Şimdi Ara

A101 BORON 24.90TL(ETİ MADEN) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
8
Favori
61.823
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben son kullanıcıyım, beni cezbedecek cok degil 2 madde var sadece..
    -Fiyat
    -Islevsellik

    Eti Matik kullandım. Aman efendim yerli dedik, sans verelim dedik.. Henkel ve P&G ürünlerinin %60 altında performans ya verdi ya vermedi.
    Sonuclar kıyas gerektirir. Kimse burada kimyager degil. Ürün begenmedi diye vatandas hain etmek nedir? Biraz birbirinize tahammülünüz olsun lütfen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01-KinG -- 13 Şubat 2019; 16:14:13 >
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Bu görüşe de kesinlikle katılıyorum hocam, çok doğru yazmışsınız. Yalnız buradaki mevzu otomotive göre daha basite indirgeyebileceğimiz bir şey olduğu için, tüketici babında başarı elde edilebilir gibi düşünüyorum.

    Dediğiniz gibi, aslında otomobil konusunda da yapacağımız açık, illa her şeyi sıfırdan üretmemiz, ABD'yi yeniden keşfetmemiz gerekmiyor. Biz de alalım sağdan soldan, yaptıralım. Apple gibi "kaymağı" bizde kalsın, o da yeter. Ama elbette ki bunun içinde "pazarlama" yatıyor, diğer markalarla rekabet yatıyor, en önemli kısmı da "markalaşma" yatıyor.

    %100 yerli olsun, her şey yerli olsun gibi bir görüşüm de yok. İmkansız da zaten. Hani bazen şikayet ediliyor ya, "diş macunu bile ithal ediliyor" diye. Bu kötü bir şey değil aslında, ülke içinde üretilip 10 TL'ye mal edilip 20 TL'ye satılacaksa, yurtdışından gelip satılması 10 TL ise daha bile iyi... Buradan doğan dış ticaret açığını kapatabiliyorsak tabi

    Her sektörde her yerde olmaz tabi yerlilik. Ama en azından şöyle ürünlerde yalnızca biraz destek lazım. Hemen gömüyoruz. Bunda da öyle olmuş, ondan dedim.




  • Ormanci kullanıcısına yanıt
    "%100 yerli olsun, her şey yerli olsun gibi bir görüşüm de yok. İmkansız da zaten. Hani bazen şikayet ediliyor ya, "diş macunu bile ithal ediliyor" diye. Bu kötü bir şey değil aslında, ülke içinde üretilip 10 TL'ye mal edilip 20 TL'ye satılacaksa, yurtdışından gelip satılması 10 TL ise daha bile iyi... Buradan doğan dış ticaret açığını kapatabiliyorsak tabi"

    Hocam cevap burada zaten. Bir önceki örnekte lada mercedes fiyatından satılsa rusya da satabilir miydi? Xiaomi çinde Aapple fiyatına olsa satılabilir miydi? Yurt içinde birisi macun üretip sensodyne ile aynı fiyata satabilir mi? Boron Ariel ile aynı fiyata hatta daha fazlaya satılabilir mi?

    Maalesef olmaz bizde değil bu dünyanın hiçbir yerinde olmaz. Bunun sahip çıkmak ile bir alakası da yok ekonomi bu. Ülkenin yarıdan fazlasının asgari ücretle geçindiği bir yerde sen 4 kilo deterjanı sırf yerli diye 25 liraya satamazsın. İnsanlar bimden a101den adını bilmediğim bulaşık makinesi tableti alıyor, peros alıyor.

    Ben peugeot 301 alma egea al derim mesela, alanı ikna etmeye de çalışırım. Ancak egea, focus ile aynı fiyata satılsa ben nasıl egea al diyeyim adama, nasıl savunayım, almam diyene burada bazılarının yaptığı gibi nasıl afedersiniz hain damgası vurayım. Bu sözlerim size değil tabi ki yanlış anlamayın zaten asgari müşterekte rahatlıkla anlaşacak haldeyiz sizinle.




  • 10 sayfa olmuş.

    sonuç ne?

    temizliyor mu ,temizlemiyor mu?
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Hocam kesinlikle, zaten benzer şeyleri söylüyoruz, pazarlama, markalaşma vb. şeylere de biraz aşina olduğum için, nelerden bahsettiğinizi direkt olarak anlıyorum.

    Tek ayrı düşebileceğimiz nokta, bahsettiğim gibi, sektör bazında olabilir.

    Yani şunu demek istedim, adam atıyorum Ariel ile aynı kaliteyi tutturduysa niye aynı fiyat olmasın? Ha evet pazara ilk girişte bir şeyler yapması lazım, fiyatla veya başka bir şeyle kendisini göstermesi lazım. Sonra kendisini kanıtlayınca ne yaparsa yapsın

    Burada, önceki verdiğim Gillette-Arko örneğine gelebiliriz mesela yine. Mach3 dediği jelle, Arko'nun jeli arasında ben hiç bir fark göremiyorum. O anda biraz daha milliyetçi davranıp, "o zaman kendi markamı alayım" diyorum. Aynı fiyata da razıyım yani benzer veya aynı kalite yakalanmışsa.

    Mesela bizde Arçelik-Beko TV alan var mıdır?
    Pek göremezsiniz. Samsung olacak, LG olacak.

    Fakat Polonya'da Beko manyak bi pazar payı elde etmiş, işin komiği, adamlar Beko'yu başka bir ülke üretimi sanıyormuş. Ama biz almıyoruz, burun kıvırıyoruz

    Başka örnek de vereyim, mesela Casper Via A3 mü ne, 1.600 küsür TL, 1.800-1.900 TL bandında Huawei var. Burada sizin Otomobil örneğine çok benzer bir yere geliyoruz. Gidip "yerli" diye Casper almam mesela bu noktada. Zaten onun da "yerliliği" Apple'ınki gibi, işlemcisinin, ekranının kimin üretimi olduğu belli, lego üretimi yapıyor bizimkiler burada. Eh, en azından yine de kârı bizde kalıyor




  • ALKAMB A kullanıcısına yanıt
    ha senin niyetin siyaset yapmakmış demek ,lakin yanlış gelmişsin ülke gündemi arka tarafta
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-41F3DB120

    10 sayfa olmuş.

    sonuç ne?

    temizliyor mu ,temizlemiyor mu?
    anlamak mümkün değil ki ,ülke gündemi bölümünün elamanları burayı doldurmuş ,sanki biz herkesten zenginmişiz gibi illa "verelim abi bir kutu diyorlar,en fazla paranı sokağa atarsın diyorlar :)

    bunlarda bir dirhem insaf olmadığı belli oluyor ,emekliyim zaten para yetmediği için sıcak fırsat kovalıyorum (üç-beş ucuza bir şeyler bulur muyum diye) yok adam tutturmuş yerli yerli deyip duruyor ,emekli nedir bunu dahi bilmedikleri belli oluyor

    amacı sadece siyaset yapmak olanları yöneticiler engellese belki gerçek fırsat konuşuyor olacağız
  • Temizliyor

    Bu arada dün evin yakınındaki küçük Migros'ta baktım 22.50 bu deterjan, ALO, Persil Ariel vs. de 35-36 küsür TL civarındaydı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C.CEMİL

    mesajlara bak ya sanki ülke gündemi bölümündeyiz
    yahu her yerli olan şeyi kötü olsa dahi alacak mıyız ?

    bu ürünü daha önceleri almayı düşünmüştüm (şimdiki farklı mı bilmiyorum) ama o kadar çok kötü yorum okuyunca vazgeçmiştim
    düzgün temizlemiyorsa yerli diye lekeli kıyafetlerle mi gezelim yani ?

    üstelik madem yerli o zaman niye daha ucuza satılmıyor (hiç değilse çoğu kişi alıp denesin ve denildiği gibi iyiyse zaten herkes almaya devam eder)
    ya bir defa alın kötüyse bir daha almazsınız mantığı ,sıcak fırsatlarda saçma değil mi ?
    biz burada en iyisini ,en uygun fiyata alma çabasında değil miyiz ?
    hocam akıllı,mantıklı bireyler zaten sizin dediğiniz gibi yapıyor.gidip ürünü temin edip deneyip ya memnun kalıyorlar ya da memnun kalmayıp bir daha o üründen satın almıyorlar.

    bir ürünü, bir tüketici, sadece yerli malı diye kullanmayacağını bile bile para verip satın almaz.bırakalım ülkemizi dünyanın hiç bir yerinde böyle bişi olamaz

    yalnız çeşitli yorumlara aldanmayınız,ön yargılı olmayınız.gidip ürünü temin ediniz ve kendiniz kullanım kılavuzuna uygun şekilde deneyiniz.daha sonra işinize yarıyorsa zaten kullanmaya devam edersiniz.

    biz mesela sıradan deterjanla (bingo vs.) bu bor ürünlerini karıştırıp öyle kullanıyoruz,belki yanlış yapıyoruz ama temizlik sonuçlarından memnunuz.tavsiye ederiz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-41F3DB120

    10 sayfa olmuş.

    sonuç ne?

    temizliyor mu ,temizlemiyor mu?
    temizliyor.
  • kokusu nası beyler fakir kokutmuyor değil mi giysileri
  • 2 yıldır evde yalnızca Eti Matik kullanıyoruz. Konuya bir açıklık getirmekte fayda görüyorum :)

    Boron kullanmanın beş temel faydası bulunuyor :

    1- Yerli bir ürün olması: Buna katılıp katılmamak size kalmış, fakat desteklemekte fayda görüyorum
    2- Fiyatı : Diğer deterjanlara göre az da olsa fiyat avantajı sağlıyor
    3- Makinanıza iyi davranması: Makinada kalıntı bırakmıyor ve hatta iç aksamı da temizliyor, kireç oluşumu olmuyor
    3- Kokusuz olması: Frosch dahil tüm deterjanların az ya da çok bir kokusu var, Boron'la yıkandıktan sonra sıfır koku oluyor
    5- Zararlı kimyasal madde içermemesi: Diğer deterjanlardan ayıran en önemli detay bence bu. Giyilebilecek seviyede iyi yıkıyor, nadiren siyah kıyafetlerde iz bırakabiliyor, bu iz genellikle silkeleyince gidiyor ya da en fazla bir kez daha yıkarsınız. Beyazları ise çok iyi yıkıyor.

    Diğer deterjanların daha iyi temizlemesinin tek nedeni içlerindeki laboratuar ortamında elde edilen kimyasallar. Bunların cilt ile temasının ciddi zararları var ve kansere neden olabiliyor bunların çoğu. Makinanız ne kadar iyi durularsa durulasın o etkiden kurtulamazsınız. Örneğin durulamayla normal deterjan kokusu çıkmaz, buradan anlayabilirsiniz durulamanın çare olmadığını. Cildi hassas insanlarda, özellikle bebeklerde market deterjanıyla yıkanan çamaşırların kızarıklık yaptığını rahatlıkla görebilirsiniz. Boron ise doğal içeriği nedeniyle cildinizle daha dost bir deterjan.

    Dolayısıyla bırakın Boron mükemmel temizlemesin, giyilebilecek seviyede temizlesin yeterli. Sağlığınız kıyafetlerinizin görüntüsünden çok daha önemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zatrox -- 14 Şubat 2019; 16:5:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muammer816

    hocam akıllı,mantıklı bireyler zaten sizin dediğiniz gibi yapıyor.gidip ürünü temin edip deneyip ya memnun kalıyorlar ya da memnun kalmayıp bir daha o üründen satın almıyorlar.

    bir ürünü, bir tüketici, sadece yerli malı diye kullanmayacağını bile bile para verip satın almaz.bırakalım ülkemizi dünyanın hiç bir yerinde böyle bişi olamaz

    yalnız çeşitli yorumlara aldanmayınız,ön yargılı olmayınız.gidip ürünü temin ediniz ve kendiniz kullanım kılavuzuna uygun şekilde deneyiniz.daha sonra işinize yarıyorsa zaten kullanmaya devam edersiniz.

    biz mesela sıradan deterjanla (bingo vs.) bu bor ürünlerini karıştırıp öyle kullanıyoruz,belki yanlış yapıyoruz ama temizlik sonuçlarından memnunuz.tavsiye ederiz.

    Alıntıları Göster
    o kadar iyiyse zaten merak etmeyin çevremizde duyar bizde alırız ama şu aşamada kobay olmaya niyetim yok
    ki ben inatçı biriyimdir ,birisi illa al derse o ürün isterse dünyanın en iyisi olsun kolay kolay almam :)
    ya sonra millete ne ,bizim kullanacağımız deterjandan ,her şeyi bitirdik iş deterjana mı kaldı ?
    zaten şu sıralar yerli ttnet ile bir aydır kavga ediyoruz ,her gün sinirlerim tepemde ,mh. ne öyle bilgili kişiler koymuşlar ki ne anlattığımızı bile anlamıyorlar :)

    yahu hat hiç yok ,telefon dahil kopuk diyorum ,o tutturuyor size 8 mbps. teklif etmişler kabul etmemişsiniz ?
    yahu yok diyorum hat hiç yok ,kopuuukkk kopuuukk diye bağırıyorum ,o hala ama 8 mbpss. diyor
    bu ülkede çıldırmamak elde değil ,şuan cep telefonunun internetini bilgisayara bağladım öyle kullanıyorum

    daha fazla üstüme gelmeyin ,ciyaakkk diye bağırırım :)




  • Migrosta 22.50₺

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eti Matik çıkar çıkmaz alıp denedik, yerli ar-ge ürünü diye. Ne yazık ki beklediğimiz temizleme performansının çok altında kaldığı için paket bitmeden bıraktık kullanmayı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C.CEMİL

    o kadar iyiyse zaten merak etmeyin çevremizde duyar bizde alırız ama şu aşamada kobay olmaya niyetim yok
    ki ben inatçı biriyimdir ,birisi illa al derse o ürün isterse dünyanın en iyisi olsun kolay kolay almam :)
    ya sonra millete ne ,bizim kullanacağımız deterjandan ,her şeyi bitirdik iş deterjana mı kaldı ?
    zaten şu sıralar yerli ttnet ile bir aydır kavga ediyoruz ,her gün sinirlerim tepemde ,mh. ne öyle bilgili kişiler koymuşlar ki ne anlattığımızı bile anlamıyorlar :)

    yahu hat hiç yok ,telefon dahil kopuk diyorum ,o tutturuyor size 8 mbps. teklif etmişler kabul etmemişsiniz ?
    yahu yok diyorum hat hiç yok ,kopuuukkk kopuuukk diye bağırıyorum ,o hala ama 8 mbpss. diyor
    bu ülkede çıldırmamak elde değil ,şuan cep telefonunun internetini bilgisayara bağladım öyle kullanıyorum

    daha fazla üstüme gelmeyin ,ciyaakkk diye bağırırım :)

    Alıntıları Göster
    kendinize iyi bakın




  • Bu eti matik bize mi dandiği denk geldi anlamadım. Bir kere kullandık bitsin diye dua etmiştik. Bütün çamaşırlarda hep beyaz beyaz sabun lekesi kaldı arınmadı hiç, leke çıkarma performansı da pek iyi değildi.
    Acaba çok yüksek ısı da falan mı yıkıyorsunuz siz, bu kadar memnun olanı görünce merak ettim doğrusu nerede hata yaptık ? Bir heves almıştım ben de ama hiç hoşumuza gitmemişti. Bu boron da değişen ne aynı etimatik mi yoksa farklı bir ürün mü ?
  • ilk çıktığında eti matik almıştım. özellikle siyah çamaşırlarda beyaz izler kalıyordu, eti maden ile görüştüm, ürün tam çözülemediği için leke bırakıyor, makineye koymadan önce sıcak su ile biraz aktifleştirin dediler. Zahmetlere girdik her yıkamada sıcak su ile açtık ürünü. Sonuç aman Allah'ım süper DEĞİLDİ. Üstelik ürün kötü kokuyordu.
    Avantajları ise makineye iyi bakması ve yumuşatıcı kullanmaya gerek kalmamasıydı. Ürün geliştirilirse bence deterjanların yerini alabilir. Ama daha yolun başındalar.
    bulaşık makinesi için de ürün çıkartacaklardı 2-3 sene önce isim önerisi alıyorlardı, ne oldu ona booom. Ülkede hiçbir yerde LİYAKAT kalmadığı için ürünlerin gelişmesini çok zor görüyorum. İşi bilen birini koysan 3 seneye sektör lideri yapardı ürünü.
  • Migros ta 22.5tl

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şokta da 22.5 bilginize...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.