Şimdi Ara

Google’un çeviri servisi Vikipedi’ye yardımcı olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Google, Vikipedi'nin kurucu vakfı Wikimedia’ya çeviri aracıyla yardım ediyor. Bu sayede her başlığın birçok dilde sunulabilmesi amaçlanmış. Vikipedi’nin içerik düzenleme kısmına yeni özellik eklendi bile.

    Editörlere daha kolay bir ortam sunulacak


    Vikipedi editörleri herhangi bir içeriği kendi dillerine çevirirken Google Translate’den yardım alabilecekler. Vikipedi’nin söylemine göre editörler bu özelliği uzun zamandır talep ediyorlarmış. Bu araç yardımıyla 400,000 makale çevrilmiş bile. Ayrıca Hausa, Kürtçe, Yoruba ve Zulu olmak üzere 15 yeni seçenekle birlikte Google çevirideki dil sayısı 121’e yükselecek. Örneğin Zulu dili 12 milyon kişi tarafından konuşulmasına rağmen sadece 110 Vikipedi makalesine sahipmiş. Yeni özellik sayesinde bu sayıların artırılması amaçlanıyor. Son olarak Vikipedi yapılan anlaşma için şu açıklamada bulundu;


    “Makale çeviri aracı için Google ile iş birliği yapmaktan oldukça heyecan duyuyoruz. Tercüme edilmiş makaleler kendi politikalarımıza uygun olarak yayınlanacaklar. Ayrıca Vikipedi içerisine entegre edilen Google Çeviri aracı üzerinden hiçbir kişisel veri toplanmayacak.”


    Ayrıca Bkz.Google One geçişi ülkemizde başladı

    Her ne kadar Vikipedi ülkemizde hala kapalı olsa da Türkçe içerik bakımından oldukça zengindi. Bu yeni çeviri özelliği sayesinde de farklı dillerdeki içerik sayısının hızla artması bekleniyor.




  • Vikipedi yeniyor mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vikipedi bizde olmadığı için okuyup geçiyoruz :(

  • Google Çeviri önce doğru çeviri yapsın da, sonra yardım etsin! Gudubet gibi çeviri yapıyor yıl olmuş 2019. Sanki karşınızda zeka geriliği yaşayan biri varmış gibi garip garip çeviri metinleri iletiyor ekrana! Bir metni bırak, tek bir cümleyi. Dahi anlamak için kırk takla atıyor insan!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizbay1 -- 11 Ocak 2019; 22:27:10 >
  • wikizero.com/tr/

  • recep guzelim siteyi yok etti elbet sen de birgun yok olup gideceksin.
    Gercekler acidir.

  • orjinali ingilizce olan 100 sayfalık bilimsel dökümanı yerelleştirme adı altında 10 sayfa referans linki ve 1 sayfa özetle TR ye çeviren çok gördük ! bu yüzden hep google çeviri üzerinden ingilizcesini arıyorum ! genelde !

  • google çeviriye yanlış çeviri yapıyor diyenlere
    daha iyi bir çevirme önerisi tuşuna basmayı biliyormusun
    birde burada bunu yazana kadar, oraya onu yazsan keşke :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 12 Ocak 2019; 12:16:12 >
  • Vikipedi de nedir?Ülkemizde olmadığı için bilmiyorum da mazur görün...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.