Şimdi Ara

PayPal Türkiye'ye Geri Dön! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
0
Favori
18.008
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
233 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faruk

    Bu sizin 'niyet okuyuculuğu'nuz. PayPal serverlarını Türkiye'ye taşımak istemedi ve izin başvurusu iptal oldu.
    Bu zamanda server taşıma da neymiş diyerek esip gürleyebilirsiniz. Akl-ı selim sahibi insanlar için bir örnek göstereyim:
    https://economictimes.indiatimes.com/small-biz/startups/newsbuzz/paypal-ready-to-store-transactions-data-in-indian-servers/articleshow/63690447.cms

    Hindistan aynı talebi ilettiğinde Paypal'dan aldığı cevap yerel otoritenin istekleri doğrultusunda gerekli değişikleri yapacağız oluyor. Benzer talep Rusya'dan da geldi fakat sonucu ne oldu bilmiyorum.

    Özetle PayPal Türkiye pazarını böyle bir yatırım için yeterli görmedi ve Türkiye'den çekildi. Bunun arkasına istediğiniz kadar ideolojik kusmuklar doldurabilirsiniz fakat gerçeği görmek isteyenlere de engel olamazsınız.

    Alıntıları Göster
    1 milyar küsür nüfusa sahip bir ülkede ben olsam "Server Farm" kurarım yeter ki sistemlerimi kullanmaya devam etsinler. Haha..


    Problem sizin dediğiniz gibi server kurma problemi değil. Bilmiyorsunuz bari yorum yapmayın. O işin görünen ve kamuoyu tarafından tartışılan, daha kısa ifadeyle önümüze atılan kısmı. Auditing kısmında (paypal'ın sitesinden bakınız) tüm verileri authority'lere paypal açtı. Amaç terör finansmanını engellemekti o zamanlar Daeş, ışid artık adına ne derseniz top level'daydı. Ancak bizimkiler "Audit" yetmez kim kime ne kadar ne şekil para göndermiş adları soyadları kimlikleri ile birlikte hepsini göster dedi. Kısaca paypal'in üzerinde aşırı yetki istedi. Paypal kabul etmedi.

    (Ülkelere ayrılan privelege'lar sitesinde detaylı bir şekilde verilmiş durumda. Araştırın bakın)

    Kabul etmeyince de "men ederiz seni" dediler paypal'da "As you wish" dedi zaten çok da parlak değildi TR pazarı ama umut vaadediyordu, bu tür zorluklar gelince bye dedi gitti.

    E biz ne yaptık? Hiç bir şey. TROY'un logosu var kendi nerede merak ediyorum. Bankaların kendi mobil ödeme şekilleri var ama bir türlü düzen oturmadı.

    Swift zaten belli bir ülkenin elinde geriye başka çözümler kalıyor. Blockchain ile ödeme. O da şu anda emekleme ve ayağa kalkma döneminde. Zorlukları devam ediyor ve daha pişmesi lazım.

    TROY kimsenin değil.https://troyodeme.com/hakkimizda

    aa BKM diyor. BKM kimdir?
    https://bkm.com.tr/bkm-hakkinda/bkmyi-taniyin/tarihce/

    Amaç bir Diners Club bir mastercard ya da visa olmak değil anladığım kadarıyla. TROY'un 2019 hedefi de şenlik.
    https://troyodeme.com/haberler/hedef-17-milyon

    Logolu kart basmayı amaç edinmişler.

    Tabi TROY henüz yaygın değil. Yurtdışında sıkıntı yaşayabilirsiniz.

    Neyse uzattım. Paypal bence de olmalı. Çeşitlilik iyidir ve rekabeti getirir. Ama bir yerli ve milli olmanın afedersiniz b*kunu çıkartıyoruz bu konuda.




  • Valla ben paypal kullanıyorum. İsteyen kullanabilir...

    Özellikle ek gelir için bir şey satan, ufak hizmetler veren kimseler, zaten internet alışverişlerini biraz arttırsalar, paypal'den para çekmeyecek hale gelseler sorun kalmaz.

    "Yok ben para çekicem" diyorsan da, yurtdışı şirket kuracaksın. Biraz araştırın. Koltuğunuzdan kalkmadan şirket kurabildiğiniz ülkeler var. Hem vesile olur belki, bir girişim yaparsınız, belki işi büyütürsünüz falan...

    Bizimkilerin Paypal'e olan tavrı da, paypal'ın tavrı da hoş değildi. Türkiye işlemlerini loglayan bir server ne kadar zor olabilir? Ana server olmasına bile gerek yok. Türkiye işlemlerini burada yedekleyen bir yedek server olsa bile işi görürdü. "Tüm datanı burada tutçan." "Ha oldu, tutçam..." Sonra neyle kontrol edicen? Maliye memurunla mı? Bilgiler burada mı? Burada. Adamların tek bakacağı şey o. Paypal de ayıp etti. Türkiye de pire için yorgan yaktı gibi bir durum var. Paypal'de dönen Türk ekonomisi kaç paraydı ki mesela? Veya şimdi daha mı iyi oldu? Millet yurtdışı şirket kuruyor, yurtdışı hesap açıyor falan. Bizim devlet kontrolü daha da kaybediyor... Bizimkilerin artık 1950'lerde yaşamadığımızı anlaması lazım. Herkes, her yerde, her yere iş yapabilir. Sınırlar son derece görünmez duvarlar artık. Engelleme ile de bir şey engellenmiyor. Kaçağa dönüşüyor. Gerek yok. Niye kaçak olsun, gözden uzak olsun? Ver izini, gözünün önünde olsun. Daha iyi değil mi?




  • Konuya tam.destek veriyorum paypal geri donmeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkedeki yerliliği arttırmak için yapmaya çalışırken Dünya'ya nasıl yayacaklarını düşünmemişler. PayPal 2ü0 ülkenin para birimini tek bir çatı altında birleştirip global ticarette büyük önem taşıyordu. Ülkede PayPal engellendi yerine yerli uygulamalar geldi, yerli oldular olmasına ama bunun ötesine geçemediler. Türkiye'de hizmet verebildiler sadece.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ya Troy Troy diyorlar, tamam olsun iyi güzel de, banka bana kart basıp yolluyor, kimse sormuyor Visa mı yollayalım, Mastercard mı, hangisinden güzel nemalanıyorsa bana onu basıp göndermiş.

    Efendim neymiş, Troy istiyorsak talep edecekmişiz. Oldu...

    Sen bunu yaygınlaştırmak istiyorsan, atıyorum aidat talep etmeyeceksin, bilmemne istemeyeceksin, yurtiçi alışveriş komisyonlarını düşüreceksin, esnafın kullanım şartlarını diğerlerine göre daha cazip kılacaksın, falan filan...

    Coca-Cola, Pepsi veya benzer içecek firmaları ne yapar biliyor musunuz, o bakkalı marketi müşterisi yapmak için der ki "sana şu kadar kasa alırsan 5 kasa daha hediye ederim, ilk siparişinde de şu buzdolabını bedava veririm"... Hani böyle bişey? Yok.


    Bu arada evden çalışan ve yıllık geliri şu kadar olanlara vergi muafiyeti falan geldi, belki Paypal ve türevlerine de böylelikle bir yol açılabilir. Amaçlardan biri de buydu tabi, yurtdışı para giriş çıkışlarını denetlemek, arkadaşların dediği gibi. Hem de buralardan vergi toplayabilmek, vb...

    @Huseyin-ZST,

    "Bizimkilerin Paypal'e olan tavrı da, paypal'ın tavrı da hoş değildi. Türkiye işlemlerini loglayan bir server ne kadar zor olabilir? Ana server olmasına bile gerek yok. Türkiye işlemlerini burada yedekleyen bir yedek server olsa bile işi görürdü. "Tüm datanı burada tutçan." "Ha oldu, tutçam..." Sonra neyle kontrol edicen? Maliye memurunla mı? Bilgiler burada mı? Burada. Adamların tek bakacağı şey o.

    Paypal de ayıp etti. Türkiye de pire için yorgan yaktı gibi bir durum var. Paypal'de dönen Türk ekonomisi kaç paraydı ki mesela? Veya şimdi daha mı iyi oldu? Millet yurtdışı şirket kuruyor, yurtdışı hesap açıyor falan. Bizim devlet kontrolü daha da kaybediyor... Bizimkilerin artık 1950'lerde yaşamadığımızı anlaması lazım. Herkes, her yerde, her yere iş yapabilir. Sınırlar son derece görünmez duvarlar artık. Engelleme ile de bir şey engellenmiyor. Kaçağa dönüşüyor. Gerek yok. Niye kaçak olsun, gözden uzak olsun? Ver izini, gözünün önünde olsun. Daha iyi değil mi?"

    Birebir katılıyorum hocam şu yorumunuza, çok güzel özetlemişsiniz.




  • paypal.de 2 senedir sorunsuz kullanıyorum alışverişlerde.

    sadece bankaya para transferi olmuyor. onun içinde payoneer.com var zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BasbugAtaturk

    bulgaristan paypal hesabi acip odeyebiliyorsunuz hocam kendim denedim
    Ayrıntı verebilir misiniz
    Banka hesabı da mı oradan olmalı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen aya kadar Paypal Amerika hesabımı kullanabiliyordum ama artık paypal hesabına para geçmesi için Amerikan SSN numarası istiyor. Aynı şekilde Kanada hesabımda da aynı sorun var. Hala kullanıyorum diyen nasıl kullanıyor?

    Bu arada satış amaçlı kullandığım sitelerde payoneer kullanıyorum 1 senedir. Beni hiç üzmedi. Hatta para payoneer'e yattıktan 1 gün sonra parayı banka hesabına aktarabiliyorum. Paypal gibi bankaya aktarım + kur farkı almıyor. Sadece kur farkı alıyor. O da ortalama 12 kr. civarı. Ben çok memnunum.
  • Ben paypalı en son 2 ay önce kullandım. Abd bilgileri girdim kafadan. Alışveriş yapıyorum ebay 3 üründen 2 sini gönderdi biri için de geri ödeme aldım.

    Edit: paypal ile işlem yapmadan önce abd vpn açıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Üç Kağıtçı Mesut -- 30 Ocak 2019; 18:36:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ülkede yaşamaktan soğutan sebeplerden biri bu biri de 22 avro sınırı.

    Düzeltme: GSS prim borcunu söylemeyi unutmuşum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farego -- 30 Ocak 2019; 19:2:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VPN ile birkaç ay önce kullanıyordum ben. Biraz fark oluyordu o kadar. Geri iade bile aldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En son birkaç ay önce ebaydan paypal ile alışveriş yapmıştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CXath1 -- 30 Ocak 2019; 19:43:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lütfen dönsün Paypal. Bi de Wikipedia açılsa süper olur.


    Nelerle uğraşıyoruz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matraxx22

    Keşke ülkede alınacak olan kararlar o ülkenin insanlarına danışılarak alınsaydı
    Demokrasi neydi sahi unuttum
    Demokrasinin çeşitleri var bil istedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paypal kendi gitmediki kardeş biz gönderdik. Yanlış mı biliyorum?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Paypal gitti yerliler geldi sağ olsun olanlarda %10 la çalışıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiye Dünya dan izole edilmek isteniyor maksat o. Bunu da yapan aramızdakiler. Dışarıyla alakası yok. Wiki nin kapatılması da buna örnektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 30 Ocak 2019; 20:44:3 >
  • Paypal Türkiye'ye Geri Döndü! diye okudum.
  • pp sunucularını türkiyeye taşımadığı bu yüzden vergi kacırdıgı için lisansı silindi.

    iyi de oldu ha vergi kaçırma ha vatan hainliği

    üstelik burda vatan hainliğini savunanlar var
  • İninal kullan
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.