Şimdi Ara

2 aydır oynadığım mobil oyun ve Türkler hakkındaki izlenimlerim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
3
Favori
15.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dallass

    Şu Fatih'in, Yavuz'un, Süleyman'ın, Osmanlı'nın Torunlarınada bakın hele
    Benim ırkıma dil uzatanın önce dilini koparmak lazım...

    Tüm Dünyanın, Savaşların, Dinlerin, bir oyundan ibaret olduğunu sanan birisi çıkmış,
    Şu ASİ-L kanı taşıdığı halde, boktan bir oyunla tüm psikanalimizi çözümleyip, kendi soyundan utandığını söylemiş yüzlercesi ise peşinden gitmiş

    Madem Soyunuzdan/Irkınızdan utanacak kadar zavallısınız,
    Daha ne diye oksijenini soluyorsun bu Vatanın,
    Daha ne diye gölgelenirsiniz bu Al bayrağın altında,
    Madem öyle varın gidin o çok sevdiğiniz ve hayranlık duyduğunuz Dünyayı/Mazlumları sömüren o kan emicilerin dizlerinin dibine.

    Ve evet Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur
    Çünkü şu dünyada barışı huzuru misyon edinen, mazlumun yanında olan/olmaya çalışan bir başka Müslüman bir millet yoktur...
    Ne çabuk unuttunuz Kurtuluş savaşını Çanakkaleyi
    Vatanınızı parça parça bölüp yiyenler, o aşığı olduğunuz kibarlıkla metheylediğiniz kan emici zalimler değilmiydi onlar...

    Yazıklar olsun!
    Bu sözüm Dili varıp bu tür alçakça şeyleri yazanlara değil,
    Bu tür yazıları gördüğü halde sessiz kalanlara...
    Tüylerim diken diken oldu helal







    Tam senden bahsetmiş işte, burada önemli olan türk olmaları değil, oynadığı şeyin oyun olduğunu bilmemeleri. Her yerde milliyetçilik kasılıyor, konuyu ona getirmek istemiş arkadaş.

    Kendi adıma konuşursam, ben Türk olduğumu hemen belli etmem. Alman olsam da aynısını yapardım, Japon olsam da aynısını yapardım. Ayrıca Türk klanlarındaki ortamın yaş ile çok alakası var. Geçmişte clash of clans oynarken +25 bir klana girmiştim. Milliyetçilik türkçülük filan kimse takmıyordu, düzgün bir şekilde oyununu oynuyorlardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi requizm -- 29 Ocak 2019; 13:14:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geç kalmışın farketmekle. yaklaşık 10-15 yıldır online oyun oynarım trivanın ilk çıktığı zamanlar öğrenmiştim tr clanlara girmemem gerektiğini :D
  • Hocam oyun zevkini kaçıran insanlara hakkımı helal etmediğimi söylüyor ve onları direkt engelliyorum. Çoğunlukla engellediğimde performansım artıyor ve hatta birçok kez oyunu yönetmeye başlıyorum. Umursadigim bir durum değil yani. Önceden çok sinirlendim ama engellemenin zamanla mükemmel bir seçenek olduğunu keşfettim. Oyunda aldığım ping seviyesi beni maalesef ruskilerle başbaşa bırakıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam 3000 yıllık Türk tarihini mobil oyunda simule ederek yaşamış. Türkler 16 devlet kurdu deniyor da kimse de neden 15 i yıkılmış demiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal bir durum. Türkiye'de işi gücü, sosyal hayatı, hobisi, ilgi alanı falan olan tipler bu tarz oyunlarla pek ilgilenmiyor. Ülkenin katı atıkları bu tarz oyunlarla ilgileniyor. Türkiye'de hem yukarıdaki özelliklere sahip, hem de oyunlarla ilgilenen insan sayısı az. Ortam hotanto ve magandalaşıyor dolayısı ile... Yabancı memleketlerde "orta sınıf" gerçekten var olduğu için, oyuncu olarak gördükleriniz onlar. Katı atıklarını görmüyorsunuz pek.

    Bir de, zaten enternasyonel olan tipler var. Ben olsam en baştan Türk klanına girmezdim. Gerçek hayatta zaten Türkiye'de yaşıyoruz. Daha enternasyonel bir ortam tercih ederdim. Dünyanın sınırlarının aslında ne kadar tırt kavramlar olduğunu görmek adına da güzel bir deneyim olur. Bir Türk olarak kültürümü enternasyonel bir ortamda temsil ederim, "Türkler de boş herifler değilmiş" dedirtirim falan... Ama bunu yapacak potansiyeli olmayan adam ne yapacak? Davar gibi milliyet bazlı klan kuracak sanal alemde. Gerçek hayatta zaten içinde olduğumuz sınırları sanal aleme çizip, o sınırlar dahilinde oynayacak... Abi, sanal alemin mantığı, bu dünyanın sınırlarını kaldırmak değil mi?

    Aynı şekilde, yabancı dil arttıkça medeniyet artar. Başka milletler ne düşünür, öcü müdür, böcü müdür, senden çok farklı mıdır, değil midir, görme imkanı verir. Ha, anadili gibi yabancı dil bilip hotanto olan da binlerce insan var; ama oran azalıyor işte... Türk klanında yabancı dil bilme oranının düşük olması, o klan Türk klanı olduğu için. "Birileri Türk klanı olsun" diye düşündüğü için. "Hepbirlikte takılıyoruz ne güzel lan!?" diye düşünen adam zaten dil bilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 29 Ocak 2019; 13:59:1 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: x3x

    Adam 3000 yıllık Türk tarihini mobil oyunda simule ederek yaşamış. Türkler 16 devlet kurdu deniyor da kimse de neden 15 i yıkılmış demiyor.
    Zaten Batılı Romalılar, Bizanslılar, Vikingler ve dahası hala dimdik ayakta duruyorlarda,
    Bir biz Davranışlarımız ve aşırı milliyetçi olduğumuz için kaybetmişiz tüm o devletlerimizi..

    Hani bunlar çok beyefendi ve kibardı, bir birleri ile nezakette yarışıyorlardı neden yıkıldı dağıldı ve tarihten silindiler öyleyse.
    Bir Osmanlı barış içinde dünyada 600 yıl hüküm sürdü
    Şu gözünüzde büyüttüğünüz Ameriganın ise henüz 100 yıllık bir mazisi var.
    Bu saltanat bir 600 yıl ayakta kalırmı sanıyorsunuz..

    Yine soruyorum; bunca akan mazlum kanlarının sahipleri
    O övgülere layık gördüğünüz milletler değilmi?
    Lanet olsun öyle insanlığa, sözüm ona takındıkları sahte medeniyete...

    Asıl Medeniyetin ne demek olduğunu bilmeyenler,
    Çıkmış burada kendi ırkından tiksindiğini utandığını ifade eden yazılar yazıyorlar,
    Ağıza alınmakta haya edilecek türden bu kelimeleri okuyan güruh ise,
    Sanki bu normal bir tartışmaymış gibi yazılanlara hakta veriyorlar

    Yahu! işgalci, sömürücü, soykırımcı oldukları halde
    Siz hiç bir Amerikalının, İngilizin, Fransızın, japonun, çin'in vs kendi milletinden utandığını,
    Forumlarda böylesi konu başlıkları açtıklarını gördünüzmü?
    Göremezsiniz çünkü onlar süslü medeni nezaket dillerini kullanıp sizi kendilerine hayran bırakırlarken,
    Farkınızda olmadan sizi size düşman edip bir taraftan hançerlerini bilemekle meşguller,
    Ki gardınızın düştüğü anda sırtınızın tam ortasına hançerleyip kanınızı emebilsinler...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 29 Ocak 2019; 14:31:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dallass kullanıcısına yanıt
    Ben ne diyorum sen ne diyorsun kardeş yaa
    Batıyı öven kendimizi yeren birşey yazmadım ki..
    Bizans ayakta da demedim. Ama bizim kadar devletleri yıkılmış mı bu gavurların buna bakmak lazım. Çin, japonya, ingiltere, almanya, italya, ispanya, fransa vs ilk seferde aklıma gelen ülkeler. Adamların devletleri sadece evrim geçirdi (krallıktan demokrasiye gibi) bizim gibi tarihimiz boyunca 15 kez yıkılmadılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunda Türkleri yapmamislar bile. Gecmise damga vurmus bir medeniyetin oyunda olmamasi da ayri enteresanlik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50k oldum oyunda türkleri görüyorum fakat dünya sohbetinde türkçe konuşan göremedim daha nick NoRespectGoHome Millet Osmanlı klan varsa özelden yazsın .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupanın herhangi bir ülkesindeki oyuncu sayısı bizimkinin 5 katı falandır. Ya da oyuncuların yaş ortalaması bizde 5-25 aralığındaysa, Almanyada Fransada falan 5-45 yaş aralığındadır. Biz nispeten daha fakir ve eğitimsiz bir ülke olduğumuzdan oyun oynamayı çoluk çocuk işi olarak görüyoruz, oynayanlarımızın da çoğu oyun kültüründen uzak. Üstte biri demiş mesela ilgi alanı, hobisi olan adam oyun oynamaz diye. Hah işte tam da bizim ülke insanının mantığı. Adama göre oyun insan vurup bölüm geçtiğin bir olgu olduğu için video oyunlarının da bir hobi ve ilgi alanı olduğu, tıpkı sinema ve tiyatro gibi sanatsal bir yanının olduğu ve aynı zamanda bir şeyler anlatma aracı olduğu gerçeğini bilmiyor. Sosyal çevresi,ilgi alanı, hobisi olan adam film izlemez demek gibi bir şey bu. Ya da bir adam tarihle ilgileniyorsa oyun oynamaz, pul koleksiyonu yapıyorsa oyun oynamaz gibi absürt örnekler sıralanabilir. Oyun başlı başına bir eğlence ve motivasyon aracıdır zaten. Tabi yurdum insanının eğlence anlayışı keraneye gidip, kadın düdüklemekten öteye geçemediği için. Oyun oynamak tamamen zevk işidir. Sosyal çevreyle,işle güçle bir alakası yoktur. Oynarsın ya da oynamazsın ama yıl olmuş 2019 hala video oyunu oynayan adama işsiz,güçsüz, ezik muamelesi yapmak tek kelimeyle kültürsüzlüktür.
    Bunları geçersek online oyunlarda karşılaştığınız tipler ağırlıklı çoluk, çocuk ve ergenler. Ciddi bir oyuncuysanız zaten bu tarz basit Free To Play oyunlarla çok ilgilenmezsiniz. Hani şu oyun strateji oyunuysa, EU4, TW, COH falan ne ben onu merak ediyorum.
    Mesela Insurgency diye bir oyun vardır askeri simülasyon fps oyunu. Bu oyun vakti zamanında 30 küsür liralardayken oynuyorduk. Oyun paralı olduğu için ve CS ya da Cod gibi basit adam vur geçten ziyade gerçekçi bir zorluğu olduğundan ergen tayfası çok yanaşamıyordu. Türk serverlarında on numara ortamımız vardı. Yaş ortalaması 22-30 falandır herhalde. Ne küfür ne saygısızlık hiç bir olay olmadığı gibi üzerine bir de abuk subuk konuşan olursa direk banlıyorduk. Peki sonra ne oldu. Ben oyuna 6 ay ara verdim. O 6 ay içinde oyun 3 liralara düştü, Türkçe yama geldi, oyunun sabit fiyatını da 18 e indirdiler. 6 ay sonra bir geldim bildiğin çocuk parkı olmuş serverlar. O onun anasına sövüyor öteki gidip takım arkadaşına sıkıyor, beriki mikrofonu açmış millete müzik dinletiyor yani bildiğin içine sıçıyorlar oyunun. Tabi ben ne yaptım oyunu bıraktım. Benim gibi bir çok ciddi oyuncu da bu tipler yüzünden çoktan mekanı terk etmişti. Bacak kadar velet kız gibi sesiyle 30 yaşında adama g*tün kaşınmasın diyor. Bu çocukların aile yapıları zaten leş gibi ki her girdikleri ortamın içine ediyorlar.




  • Bendede tam tersi olmuştu yabancı bir klan oyuna girmemiştim uzun bir süre beni atmış bi güzel hergün sömürmüştü :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son 4,5 yıldır türklüğümden utanır hale geldim. neden böyle oldu ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dallass

    Şu Fatih'in, Yavuz'un, Süleyman'ın, Osmanlı'nın Torunlarınada bakın hele
    Benim ırkıma dil uzatanın önce dilini koparmak lazım...

    Tüm Dünyanın, Savaşların, Dinlerin, bir oyundan ibaret olduğunu sanan birisi çıkmış,
    Şu ASİ-L kanı taşıdığı halde, boktan bir oyunla tüm psikanalimizi çözümleyip, kendi soyundan utandığını söylemiş yüzlercesi ise peşinden gitmiş

    Madem Soyunuzdan/Irkınızdan utanacak kadar zavallısınız,
    Daha ne diye oksijenini soluyorsun bu Vatanın,
    Daha ne diye gölgelenirsiniz bu Al bayrağın altında,
    Madem öyle varın gidin o çok sevdiğiniz ve hayranlık duyduğunuz Dünyayı/Mazlumları sömüren o kan emicilerin dizlerinin dibine.

    Ve evet Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur
    Çünkü şu dünyada barışı huzuru misyon edinen, mazlumun yanında olan/olmaya çalışan bir başka Müslüman bir millet yoktur...
    Ne çabuk unuttunuz Kurtuluş savaşını Çanakkaleyi
    Vatanınızı parça parça bölüp yiyenler, o aşığı olduğunuz kibarlıkla metheylediğiniz kan emici zalimler değilmiydi onlar...

    Yazıklar olsun!
    Bu sözüm Dili varıp bu tür alçakça şeyleri yazanlara değil,
    Bu tür yazıları gördüğü halde sessiz kalanlara...
    Soyumdan, ırkımdan falan utanmıyorum. Hatta oyunda söylüyorum Türküm diye, oyundaki çoğu kişi Türk olduğumu bilir.

    Hiç kimsenin umrunda değil zaten kimin nereli olduğu. Aşmışlar onu, herkes oyununa bakıyor. Ülkenle ilgili anlatacak bir şeyi varsa, tatile falan gelmişse onu söylüyor. Yoksa "cool", nice" deyip geçiyor.

    Bizim Türkler gereksiz yere milliyetçilik kasıyor, genel anlamda yabancılara bir antipatileri var. Ters bir şey söyleseler de ana, avrat bir kaysam durumu var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jabba the Butt -- 30 Ocak 2019; 12:25:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bat-Man

    Hocam oynuyorsanız hala ekleyin
    Oynuyorum da bizim server açılalı 2 aydan fazla oluyor. Buradaki herkes gelişmiş, buraya gelirsen 100-0 geriden başlarsın.

    Yeni açılmış, herkesin sıfırdan başladığı bir serverda başlanı tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jabba the Butt

    Soyumdan, ırkımdan falan utanmıyorum. Hatta oyunda söylüyorum Türküm diye, oyundaki çoğu kişi Türk olduğumu bilir.

    Hiç kimsenin umrunda değil zaten kimin nereli olduğu. Aşmışlar onu, herkes oyununa bakıyor. Ülkenle ilgili anlatacak bir şeyi varsa, tatile falan gelmişse onu söylüyor. Yoksa "cool", nice" deyip geçiyor.

    Bizim Türkler gereksiz yere milliyetçilik kasıyor, genel anlamda yabancılara bir antipatileri var. Ters bir şey söyleseler de ana, avrat bir kaysam durumu var.

    Alıntıları Göster
    Sencede bu normal değilmi?
    Her nekadar medeni bir şekilde yanyana gelinilse iş yapılsa konuşulsada ki buna insanlık mecbur ancak,
    Kontrol edemediğimiz "Bilinç altlarında" Din/Irk kardeşlerinin kanları ellerinde olan birilerine içten içe kin duyulması ve bununda ister istemez bazen öfkeye dönüşmesi bu kadar yadırganmasa gerek...
    Yani bu durumun milliyetçilik kasmakla uzaktan yakından ilgisi yoktur,
    Şöyle bir bakın bakalım, kendi ülkemiz dahil sömürülen haksızlığa uğrayan din ve ırktaşlarımızın devletlerinde hangi taşın altına baksak,
    O medeniyette/nezakette/kibarlıkta övgülere layık görülen milletler çıkıyor,
    İşte ben buna kızıyor ve dikkat çekmek istiyorum...
    Ve yine söylüyor ve soruyorum;
    Sömürgeci,işgalci , soykırımcı olsalarda
    Siz hiç kendi ırkını aşağılayıcı cümleler kuran bu şekilde konu açan (Amerika-ingiliz-alman-fransız vs) başka bir millet gördünüzmü?
    Asil bir millet olan Türk milletinin efradı bu denli basit ve saygısızca aşağılanamaz/aşağılanmamalı
    Bunu söyleyen bir Türk ise iş dahada vahim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 30 Ocak 2019; 14:47:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kozmonot.

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Eğer! Sen bir Türk'sen,
    Bana ithafen yazdığın bu yazından, kendi milletini aşağılayıcı bir yazıya katıldığını/onayladığını söylemiş oluyor
    Ve beni bir deli olarak görüyorsun...

    Evet ben kendi ırkına/milletine söz söyletmeyen deli değil bir zır deliyim
    Ya siz nesiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dallass

    Sencede bu normal değilmi?
    Her nekadar medeni bir şekilde yanyana gelinilse iş yapılsa konuşulsada ki buna insanlık mecbur ancak,
    Kontrol edemediğimiz "Bilinç altlarında" Din/Irk kardeşlerinin kanları ellerinde olan birilerine içten içe kin duyulması ve bununda ister istemez bazen öfkeye dönüşmesi bu kadar yadırganmasa gerek...
    Yani bu durumun milliyetçilik kasmakla uzaktan yakından ilgisi yoktur,
    Şöyle bir bakın bakalım, kendi ülkemiz dahil sömürülen haksızlığa uğrayan din ve ırktaşlarımızın devletlerinde hangi taşın altına baksak,
    O medeniyette/nezakette/kibarlıkta övgülere layık görülen milletler çıkıyor,
    İşte ben buna kızıyor ve dikkat çekmek istiyorum...
    Ve yine söylüyor ve soruyorum;
    Sömürgeci,işgalci , soykırımcı olsalarda
    Siz hiç kendi ırkını aşağılayıcı cümleler kuran bu şekilde konu açan (Amerika-ingiliz-alman-fransız vs) başka bir millet gördünüzmü?
    Asil bir millet olan Türk milletinin efradı bu denli basit ve saygısızca aşağılanamaz/aşağılanmamalı
    Bunu söyleyen bir Türk ise iş dahada vahim...


    Alıntıları Göster
    Hala 100-150 yıl öncesinde yaşıyor gibiyiz. Bu adamlar zamanında birbirlerine neler etti neler. Almanlar, İngilizler, Fransızlar arasında ne savaşlar döndü. Ama insanları bunlar yüzünden birbirine düşmanlık beslemiyor. Devlet meseleleri, atalarımızın yaptığı hataları deyip geçiyor.

    Bizse Çanakkalede, Kurtuluş Savaşı'nda takılıp kalmışız, hala bir kin var.

    Bu davranışlarımız sadece yabancılara da değil. Kendi insanımıza da aynı davranıyoruz. Sokakta falan da görmek mümkün zaten bunu




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.