Şimdi Ara

Evde oturarak değişim beklemek. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
14
Favori
37.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
336 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • interwap kullanıcısına yanıt
    Bim'i bilmiyorum ama A101 şartları gerçekten kötü idi. Asgari ücretten yüz lira fazla veriyorlardı, yemek ve yol çalışana ait. Berbattı gerçekten.
  • Pejuhide kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de 24 yaşındayım. Çalışmıyorum hala yüksek lisans yapıyorum, şu an yeni iş bakmaya başladım ben de.
    Senin yerinde olsam geçici veya kalıcı bir iş bulup çalışırım, bir de ikinci öğretim bölüme yazılırım. Akşamları da üniye giderim. Benim yaptığım yüksek lisans bu şekilde ve sosyal açıdan çok keyifli. Hafta sonları buluşup ders çalışıyoruz, dersten bile keyif alıyorum. 4,00 ortalama yaptım bu dönem bu sayede. Ama işte yüksek bitti sayılır artık bir işe girip çalışıcam. Bence dediğim gibi güzel bir bölüme yerleş; zira vasıfsız eleman olmak çok zor. Şimdi koymasa bile 30-40 yaşınca gelince ne işim var bu işte diyebilirsin.

    Bu arada Istanbul'dayım, uğradığın zaman görüşelim bir kahve içer muhabbet ederiz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pejuhide

    İşin içindesiniz madem o halde nereden başlamalıyım? Bir yıl da harcarım problem değil. Anladım ne demek istediğinizi. Geçiçi bir iş bulsam bile, akşamları birkaç saat gezmek yerine yazılım çalışırım. Yol gösterebilirseniz çok sevinirim. Gerek buradan, gerek özelden ulaşabilirsiniz.
    Önce ne yapmak istediğine karar ver. Ardından programlama dilini öğren. Sonrasında bol bol uygulama, pratik ile yetkinlik kazanınca kendi projelerini yapmaya başlarsın. Tabi daha teorik derslerde çalışabilirsin. Mesela CS50 dersi var Türkçe altyazılı. Harvard University'nin online eğitimi oldukça iyidir başlangıç için. Genel anlamda anlarsın olayı bu dersle. Ardından dediğim gibi ne yapmak istediğinden emin olduğunda o alana yönelirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pejuhide

    Haklısınız, okumak gözümü bu yönden korkutuyor. Ama işinde başarılı olan biri mezun olduktan sonra boş kalmaz bence. Hatta şöyle örneklemek istiyorum, ikinci sınıfta yazılım mühendisliği okuyan bir öğrenci yarı zamanlı iş bulabiliyor bölümü üzerine.
    yaşın erkenken bi çare bul bence gençsin daha tercihim yazılım üzerinde dur derim her günü boş geçirmek yerine dolu geçirmeye bak boş bilgilerden sakın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pejuhide

    Bir işte çalışmak için tipe ihtiyaç olduğunu sanmıyorum.
    İş ilanlarında artık prezentabl olmak diye şart koyuyorlar. Koymasalar bile prezentabl olanı tercih ediyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pejuhide

    Ever Ankara'dayım. Tamam, özelden yazabilir miyim?
    Özelden numarani gönder dostum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T-E-K-

    tip yoksa olmuyor reis istediğin kadar zorla ama olmuyor
    Bunu da tipe bağladınız ya helal olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pejuhide kullanıcısına yanıt
    Facebook da bu bağlamda önerebilecğeiniz hangi gruplar var hocam link atma şansınız vra mı özelden?
  • Halk Eğitim Merkezi Kurslarına kayıt ol. Bır meslek edın. Sanırım tesvık parası da verıyorlar. Icerıgını tam bılmıyorum. En azından elınde bır meslegın olur. Ayrıca evde oturmak yerıne ıs ıle ılgılı bır kursa gıttıgın ıcın aılen cabaladıgını farkeder.Senın ıcınde bır degısım olur. Yenı cevre edınmıs olursun. Belkı oradan bır ıs cıkar.. Ortamını bılmıyorum. Sadece fıkrımı soyluyorum.
  • Bu konuda tavsiye verebilecek tecrübem yok ama akrabaların dayın ,amcan artık kim olursa onlar seni yönlediremez mi?Belki seni alakan olmayan bir işe sokabilir.Sonra zamanla uzmanlaşırsın o işte.Ayrıca 2 yıllık üni düşünebilrisin özellikle sağlık alanında.Bitirdiğinde işsiz kalmazsın en kötü özel hastanelerde çalışırısın.Şartlara göre en iyi kararı kendin vermelisin herkesin şartları farklı.Ayrıca benim iş tecrübem olmadı bunlar dışardan gözlemlediklerim.
  • Pejuhide kullanıcısına yanıt
    Belirttiğim işlerin hepsi IT alanına giriyor yani bilişim, teknoloji, bilgisayar işi. Tüm sektörlerdeki orta ve büyük ölçekli firmalarda iş bulabilirsin, özellikle network yöneticiliği, sistem mühendisliği, siber güvenlik ve güvenlik duvarı alanlarında bir sürü eleman arayan firma var. Yazılımcılık alanını pek önermiyorum, yazılımcı olabilmen için matematik çok iyi bilmen ve anlaman lazım, kursa gitmekle ve video izlemekle yazılımcı herkes olamaz. Burada bir sürü genç yazılım alanını önermiş ama göründüğü kadar kolay değil ve her şirket yazılımcı aramıyor ama çoğu şirket üstte saydığım alanlarda uzman arıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pejuhide

    Bu konuyu bayağı araştırdım açıkçası. Bir yerlere gelmiş insanların tümü en iyi okullardan mezunlar. (bkz: ODTÜ) Çocukluğumdan beri bilgisayara yatkınlığım var aslında. Ama Türkiye'de yazılımcılara iş vermeleri için uzmanlıkları dışında başka vasıflar da bekleniyor. Birkaç forumda okumuştum. Mesela grafik gibi. İş ilanlarına baktım, sahiden de öyle. Yurt dışına çıkma şansım yok, çünkü ailemde sağlık sorunları var maalesef. Doğru mu araştırmışım? Eğer içinde iseniz, yanlış olduğum yerleri veya önerilerinizi alabilirim.
    Mesaj kutunuza bakınız.
  • benimde durum benzer 21 yaşındayım 2015de universiteye girdim daha yeni 2.sınıf' derslerini almaya başladım hiçbir meslek'i yeteneğim yok sadece otelde çalıştım 1.5ay gelecekte teknosa,koton gibi mağazalarda iş bulabilirsem kendimi şanslı saycam yoksa a101 bime kaldik dicem ama oraya genelde doğulu ve beyaz olmayanları alıyorlar mcdonalds ihtimali daha yüksek.
    ekonomik durum iyi peder bir ev aldı benim için kira geliyor ordan güzel para ama insan çalışmadanda sıkılır sigortada lazım özeller mafya gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 21 Ocak 2019; 15:36:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saksida cicek olsan belki evde oturarak degisime ugrardin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pejuhide

    Süt annemin eşi, yıllarca fayans işleri ile uğraştı. Hiç bir zaman memnun değildi. Oto tamir işi bence gittikçe ölüyor. Üretici firma servisleri daha uzun ve kaliteli hizmet vermeye başladılar eskiye nazaran. Oto yıkama mevsimlik, ama kuaför cinsinde elit bir kesime hitap edecek şekilde açılabilir, bunu beğendim. Mobilya işinde ise hiç fikrim yok, lakin eski bir esnaf komşumun üç katlı mobilya mağazası varken çocuğuna kırtasiye açmıştı. Kendisi ile müsait zamanda iletişime geçeceğim.
    Meslegin ustune ingilizce kasip kanadaya avustralyaya filan git. Ulkeden kacmaya calisan cogu kisi beyaz yakali ya da 4 yillik bir yerden mezun beyaz yakali olma yolunda kisiler. Ingilizce bilen ve baska ulkeye gitmek isteyen fayans ustasi 2den fazla degildir ulkede. Talep az, rakip az.



    Bunu on gorebilseydim kesinlikle okul okumaz meslek sahibi olur, sertifikami alir bir de ustune ielts cakar giderdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu yaşa kadar devamlı evde mi oturdun, hiç mi bir işte çalışmadın? Nereye kadar okudun? İş dışında bir yeteneğin var mı, enstruman çalmak mesela? Hiç bilgi vermemişsin, ver de yol göstermeye çalışalım.
  • 20'li yaşlarımda senin gibiydim aynı. Sonra birden ayağa kalkıp çok iyi bir bölüm kazandım 1 sene içerisinde, üstelik o sene liseyi açıktan 8 ayda bitirdim bir yandan.
    Tavsiyelerim;

    1-YALNIZLIĞA ALIŞ. HAYATIN BOYUNCA YALNIZ OLACAKSIN. DOĞARKEN DE YALNIZDIN, ÖLÜRKEN DE YALNIZSIN.
    2-Okula yazıl, ama iyi bir bölüme yazıl. En kötü İngiliz Dili ve edebiyatı falan oku, bir geleceğin olsun. Bu duyguyu hisset.
    3-Okulda çok iyi ol derslerinde ve aktivitelere katıl, insanlar etrafına toplanacaktır.

    Unutmaki bizler ya da ailen seni seviyoruz ama gerçek hayatta insanlar başarılı kişileri severler. Eğer sevilmek istiyorsan kendine bir yol çizeceksin ve başarılı olacaksın. Kimseye eyvallah etmeyecek, kimseden bir şey almayacak, kendi beynine güvenerek en iyisi sen olacaksın.

    Ayrıca üniversite okumadan yurtdışına gitmeyi de unut, çok uğraşman lazım yıllarca. Okuyan insanları almıyorlar artık.

    Önemli Not: Her insanın yetenekleri farklıdır, ben kendi açımdan örnek verdim. Ben kolayca okuyabilen sınıfta ilk beşe girebilen bir insanım, ama kardeşim hayatta okuyamaz mesela. Adam ticaretle uğraşıyor ve benim on katım oldu şuan ben okurken. Dediğim gibi bu dediklerimi yeteneklerine uyarla ve onlarda başarılı ol.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Otakutr -- 21 Ocak 2019; 16:54:44 >




  • Charm kullanıcısına yanıt
    İnşallah yüksek lisanstan sonra da kendinize güzel bir iş bulursunuz. Önerilerinizi mutlaka dikkate alacağım. Bana bu tarz yönlendirmeler çok iyi geliyor ve hepsini not alıyorum. Haklısınız, vasıfsız olarak geçim gerçekten zor.
    İnce teklifiniz için teşekkür ederim, eğer Ankara'ya gelirseniz mutlaka ben de bir kahve içmek isterim. :)
  • Nyanko Sensei kullanıcısına yanıt
    Ne yapmak istediğime karşı kafam öyle karışık ki.. Verdiğiniz kaynağı not aldım, mesajlara cevap verdikten sonra bakacağım. Teşekkür ederim.
  • HayatınıYaşayamayanAdam kullanıcısına yanıt
    Ben de yazılım odaklı olacağım sanırım. Geleceğin işi netice olarak. Tek korkum istihdam. Onu da tecrübeler ile aşabileceğimi sanıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.