Şimdi Ara

Sürücüler dikkat: Yaya geçidi uygulaması başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
8.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 81 ilde eş zamanlı "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” eylemi
    Bugün saat 12.00-13.30'da 81 ilde eş zamanlı yapılacak etkinlikte, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, İçişleri Bakan yardımcıları, valiler, kaymakamlar ile 200 bin emniyet ve jandarma personeli de hazır bulunacak...Etkinliğin yapılacağı yaya geçitlerinde görevli kolluk personeli tarafından el broşürleri, sürücü ve yayalara dağıtılacak. Ayrıca yaya güvenliğine yönelik hazırlanan videonun yaşam tünellerinde ve uygun yerlerde gösterimi yapılacak.
    Karayolları Trafik Kanunu'nun 74. maddesinde değişiklik de yapıldı. Bu değişiklikle, trafikteki can kayıplarının yüzde 23'ünü oluşturan yayalara yönelik yeni bir adım daha atıldı.

    "Yaya Öncelikli Trafik Kanunu" ile artık araç sürücülerinin, görevli veya trafik ışığı bulunmayan ancak işaret veya levhalarla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlaması, buralardan geçen veya geçmek üzere olan yayaya ilk geçiş hakkını vermesi zorunlu hale geldi.
    http://www.milliyet.com.tr/81-ilde-es-zamanli-oncelik-gundem-2822816/

    Yayalar açısından güzel bir gelişme. Sorun şu: Polis ceza kotasını doldurmazsa çalışmıyor algısını (atarlı bakanımız sağolsun) kırmak için yayaya yol vermeyene de ceza kesecek.
    2019 için yayaya yol vermeyen sürücüye kesilecek ceza 488 TL. (Eskisi 235 tl idi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 6 Şubat 2019; 10:1:34 >



  • Bir kere laaaa bir kere de bir şeye evet deyin her şeye karşı yaşamayın şu hayatı. Bu uygulama sana bana insanlar için yapılıyor ona da laf çakmak için sırada bekliyorsunuz yemin ediyorum ne hale geldi bir kesim haaa kendisi için bir şey yapılıyor ona da laf söylemek için sırada bekliyor görende sanacak araba kendisi araba isyan ediyor sanacak.

    Kıbrıs 'ta askerlik yapıyorum yoldan karşıya geçeceğim araçlar 35 metre ötede duruyorlar diyorum ne durdu bu böyle diye geçsin diye bekliyorum adam en sonunda bana işaret yapıyor o zaman anladım haaa bunlar ben geçmeden geçmemek üzerine yetiştirmişler kendilerini dedim ve ondan sonra her yola yöneldiğimde yola çıktım ve hepsi de durdu. İşte bunu uygulamaya sokan bir devlet var ve bu konu da o kadar çok geç kaldık ki ama hala bir laf söylemek için can atanlar bile çıkıyor aramızda dedim ilk bakalım kim eleştiri yapacak bu konuda diye ve şaşırmadım. Bizim The_Caliph. :)
    Adıyaman'da medeniyet denemesi faciayla sonuçlandı...http://www.zaytung.com/videohaberdetay.asp?newsid=348301

  • Mis gibi uygulama, yayaları yok sayan magandalara ceza yağar umarım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 metre uzaklıktaki yaya geçidini veya üst geçidi kullanmayana, yayaya kırmızı yandığını gördüğü halde yola atlayana ve tarlada gezer gibi gezene var mı ceza ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 6 Şubat 2019; 10:17:12 >
  • yaya geçidinde durmayan öküzler için çok güzel bir yasa. umarım iyi uygulanır.
  • Normalde zaten olması gereken bir şey, bizde eylem adında özel olarak yapılıyor. Çok çalışmamız gerek çookkkk....
  • Hiç bir şey tek taraflı değildir.
    Uygulanan çok güzel hatta geç bile kalınmış.
    Ancak YAYALARI KİM EĞİTECEK....
    Yukarıdanbir arkadaşın dediği gibi ne yaya geçidi kullanırlar nenüst geçit ne de alt geçit...
    Yolun ortasına atlar dururlar...
    Saygı karşılıklı olmalı. Güvenlik tedbiri de öyle...
    Yaya bilmeli karayolunda trafikte dokunulmaz olduğu yer yaya geçitleri.
    Bursa'da Ulucami heykel arasında 100 150 metrelik bir yol var en işlek cadde. Bu kadar kısa mesafede 3 adet alt geçit var. Ancak bir görseniz yaşlısı genci afark etmez yola atlar insanlar. Sanırım bunlarında eğitilmesi sürücüler kadar hatta daha da önemli...
    Sonuçta çok güzel bir uygulama ama eksik kalmış bir planlama...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inşallah bol bol taksiciler ve hafif ticari sürücüleri ile şirket arabası sürenler ceza yer bugün.. yaya geçidinde adama yol veriyorum arkamdan zaaaaaat kornaya abanıyor beyefendi
  • Yayalarda biraz hızlı geçsin. İnsanlık olsun diye arada duruyorum podyum da yürür gibi yürüyolar hiç acele etmiyolar 20 tane araba bekliyo arkada ama umurlarında değil

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi biriniz duracaksınız yaya geçidinde yol vermek için, yaya sizi görüp yürümeye başlayacak ve daha sonra arkadan gelen araç yayayı ezecek... Allah göstermesin ama olabilecek bir senaryo ilk zamanlarda.
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Memlekette merkep çok ve o kadar haklısınız ki...
  • Ceza güzel ama çok canlar yanacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağa dönüşlerde yayalara yol veriyorum diye kaç kere arkadan vuruyorlardı. zor ya bizim ülkede böyle şeyler. yine kimse sallamayacak eminim. ne yayası eğitimli ne şöförü.

    yaya zaten direk ölümüne atlıyor yola. şöför desen durmuyor yayayı gorunce öldürmek için üstüne sürüyor. lambalarda bekliyoruz yeşil yanmasına 3 saniye kalmış amcam karşıya geçiyor. karşıya geçmeden önce 10 saniye bekliyor ama :) yayaya yeşil yanmış bekliyorum arkadan küfür kıyamet korna.
  • Tamam olması gereken bu. Ama yayaya kırmızı yanarken yola atladığında, yaya geçidi biraz ileride veya geride iken sağına soluna bakmadan yola atladığında, kaldırım var iken yolun kenarında yürüdüğünde yaya olana da cezai işlem yapılacak mı?
    Işık kırmızıya dönüyor kendileri için halen koşa koşa yola atlıyor bazıları kırmaya basınca da tersleniyor işin kötüsü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel ama yaya yolu işaretini tam yaya yolunun başladığı yere koyun tamam mı fark etmeyelim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    5 metre uzaklıktaki yaya geçidini veya üst geçidi kullanmayana, yayaya kırmızı yandığını gördüğü halde yola atlayana ve tarlada gezer gibi gezene var mı ceza ?
    üst geçit ve yaya geçidi konusunda haklısın. Ama yaya geçerken yaya geçitinden sana yeşil yansa bile sen durmak zorundasın. Bakınız ABD..
  • _K_A_İ_N_ kullanıcısına yanıt
    Yaya geçidine sözümüz yok ama ışıkla kontrol edilen yerlerde yayanin kırmızıda geçme hakkı yoktur. TR'de zaten herkes ışığa bakmadan yola atlayıp trafiğin içine ediyor. Bir de bu yaptıklarında haklı olduklarını söylesek olabilecekleri düşünemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark Territory

    Yayalarda biraz hızlı geçsin. İnsanlık olsun diye arada duruyorum podyum da yürür gibi yürüyolar hiç acele etmiyolar 20 tane araba bekliyo arkada ama umurlarında değil
    İnsanlık olsun diye arada durmak nedir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burası Türkiye burda hangi kural uygulandıki burda

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçende yaya geçitiden oğlumla birlikte yürüyorum. Kimseyi zorda bırakmayacak şekilde hızlı adımlarla. Dengesizin biri biz yolun ortasında iken hiç hız kesmeden kornaya abandı. Hayatımda bu kadar kızdığımı hatırlamıyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üst geçitin altından geçen, araçların arasından yola fırlayan insanların olduğu bir memlekette yaya geçidi işi olmaz. 2 kere dörtlü yakıp yol vermeme rağmen arkadan gelen araç ezecekti insanları. Arkamda araç varsa helede hızlı geliyorsa yol felan vermem. Bir şey olsa " sen durmasaydın arkada ki araç vurmazdı" der akrabaları.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.