Şimdi Ara

Ihlaszede Yasa Tasarisina AKP ve MHP’den Ret

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ihlaszede Yasa Tasarisina AKP ve MHP’den Ret

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup toplantısında, 2001 yılında yaşanan kriz sırasında batan ihlas Finans Bankası'ndan parasını alamayan 68 bin kişi için Meclis'e sunacaklarını aktardığı kanun teklifi AKP ve MHP'li milletvekillerin oylarıyla reddedildi.
    9 ay sonra 68 bin kişinin parasını alamadığı davanın zaman aşımıza uğrayacağını hatırlatan Kılıdçaroğlu, dünkü grup toplantısında, İhlas Finans Bankası'nın Ören ailesine ait olduğunu belirterek, "Ören'i korudular" dedi. "9 ay sonra Ören ailesinin keyfine diyecek yok" diyen Kılıçdaroğlu, "Bugün konuyla ilgili kanun teklifimiz geliyor. Vicdan sahibi AKP, MHP, HDP, İyi Parti milletvekillerine sesleniyorum; kul hakkını, alın terini savunuyorsanız, Allah'a inanıyorsanız bu kanuna evet diyeceksiniz. Ayrımcılık bizim kitabımızda yoktur. Yeter ki bu ülkenin vatandaşları için taş taş üstüne koyan bir irade sergilesin" diye konuşmuştu.
    Teklif sahibi CHP’li Akif Hamzaçebi, yaptığı konuşmada Milletvekillerinden destek isterken, 19 yıllık mağduriyeti şöyle anlattı:

    “İhlas Finans kurumuna para yatırıp da geri alamayan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermeyi amaçlayan kanun teklifinin 14 yıllık geçmişi var. 2005 yılında Bankacılık Kanunu Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülürken, vermiş olduğumuz önerge ile İhlas Finans’ın tasfiyesinin de TMSF’ye devredilen bankalarda olduğu gibi yürütülmesini önerdik, komisyonda kabul edildi, genel kurulda AKP oylarıyla çıkartıldı.
    “Bu çok acılı bir hikâyedir. Her gün gazetelerde okuyorsunuz. Yıllardır bu vatandaşlardan mail, mektup alan biriyim. Denizli’den yaşayan Halime ablamız. 71 yaşında, kanser oldum diyor. Eşimin Almanya’da biriktirdiği paraydı dedi. Evladım var onu evlendirip ölmek istiyorum diyor. Acılı aileler çözüm bekliyor.”

    Kaynak:
    https://t24.com.tr/haber/chp-nin-ihlaszede-yasa-tasarisi-akp-ve-mhp-oylariyla-reddedildi,807152







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.