Şimdi Ara

YURTDIŞI TUR TATİL FIRSATLARI (GÜNCEL) -

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
2.110
Cevap
533
Favori
333.748
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güncel Promosyonlar ---- 20.02.2024 ------


    1- İzmir Hareketli Tüm ekstra turlar ve akşam yemekleri dahil Vizesiz Balkan Turu 499 Euro (fiyat Çok uygun değerlendirebilirsiniz)
    499 Euro Balkan Turu 6 gece


    2- İstanbul hareketli Thy ile tüm ekstra turlar ve akşam yemekleri dahil Vizesiz Balkan Turu 589 Euro (fiyat istanbul'dan gidecekler için gayet uygun)
    589 Euro Balkan Turu 7 gece





    Güncel Promosyonlar ---- 16.12.2022 ------


    1- Endülüs Turu 4 gece 5 gün gidiş dönüş uçak bileti 4 gece otel konaklaması Tüm transferler ve Türkçe rehberlik hizmeti dahil 269 Euro !!!!
    Şahsi görüşüm uçak biletlerinin arttığı şu dönemde bu kadar ucuza tura gitmek tam anlamıyla sıcak fırsat.



    Link : 269 Euro 4 gece 5 Gün İspanya Turu





    Güncel Promosyonlar ---- 26.08.2021 ------


    1- DUBAİ TURU AİR ARABİA HAVAYOLLARI İLE TÜM ÇEVRE GEZİLERİ VE EKSTRA TURLAR DAHİL 399 EURO 4 YILDIZ SHERATON OTEL KONAKLAMALI

    LİNK : 399 EURO TÜM EKSTRA TURLAR DAHİL DUBAİ TURU

    malum turkiye^de otel fiyatları uçmuş durumda. internette tatil araştırırken denk geldim. Fiyat çok uygun



    Güncel Promosyonlar ---- 15.01.2020 ------


    1- Balkan turu 7 gece Konaklamalı 299 Euro
    https://www.tatilbudur.com/yurtdisi-turlar





    Güncel Promosyonlar ---- 27.12.2019 ------


    1-Tatil.com 'da Vodafonelulara Ekstra %5 indirim bulunmakta
    https://www.tatil.com/tur/yurtdisi-turlari

    Kampanya kodu için :https://www.vodafone.com.tr/kampanyalar/firsatlar-dunyasi


    Güncel Promosyonlar ---- 18.10.2019 ------

    1-Odessa Turu 2 Gece Her Pazartesi ve Cuma Hareketli 149 Euro
    https://www.tatil.com/tur/odessa-turu-2-gece-her-pazartesi-ve-cuma-hareketli

    2- Promo İtalya Turu En İyi Fiyat Garantisi 269 Euro
    https://gezimod.com/promo-italya-turu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ycakir -- 20 Şubat 2024; 13:8:42 >







  • Merhabalar, iki gün önce 10 günlük Sharm El Sheikh tatilinden döndüm. Bazı önemli tecrübelerimi belki gitmek isteyenlerinizin işine yarar diye, sıcağı sıcağına sizlerle paylaşmak istiyorum. Yazım biraz detaylı ve uzun olacak, o yüzden şimdiden vaktinizi aldıysam özür dilerim. Mısır'a gitme planı olmayanların buradan aşağısını okumamasını tavsiye ederim.


    Mısır Türklerden vize istiyor, ancak Sharm El Sheikh şehrine vizesiz sadece pasaport ile girilebiliyor. Sadece uçakta bir kağıt veriyorlar onu doldurmanız gerekiyor. Eğer Mısır'da başka şehirlere de gitmek istiyor iseniz vize almanız gerekiyor, havaalanından hızlı bir şekilde 25 dolara vize alınabiliyormuş. Örneğin Piramitleri görmek için Kahire'ye gitmek isterseniz vize almanız gerekiyor. Biz şehir dışına çıkmadık.


    Uçak biletlerini Ankara-Antalya-Sharm olacak şekilde, Eylül ayında Pegasus'tan kişi başı gidiş-dönüş toplam yaklaşık 4200 TL ye almıştım. Eşimle birlikte gittik ve 5 farklı otelde kaldık, otellerin hepsini booking.com dan ayarladık ve hiç bir sorun yaşamadık.


    Türkiye'den giden uçaklar gece saat 1-2 civarı havaalanına iniş yapıyor. Bu durum biraz sıkıntılı oluyor. Havaalanı ile otel arasındaki ulaşım için yine booking.com'dan yararlandık. Havaalanı çıkışında ismimizin yazılı olduğu kağıt ile bir kişi bizi karşıladı ve yaklaşık 6 dolara otele götürdü. Biz ilk gece küçük ve ucuz bir otel ayarladık ve gece iki gibi otele ulaştık. Otelden sabah 8 gibi çıkış yapıp 5 yıldızlı diğer otele geçtik. Toplam 4 farklı 5 yıldızlı (orta kalite) otelde kaldık.


    Oteller arasındaki ulaşım ve diğer tüm ulaşımlar için indrive isimli uygulamayı kullandık ve hiç bir sorun yaşamadık. Ancak bu uygulamayı kullanıyorsanız, taksilerden uzak bir yerde aracı bekleyin, eğer sizin uygulamadan araç çağırdığınızı fark ederlerse problem çıkarıyorlar. İlk kullandığımız gün taksiciler ile çağırdığımız indrive şoförü baya tartıştılar. Sizi bekliyor görünce, taksiciler hemen gelip duruyorlar ve sizi araca bindirmek için sürekli ısrar edip bekliyorlar, gitmiyorlar. Taksici geldiğinde, arkadaşım gelip alacak derseniz, gelenin indrive şoförü olduğunu anlamayıp gidiyorlar. Daha sonraki günlerde hep bu şekilde taksicilerin ısrarlarından kurtulduk. Taksiciler aynı yol için 5-10 kat fazla fiyat çekiyorlar, sonra pazarlıkla iniyorlar. ama her şekilde indrive daha ucuza geliyor. (Ancak bu uygulama ne kadar yasal bilmiyorum, yani bir polis çevirmesinde veya kaza durumunda vs. ne olur bilemiyorum, biz hiç denk gelmedik ve risk aldık, ama yine de kullanmadan önce uygulamayı siz araştırın. Dediğim gibi ilgili uygulama ne kadar güvenli veya ne kadar yasal bilmiyorum, biz sorun yaşamadık. Kullanıp kullanmamak size kalmış. Bu bir tavsiye değildir, herhangi bir sorumluluk kabul etmem.) Ayrıca şehir içinde dolaşan minibüsler var, bizdeki dolmuş misali çalışıyorlar, ücreti çok çok ucuz kişi başı 5 mısır paundu imiş, ancak biz hiç kullanmadık.


    Oteller aynı Antalya'daki oteller gibi, konsept çok benzer, yemekler çok benzer, fiyatlar ise Antalya'ya göre oldukça düşük. Biz iki kişi her şey dahil gecelik yaklaşık 100 dolar civarına kaldık. Ancak çok daha ucuza 5 yıldızlı oteller vardı, biz orta kalite otelleri tercih ettik. Otellerin hepsinde de kırmızı et, beyaz et ve deniz ürünleri sürekli çıktı, yemekleri güzel ve çoğunluğu bizim yemeklere benziyor idi, sadece biraz daha baharatlı idi.


    Deniz girilebilir sıcaklıkta idi, otellerde havuzlarda ısıtma vardı, ancak denizden veya havuzdan çıkınca rüzgar nedeniyle biraz üşüdük. Ama Şubat ayında olmamıza rağmen sürekli deniz ve havuzu kullandık.


    Giderken yanınızda dolar götürün, dolar her yerde geçiyor. Doları resmi yerlerden, döviz bürosu veya bankalardan bozdurursanız, 1 dolar yaklaşık 30 mısır paundu ediyor. Ama sokaklarda, marketlerde herkes dolar bozuyor ve kaça bozacağı sizin pazarlık yeteneğinize kalmış, yaklaşık 60 paunda kadar bozuyorlarmış. Kesinlikle toplu dolar bozdurmayın, 5-10-20 dolar gibi küçük küçük ihtiyacınız kadar bozdurun, çünkü paundu geri dolara çevirmek büyük problem, harcamadıklarınız elinizde kalır. Biz genelde hep dolar kullandık, pek bozdurmadık.


    Dışarıda tüm alışveriş, her şey pazarlıkla oluyor. Bu biraz can sıkıcı bir durum yaratıyor. Söyledikleri fiyatın 5 te birine iniyorlar ancak pazarlık süreci çok zaman alıyor. O yüzden sıkı pazarlık yapın ve siz verebileceğiniz fiyatı (onların dediğinin dörtte biri, beşte biri vs.) direk söyleyin, başta yok olmaz diyorlar, öyle deyince siz dükkandan çıkın ve gitmeye başlayın hemen arkanızdan sesleniyorlar ve o fiyata veriyorlar. Bu sırada alışverişi dolar ile yaparsanız daha uyguna alıyorsunuz, örneğin aynı ürünün fiyatına 1 dolar veya 90 mısır paundu diyorlar. Siz ikisi ile de alışveriş yapabilirsiniz. Eğer pazarlığı iyi yapabilirseniz, Türkiye'ye göre çok ucuza alışveriş yapabilirsiniz.


    Bizim kaldığımız iki otelde wi-fi internet çok iyiydi, ancak diğer iki otelde hiç çekmiyordu. O yüzden internet kısmı biraz şansa kalmış. Biz ilk gün merkezden sim kartı aldık, vodafone 12 GB internet olan sim kartını 400 mısır paunduna aldık. Burada dikkat etmeniz gereken bir husus var, iki farklı tür internet paketi satıyorlar. Örneğin 20 GB internet 10 dolar diyorlar, fakat bu internetin 18-19 GB'ı sadece sosyal medyada (facebook, instegram vs.) kullanabilecek şekilde oluyor ve sizin normal kullanım için sadece 1-2 GB internetiniz oluyor. Ancak hiçbir satıcı bu detayı paylaşmıyor ve 20 GB internet satıyoruz diyor. Aldığınız internet çok kısa sürede bitebiliyor. Diğer tür paket ise her yerde kullanılabilen internet, yani 20 GB aldınız ve her yerde kullanabiliyorsunuz. O yüzden sim kartı alırken bu detayı dikkate alın, sonra 20GB internet aldınız sanırken, iki günde internetiniz bitebilir. Birde sim kartı alırken de pazarlık yapmayı unutmayın.


    Biz otellerimizi seçerken booking yorumlarını dikkate alarak seçim yaptık ve iki oteli plajında resif bulunan iskeleli oteller seçtik. İykide öyle seçmişiz. Denizin altı mükemmel. İki otelde de iskeleden suya girer girmez rengarenk kocaman balıklar ve rengarenk mercanlarla karşılaştık, bir sualtı belgeseli gibiydi. O yüzden biz dalış turu satın almadık, otelde dalış turu satın alıp katılanlarla tanıştık, iskele altından gördüğümüz mercanlar ile dalış turunda gördükleri arasında hiç bir fark yokmuş, o yüzden biz gerek duymadık. Otelde tanıştığımız kişiler yemek dahil, tam günlük dalış ve tekne gezi turunu kişi başı 30 dolara aldıklarını söylediler. Dediğim gibi biz tura katılmadık. Bu sırada Türkiye'den giderken mutlaka şnorkel veya tam yüz maskenizi, sualtı kameranızı yanınızda götürün yoksa çok pişman olursunuz. Şnorkeli otellerde günlük 5 dolara kiralayabiliyorsunuz, veya dışarıdan yaklaşık 30 dolara satın alabiliyorsunuz, biz yanımızda götürmüştük. Eğer iskelesi olmayan bir otele gidecek iseniz, mutlaka deniz ayakkabısı götürün, denize kumsaldan yürüyerek girerken yerlerde mercanlar olabiliyor ve bu mercanlar çok sert ve keskin bir yapıda, ayağınızı parçalayabilir.


    Turistik bir bölge olduğu için herkes ile ingilizce anlaşabiliyorsunuz. Ancak hiç ingilizce bilmeseniz bile bir şekilde anlaşabilirsiniz, orada hiç ingilizce bilmeyen Türk turistler ile tanıştık ve işlerini telefon translate uygulamaları aracılığı ile halledebiliyorlardı.


    Dönüş günü yine uçağımız gece yarısı 02:30'da idi, otelde öğlen 12:00'da odayı boşalttık ve checkout yaptık. Ancak otel, imkanlarını kullanmamıza izin verdi ve akşam saat 22:00'a kadar oteli ücretsiz kullandık. Bu sırada havaalanına mutlaka uçuş saatinize göre en az 2-3 saat erken gidin. En az 5 farklı kontrol noktasından geçiyorsunuz ve bu süreç alıyor. Başka hiç bir ülkede görmediğim kadar kontrolden geçtik. Eğer havaalanına erken gitmez iseniz, uçağınızı kaçırabilirsiniz.


    Yazım çok uzun oldu farkındayım. Eğer sizleri sıktı isem kusura bakmayın. Ancak gitmeyi düşünenlerinize belki faydası olur diye detaylı bir şekilde yazmak istedim. Umarım faydası olmuştur.


    Sonuç olarak biz bu tatilimizden çok memnun kaldık. Şubat ayında Türkiye'de yanık ten ile dolaşmak biraz garip oluyor. :)


    Son söz: Ne kadar pazarlık yaparsanız yapın mutlaka esnaf tarafından kazıklanacaksınız, bunu unutmayın. :) (Biz minik bir biblo heykeli 5 dolardan 1 dolara indirdik diye sevinmiştik, daha sonra başka bir dükkandan aynı ürünün 3 adetini toplam 1 dolara yeniden aldık.)


    Dip not: Sizin Türk olduğunuzu öğrendiklerinde, herkes aynı anlamsız cümleyi söylüyor. "Yavaş Yavaş Hasan Şaş", bu cümleyi her yerde duymaya hazır olun. :) Şimdiden iyi tatiller.


    Eğer kafanıza takılan sorular olursa, bildiğim kadarıyla cevaplayabilirim.

    4 kişilik bir aile için en güzeli ve de uygunu buradan kendi aracınızla gitmek, 4 kişi uçak bileti kampanya bile yakalansa 2500-3000 lira civarında olur, araç kiralaması, o araçla başka ülkelere gidilmesi ekstra masraf kalemleri... Buradan araçla çıkınca konforlu bir seyahat oluyor, bagaja da birkaç koli su atıyorum, çerez, abur cubur gibi şeyler de yolda hayat kurtarıyor.


    Araçla gitmenin maliyeti:

    1 - Yeşil Sigorta - 15 günlük 47,25€, 1 aylık 59€ (Burada yaptırınca Kosova hariç tüm Avrupa'ya girilebiliyor fakat başka bir ülkede araç kiralayınca firmasına göre her girilecek ülke için 25-30€ ekstra para istiyorlar)

    2 - Araç sahibi araçta olacak ya da aracı yurt dışına çıkartabilir diye vekaletname verecek.

    3 - Yeni çipli ehliyetlerden gerekiyor

    4 - Araç kaskosuna gidilecek süre kadar yurt dışı paketi ekletmek gerekiyor o da 2 hafta için 100-150 lira civarıydı en son ama son zam furyasından sonra belki biraz artmış olabilir (Bu zorunlu değil fakat kendi güvenliğimiz için bence yapılmalı)


    Balkan turunda en ucuz Benzin Türkiye'de olacağından sınıra en yakın yerde aracın deposunu doldurmak gerekiyor, Benzincilerin hemen hemen hepsinde LPG gördüm, belki ufak istasyonlarda olmayabilir, çok küçük istasyonlar olabiliyor.

    Balkanlarda güncel petrol fiyatları:


    Bulgaristan: 1.216€

    Sırbistan: 1.419€

    Bosna Hersek: 1.249€

    Makedonya: 1.218€

    Arnavutluk: 1.510€

    Yunanistan: 1.764€


    Rotayı planladıktan sonra benzin alımlarını ona göre yapabilirsiniz. Ben Türkiye'de depoyu doldurduktan sonra Sırbistan sınırına kadar ihtiyaç duymadım, orada da çeyrek depodan fazla olmasına rağmen Sırbistan'da daha pahalı olduğu için sınıra yakın bir yerde tekrar doldurdum böylece Sırbistan içinde hiç benzin ihtiyacım olmadı, Bosna Hersek daha uygun olduğu için Bosna'ya girene kadar bekledim ve orada aldım tabii burada şuna da dikkat etmek gerekiyor, benim aracın 60 litrelik deposu vardı ve uzun mesafeleri kurtarabiliyordu, daha küçük depolu araçla belki o ülkeden çıkmaya yetmeyebilir o zaman da tam doldurmak yerine yetecek miktarın az üstünde almak bir çözüm olabilir, ayrıca buradaki gibi benzin fiyatları sabit değil, otobanlarda daha pahalı olabiliyor, merkezde 1.42 olan benzin otobanda, köy yolunda ya da sınıra çok yakın yerlerde 1.60 olabilir.


    Dinlene dinlene gitmek en güzeli, sonuçta varılacak nokta kadar yolculuğun kendisi de bir keyif, Ben giderken sırasıyla; Bulgaristan-Sırbistan-Bosna Hersek- Dubrovnik-Karadağ-Arnavutluk-Yunanistan şeklinde bir nevi daire çizdim, Bosna Hersek'in Neum şehrine kadar doğa, tabiat içinde harika bir yol yaptım, Neum'dan itibaren de dönüş yolunu Adriyatik sahillerini dolaşa dolaşa, deniz, dinlenme şeklinde bir yol çizdim. Ben yaklaşık 2 haftada bu turu bitirdim ama şimdi keşke 1 ay yapsaymışım diyorum, tadı damağımda kaldı ve de 2 hafta bile hızlı geldi, daha sindire sindire, içselleştirerek gezmeyi tercih ediyorum ama tabi bu herkesin gezi anlayışına bağlı, aynı rotayı 1 haftada otobüsle yapan tur firmaları da var, otobüsten in resim çek yemek ye tekrar otobüse bin yola devam şeklinde zaten 6-7 gecelik turun 3-4 gecesi otelde gerisi otobüste oluyor.


    Bulgaristan'dan transit geçilebileceği gibi mola da verilebilir, Ben Plovdiv, Koprivştitsa köyünde bir gece ve sonra Sırbistan yaptım, Sofya için vaktim yoktu maalesef, köy dağlık bir yerde tarihi evleri, harika bir doğası olan bir nokta ve de yaz festivali vardı çok güzel denk geldi bize... Bulgaristan'dan transit dahi geçilse yine de bir miktar LEVA almak lazım, benzinciler, özellikle de anayol üzerindekilerde şöyle bir sıkıntı oluyor, kartla çekildiğinde çift çekim yapanı da var, fazla yazanı da var, yanına ekstra bişeyler ekleyip sorunca da o bilmemne vergisi gibi dolandırmaya çalışıyorlar, euro ile ödeme yapınca da kuru çok fena bozuyorlar o yüzden benzin almak için mutlaka leva olsun... Bizim gibi hiç anayola girmeyip köy yollarından giderseniz de bazı köylerde teyzeler evlerinin önünde tezgahta meyve satıyorlar onlardan bir şeyler almak için de leva şart.


    Sırbistan'da da Niş şehrinde bir mola verdik, orada da kale içinde Nishville Caz festivali vardı, ücretsiz konserleri bile bizim buradakilere taş çıkartır, klasik araba sergisi, parkın içi zaten devasa, nehir kenarı kafeleri güzel bir yer, oradan Yeni Pazar tarafındaki UVAC kanyonuna gittik, gözetleme noktasından manzara harika, altımızdan akbabalar üstümüzden kartallar geçiyor, sonra da kanyonda tekne turu, buz mağarasına giriş çıkış ve Belgrad'a doğru devam ettik, yolda CACAK diye bir şehir var, oraya 5-6 km kala bir kasabada da Trompet festivali vardı, panayır alanları stadın içinde konserleri çok iyiydi, genel olarak ağustos ayında birçok festival varmış o rotada, o yüzden festival takvimlerini internetten bulup rota ve tarih çıkartırsanız çok eğlenceli olur. 1 gece CACAK şehrinde konaklayıp Belgrad'a geçtik, orada birkaç gün geçirip Saraybosna'ya devam ettik, Novi Sad şehri de çok güzel diyorlar fakat kısıtlı süre olunca oraya biz gidemedik. Belgrad - Saraybosna arasındaki yol sınıra kadar dümdüz köyler, kasabalar, tarlalarla dolu sınırı geçince biraz düz gidiyor sonra dağlara in çık başlıyor, yol boyu manzara çok güzel fakat ağustos ayında bile birkaç noktada yağmura yakalanıyorsunuz. Orman içinden giderken bir tünele girdik, çıktığımızda Saraybosnadaydık. 1-2 günlük saraybosna gezisinden sonra Mostar'a devam ettik, yol çok keyifli ve güzel bir yol...


    Yine bayağı uzun bir yazı oluyor, okuyanları da sıkmaya gerek yok, her rotayı tek tek yazınca öyle oluyor maalesef ama uzun lafın kısası süre ne kadar uzun olursa ve de kendi aracınızla giderseniz o kadar keyifli bir bölge...

    quote:

    Orijinalden alıntı: magicmouse

    Temmuz ya da Ağustos aylarında İtalya turu yapmayı düşünüyoruz. Rehber eşliğinde gezmek istiyoruz yani. Fiyat ya da tur şirketi konusunda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Yani araştırmayı nasıl yapmak gerekir pek bir fikrim yok.

    Gerçekten şahane firsatmis hemen yararlandım sayende


    Browser açmayı biliyorsunuz belli ki

    Google.com a giriyorsunuz

    İtalya turu yazıyorsunuz inanmazsınız İtalya turu satan siteler önünüze çıkıyor

    Girdin joly tur prontotur kappatur tatilsepeti tatilbudur gezimod gezinomi

    Filtrele diye bir buton var tarih seçiyorsun fiyatlara bakıyorsun

    Ne kadar kolaymış dimi

    Arkadaşlar fırsat konusu bu tekrar ediyorum fırsat konusu

    Turu tatili ucuza getirmek için tüyolar paylaşalım ona da tamam ama 10 dakikalık araştırma yapmaya usendigin için gelip kalabalık yapma ya

    Konu konu olmaktan çıktı bu nedir

    Fırsat paylaşan yok

    Ucuz uçak bileti nasıl alabilirim

    Euro alcam en az komisyonu nerde bulurum

    Freeshoptan kaç paket sigara alınıyor

    Yapmayın arkadaşlar ya

    Tatil.com vb sitelerden italya turu alanlar için detay yazmaya çalışayım.

    İlk olarak tur gerçekten paranın karşılığı gibi. Yanı iyi aldık diyebiliriz.

    İkincisi bizim rehberimiz iyi değildi, ilk gün ek turları satmak için her türlü baskıyı yaptı. Kimse gruplaşmasın diye elinden geleni yaptı ve millete 250eurodan turları zorla aldırdı.

    İstanbuldayken havalimanında rehberi bulmanıza gerek yok, check in yapıp uçağınıza gidin.

    Bolonyaya indiğinizde çıkış için tek kapı var. Sağda toplanıp otobüse gidiliyor. Flixbus otobüsü oluyor genelde.

    Eğer grubu hızlı toplarsanız erken ayrılabilirsiniz, rehber sağ olsun 2 saat bizi orada oyaladı.

    Tur programında bolonyada panaromik tur diyor ama rehber otobüsten indirip amele gibi yürütüyor. Mümkünse otobüsle dolaşmayı deneyin. Zaten çarşıda yürütüyor, pek bir şey yok.

    Roma'ya gece 11de vardık. Ama mantıken daha erken varmamız gerekiyordu. Havalimanında, bolonyada ve yolda çok vakit kaybettik.

    Romadaki otel şehrin dışında villanova diye bir yerde. Google üzerinde toplu ulaşım gözükmüyor.

    Ama aslında paralelinden giden bir otobüs hattı var ve romaya 25 dkda varıyor. Biletleri bakkalarda satılıyor. 1,5 euro biletler.

    Merkez tren istasyonuna kadar gidiyor, oradan metroyla her yere geçebilirsiniz. Otobüslerin ismi COSTAL, biletleri o bölge için 1,5 euro. Otübüslerin üzerinde ROMA- TIVOLI yazıyor.

    Turdaki rehber ve resepsiyon çok uzak diyor ama aslında değil. Otobüsle kolayca ulaşabilirsiniz.

    Tura kesinlikle katılmamanızı tavsiye ediyorum. Kendiniz her yeri rahatça ve ucuzca gezebilirsiniz.

    Devamını yazacağım zaman bulabilirsem.
    Sharma gideceklere tuyo vereyim.
    Taxiyi bookingden ayarlayin en ucuzu 7 euro mu ne cikiyor. Digerleri enaz 20 den baslar.
    Tur mur almayin otelde elemanlar geziyor col mol hepsi var adamlarda...ne fiyat verirlerse ucte 1 ini soyleyin inandirici sekilde o fiyata bir arkadasinizin ayarladigini soylrtin verir. 300 derse 100 deyin fazlasini kesinlikle vermeyin...
    Colde kafanizi saracak bir tulbent gibi bise goturun. Yoksa oradan alirsiniz tanesini 5 dolara kitluyorlar bir bokada uaramiyor sonra cope atiyorsunuz...
    Sigaranizi yaninizda fazla fazla tr den goturun. Gumrukte misirda cok pahalli. En ucuz sigara 3.5 euro
    Icki alacaksaniz donuste sharmdan alin cok ucuz. Tr gumrugu kazik...
    Mutlaka snorkeli tr den goturun snorkelsiz sharm olmaz orada kazik. Ha unuttunuz diyelim girin biyere 50 euro cekerse 20 den fazla vermeyin. Bana 50 dedi 15 e aldim iki tane...
    Hersey dahil otellerde rixos ve alcazar haric turk otellerindeki hersey dahili beklemeyin bok gibi kalite var...
    Rixosa gidecekseniz cocuk yoksa +18 rixostan alin daha ucuZ ikisi arasinda golf arabasi surekli calisiyor zaten 2 dk. Eglenmeye vs segate e gelirsiniz. Cocuk varsa segate in kara tarafindan alin. Daha ucuz yine shuutle la plaj kismina gecersiniz...
    Varmadan teli ucak moduna alin yoksa faturaniza yd tarife gecirir. Hd otelde kalacaksaniz genelde wifi olur kart almaniza gerek yok...
    Misirdan ayrilurken gumruktekiler soyguncu. Esimin makyaj temizleme sularina kadar aldilar...yasal oldugunu anlatiyorsun arapca bagiriyor. Aliyor...
    Sokaklar gezilecek gibi degil soyacak gibi bakiyorlar. Kameraniz acik gezin biraz tirsiyorlar youtuber felan zannedip...en iyisi hd otele gidip havaalanindan donmektir...
    Col harika mutlaka gidin. Jeepe hic gerek yok. En ucuz atv den kiralayin. Cocuk varsa onunuze alin. Esinizi onunuze alin iki kisi binecez deyin pazarligi ona gore yapin. Dedigim gibi cok para vermeyin 3 kati istiyorlar...
    Sharm airport les gibi. Wc kullanulamaz durumda...
    Yemekler cok baharatli oluyor secicitseniz hic gitmeyin. Saka degil 2 hafta surekli kuruyemisle beslendim.

    Aklima gelen bunlar sorunuz varaa yazin...

    Geçen hafta mısır sharm tatilimizi tamamladık. Giden arkadaşlara önerim bir ürün yada hizmet alırken onun TR de ki ederini ve aynı zamanda sizin zihninizdeki ederini baz alarak bir fiyat söyleyip pazarlığa başlamanızı tavsiye ederim. Sizi boş çevirmemek için uzlaşma sağlıyorlar ama 10-15 dakikanız pazarlık ile geçiyor. Biz bi yerden sonra yorulduk  

    Tekrar bi devülasyon durumu olmuş sanırım. Resmi kur 1usd 30 mısır poundu. Çarşıda ise değişkenlik gösteriyor. Ben en yüksek 1$-60 pound olarak bozdurabildim. Yerel taksilerden uzak durmanızı tavsiye ederim. 1 dolarlık yere 10 dolar fiyat çekiyorlar. Indrive diye uber benzeri bir uygulama var. Fiyatlar gayet makul ve istediğiniz yere rahat bir şekilde gidebiliyorsunuz. 16km lik bir mesafeye 200 pound para ödedim. Herhangi bir güvenlik sorunu yaşamadım. Otel puanı yüksek 5 yıldızlı bir otelde kaldım ama genel olarak hizmet nedir bilmiyorlar. Bizlerin ancak 4 yıldızlı otellerine denk gelecek kalitede hizmer veriyorlar. Odalar temiz ama yemekler vasata yakın. Ancak doymak için yemek yenir onun dışında tat ve keyif vermiyor. Hava limanı transferi için booking üzerinden rez yapabilirsiniz. Fiyatlar gayet makul. Onun dışında bahsetmiş olduğum taksi uygulaması da işinizi görecektir.


    Mısır ile ilgili özet bilgiler bu şekilde. Yakın zamanda gideceklerin işine yarayacağını düşünüyorum  

  • Balkanlar turu 2 kişi 4k güzel fiyat. 2.5k'ya otel tutmasam düşünürdüm
  • Yerimizi alalım, önlerden

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vizesiz Balkan Turu tarihe göre fiyatı var. Diğer sitelerde de hemen hemen aynı fiyat (euro üstünden hesaplayınca)
    https://www.gruppal.com/balkanlar-turu-uskup-ohrid-iskodra-trebinje-saraybosna-belgrad
  • Jizzy Quuatily kullanıcısına yanıt
    Onur air ile olan daha avantajlı fiyat şuan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ycakir -- 5 Mart 2019; 17:15:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ycakir

    Onur air ile olan daha avantajlı fiyat şuan
    9 Ekim 1899 TL hocam bana güzel geldi fiyat ondan paylaştım
  • https://www.etstur.com/Yurtdisi-Tatil-Turlari/Bangkok-Pattaya-Turu-Emirates-Hava-Yollari-ETOBPEK19
    ben burdan aldım geçen ay. 499 euro du 3000tl ye geldi.6 taksit ile.
    iran hava yollarında aktarmada çok bekleniyor .iranın uçaklarıda eskidir hem.
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel konu, sık sık güncel tur fırsatları yayınlanırsa faydalı olur. takipte fayda var
  • Pattaya iyi görünüyor. Ne derler "sağlık turizmi"

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guzel baslık

    İlk link gecen sene de populerdi

    Tura katılan var mı nasıldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • temmuz ayı içerisinde balkan turu düşünüyorum. daha önce tur ile tatile gitmedim. nelere dikkat etmeliyim? yardımcı olursanız sevinirim.
  • Güncel tutulursa güzel olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 399 euroya tayland bedava değil mi? Uçak bileti alınmaz o fiyata

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İran üzerinden gidişi biraz problem gibi geldi. Belki ilerde Amerika’ya gitmeyi düşünsünler vardır aranızda, bu İran girişleri belki problem yaratabilir Amerika vizesi için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türkiyedeki otel konsepti gibi yani herşey dahil sistem yurtdışında böyle otel konsepti olan ülke varmı bildiğiniz?
  • garcia1905 G kullanıcısına yanıt
    Mısır'da uygulandığını biliyorum
  • hacı. H kullanıcısına yanıt
    aslında öncelik uygun fiyat olmalı. Diğer konuda yol üzeri ekstra tur ücretlerinin diğer tur paketleriyle karşılaştırılmalı. totalde gideceğini tur ve ekstra turlar toplanarak uygun fiyatlı olan tura kayıt yaptırmak daha mantıklı bence
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.