Şimdi Ara

DDR2 Sisteme ekran kartı önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
4.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sistemim eski fakat şuan baştan bir sistem kuracak gücüm yok malum fiyatlar uçmuş vaziyette.Bir ekran kartıyla işin içinden çıkabilirmiyim 1000 tl ye kadar bir bütçe ayırabilirim oda banka bütçesi zaten
    Sistemim şöyle ;

    Gigabyte ep-43 s3l Anakart
    İntel core2 quad 9550 oc 3.2
    8gb ocz platinium 1066 mhz ddr2 ram
    120 gb ssd+2 tb hdd

    Şuanki ekran kartım ati radeon powercolor 4870,512 mb 256 bit çoğu oyunu açıyor aslında ama akıcı değil.Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onuraykut -- 16 Ocak 2019; 22:57:37 >



  • Güncel oyunlarda birşey beklemeyiniz. 2. elden GTX 750 veya GTX 750Ti işinizi görür.
  • onuraykut kullanıcısına yanıt
    1-2 aya sistem yenileyecekseniz alabilirsiniz. Ama uzunca süre kullanılacaksa bu sistem için gereksiz masraf olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onuraykut

    Yani şöyle birşey alsam paramı çöpemi atmış olurum

    https://www.hepsiburada.com/sapphire-pulse-amd-radeon-rx-570-4g-256bit-gddr5-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-11266-04-20g-p-HBV000004VT11?magaza=Hepsiburada
    o kart güzelde. siz powerinızı belırtmemıssınız.ayrıca ıslemcınız cok dusuk. o yüzden yukarda arkadasın belırtıgı 2 cı el gtx 750 ti bakınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: a-f-h

    1-2 aya sistem yenileyecekseniz alabilirsiniz. Ama uzunca süre kullanılacaksa bu sistem için gereksiz masraf olur.
    Uzun bir süre kullanmayı düşünüyordum o yüzden iyi bir ekran kartına yöneldim bu saatten sonra tekrar yeni bir sisteme servet yatıramam.Bu arada powerım fsp bluestorm 500w,cevabınız için teşekkürler.
  • Aynı işlemci bende de var. O hıza çıkarmak için voltaj verdin mi? OC siz kullandım yıllar boyunca artık OC yapmak istiyorum ama benim psu bayağı zayıfmış.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayır voltaj vermedim daha fazlasınıda denemedim ama ekran kartı alınca 3.8 e kadar zorlamayı düşünüyorum.Tabi psu zayıfsa oc ile uğraşma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartı yerine

    Anakart, işlamci, ram değiştirmeniz sisteminizi daha hızlı kılacaktır.

    A320 anakart

    Athlon 200GE işlemci

    2x4GB DDR4 Ram

    Toplam 970tl

    HB indirimleriyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında mantıklı ama elimdeki ekran kartıda çok eski onuda güncellemem lazım bu kez 2bin lirayı bulur buda bütçe mi zorlar baya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam neredeyse sizinle ayni durumda olan bir yakin arkadasim var dun aldi rx570'i ama arkadasta ddr3 16gb ram var islemci sizinkinin aynisi, kendisi yavas yavas guncelleyecek sistemi. Pubg oynuyoruz, ve islemcinin eskiliginden dolayi karta o kadar darbogaz oluyor ki eski ekran kartindan 10 fps zor fark yapiyor,sadece oyun arada oynanisi etkileyecek sekilde takiliyordu onlar gitti. Sizde ddr 2 ram var, anakartiniz eski pci-ex x16 2.0, yani 2. nesil yuvasi var, 4. nesil haberi geliyor ve 3. nesil standart olali cok oldu anakartlarda. Ekran kartinin gercek performansinin %30'unu bile alamazsiniz, almayin paranizi cope atmis olursunuz. Yavas yavas, teker teker sistem toplayacak sabriniz varsa alin.
  • Çok teşekkür ederim aydınlattığınız için sonuçta kimsenin çöpe atacak parası yok.Arkadaşların dediği gibi bir gtx 750 alıp güncel oyunları low da oynarım.Şu anlık yeni sistem toplamaya ne sabrım nede param var böyle idare edicem teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onuraykut kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, keske Turkiye'nin ekonomisi daha iyi yerlerde olsa da biz de durumlardan dolayi toplayamadigimiz degil, toplayacagimiz iyi sistemleri konussak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marshall-Bruce -- 17 Ocak 2019; 10:57:49 >
  • RX 570'i şimdi alırsanız öncelikle HD4870'e göre ciddi sıçrama yaşarsınız. Çünkü rx570 performans olarak hd4870'in tam 4 katı güçte.

    Bu duruma bakarak hd4870'e 100 birim güçte dersek rx570'te 400 birim güçte olur. İşlemcinin ekran kartını limtilediğini youtube'dan ufak bi araştırmayla

    buldum, rx570'e yakın performanslı bikaç kartı yüzde 60-70 seviyesinde kullanabildiğini gördüm.

    Bu hesapla 300 birim gücünü kullandığını öngörsek bile değiştirmeye değer. İleride bir gün sistem güncellediğinde mevcut ekran kartını yeni sistemde

    kullanabildiğin için şimdiden almakta da bi sıkıntı görmüyorum açıkçası.

    Ama işlemciye uygun ekran kartı ne alayım dersen ikinci elde 750ti en uygun seçenek.

    1000 lira altında alınacak en ideal kart rx 570 zaten doğru düşünmüşsün...

    DDR2 sistemlerde 8gb ramden fazlasına ihtiyaç duyacak bir işlemci yok zaten o yüzden ram miktarı iyi.




  • İlerde güncellemeye kalksam bile 3 4 yılı rahat bulur o yüzden sanırım en iyi tercih 750 ti olacak.Peki birşey daha sorayım AliExpress de 750 ti ler 300 350 arası sipariş sayılarıda yüksek almalı imıyım oradan bi katakulli varmıdır ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali eks e güvenmeyin hocam, eski gpu ları yazlımla yeni gibi gösteriyorlar, kadırmaca olabiliyor yani.
    üstte baya bir tavsiye vs dönmüş ama kendi fikirlerimi söyleyeyeim.
    öncelikle oynayacağınız oyunlar nelerdir, işlemci mi ekran kartı istiyor. online çok kişili harita vfalan varsa zaten o işlemci zorlanır.
    gpu tabanlı bir oyun oynuyorsanız eğer 720p oynayacaksanız işlemciye yük daha çok biner ama 1080p ye geçtiğinizde ve grafik ayarlarını arttırdığınızda gpu yükü daha çok artacaktır. yani bazı senaryolarda rx 470 gibi bir kart sizin için iyi olabilir, bazı senaryolarda ise gereksiz masrafa dönüşür.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Multiplayer oyunları pek oynanıyorum hocam oynasam bile cs go pubg emulator zaten bunları da yüksek ayarlarda 1080p kasmadan oynayabiliyorum mevcut kartımla 512 mb falan ama canavar maşallah.Gta v far cry 5 battlefield vs yani güncel oyunları single oynamak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam,konuyu hortlatıyorum.:)

    Belki benimle aynı durumu yaşayan arkadaşlara yardımı dokunabilir diye düşündüm. Ekran kartını aldım 1 ay oldu kullanıyorum, ikinci el garantili sapphire rx470 nitro+ 4gb modelini tercih ettim.Sistemimin hiçbir parçasına dokunmadan yukarda yazılan sisteme taktım.Sadece işlemci hızını 3.5 ghz olarak yükselttim.(3.8,4.0 denedim fakat voltaj olaylarından pek anlamadığım için denedim fakat beceremedim) Sonuç olarak oyun performansı beklediğimden çok daha iyi çıktı gerçektende.Gta v ultra ayarlarda 35-45 fps alıyorum(single olarak darboğaz söz konusu bile değil) bf1 ve bf5 de ultra olmasa da yüksek ayarlarda 35+ fps alıyorum bf serisinde göze takılmıycak fps droplar oluyor tabii ama ben bundan çok daha fazlasını bekliyordum 12 yıllık sisteme can geldi resmen.Ekran kartı sistemin atardamarı, bütçesi düşük olan arkadaşlar eski sistemine doğru bir ekran kartı seçimi yaparak büyük bir sıçrama yaşayabilirler.




  • onuraykut kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, ben de uzun süre q9550 kullandım, 4 ghz'de gtx 660 ile. Şu an q9550 11 yaşında ve haliyle artık o bir dede, fakat hala modern oyunların büyük kısmını açabildiğini görmek güzel. Ekran kartı işlemciye göre çok hızlı mutlaka takılmalar darboğaz olur ama 4870den sonra çok da umursamazsınız, gece gündüz kadar fark olur, ben bunu yazacaktım aslında sonra son mesajınızı gördüm, düşündüğüm gibi olmuş.

    Yeni, modern sisteme ve işlemcilere geçtiğinizde de aynı hissi tekrar yaşayacaksınız.

    İyi forumlar, iyi eğlenceler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 19 Mart 2019; 9:49:31 >
  • GT 1030 tavsiye edilir bu sisteme. Fazlası gereksiz masraf olur sistemi değiştirmeyecekseniz..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.