Şimdi Ara

Hayata Dair Bir Amacınız Var mı? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trsinapsis

    Gerçekten bir hedefiniz olmasi ve hedefinize tutkuyla bağlanmanız mükemmel bir şey.
    İnşallah hedefinize ulaşırsınız
    teşekkürler hocam sağolun
  • Hedef koy hocam ve onun icin mucadele ver. Hayati bir mucadele olarak gorursen ustesinden gelebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birtakım varoluşsal çırpınmalar sezdim sizde hocam.Güzeldir zevklidir düşünmeye devam edin bence.

    Yaşama illa bir anlam katmak gerekmiyor bence sadece yaşayın.Evren milyarlarca yıl siz olmadan vardı.Siz öldükten sonra da olacak.Yani onun için çok bir anlam ifade etmiyorsunuz.Bu biraz hem üzücü hem de korkutucu gelse de yaşamda size büyük bir özgürlük veriyor.Madem burdasınız dilediğiniz gibi yaşayın,etrafta keşfedecek birçok şey var.Sizi ne mutlu ediyorsa onları yapın.Hepimiz ölümlü canlılarız,100 yıl sonra muhtemelen bu forumdaki herkes ölecek.Çoğumuzun adı hatrlanmayacak bile.O yuzden kendinizi mutlu edecek uğraşlar bulmaya çalışın.

    Yaşım sizden küçük hocam,akıl veriyormus gibi hissedildiyse affola.
  • "De ki: Şüphesiz benim namazım da, diğer ibadetlerim de, yaşamam da, ölümüm de âlemlerin Rabbi Allah içindir"-[En'am Suresi/162.Ayet Meâli]

    "Herkesin yöneldiği bir yön vardır. Haydi, hep hayırlara koşun, yarışın ! Nerede olursanız Allah hepinizi bir araya getirir. Şüphesiz, Allah'ın gücü her şeye hakkıyla yeter."-[Bakara Suresi/148.Ayet Meâli]

    Öncelikle dini inancınızı bilmiyorum, herkes inancında serbesttir, şov peşinde de değilim yanlış anlaşılmasın, yalnızca konuda hayat amacınız nedir diye sorulan soruya cevaben aklıma geleni yazdım. Dünyada 7 milyarın üzerinde yaşayan insan var, bunun onlarca katı da içinde bulunduğumuz zamana kadar yaşayıp göçen insan var, pek çoğumuzun pek çoğumuzdan haberi bile olmadı, olmayacak. Maksimum yaşayanımız 100-150 yıl yaşıyor ve gidiyor. İlk yazdığımın dışında bence hayatın amacı iyi insan olmak, giderken evrende hoş bir sâda bırakıp gitmektir. Bir de zaman zaman böyle düşünmek, varoluşsal sorgulamalar güzel olsa da sürekli bunu düşününce beyin yanabiliyor biraz. Temel hayat felsefesi oluştuktan sonra çizgiyi bozmadan, avrupai deyimle "just live" deyip akışa bırakmak lazım kendini. Tabi kast ettiğim zevk-ü sefa peşinde koşmak değil, kısa ve uzun vade hedefler belirlenebilir. Örneğin bu sene şu dili öğreneceğim, 2 sene sonra şu ülkeyi gezmeye gideceğim, 5 yıl içinde 50 fidan dikeceğim gibi şeyler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trsinapsis T kullanıcısına yanıt
    Aynı durum bende de var. Çoğu kişi kendine yalan bir amaç uydurmuş bunun peşinden koşuyor. Bir nevi beyni meşgul tutmak için çünkü öbür türlü düşünüp sorgulamaya başluyorsunuz diğer konumda bundan bahsettim ilginizi çekebilir.

    https://forum.donanimhaber.com/calismak-icin-motivasyon-bulamiyorum--136832432-2#136840278
  • evet var



    cevabı 42 olan soruyu bulmak..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günün çoğu zamanlarımda benimde aklıma sürekli bu tip şeyler geliyor, sürekli çalışıyorum,geziyorum eğleniyorum para kazanıyorum vs ama sonuç olarak hep aynı şeyler diye tekrar ettiğimi düşünüyorum.

    bunun yanında bazende sağlıklı olmak herşeyden önemli olduğunu düşünüyorum kendimle çelişkiye giriyorum susuyorum :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.