Şimdi Ara

Modemi başka yerde kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam millet,

    Gecen gun arkadaşin dukkaninda oturuyordum dukkaninda internet olarak kablonet kullaniyor ayni zamanda evinde de sadece kablotv kullaniyor. Dedim bu dukkanindaki modemi bence evinde taksak calisir ama calismadi 😂 evle dukkanda yakin ikiside ankara emekte hani farkli ilce semt olsa diycem okeyde calismadi. Bunu nasil farkediyor modem bi fikri olan var mi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Dönüştürücü gerekiyor çalışması için. Gelen kabloyu 2'ye bölüyor TV ve internet olarak. Bu şekilde çalıştırabilirsiniz.

    MAC adresi konusunda, MAC adresini sisteme kaydederler. Ancak adresi kayıt ederken sadece ikamet olarak yerinizi bilmek için alırlar. 100Mbps kullanıcısıyım arkadaşım 25Mbps kullanıyordu. Yeni taşındığım binada altyapı daha kurulmamışken verdim arkadaşa 2 ay kullandı 100Mbps. Daha öncesinde de 2 farklı yerde denedim ki birisi farklı ilçeydi. Sorunsuz çalıştı. Ancak farklı bir lokasyona bağladığınız zaman tüm ışıklar mavi yanar, yeşile dönmez. Kapatıp açarsınız yine aynısı olur. Tekrar kapatıp açarsınız ve çalışır. Bu şekilde oluyor genelde. Veya bağlayıp 1 kere açıp kapattıktan sonra resetlemek de doğrudan bağlanmasını sağlıyor.
  • dediğin doğru hocam bizim binadaki kutuda farketmiştim dönüştürücünün 2 çıkışı var biti TV diğeri TV+internet. muhtemelen sadece tv aboneliği olduğu için dairenin kablosunu oraya bağlamışlardır. yoksa mantıken çalışması lazım
  • zathura93 kullanıcısına yanıt
    yok siz konuyu yanlış anlamışsınız dükkandaki modemi söküp evde denedik bir alttaki yorumda arkadaş açıklamış. kablonet modemin mac adresine hızı tanımlar hocam, o modemi şebekenin olduğu herhangi bir yerde bağladığınızda çalışıyor olması lazım
  • eneskaanb E kullanıcısına yanıt
    Yok hocam, daire içerisinde dönüştürücü yada kendi adıyla splitter olması gerek. Şu cihaz:

    Modemi başka yerde kullanma
  • doğrudur hocam deniycem bunu ama benim kendi evimde tv salonda modem odamda ve odamdan söküp salona taktığımda da çalışıyor, bence binanın girişindeki kutunun çıkışından kaynaklı olabilir diye düşünüyorum
    Modemi başka yerde kullanma

    output tv çıkışından geliyorsa bence bu splitterda işe yaramaz bence
  • anladım demekki arkadasın dediği gibi birkaç kere reset atınca geliyor. ben denediğimde olmamıştı ama sadece bir kere deneyip 126yı aramıstım mac adresini kaydetmeniz lazım demişlerdi vazgeçmiştim. 126ya sormadan 2 3 kere kapatıp açsam resetlesem olacakmış demekki..
  • eneskaanb E kullanıcısına yanıt
    Hocam evinizdeki Splitter bu ise hangisinin internet çıkışı olduğunu bulmanız gerekiyor. TV çıkışını da biliyorsunuz. Geriye 3 port kalıyor. Yarım saat civarı vakit ayırmanız gerekiyor hepsini 3-4 kez denemek için
  • zathura93 kullanıcısına yanıt
    Hocam normal bir olay olmadığı için, hatta zorlanırsa kural dışı sayılabileceği için 126'dan yardımcı olmazlar aksine yapmamanız için binbir türlü şey uydururlar. Birkaç kez denemeniz gerekiyor. Şöyle de bir örnek vereyim, DH forumda mıydı hatırlamıyorum bir arkadaş sorun yaşamıştı. AKN'si çok hızlı bitiyordu. MH kontrol ettiğinde ise başka bir adreste farklı bir modemin bu arkadaşın paketine bağlı olduğunu görmüşler. Onun harcamaları yiyormuş meğersem Eğer 2 modem birden atanırsa ikisi eşzamanlı da çalışabilir. O derece bir sistem. Farklı adreste de sorun çıkarmaz. Ancak yeni Netmaster Infinity modem ile denemedim. Bir önceki sürüm olan 383Z4 ile denedim ben. Sorun çıkarmadı.
  • Yok hocam bu binanin girisindeki kutunun icinde olan yukseltici burdan dairelere dagiliyor cikislarin hizasinda neyin ne oldugu yaziyor 😄

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Böyle birşey var mı yahu?

    Benim düşüncem 2 yılık sözleşme sonunca bana ait olacak modemi arkadaşa verip tekrar üyelikle yeni çıkan modemi bağlatmaktı. E bu durumda bir cihaz başka adreste kullanılamıyor mu?
  • eneskaanb E kullanıcısına yanıt
    Hocam altyapı kaç yıllık bilmiyorum o yüzden net konuşmayayım ama mevcut sistemde aşağıdaki kutudan tek kablo çıkıp daireye gelir daire içinde yukarıda resmini attığım dönüştürücüye girer oradan da tv-internet olarak ayrılır. Eski 12 yıllık binamda da sistem böyleydi, yeni binada da bu şekilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • scorpion20 kullanıcısına yanıt
    Kullanılabilir Hocam. MH’yi arayıp modemi artık kullanmadığınızı, MAC adresinin sistemden silinmesini isteyin. Silindikten sonra da arkadaşınız MH’yi arayıp MAC adresini sistemine kaydettirsin. Sorunsuz kullanır bu şekilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan için sözleşme var zaten kullanılıyor da, ama ben modemi bağımsız cihaz gibi görüyordum ona şaşırdım. MH arayıp hemen yapılabilen birşey mi bu? bir de cihazı başka yerde kullandırmak işlerine gelmeyeceği için işi yokuşa sürerler gibi, buna izin verirler mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.