Şimdi Ara

Uygun Fiyata 4K Destekli 2 Farklı Android Tv Kutusunu İnceliyoruz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

    Aynen hocam.
    Söylenen "ben bunları gbten satın aldım".
    Asıl söylenen "gb bize bunları gönderdi".

    Çalışan arkadaş biraz senin incelemelerini izlese iyi olur.
    Bir de videonun başında 4-5 kere kim olduğunu anlayabilmek için tekrar dinledim. Mesut çevik, erdi Özüağ gibi bir isim duymaya çalışıyorum. Meğerse nikini söylüyormuş.
    Bu arada videoda söylediğim nick değil.

    LEVON TURAÇ benim gerçek adım. Diğer videolarımda title da yazılı bu video acildi o yüzden eklemeyi unutmuşum. Ki zaten profilimde de adım yazıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moslevon -- 28 Ocak 2019; 9:55:32 >
  • yumits Y kullanıcısına yanıt
    Tv+ içinde ayrıca vardı fakat zannedersem benden önce Burak yüklemiş içine. Ben tv+ kullanmadığım için malesef deneyemedim :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The souls migration

    dikkatimi çeken bir şeyler var. mesela videoda x88 gearbest fiyatı 250 denirken, gearbest de ise 400 görünüyor an itibariyle. ram 2gb denirken gearbest ram miktarını yazmamış sadece ddr3 demiş. tek bir eleştirim olcak video ile ilgili. işletim sisteminden hiç bahsedilmedi. vakit de gerçi geç ama ben hatırlamıyorum. mevcut sğrğm 7.1 android ve bence eski bir sürüm artık. kısaca tanıtım videosu iyiydi ama tavsiye olarak bence hiç biri. :D
    Yok hayır v88 128tl şuan fakat x88 modelinde stok kalmamış ürün sayfasına girince malesef anasayfaya yönlendiriyor. Gearbest stok bitince öyle yapıyor. Ben inceleme yaparken ürün 50$'dı.

    Şuan tekrardan kontrol edip makaleye link ekleyeceğim istersen müsait olduğunda sende bi bak dostum
  • fatsa52 kullanıcısına yanıt
    Valla dediğim gibi bende öyle kapımız daima açık google'a ModArt Levon diye yazarsan direk evin adresi haritada bile çıkıyor :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: miki

    Samimi cevap için teşekkürler..
    burası da benim inceleme kanalım
    https://www.youtube.com/user/MithatKilic sizin gibi profesyonel değil , amatör çekimler
    Haftaya beelink gt1 mini 2. Devam videosu olacak , yüksek çözünürlüklü videoların hdd oynatma performansını yayınlayacağım , ilginizi çekebilir.
    Görüşmek üzere.

    Alıntıları Göster
    Ben teşekkür ederim.

    Bu arada buda benim kendi şahsi kanalım fakat benimki daha çok pc donanım üzerine. https://www.youtube.com/c/modartlevon

    Bende farklı bir tv box alacağım fakat 8 çekirdekli modellere baktığımda bellekleri malesef az oluyor. Olmadı mini pc tabanlı bişeyler bakıcam. İntelin goblin tabanlı mini pc leri var çok sağlam 200$ civarı eğer alırsam sanada link atarım usta mini pc leride bi deneriz. Ofiste denemiştim ama daha güçlü modeller çıkmış :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moslevon -- 28 Ocak 2019; 10:25:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bahner

    Bunlardan daha kaliteli Tv kutusu var mı?
    En iyisi bu cihazlar mı?
    X88 cihazında dahili wifi var mı?
    Daha kalitelileri elbette var x88 modeli uygun fiyata 4k blurayleri bile 60fps te çalıştırabiliyor. Fakat daha kalitelileri 2 katı pahalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maksi09

    x88 de 11ac desteği var mı
    Evet var dostum. Videoda zaten dahili wifi olduğunu söyledim ki zaten artık dahili wifi olmayan tv kutusu piyasada kalmamıştır heralde :) Videoda bağlantı hızını ve wifi üzerinden 4k video oynatımınıda göstermiştim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

    Bence ve kendi şahsi fikrim 4K film seyretmek için bu kadar ucuz bir cihaz almak biraz abes. Zaten inceleme yapan arkadaşın izlediği TV'de 4K'nın hakkının verecek bir TV ekranı değil. 4K, 4.096 x 2.160 çözünürlük demek ve bu da kusura bakmayın öyle 49 inç bir televizyon için fazlasıyla büyük bir çözünürlük. 4K bir görüntünün hakkını vermek için bir hayli büyük ekran bir UHD veya 4K bir TV'ye ihtiyaç var. Böyle bir filmin 40 gb altında bulmak da mümkün değil bu da bir hayli büyük bir HDD almak ve yedeklemek demek. Bunları internetten indirmek için de bir hayli zaman ve kota masrafı gerekiiyor. Bu filmleri online bir servisten izlemek ise 4K destekli bir hayli hızlı bir internet bağlantısına gerek var. Yani gereksiz ve hakkını veremeyeceğiz bir bütçe ile bunları seyretmek tamamen absürt ve saçmalık. Hele ki Youtube'da 4K içeriği açıp önündeki küçücük laptoplardan seyretmeye kasanlar var ki onlara insan nasıl güleceğini şaşırıyor. Telefonundan 4K seyretmeye kalkana ise gülmeyi bırakın acımak lazım. Gözünüzün göremeyeceği bu kadar ayrıntıya bu kadar para bayılmak görgüsüzlük ve cahilliktir. 4K içerik seyredebilecek bir arşiv ve ekrana sahip olan biri de 150 300 liralık böyle dandirik Android TV'ler ile hiç uğraşmasın bence. 500 + 1000 lira üzeri bir cihaz öylesi bir zevk ve keyif adamını anca keser. Orta karar bütçeli kullanıcılar için kaliteli bir film boyutu 750p veya 1080p ile ve ortalama 1gb ila 3gb boyutlarda tatminkar izlersiniz. Ama 8gb dan fazla bir boyut filmi, ki bu filmin hakkını verecek bir sisteminiz var ise ancak indirmenizi sağlık veririm. Gerisi özenti ve safi masraf. (HDCam bir filmi 8gb olarak da indiren gördü gözlerim onlar ayrı bir komedi)
    Öncelikle yorumun için teşekkür ederim.
    Fakat yanlışın var. Kullandığım tv yanlış hatırlamıyorsam 49" boyutlarında ve UHD 4K LG marka. Ayrıca piyasada 4096x pixelde tv neredeyse yok. 3840 pixel sinema standardı olduğundan dolayı 4096 pixeli yapmak zaten boşa olacak ve malşyeti arttıracak.
    Ayrıca 4K için illa büyük ekrana gerek yok ki zaten 40" üzeri gayette yeterli bir düzey. İnsan gözünün HD ile UHD görüntüyü ayırt edelmesi için yeterli. Sen ayırt edilemiyor demişsin bu tamamiyle yanlış bilgi. Ben ayırt edebiliyorum. Ki zaten ekrana yaklaştığında 40" tv de pixelleri tek tek sayabilirsin aynı durum 4k 40" tv içinde geçerli. Yani bu boyutla pixel detayı göz ile görülebiliyor. sadece tv ye 5cm kadar yakın olman gerekli.
    Ki boyut büyüdükçe pixel boyutu artıyor. Pixel boyutu arttıkçada gözle görülmesi kolaylaşıyor. Gözle görülür hale gelincede görüntü net olarak algılanmıyor. Zaten bu sebeple 24-27" boyutta pc veya tasarım monitörleri tercih ediliyor. Gözün ayırt edemeyeceği pixeli bu ölçüdeki monitörler sunuyor.
    Ayrıca kalkıpta kimse öyle 65"-85" TV alamaz kolay kolay.
    Ve halde böyle olunca senin dediğine uyarsa millet kimse o zaman tv kullanmasın. 4K nın hakkını veremez diye 4k tv almasın kimse. varsa 20-30.000Tl si gitsin 85" alsın. Öyle bi dünya yok malesef :)

    Ayrıca 4k seyretmek biraz lüks doğru. Ama imkansız değil. Günümüzde kotasız internet dönemi başladı sayılır. İnternetten 4k film seyretmen şuan için hala imkansız denecek seviyede. İnternet hızın isterse 1000mbit olsun internette canlı 4k izleyebileceğin film içeriği zaten çok sınırlı. Bu sebeple bizler indirip arşiv yapıyoruz. Ayrıca internette olan 4k görünrüler malesefki bitrate hızları azaltılıyor. Bu sayede kota dostu oluyor ama görüntüde kayıp yaşanıyor.

    Ürünün fiyatının belli değerlerde hiçbir önem teşkil etmeyeceğinin kanıtını zaten çinliler sayesinde tüm dünya anladı. X88 ile aynı özelliği aynı donanımı sunan kaliteli olarak adlandırdığımız markalar fiyat şişiriyor.

    Ve son olarak. videoalrın BitRate'i hakkında bilgin varmı bilmem ama HD filmi bluray olarakta indiren var ve 40-50gb boyutlarada sahip oluyor. Bunun sebebi yüksek kare saniye hızında sahip olup yüksek bitrate ile hızlı görüntülerde daha fazla detay sunması. Yani 8gb HDcam filmin abez bi yanı yok :)

    Benim çektiğim videolar mesela 4k da 100 bitrate ve 30 kare saniye. fakat 100 bitrate 30fps için fazla makulü 60 bitrate'e kadar ve farkı göz ayırt edemiyor. 4k da 60 fps e çıktığında 100 bitrate hareketli sahne kayırlarında daha kayıpsız ve cam gibi görüntü sunuyor. Film izlerken bitrate düşük olursa sahnelerde yırtılmalar kaçınılmaz olur. Benim çektiğim her 5 dakkalık 4k video yaklaşık 10gb gersini sen hesap et :) Yani dediğin gibi abez bir durum değil. Tamamiyle kayıpsız ve net görüntü için bitrate ço kbüyük önem teşkil eder video boyutunuda arttırır.
  • Netflix merak etmiştim. 4K açıyor mu diye ancak maalesef denemediniz.
  • GearBest den gelen bütün ürünler açık kutu ve kullanılmış olduğuna inanıyorum çünkü aldığım 6 üründe sadece 1 ürün sağlamdı diğerleri hep değiştirildi ama gelen ürünler yine bozuk ve açık kuru geldi sağlam gelen tek ürün aldığım aksiyon kamerası idi ve kutusu etiketle mühürlü geldi kesinlikle açık kutu değildi ve bunu yazdım her değiştirme işleminde bana dolandırıcı muamelesi yapıldı ve her işlem en az 3 hafta ile 4 ay sürdü karşılığında benzer aldığım ürünü amazondan aldım hatalı çıktı ve şikayet ettikten sonra işlem 4 gün sürdü ve hediye kodu verdiler özür amaçlı şimdi ben çin ulusuna hırsız ve ahlaksız desem hakaret mi etmiş oluyorum. Ayrıca dolar kuru bu halde iken gümrük uçmuş gitmişken bu çinli dolandırıcılara para vermek ne kadar mantıklı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: moslevon

    Ben teşekkür ederim.

    Bu arada buda benim kendi şahsi kanalım fakat benimki daha çok pc donanım üzerine. https://www.youtube.com/c/modartlevon

    Bende farklı bir tv box alacağım fakat 8 çekirdekli modellere baktığımda bellekleri malesef az oluyor. Olmadı mini pc tabanlı bişeyler bakıcam. İntelin goblin tabanlı mini pc leri var çok sağlam 200$ civarı eğer alırsam sanada link atarım usta mini pc leride bi deneriz. Ofiste denemiştim ama daha güçlü modeller çıkmış :)

    Alıntıları Göster
    Selam. İntel goblinler için link verebilirmisiniz incelemek istiyorum.
  • Merhaba Dolby Surround demişsiniz ama türünü açıklamamışsınız Atmos veya dts x destekliyor mu ? Plex yüklü olduğunu görüyorum. dyns ile 4k video aktarmaya wi-fi yetiyor mu? Bu tür cihazlarda bunlar önemli benim için...

  • Neden sadece Bluray testi yaptınız. IPTV testide yapmanız gerekmez miydi bu cihazlarla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ney69 -- 28 Ocak 2019; 13:55:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykutx

    Selam. İntel goblinler için link verebilirmisiniz incelemek istiyorum.

    Alıntıları Göster
    Bu arada özür dilerim goblin demişim Gemini Lake olacaktı.

    Benim almak istediğim modelin amazon linkini ekliyim. Orada 4-5 farklı model mevcut. Apollo Lake serisi daha iyi. Şahsen buna yönelme sebebim daha pahalı yani 150$ üstü tv boxlara yönelmek yerine bu mini pc leri alırım daha mantıklı. Tek eksiği zaten kumanda olayı fakat kablosuz klavye ve mouse ile zaten aynı mantığa gelir.

    https://www.amazon.com/gp/product/B07J5DYS15/ref=ox_sc_act_title_4?smid=A39DVS1BD5XR15&psc=1
  • https://tr.aliexpress.com/item/L8STAR-X88-Mini-Android-7-1-Google-TV-kutusu-RK3328-2-GB-16-GB-ak-ll/32908680843.html

    aliexpress de ürün daha uygun fark edemediğimiz bir özellik mi var yardımcı olursanız seviniriz

  • Başlıkta da okuyacağın gibi uygun fiyata olan tv box bu ikisi. Bunlardan çok daha yüksek özellik ve kalitede olanlarda var. Örneğin v88 1gb bellek ve 8gb depolama kapasiteli. Ama 4 GB bellekli ve 64 GB depolama kapasiteli olanları da var.

  • X88 de HDMI-CEC standardı çalışıyor mu?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    https://tr.aliexpress.com/item/L8STAR-X88-Mini-Android-7-1-Google-TV-kutusu-RK3328-2-GB-16-GB-ak-ll/32908680843.html

    aliexpress de ürün daha uygun fark edemediğimiz bir özellik mi var yardımcı olursanız seviniriz
    Yok hayır aynı ürün dostum. Diğerinin stoğu bitmişti eklenmiş demekki. Model zaten x88 ama üstüne farklı markalarda üretip satabiliyor. Donanım ve kasa birebir aynı. Ve dediğim gibi alınabilecek rahatça kullanılabilecek tv box x88 modeli. v88 4k için çok yeterli değil.
  • Karşılaştırmada seçilen cihazlar yanlış. V88 alt seviye, X88 orta alt seviye .
    And. işletim sistemli smart tv.ler bile V88 den daha hızlı çalışıyor.
    İki kutunun da CPU ve GPU su demode oldu.


    Xiaomi şirketi orjinal NETFLIX sertifikasından dolayı engellemelere takılmasa Apple tv ve NVdia Shields Tv den daha güçlü cihazlar piyasaya sürer. Bunu Cep telefonlarında başardılar.


    Ekrana odaklanma ve panelin yansıması dışında sunumu başarılı ve dinamik buldum. Cihazların daha farklı özellikleri de incelenebilirdi.
    Teknik ayrıntılara hakimiyet çok iyi.
    Uzakdoğu ürünlerine dandik diyenler için Amazon, ROKU ya da MiBox ı, S905X2 çipsetli bir cihazla karşılaştırma imkanınız varsa büyük fayda sağlarsınız. Sunum potansiyelinizi kullanın.

    ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Limanyakan -- 8 Şubat 2019; 1:24:19 >
  • levon bey x88 in air mause özellikli kumandasını cihazla nasıl eşleştirdiniz ben yapamadım yardımcı olursaız sevinirim.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.