Şimdi Ara

Bilgisayar alımında taksit sayısı 6 aydan 12 aya çıktı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
122
Cevap
1
Favori
8.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Haberler bugün düştü millet 6 'dan 12 ay olayını duyunca saldırmış yine kredi kartlarına ki biri de ben olacağım mouse alacakken klavye de aradan çıkarayım diyorum 500 700 tl masraf görünüyor şimdiden offf halbuki ne güzel 6 idi 350 tl 'lil rival 600 bakıyordum şimdi 12 olunca kaşıntı bastı 500 700 'lere göz diktim biz akıllanmayacağız abisi. :)
  • Allah Allah madem tekrar yükseltecektiniz niye azaltmıştınız anasını satim, millet gırtlağından kesip pc almak için sürünüyordu ne güzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah nasıl biliyorsa oyle yapsın bunları. Sözde bizi düşündükleri için vade farksız ödediğimiz taksit sayısını düşürüp, bankaların fahiş vade farklı kredilerine muhtaç ettiler. Şimdi de geri dönüyorlar.
    Mecburiyetten tv almak zorunda kaldım ve sırf bunlar yüzünden bankadan kredi çektim faiz ödüyorum. Nerede kaldı sizin halkı düşünmeniz!!!
    Zaten ne zaman yönetimdekiler halkı için bir şey yaptılar ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almayin...almayin..gereksiz harcama yapmayin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • i3 işlemcinin 1000 küsür olduğu dünyada 12 taksit değil 24 taksit olsa ne yazar
  • indir.. çıkar.. kafalarına göre takılıyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gravaze

    Bu taksit düşmanlarını da anlayamıyorum ha. Yahu kardeşim, var mı bu devirde bir bilgisayar alıp 5-6 bin tl tiko maaşından kenara koyup verebilecek ve o ayı rahat geçirebilecek? Sizin beyaz eşya fiyatlarından haberiniz var mı? Bir çamaşır makinesi 2500, bulaşık makinesi 2000, buzdolabı 3500 lira. Nasıl alacaksın bunların bir tanesini bile bir ayda rahat ede ede? Bizim ekonomik durumumuz yıllardır taksitle almaya uygun ve biz de buna göre ayarlar olmuşuz kendimizi. Ben kendisini sıkıntıya sokmadan, krediborçlarını tamamında kapatan birisi olarak bunu olumlu görüyorum, safi karşı olmanın hiçbir faydası, yapıcı tarafı yok.
    Boşver hocam.

    Zannediyorlar ki asgari ücretli çamaşır makinesini 300 birim paraya alıyor.

    Yurt dışında evet öyle, almanya da 250 €'ya (birim para) çamaşır makinesi var. TR de en düşüğü 999 TL (birim para) Vestfrost ne idüğü belirsiz bir marka.

    Ha bosch bakalım Almanya da 400 € (birim para)

    Bizde 2000+ birim para.

    Taksit aşırı uzun olmadığı müddetçe mantıklıdır. Ama peşin her zaman iyidir. Peşin fiyatına taksit ise lezizdir.




  • astegon kullanıcısına yanıt
    Daha bir buçuk ay önce BOSCH WAT24480TR çamaşır makinesi aldım 2300 liraya, 8 taksit yaptırdım 300'e yakın ödüyorum her ay. Ben mühendis adamım, ben bunu alırken direkt maaşımdan tiko 2300 versem o ay feleğim şaşar yiyecek ekmeğe şaşarım. Evi, faturası, mutfak masrafı falan derken kolay mı bu devirde maaştan o kadar para çıkarmak kenara. Taksit ödeyen de benim maddi gücüme göre ödüyorum. Dediğiniz gibi taksit uzun olduğu zaman manasını kaybediyor. Ezelden beri 12'den fazla taksite karşıyım. 24 ve 36 gibi seçenekler vardı onları yaptırıp da yıllarca taksit ödeyen de çizmesini aşıyor demektir.

    Bu kadar taksit düşmanlığını ben anlayamıyorum ya ben çok fakirim ya da millet hep 15+ bin tl kazanıyor da bu kadar ırgalamadan alıyor alacağını.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravaze -- 1 Mart 2019; 14:43:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gultek2000

    Vade farksız 12 taksit yapan firma varmı?
    işin enteresanı da bu zaten. hiçbir banka faiz düşmeden vade farksız 12 taksit yapmaz herhalde.
  • ayılana gazoz bayılana limon
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kucukyenici

    Nostalji yapalım.

    11 sene olmuş 3 kat artmış.

    1992-2003 arasındaki gibi 1100 kat artmamış ne yazık...
  • Hem fiyatlar yükseldi hem de 12 taksitte fahiş vade farkı alıyor firmalar, nasıl alaciyuk BDDK da iş yapıyor gözükmek için zırt pırt taksitlerle oynuyor herhalde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eoy1907 -- 3 Mart 2019; 22:27:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çalışanıyım köşede 5500 lira gibi birikimim var bilgisayar almak için biriktirdim ama bu fiyata orta düzey bi laptop alabiliyorum 3 hafta önce çamaşır makinem patladı yerine yenisini koyamıyorum 3 haftadır kirli çamaşırları elimle yıkıyorum 10 senelik buzdolabımın bozulmaması için dua ediyorum paramız okadar değersizki üretim yapıp ülkeyi geliştiriceğimize dahada fazla tüketim için yarış yapıyoruz söylenecek söz yok gerçi benim aptallığım çekicem krediyi döşücem evimi son model cihazlarla eşyalarla mutlu edicem sevdiklerimi sonra ödeyemicem ayaklarım dışarıda kalıcak yorganın ucundan sonra gelsin sıkıntılar gelsin derler ertesi sabah ünlü olucam gazetede pozlarım ama diğer haberlerden ilanlardan farklı bir şekilde boynumda bir iple saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hocam.

    Bir zamanlar, gençtik o zaman tabi, card finans'ım vardı. Gima süpermarketlerde 4 taksit yapıyordu. Ben de "Oooh taksit" deyip sürekli 4 taksit yaptırıyordum. Domates'i aynı akşam gömerken ödemesini 4 ay boyunca yapıyordum.

    Gıda'da taksit olmasın eyvallah da belli bir rakamın üzerinde bence taksit olmalı.
  • astegon kullanıcısına yanıt
    insanlar işin ucunu gerçekten kaçırıyor, hele yeni nesil için para sadece hesaptan hesaba aktarılan, gerçekte olmayan soyut birşey. borçlulara yeni düzenleme getirdiler, hatayla borca düşene lafım yok da yapılandırma yaptım tekrar borçlanabilirim düşüncesini insanların aklına da sokmamak lazım
  • salvery kullanıcısına yanıt
    bu tür yüksek tutarlı alışverişte benim mantığım en azından alınacak ürünün yarısı kadar parayı biriktirmiş olmak, dediğiniz gibi hepsini birden borçla alınca yolun sonu görünmüyor. yarısı kadar varsa birikim birkaç aya da kalanı ödenir diğer ürünü almaya sıra gelir, borç havuzuna balıklama atlarsan çakılmak kaçınılmaz zaten
  • scorpion20 kullanıcısına yanıt
    Maalesef ben de bu hataya düşenlerdendim. Bu plastik ürünlerden bir ara 8-9 tane vardı aynı anda kullanırdım. Delirmiştim sanırım.

    ama oluyor işte.

    Ben düzenlemeleri çok doğru buluyorum. Asgari ödemeler 10-12 yıl önce %10'du yahu.

    Nakit avans sürekli vardı.

    Gelirin 15-20 katı kredi kartı kotaları vardı.

    Şu anda gayet düzene girmiş gibi geliyor bana.
  • astegon kullanıcısına yanıt
    düzene giriyor da şu taksit olayı da çok sık değiştirilmeye başladı. ayrıca kartlar 12 taksit yapabiliyorken insanlar telefon almak için kredi kullandırılarak veya operatör üzerinden yine taksiti artırıp alıyor. sen asgari ücretle geçiniyorsan 24 ay taksitle alabilirim diye kalkıp 5bin TL telefonu alma kardeşim. zaten almayasın diye kartlarda taksidi azalttılar, biraz da sen kafanı kullan.
  • Taksitin artmasının tek bir nedeni var. Alım gücünün azalması. Evet fakirleştik.
  • Geniş geniş borçlanalım artık alım gücümüz çok düştü hep bundan taksidin artması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turk.Navy -- 20 Mart 2019; 0:26:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.