags and belt pretensioners plus load limiters
    worked well with the stable structure, keeping loads on the driver’s chest and legs relatively low. However, the driver
    risked injuries from his knees hitting unforgiving structures located behind the fascia. The footwell suffered little
    intrusion and control of the pedals in the crash was good.
    Side impact ''





    Testi herhalde geçen gün çekmediler,sadece aynı dönemde 4-6 hava yastıklı Golf ve Polo testide var görüldüğü üzere yan hava yastıkları olmayan Octavia ölümcül değilimiş,iki hava yastıklı olmasına karşın çoğu 4-6 hava yastıklıyıda zamanında geçmiş.


    Aynı şasiye sahip ve yan hava yastıklarına rağmen Octavia ve Golf MK5 EURONCAP kurumunun testine göre ÇOCUK KORUMA PUANLARI AYNI ve YETİŞKİN KORUMA puanı ile aradaki fark sadece %6

    file:///C:/Users/Casper/Downloads/euroncap_skoda_octavia_2004_4stars%20(1).pdf

    file:///C:/Users/Casper/Downloads/euroncap_vw_golf_2004_5stars.pdf



    Yani güncel 6 hava yastıklı Polo ve İbiza ile 2 hava yastıklı Polo ile arada ÖLÜMCÜL,AĞIR YARALANMA sonucu doğuracak bir zaafiyet yok,Octavia 4 Golf 5 yıldız almış,forumumuzda kasıtlı olarak bu durum abartılmış,güncel i20'ler,C3'ler,Egea'lar vs. halen 2 hava yastığı mevcut,üst donanıma 6 hava yastığı koyulsaydı diyenler var o da vahim bir yorum parası çok olan korunsun Trendline alan gariban ölsün mü yani



    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2018-yeni-kasa-polo-memurdan-cok-temiz-7850-km.de-643355723/detay

    GÜNCEL LATİN NCAP testlerine de bakalım.

    2 hava yastıklı ve şasi rijitesi Polo MK6'dan ciddi manada düşük eski Jetta gördüğünüz üzere yüksek puanlar almış.

    https://www.latinncap.com/po/resultado/40/volkswagen-jetta--vento-+-2-airbags





    Yorumlara da bakarsanız işin hava yastığı sayısında bitmediği açıkça bu kurumda da görülüyor.

    Şasisi daha az rijit olan Fox daha düşük puan almış.(2 hava yastıklı)
    https://www.latinncap.com/es/resultado/72/volkswagen-fox-+-2-airbags


    Eski Polo'da daha düşük puan almış.(2 hava yastıklı)

    https://www.latinncap.com/en/result/64/volkswagen-vento--polo-sedan-+-2-airbags


    Teste maalesef 4 hava yastıklı Polo girmiş o da en yüksek puanları almış.

    https://www.latinncap.com/po/resultado/96/volkswagen-polo-+-4-airbags



    Peki mevcut TR Polo girse ne olur demeden önce aracın geçen yıl teste giren yani şartların en sert olduğu yıl teste giren versiyonuna bakalım :

    6 hava yastığı
    Front Assist
    Şerit takip

    Hepsi Doğuş Otomotiv Eskihisar VW'den telefonda aldığım bilgiye göre 5 bin liranın altında tutuyor,otomatik fren mesela ,900 lira.

    Ben Comfortline 83'ken ACC+Kör nokta+Otomatik geri park freni+geri görüş kameralı 4 hava yastıklı Polo'yu 87'ye aldım.

    Araç iki hava yastıkları olsa gene alırdım...

    Arkadaşlar ön hava yastıkları ile yan hava yastıkları KESINLIKLE aynı korumayı sağlamamaktadır,emniyet kemeri takılmadan da saniyenin birkaç katı altında barut patlamasıyla açılan yüksek basınçlı sent etik bir kumaşa çarpmak ölümlü kazaların ana sebebidir,ölümlü kazalara bakarsanız çoğunluğun şasi bütünlüğü kaza sonrası korunan güncel araçlarda yapıldığını görürsünüz yani hava yastığı demek emniyet kemerine ilave bir güvenlik sistemi demektir,kemer yoksa bu sistem ölümcüldür.

    Güncel Polo kataloğuna bakarsanız kemerler takılmadan hava yastıklarının devreye girmeyeceğini ve bunun sebebini görsellerle anlatmışlar.

    Ek olarak 2 hava yastıklı Polo alacaksanız her türlü ekipmanı ekletebilirsiniz yani Avrupa'da insanlar neye biniyorsa sizde aynı hale getirebiliyorsunuz Honda,Fiat gibi bunları sunmamazlık yapmıyorlar Egea Sedan ve Civic'te ekipman alınamıyor.

    Peki gelelim 2 hava yastıklı satılan ve önceden / sonradan hiçbir ekletme olmamış Polo MK6 ne kadar güvenli.

    Araçta ilk olarak savrulma halinde devreye giren kemer gergisi var,yani broşürde yazılmasa da Polo sizin araç içinde savrulmanızı önlüyor, sizi kesinlikle aracın içinde tutuyor,ek olarak Doğuş'un bu sisteme güvenerek 2 hava yastıklı getirdiğini düşünüyorum yandan çarpmada darbe algılanmasından sonra 3 noktalı kemerin alt kısmı tamamen kilitleniyor,üst kısımda hızınızı güvenli süratlere indirecek şekilde sizi salıyor,burada hava yastığı olursa ona çarparak duruyorsunuz Polo'nun hava yastığı yok,şasiye yani aracın içinde büyük ihtimalle tavana veya direğe çarpacaksınız ,,,,,araçtan fırlama ihtimaliniz vs. yok forumda GTA oynayıp yorum yazan gençler var,,,,bu süreçte 6 hava yastıklı ve şasisi sağlam olmayan malum araçların içinde olsaydınız hava yastıkları yeterince rijit yani sert olmayan şasiden dolayı ciddi bir süratle size gelecekti ve
    bazılarında gergi dahi (Egea) olmadığı için yine yüksek bir süratle hava yastıklarına çarpacaktınız ve şasiden dolayı hava yastıkları sizi anlıkta olsa ezecek veya hızınızı çok sert bir şekilde kesecekti Polo'da şasi çok sert,hem karşı taraftan gelen aracın hemde sizin aracınızın tüm momentumunu emebilecek bir rijitesi var,ve dingil kısa olduğu için enerjiyi orta direkle şasi gayet orantılı bir şekilde bölüşüyor yani kazada oluşan enerji içeriye çok çok az olarak yansıyor emniyet kemeri sussun diye arkadan dolandırıp takacaksanız 2 hava yastıklı araç sizin için 6 hava yastıklıdan daha güvenli ek olarak önden çarpmada hava yastığı sabit pozisyonda durmakta ve siz ona çarpmaktasınız,yandan çarpmada Leopard 2A7,T-14 Armata türevi bir vasıtanın içinde değilseniz hava yastığının sabit durma şansı IMKANSIZ'dır gene iş şasiye kalıyor hava yastığı yoksada emniyet kemeri zaten boyun bölgenizi zarar vermeyecek şekilde tutacaktır NCAP kurumumun 1-2 nesil önceki C araçlarla ilgili yazdığı yazıları okursanız ve aklı başında insanların bu konuda kaleme aldığı çeşitli makalelerine bakarsanız dediklerime katılırsınız .

    Polo'nun özet geçersek Passat ve Tiguan şasisi kullanmış olmasi ve aracın yeni dizaynıyla kullandığı yoğun metal olarak ibare edilen "Hot Formed" kapı barları hava yastıklarının eksiğini kısmen koruyor,araba zaten işi şaside bitiriyor hava yastığıyla güvenlik çözülseydi Duster 5 yıldız alırdı,ama 3 yıldız aldı,kısaca önden çarpmada hava yastığının ön direk 50-60 santim egilme yapmadığı sürece(Ki güncel araçlarda imkansız. ) size zararı asla olmaz,güncel araçlarda ön hava yastıklarının olmaması da kabul edilemez ama dedigim gibi yan hava yastıkları kaza anında ters tepebiliyor çünkü kaza anında yan hava yastıklarının sabit durma şansı yok şasi enerjiyi emebilirse ve kemer sistemi yeteri kadar başarılıysa işe yarar öbür türlü hava yastığı öldürür.

    2017'nin en yüksek yetişkin koruma puanı %96 ile Polo MK6'da,en yakın korumayı %95 ile Volvo S90 sunmuş ve yolcu koruma puanıda S90'DAN YÜKSEK aracın şasisi Civic,Egea vs. ile mukaysese edilemeyecek kadar rijit ve sağlam.

    2 hava yastıklı Fiesta'da görüldüğü üzere Civic,Egea gibi arabalardan daha güveli olmuş,bir nesil önceki Symbol ve Accent'te tek hava yastığı vardı Renault,Fİat,Hyundai gibi araçlar çok insana mezar oldu,hava yastıksız Corolla'lara da 30-40 bin verdiğimizi unutmayalım.


    Fiesta-Polo NCAP




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JNG9O -- 11 Ocak 2019; 12:1:25 >







  • 2 hava yastıklı Polo'yu kurtarmak için Latin Ncap yetmez Hindistan Ncap'e bak orada tek hava yastıklı olanlar bile 5 yıldız alabilir.

    Birde "aracın şasisi Civic,Egea vs. ile mukaysese edilemeyecek kadar rijit ve sağlam" demiş.

    Civic'in burulma sertliği 35,975 N/mm
    Polo'nun burulma sertliği 18.000 N/mm

    Sen hayatında rijit arabaya binmemişsin.
    Baya uzun yazmissiniz, bir yukaridaki konuya istinaden, sizi kizdirmislar belli ne diyelim.



    Sahsi dusuncem bedava verseler polo almam, arabanin kotu oldugundan degil standart ekipmanda 2019 yilinda ulkemize dogusun hala hindistanline muamelesi yapması yuzunden.



    Ben neden guvenligim icin ek para odeyeyim, yarise bakin diz havayastigi dahil her guvenlik onlemi en bos pakette bile var.



    E bu araba bu sekilde sattikca da bu sittin sene duzelmez baska araba mi yok 2 havayastikli polo almakta israr ediyorsunuz?



    Vag sevdalisiysaniz seat alin ne bileyim skoda alin nasil olsa ayni motor ayni sanziman ayni sase. Hatta polo fiyatina belki octavia filanda alinabiliyordur? Yani tsi dsg "ayricaligini" yasamak icin illa polo ya muhtac degilsiniz.



    bile bile serbest iradesiyle bir insan 2019 yilinda nasil sifir km 2 havayastikli araba alir ben sahsen anlayamiyorum.

    Hadi butcesi yoktur aldigi araba cin arabasidir belki anlarim ama bu yerlere goklere sigdirilamayan markanin sinifinin en sasali arabasi ise kimse bana "ama bunun sasisi saglam" diyerek olayi aciklayamaz kusura bakmayin.

    Ayrica bakin BUYUK HARFLERLE ALLAH GOSTERMESIN yazdiktan sonra, yandan bir carpismada on ve arkada oturan anneniz esiniz çocuğunuz perde havayastigi olmadigi icin, kafasiyla camlari parcaladiginda veya yan havayastigi olmadigi icin aldigi darbe sebei ile ic kanama gecirdiginde aslinda o rijit sasi diye ovdugunuz seyin sadece onden carpismalarda bir ise yarayacagini anlarsiniz ama is isten gecmis olur.



    adamlar direksiyon takmasa onuda kendinize kebullendirmek icin sayfalarca yazi mi yazacaksiniz opsiyonel direksiyon ekletilinebiliyor diye? Hemde isitmali?



    Hayirli gunler.
    Ben ailemin güvenliğini secerdim ikinci el karini iviri ziviri degil.



    Yan ve perde havayastigi olmayan arac sadece surucuyu onuda sadece onden carpismalarda korur.

    Cocugumun kafasindan cam kiriklari ayiklayacaksam, hastanede komadan cikmasini bekleyeceksem, ben neyleyeyim dinamik hissiyati,

    dinamik hissiyat ne ya?

    Ise gidip geliyoruz hissiyatsiz olsun kimse ölmez. Yan ve perde havayastigi olmazsa ölebilir





    Hayirli gunler
    NCAP testleri ortada hocam, Latin NCAP'te Alman Otomobilciler Derneği ADAC'ın da içinde bulunduğu bir kurum,Polo'nun ikinci elini,kâr marjını,kitlesini ve MK6 kasa için genel hissiyatini, kalitesini Ibiza'da dinamik olarak bulursunuz başkada B araçta yok,ya Golf'e gececeksini ki su an Golften Poloya geçiyorlar seçim sizin
    Hindistan NCAP yandan çarpma yapmıyor algı yaymaya çalışma, NCAP testleri ortada 2 hava yastıklı Octavia 4 yıldiz Golf 5 5 yıldız almış.





    Ford Mustang 21.000 N/m NCAP 3 yıldiz almis, Passat B8 30.000 N/m Polo'nun puanları bazılarında daha yüksek.



    Civic 35,975



    İLK TEST



    çocuk koruma 67

    ikinci test 75



    ikinci test yetişkin koruma 92 Polo 96.



    Şasi dizaynı , montaj sistemleri,Ar-Ge'ye ayrılan güvenlik bütçesi vs. onlara baktın mi ?



    Senin gocuklu Sedan teste girdi mi ?





    yok.



    HB kasa önden çarpmada yan kapıları tutamıyor kapılar esniyor Polo'nun ön camı bile çatlamıyor ürün kataloğunda motorların 800 dereceye ısıtilidigini iddia eden bir firmadan çok birsey bekleme Ergun hocam.
  • Baya uzun yazmissiniz, bir yukaridaki konuya istinaden, sizi kizdirmislar belli ne diyelim.



    Sahsi dusuncem bedava verseler polo almam, arabanin kotu oldugundan degil standart ekipmanda 2019 yilinda ulkemize dogusun hala hindistanline muamelesi yapması yuzunden.



    Ben neden guvenligim icin ek para odeyeyim, yarise bakin diz havayastigi dahil her guvenlik onlemi en bos pakette bile var.



    E bu araba bu sekilde sattikca da bu sittin sene duzelmez baska araba mi yok 2 havayastikli polo almakta israr ediyorsunuz?



    Vag sevdalisiysaniz seat alin ne bileyim skoda alin nasil olsa ayni motor ayni sanziman ayni sase. Hatta polo fiyatina belki octavia filanda alinabiliyordur? Yani tsi dsg "ayricaligini" yasamak icin illa polo ya muhtac degilsiniz.



    bile bile serbest iradesiyle bir insan 2019 yilinda nasil sifir km 2 havayastikli araba alir ben sahsen anlayamiyorum.

    Hadi butcesi yoktur aldigi araba cin arabasidir belki anlarim ama bu yerlere goklere sigdirilamayan markanin sinifinin en sasali arabasi ise kimse bana "ama bunun sasisi saglam" diyerek olayi aciklayamaz kusura bakmayin.

    Ayrica bakin BUYUK HARFLERLE ALLAH GOSTERMESIN yazdiktan sonra, yandan bir carpismada on ve arkada oturan anneniz esiniz çocuğunuz perde havayastigi olmadigi icin, kafasiyla camlari parcaladiginda veya yan havayastigi olmadigi icin aldigi darbe sebei ile ic kanama gecirdiginde aslinda o rijit sasi diye ovdugunuz seyin sadece onden carpismalarda bir ise yarayacagini anlarsiniz ama is isten gecmis olur.



    adamlar direksiyon takmasa onuda kendinize kebullendirmek icin sayfalarca yazi mi yazacaksiniz opsiyonel direksiyon ekletilinebiliyor diye? Hemde isitmali?



    Hayirli gunler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 11 Ocak 2019; 12:33:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2 hava yastıklı Polo'yu kurtarmak için Latin Ncap yetmez Hindistan Ncap'e bak orada tek hava yastıklı olanlar bile 5 yıldız alabilir.

    Birde "aracın şasisi Civic,Egea vs. ile mukaysese edilemeyecek kadar rijit ve sağlam" demiş.

    Civic'in burulma sertliği 35,975 N/mm
    Polo'nun burulma sertliği 18.000 N/mm

    Sen hayatında rijit arabaya binmemişsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tasshelhoff

    Baya uzun yazmissiniz, bir yukaridaki konuya istinaden, sizi kizdirmislar belli ne diyelim.



    Sahsi dusuncem bedava verseler polo almam, arabanin kotu oldugundan degil standart ekipmanda 2019 yilinda ulkemize dogusun hala hindistanline muamelesi yapması yuzunden.



    Ben neden guvenligim icin ek para odeyeyim, yarise bakin diz havayastigi dahil her guvenlik onlemi en bos pakette bile var.



    E bu araba bu sekilde sattikca da bu sittin sene duzelmez baska araba mi yok 2 havayastikli polo almakta israr ediyorsunuz?



    Vag sevdalisiysaniz seat alin ne bileyim skoda alin nasil olsa ayni motor ayni sanziman ayni sase. Hatta polo fiyatina belki octavia filanda alinabiliyordur? Yani tsi dsg "ayricaligini" yasamak icin illa polo ya muhtac degilsiniz.



    bile bile serbest iradesiyle bir insan 2019 yilinda nasil sifir km 2 havayastikli araba alir ben sahsen anlayamiyorum.

    Hadi butcesi yoktur aldigi araba cin arabasidir belki anlarim ama bu yerlere goklere sigdirilamayan markanin sinifinin en sasali arabasi ise kimse bana "ama bunun sasisi saglam" diyerek olayi aciklayamaz kusura bakmayin.

    Ayrica bakin BUYUK HARFLERLE ALLAH GOSTERMESIN yazdiktan sonra, yandan bir carpismada on ve arkada oturan anneniz esiniz çocuğunuz perde havayastigi olmadigi icin, kafasiyla camlari parcaladiginda veya yan havayastigi olmadigi icin aldigi darbe sebei ile ic kanama gecirdiginde aslinda o rijit sasi diye ovdugunuz seyin sadece onden carpismalarda bir ise yarayacagini anlarsiniz ama is isten gecmis olur.



    adamlar direksiyon takmasa onuda kendinize kebullendirmek icin sayfalarca yazi mi yazacaksiniz opsiyonel direksiyon ekletilinebiliyor diye? Hemde isitmali?



    Hayirli gunler.
    NCAP testleri ortada hocam, Latin NCAP'te Alman Otomobilciler Derneği ADAC'ın da içinde bulunduğu bir kurum,Polo'nun ikinci elini,kâr marjını,kitlesini ve MK6 kasa için genel hissiyatini, kalitesini Ibiza'da dinamik olarak bulursunuz başkada B araçta yok,ya Golf'e gececeksini ki su an Golften Poloya geçiyorlar seçim sizin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben ailemin güvenliğini secerdim ikinci el karini iviri ziviri degil.



    Yan ve perde havayastigi olmayan arac sadece surucuyu onuda sadece onden carpismalarda korur.

    Cocugumun kafasindan cam kiriklari ayiklayacaksam, hastanede komadan cikmasini bekleyeceksem, ben neyleyeyim dinamik hissiyati,

    dinamik hissiyat ne ya?

    Ise gidip geliyoruz hissiyatsiz olsun kimse ölmez. Yan ve perde havayastigi olmazsa ölebilir





    Hayirli gunler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 11 Ocak 2019; 12:44:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Acil Stop

    2 hava yastıklı Polo'yu kurtarmak için Latin Ncap yetmez Hindistan Ncap'e bak orada tek hava yastıklı olanlar bile 5 yıldız alabilir.

    Birde "aracın şasisi Civic,Egea vs. ile mukaysese edilemeyecek kadar rijit ve sağlam" demiş.

    Civic'in burulma sertliği 35,975 N/mm
    Polo'nun burulma sertliği 18.000 N/mm

    Sen hayatında rijit arabaya binmemişsin.
    Hindistan NCAP yandan çarpma yapmıyor algı yaymaya çalışma, NCAP testleri ortada 2 hava yastıklı Octavia 4 yıldiz Golf 5 5 yıldız almış.





    Ford Mustang 21.000 N/m NCAP 3 yıldiz almis, Passat B8 30.000 N/m Polo'nun puanları bazılarında daha yüksek.



    Civic 35,975



    İLK TEST



    çocuk koruma 67

    ikinci test 75



    ikinci test yetişkin koruma 92 Polo 96.



    Şasi dizaynı , montaj sistemleri,Ar-Ge'ye ayrılan güvenlik bütçesi vs. onlara baktın mi ?



    Senin gocuklu Sedan teste girdi mi ?





    yok.



    HB kasa önden çarpmada yan kapıları tutamıyor kapılar esniyor Polo'nun ön camı bile çatlamıyor ürün kataloğunda motorların 800 dereceye ısıtilidigini iddia eden bir firmadan çok birsey bekleme Ergun hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tasshelhoff

    Ben ailemin güvenliğini secerdim ikinci el karini iviri ziviri degil.



    Yan ve perde havayastigi olmayan arac sadece surucuyu onuda sadece onden carpismalarda korur.

    Cocugumun kafasindan cam kiriklari ayiklayacaksam, hastanede komadan cikmasini bekleyeceksem, ben neyleyeyim dinamik hissiyati,

    dinamik hissiyat ne ya?

    Ise gidip geliyoruz hissiyatsiz olsun kimse ölmez. Yan ve perde havayastigi olmazsa ölebilir





    Hayirli gunler
    Cam kırıklarının içeriye gelme ihtimali yok,firlama ihtimaliniz vs. yok,NCAP kurumu açıkça yazmis emniyet kemeri ve rijit şasi yan hava yastıklı versiyon kadar efektif olmasada koruma sağlıyor Polo bu kadar saglamken bu kadar başarılıyken bu göz ardı edilemez.



    Çoğunuz şasisi yeteri kadar rijit olmayan bir arabada yandan çarpmalı kaza yaparsa ya hava yastığı ezecektir, kemer takmiyorsa zaten hava yastığı beyin kanamasına yol açacaktır hava yastığı yoksa metal, şasi büyük ihtimalle sırt hizasından vücudunu ezecektir ağır yaralanma ihtimali çok yüksek, ama Polo'nun içindeyse ve kemer takmışsa kemer tutar,kaza da oluşan enerjiyi de Polo absorbe eder,sizce kaza anında araç ikiye katlanacaksa hava yastığı ise yarar mi ?



    Yaramaz tabii ki,şasi sağlamsa yandan çarpmada hava yastığı çok önemli değil, zaten direk ezilecek hava yastığı da pamuk değil, sentetik kumaş.



    Allah korusun, hiç kimse kaza yapmasın birkaç yıl önce i20 NCAP'ten 4 yıldız aldı, baz donanım da iki hava yastıklı, iki hava yastıklı i20 güvenlidir diyemem,bir somut veri,testim vs. yok ama Polo güvenlidir diyebiliyorum .









    Hayırlı Günler







    Veda ediyorum hatıralara

    Bu ayrılık seni ağlatır belki

    Benim gibisini mum yakta ara

    Bütün vefasız saraylarıyla baki

    Bundan sonra bende adın

    Ha yabancı Ha yalancı

    Benden sonra tek adresin

    Ya bir falcı ya Masalcı

    Sadece hak edene verilmeli sevgiler

    Kendini ele veren sonunda eve döner

    Yasaksın artık bana gerek yok kutsanmana

    Gururla kalbim sana hayırlı günler diler

    Sadece hak edene verilmeli sevgiler

    Kendini ele veren sonunda eve döner

    Yasaksın artık bana gerek yok kutsanmana

    Gururla kalbim sana hayırlı günler diler

    Veda ediyorum hatıralara

    Bu ayrılık seni ağlatır belki

    Benim gibisini mum yakta ara

    Bütün vefasız saraylarıyla baki

    Bundan sonra bende adın

    Ha yabancı Ha yalancı

    Benden sonra tek adresin

    Ya bir falcı ya Masalcı

    Sadece hak edene verilmeli sevgiler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JNG9O

    Cam kırıklarının içeriye gelme ihtimali yok,firlama ihtimaliniz vs. yok,NCAP kurumu açıkça yazmis emniyet kemeri ve rijit şasi yan hava yastıklı versiyon kadar efektif olmasada koruma sağlıyor Polo bu kadar saglamken bu kadar başarılıyken bu göz ardı edilemez.



    Çoğunuz şasisi yeteri kadar rijit olmayan bir arabada yandan çarpmalı kaza yaparsa ya hava yastığı ezecektir, kemer takmiyorsa zaten hava yastığı beyin kanamasına yol açacaktır hava yastığı yoksa metal, şasi büyük ihtimalle sırt hizasından vücudunu ezecektir ağır yaralanma ihtimali çok yüksek, ama Polo'nun içindeyse ve kemer takmışsa kemer tutar,kaza da oluşan enerjiyi de Polo absorbe eder,sizce kaza anında araç ikiye katlanacaksa hava yastığı ise yarar mi ?



    Yaramaz tabii ki,şasi sağlamsa yandan çarpmada hava yastığı çok önemli değil, zaten direk ezilecek hava yastığı da pamuk değil, sentetik kumaş.



    Allah korusun, hiç kimse kaza yapmasın birkaç yıl önce i20 NCAP'ten 4 yıldız aldı, baz donanım da iki hava yastıklı, iki hava yastıklı i20 güvenlidir diyemem,bir somut veri,testim vs. yok ama Polo güvenlidir diyebiliyorum .









    Hayırlı Günler







    Veda ediyorum hatıralara

    Bu ayrılık seni ağlatır belki

    Benim gibisini mum yakta ara

    Bütün vefasız saraylarıyla baki

    Bundan sonra bende adın

    Ha yabancı Ha yalancı

    Benden sonra tek adresin

    Ya bir falcı ya Masalcı

    Sadece hak edene verilmeli sevgiler

    Kendini ele veren sonunda eve döner

    Yasaksın artık bana gerek yok kutsanmana

    Gururla kalbim sana hayırlı günler diler

    Sadece hak edene verilmeli sevgiler

    Kendini ele veren sonunda eve döner

    Yasaksın artık bana gerek yok kutsanmana

    Gururla kalbim sana hayırlı günler diler

    Veda ediyorum hatıralara

    Bu ayrılık seni ağlatır belki

    Benim gibisini mum yakta ara

    Bütün vefasız saraylarıyla baki

    Bundan sonra bende adın

    Ha yabancı Ha yalancı

    Benden sonra tek adresin

    Ya bir falcı ya Masalcı

    Sadece hak edene verilmeli sevgiler

    Alıntıları Göster
    Neyse basiniza gelmeden bazi seyleri anlamaniz zor yapacak bir sey yok.



    Buyuk ihtimal bekarsiniz cocugunuz olsa boyle dusunmezdiniz emin olun.

    Su sasi olayini abartmayin altinizdaki b segment arac, 5. Nesil muharebe tanki degil.

    O testlerde sacma sapan hizlarda yapiliyor kimse o kadar dusuk hizlarda surmuyor zaten.



    Hayirli gunler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 11 Ocak 2019; 13:8:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2004 tarihli ncap octavia yazisi/videosundan sonra okumaya gerek görmedim, sene olmuş 2019 ncap standartlarında herşey değişmiş 2004 senesi ile 2019 senesinin 5 yıldızının aynı olduğunu mu düşünüyorsunuz, kullandığınız kaynağın tarihi şaka gibi.


    Buda güncel polonun ''2017 NCAP standartlarında'' yapılmış test videosu, 1.32 ye bakarsan ön camın kırılmadığını görebilirsin yani perde hava yastığı açılmasa orda ne kafa kalır ne göz ki testteki hız sadece 32km/saat.



    Buarada bilmeyenler için yazayım 32km/saat in esprisi, 32km/saat hızla çarpan bir cismin kafatasını çatlatmaya yeterli olduğu içindir.

    quote:

    In Euro NCAP’s test, a car is propelled sideways at 32km/h against a rigid, narrow pole. The car is placed at right angles to the direction of motion, or as is done from 2015 onwards, at a small angle away from the perpendicular. A single average male side impact dummy is placed in the driver’s seat.

    This is a very severe test of a car’s ability to protect the driver’s head. As the loading on the car is so localised, deformation can be very high and the pole can penetrate deeply into the passenger compartment. Without effective protection, the pole would strike the head resulting in serious injuries. Head protection airbags – often curtain airbags mounted above the side windows but sometimes seat-mounted thorax/head airbags – have become a common solution but great care is needed to ensure effective performance of such devices.


    Bu yazını mümkünse avrupa vw mail at, siz boşuna avrupada 6 hava yastıklı satıyorsunuz oysa 2 hava yastığı yeterli diye bakalım ne diyecekler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend3017 -- 11 Ocak 2019; 13:17:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legend3017

    2004 tarihli ncap octavia yazisi/videosundan sonra okumaya gerek görmedim, sene olmuş 2019 ncap standartlarında herşey değişmiş 2004 senesi ile 2019 senesinin 5 yıldızının aynı olduğunu mu düşünüyorsunuz, kullandığınız kaynağın tarihi şaka gibi.


    Buda güncel polonun ''2017 NCAP standartlarında'' yapılmış test videosu, 1.32 ye bakarsan ön camın kırılmadığını görebilirsin yani perde hava yastığı açılmasa orda ne kafa kalır ne göz ki testteki hız sadece 32km/saat.



    Buarada bilmeyenler için yazayım 32km/saat in esprisi, 32km/saat hızla çarpan bir cismin kafatasını çatlatmaya yeterli olduğu içindir.

    quote:

    In Euro NCAP’s test, a car is propelled sideways at 32km/h against a rigid, narrow pole. The car is placed at right angles to the direction of motion, or as is done from 2015 onwards, at a small angle away from the perpendicular. A single average male side impact dummy is placed in the driver’s seat.

    This is a very severe test of a car’s ability to protect the driver’s head. As the loading on the car is so localised, deformation can be very high and the pole can penetrate deeply into the passenger compartment. Without effective protection, the pole would strike the head resulting in serious injuries. Head protection airbags – often curtain airbags mounted above the side windows but sometimes seat-mounted thorax/head airbags – have become a common solution but great care is needed to ensure effective performance of such devices.


    Bu yazını mümkünse avrupa vw mail at, siz boşuna avrupada 6 hava yastıklı satıyorsunuz oysa 2 hava yastığı yeterli diye bakalım ne diyecekler.
    iki hava yastıklı ve aynı şasiyi kullanan 6 hava yastıklı başka bir aracın aynı yıl aynı standartlarda teste girmiş halini bulun yazayım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • JNG9O J kullanıcısına yanıt
    Günümüz standartlarında 2 havayastıklı arabayı teste dahi sokamayacaklarından bulamam.
  • Yeni kasa Fiesta'yı alırken ihtiyaçlarım doğrultusunda en kaliteli,bir bütün olarak bakıldığında en kaliteli aracı seçmeye çalıştım.



    Belki yanlış bir düşünce ama hava yastığı sayısına bakmak aklıma bile gelmedi.Bakın tekrar ediyorum,yanlış olduğunu ben de savunuyorum.



    Ancak bu sınıfta bir bütün olarak bakıldığında Fiesta ve Polo kadar kaliteli araç yok.Motor-donanım-şanzıman-opsiyon çeşitliliği açısından kombinasyonlar oldukça bol.Kalite açısından zaten çoğu C sınıfı araçla kapışırlar.



    Demem o ki;Fiesta veya Polo varken gidip Attrage,Yaris gibi araçlara para vermek saçmalık olur düşüncesindeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartalus

    Yeni kasa Fiesta'yı alırken ihtiyaçlarım doğrultusunda en kaliteli,bir bütün olarak bakıldığında en kaliteli aracı seçmeye çalıştım.



    Belki yanlış bir düşünce ama hava yastığı sayısına bakmak aklıma bile gelmedi.Bakın tekrar ediyorum,yanlış olduğunu ben de savunuyorum.



    Ancak bu sınıfta bir bütün olarak bakıldığında Fiesta ve Polo kadar kaliteli araç yok.Motor-donanım-şanzıman-opsiyon çeşitliliği açısından kombinasyonlar oldukça bol.Kalite açısından zaten çoğu C sınıfı araçla kapışırlar.



    Demem o ki;Fiesta veya Polo varken gidip Attrage,Yaris gibi araçlara para vermek saçmalık olur düşüncesindeyim.
    Bende 2 havayastikli arac almayi sacmaligin daniskasi oldugu dusuncesindeyim. Hele dr aile babasi biri icin.



    O havayastiklarininin eksikligi yuzunden bir yakininiz esiniz babaniz anneniz oglunuz kiziniz hastanelik oldugunda veya öldüğünde o sanziman motor kombinasyonlari ne bileyim yumusak plastikler yada hayalet gostergeler filan fayda saglamayacak malesef.



    Tekrar ediyorum kimseye ALLAH YASATMASIN.







    Hayirli gunler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 11 Ocak 2019; 13:36:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartalus

    Yeni kasa Fiesta'yı alırken ihtiyaçlarım doğrultusunda en kaliteli,bir bütün olarak bakıldığında en kaliteli aracı seçmeye çalıştım.



    Belki yanlış bir düşünce ama hava yastığı sayısına bakmak aklıma bile gelmedi.Bakın tekrar ediyorum,yanlış olduğunu ben de savunuyorum.



    Ancak bu sınıfta bir bütün olarak bakıldığında Fiesta ve Polo kadar kaliteli araç yok.Motor-donanım-şanzıman-opsiyon çeşitliliği açısından kombinasyonlar oldukça bol.Kalite açısından zaten çoğu C sınıfı araçla kapışırlar.



    Demem o ki;Fiesta veya Polo varken gidip Attrage,Yaris gibi araçlara para vermek saçmalık olur düşüncesindeyim.
    C segment diye ortalıkta dolanan Corolla,Auris,Civic vs. bunlardan zayıf arabalar maalesef.

    Fiesta'nın donanım tablosuna baktım Polo'dan genel anlamda bir gömlek alt bir araç,B segment olduğunu hissettiriyor ama donanımı varya donanımı Highline Golf mübarek.




    Önceki nesil Fiesta gerek dingil gerek bagaj Polo'dan bu kadar üstünken bu kasalarda Polo'nun omuz,baş,bagaj olarak Focus HB'den dahi büyük olması ironik olmuş.




    Eski kasa Fiesta sanki daha estetik,daha akıcı diyeyim.




  • bir markayı överken başka markayı veya markaları yerin dibine sokmak etik değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.