Şimdi Ara

Çin'in dev uzay istasyonu hazır: Türkiye de astronot gönderebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzay araştırmalarına yaptığı yatırımlarla son zamanlarda sıkça gündeme gelen Çin, uzun bir süredir çalışmalarını yürüttüğü yeni uzay istasyonu için artık son aşamaya geldi. Yerel haber ajansı Xinhua tarafından verilen habere göre Tiangong 3 (Gök Sarayı 3) isimli kalıcı uzay istasyonu beklenenden daha erken bir tarihte yörüngeye yerleştirilmiş olacak.

    Çin Ulusal Uzay İdaresi, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada yeni nesil ağır yük roketi Long March 5B'nin geliştirme sürecinde sona gelindiğini duyurdu. Bu roket Tiangong 3'ün yörüngeye taşınabilmesi için hayati öneme sahip. Long March 5B'nin test sürecinin önümüzdeki hafta itibarıyla başlaması ve yıl sonuna doğru da resmi uçuşlar için hazır olması bekleniyor.

    Tiangong 3 uzay istasyonu modüler bir tasarıma sahip. Xinhua'nın haberinde istasyonunun inşaasının yaklaşık 3 yıl süreceği belirtilmiş. Bu yılın sonlarında öncelikle Tiangong 3'ün ana modülü yörüngeye fırlatılacak. Daha sonra ise iki farklı laboratuvar modülünün de uzaya gönderilmesi ve ana modüle eklenmesi bekleniyor. Dev uzay istasyonu şu anki planlara göre 2022 yılında tamamlanmış olacak. Sonrasında da resmen Çinli taykonotlara ev sahipliği yapmaya başlayacak.


    Tiangong 3 modüler bir yapıya sahip olduğu için istenildiği takdirde ilerleyen zamanlarda ekstra parçalar da istasyona eklenebilecek. Örneğin yine Çin'in geliştirdiği, Hubble'dan 300 kat daha güçlü olacağı söylenen bir uzay teleskobu Tiangong 3'e kenetlenebilecek. Ayrıca uzay istasyonunun 3 farklı taykonota tam 1 yıl boyunca ev sahipliği yapabileceği söyleniyor.

    Çin, Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) projesine dahil olmadığı için çok uzun bir süre insanlı uzay görevlerinden uzak kalmıştı. Bu anlamda Tiangong 3'ün Çin'in uzay araştırmaları tarihinde çok önemli bir yeri olacak.

    Çin Ulusal Uzay İdaresi, ayrıca Tiangong 3 ile birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu'na da bir rakip olmayı hedefliyor. Geçtiğimiz yıl yapılan bir açıklamada Çin'in Tiangong 3 için diğer ülkelerle iş birliği yapmaya hazır olduğu söylenmişti. Yani Türkiye gibi ISS'in parçası olmayan diğer ülkeler de Çin ile anlaşılabilmesi halinde Tiangong 3'e astronot gönderebilecek.

    Tiangong 1 ve Tiangong 2'de testler yapılmıştı


    Çin Ulusal Uzay İdaresi, şimdiye kadar Tiangong 1 ve Tiangong 2 olmak üzere iki farklı mini uzay laboratuvarını yörüngeye yerleştirdi. Uzay ajansı bu laboratuvarları Tiangong 3'de kullanılacak olan temel teknolojiler için bir test yatağı olarak tasarlamıştı. 2011 yılında fırlatılan Tiangong 1 hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yıl Dünya'ya düştü. 2016'da yörüngeye yerleştirilen Tiangong 2 ise önümüzdeki temmuz ayında atmosfere dalış yapacak. Tiangong 1 ve Tiangong 2 toplamda 5 taykonota ev sahipliği yaptı. 







  • Türkiyede chp gibi, uzay ajansını mahkemeye başvurup kapattırmaya çalışan bi muhalefet olduktan sonra, İşin zor Türkiyem.

  • Bak gönderdi şuan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin'in dev uzay istasyonu hazır: Türkiye de astronot gönderebilir mi?
  • Editör kardeş: Türkiye ve Astronot kelimelerini yan yana kullanmışsın.
    Bi zahmet düzelt.

    Bizde Astronot anca olsa olsa:

    Çin'in dev uzay istasyonu hazır: Türkiye de astronot gönderebilir mi?
  • uzay üssü astronot falan hikaye bunlar. uzayda silahlanma işi bu. dünya savaşı oldumu abd nin uydularını vur. savaş başlamadan biter.

  • Cin Turklerin AZILI kadim dusmanidir. Cinin Turk kokenlilere yaptigi zulmu de gorunce hayaller ve gerceklerle sizi basbasa birakirim.

    NATO ulkesi Turkiye her istedigini de yapamaz. Tribune oynamaktir Amerika ile diklestigini sanan kesimlere de-facto misali sanki kesinmis gibi Cin ile yakinlasma muttefiklik filan mi olacak ... Sanmam...

  • Bu ülke başımızdakiler yüzünden karnını zor doyuruyor uzay mı haykırdım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deswaaa -- 11 Mart 2019; 7:57:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Tamam Çin düşmanımız, Benim anlamadığım Atatürk'ün denize döktüğü düşmanlara nasıl oluyor da sevgi dolu gözlerle bakıyoruz anlamıyorum.

  • Çin'in dev uzay istasyonu hazır: Türkiye de astronot gönderebilir mi?
  • Türkiyede de, MustafaC53 gibileride oldukça dışardan gelen iki kuruşluk postalara vergi kesilir!

  • Devir menfaat devri. Menfaatler uzerine kafa yorulmaktadir... Anlasilmayacak birsey yok. Yoksa Turkiye bircok konuda yillardir Cini elestirmesi gerekirken Amerika Uygur Turklerin Lider Kadinina da destek vermektedir ...

    Turkiye herhalde Uygurlar icin esasli seyler yapmiyor muhalefettekiler anca savunuyor ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart1978

    Devir menfaat devri. Menfaatler uzerine kafa yorulmaktadir... Anlasilmayacak birsey yok. Yoksa Turkiye bircok konuda yillardir Cini elestirmesi gerekirken Amerika Uygur Turklerin Lider Kadinina da destek vermektedir ...

    Turkiye herhalde Uygurlar icin esasli seyler yapmiyor muhalefettekiler anca savunuyor ...
    Uygur Türkleri Fetö Medyası tarafından bir dönem çok abartıldı, Çinde özgürlük sorunu vardır ancak bu sorun sadece Uygur Türklerinin sorunu değildir. Tüm Çin halkı için geçerli bir sorundur.
  • Feto 2 kere 2 esittir 4 eder demis. Tavrin ne olurdu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart1978

    Feto 2 kere 2 esittir 4 eder demis. Tavrin ne olurdu ?
    Tavrım, Kahrolsun Fetö olurdu
  • Devlette besleyenler once bir kahrolsun da ...


    Sonucta matematik gibi mutlak ifadeleri politika ugruna red etmiyorsun anlasilan ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart1978

    Devlette besleyenler once bir kahrolsun da ...


    Sonucta matematik gibi mutlak ifadeleri politika ugruna red etmiyorsun anlasilan ...
    Aynen devletde besleyenlerde kahrolsun, olayı sadece AKP ye yıkmaya çalışanlar da kahrolsun. Askerlere bakıyorsun neredeyse tamamı AKP den önce Asker olmuşlar. her tarafa Virüs gibi yayılmışlar. AKP nin tabiki sucu var ama Askere ilk virüsü bulaştıranlar bence daha suçlu
  • Devir o hale gelmiski Cemaatcidir ama kahrolsun FETO diye de siritmaktalar ...

    Dikkatli ol...
  • Yönetim Kurulu üyelerine 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 29 uncu maddesine göre ayda ikiden fazla olmamak üzere her bir toplantı için (9000) ek gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucunda bulunacak miktarda huzur hakkı ödenir.

    Ajans bütçesinin hazırlanması, uygulanması, harcamaların yapılması, muhasebeleştirilmesi ve iç denetime ilişkin usul ve esaslar Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda Ajans tarafından çıkarılan yönetmelikle düzenlenir.

    Ajans Başkanı ve Başkan Yardımcıları, mali ve sosyal hak ve yardımlar ile diğer özlük hakları bakımından 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 30 uncu maddesi uyarınca sırasıyla Türkiye İstatistik Kurumu Başkan ve Başkan Yardımcılarına denktir.”

    10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununa ekli (II) Sayılı Cetvelin “B) ÖZEL BÜTÇELİ DİĞER İDARELER” bölümüne “50) Türkiye Uzay Ajansı” satırı ilave edilmiştir.”

    İtiraz edilen maddeler bunlar önce oku sonra anlayabilirsen yorum yap.





  • Önce bir araştır sonra yorum yap.Yazık şu yorumu 19 kişide beğenmiş.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.