Şimdi Ara

Ekran kartı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar birkaç gün önce Asus r9 270x ekran kartımın driver'ını güncellerken pc kendi kendine reset attı ve açılırken siyah ekranda kaldı kaç defa açıp kapadım yine siyah ekranda kalıyordu bende format attım bilgisayar açılırken ekranım da bu şekilde kırmızı çizgiler gelmeye başladı bios ekranıda açılmıyor

    Ekran kartı problemi

    Pcyi sonunda açtım ama yine ekran kartının driver'ını yüklediğim siyah ekranda kalıyor ve açılmıyor yaklaşık 10 15 driver denedim ama olmuyor birde arada bu hatayı veriyor

    Ekran kartı problemi

    Sorun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı?

    Pc özellikleri:
    I5 4460 işlemci
    Asus r9 270x ekran kartı
    Asus h81 gamer anakart



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tisargas -- 20 Ocak 2019; 20:14:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bios ayarlarını default yapın hocam.
  • Hocam f2 ye bastığımda Bios'a giremiyorum nasıl yapacağım ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tisargas -- 20 Ocak 2019; 20:48:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımlarınızı bekliyorum...
  • Ekran kartınızda bir sıkıntı olabilir ama ilk önce arkadaşların dediği gibi bios'a girip ayarları sıfırlamaya çalışın. Bios'a giremiyorsanız eğer bilgisayarınızın fişini çektikten sonra ve varsa power supply'nin kasa arkasındaki tuşunu kapadıktan( sıfıra aldıktan sonra ) bios pilinizi çıkartın. Tam emin olmak için en az 1 dakika bekleyin. Sonra tekrar yerine takın. Power supply'nin tuşunu 1'e getirin. Bilgisayarınızı prize tekrar bağlayın ve açmayı tekrar deneyin.

    Eğer aynı hataları veriyorsa bu sefer ekran kartınızı çıkartın ve anakartınızın üzerindeki dahili ekran kartınızı kullanarak bilgisayarınızı açmayı deneyin. Eğer bilgisayarınız açılırsa ekran kartınızda bir sıkıntı olduğu kesinleşir.

    Şimdilik kolay gelsin.
  • 2 defa çıkardım taktım o pili bu sefer hepten gitti görüntü ekran kartını söktüm onboard olarak açtım yine gelmedi görüntü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tisargas kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarınızın elektrik bağlantılarını kesin. Power suppy'nin arkasındaki kabloyu ve kasanızın arkasındaki bütün kabloları çıkarın. 2-3 dakika bekledikten sonra bağlantıları tekrar takın ve bilgisayarınızı açmayı deneyin. Açılmazsa komple sistemi yani diskinizi belleklerinizi ekran kartınızı vs çıkartın ve yeniden takın diyeceğim ama uzun uğraş gerektirecek. Yine de açılmıyorsa geriye yapacak pek bir şey yok.

    İkinci paylaşmış olduğunuz görüntü de overlook işleminin başarısız olduğunu ve ayarlara girip yeniden ayar çekmenizi istiyordu. Bios'a giremediğinizi söylediğiniz için bios pilini çıkarmak otomatik olarak ayarları sıfırlamanızı sağlayacak normalde. Ama bios'un sıfırlanmasını bırakın görüntünün hiç gelmediğini söylediniz. Bu da akıllara biosunuzun zarar görmüş olabileceğini getiriyor. Bios'a pili çıkarmadan da önce giremediğiniz için bu ihtimal çok kuvvetli.

    Bu noktada siz bir şey yapamazsınız zaten. İyi bir teknik servise gitmekten başka çareniz yok. Garantisi var ise garantiye yolayın.

    Anlamadığım nokta ekran kartı güncellemesi ile bios'a nasıl zarar verdiniz. Farkında olmadan ekran kartı güncellemesi ile beraber bios güncellemesini de mi yaptınız acaba. Çok tuhaf bir şey olur ama.

    Kolay gelsin.




  • Hayır bios'a hiç güncelleme yapmadım 2 yıldır aynı sürümde duruyordu zaten 505 sürümünde bende anlamadım gerçekten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda yinede biraz tecrübeli olmalısınız olmadan pc yi daha çok muharip etmeyin tanıdık bir bilgisayar yada yakındaki bilgisayarcıya götürün Anakartınızda sorunda olabilir arıza tespit yaptırın kolay gelsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.