Şimdi Ara

Özhaseki: Ben birilerini alıp, Pensilvanya'ya götüreceğim ve duyulmayacak, böyle bir şey olabilir mi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Özhaseki: Ben birilerini alıp, Pensilvanya'ya götüreceğim ve duyulmayacak, böyle bir şey olabilir mi


    AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, geçmişte ‘FETÖ’ye sempati ile bakıp bakmadığı yönündeki soruya “Vergi verenlere bakıyorsunuz bunlardan oluşuyor. Orada ödül için sizi çağırıyorlar. Oturup aynı masada yemek yiyorsunuz. Bir kere bunların sohbetlerinde diz kırmış değilim. 27 yıl belediye başkanlığımda 1 metrekare arsa vermeyen ender belediye başkanlarından biri benim” diye yanıt verdi.

    Özhaseki, bazı iş insanlarını Pensilvanya’ya götürdüğü iddiasına da “Her ifadeye gittiklerinde 'Haseki'nin adını verin' diyorlar. Ben birilerini alıp, Pensilvanya'ya götüreceğim ve duyulmayacak, böyle bir şey olabilir mi?” diye yanıt verdi.

    16 Nisan referandumunu ardından Ankara ve İstanbul’un da aralarında bulunduğu bazı belediye başkanlarının görevden alınmasına konusunda da değerlendirmede bulunan Özhakseki, “Beka meselesiyle bu işin ilgisi yok. Sayın Cumhurbaşkanımız 'metal yorgunluğu' dediler. Kolay değil, yoruluyorsunuz” dedi.

    “CHP'li seçmenin büyük bölümünün Mansur Yavaş'a oy vermeyeceğini söylüyorlar” iddiasında bulunan “Ankara'da iki tane ileri gelmiş ittifak var. Biri bizim diğeri CHP ile İYİ Parti. Bir de sakladıkları, söyleyemedikleri ortak var. O da HDP. Çıkıp yiğitçe söyleseler kimsenin diyeceği bir şey yok” ifadesini kullandı.

    Anket sonuçlarına da değinen Özhaseki “Yükselen trendimiz var, karşı tarafın düşen trendi var” açıklamasında bulundu.

    Özhaseki, “Bu seçim yorulmuş insanların son seçimi görüyorum. Önümüzdeki 4,5 yıl boyunca seçim yok artık. CHP'nin istediği gibi bir sonuç çıkarsa seçim, sistem çalışmaları yeniden başlayacak. Allah öyle bir tehlikeden korusun” dedi.

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Habertürk TV'de Didem Arslan Yılmaz'ın moderatörlüğünü yaptığı programda Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Habertürk yazarları Sevilay Yılman ve Nagehan Alçı’nın sorularını yanıtladı.

    Özhaseki'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

    Didem Arslan Yılmaz: Beka vurgusunu çok güçlü bir şekilde yapıyorsunuz. Nasıl bir karşılık buldu seçmenlerde?

    Toplantılarda beka vurgusu yapıldığı zaman insanlar pürdikkat dinliyorlar. Projeleri sohbet ederek dinliyorlar. Bazen vurgulu bir şey söylerseniz alkışlar ciddi şekilde yükseliyor. Geçtiğimiz 3-4 yıl içinde yaşanan olaylar belki bu milletin başına hiç gelmemiş olaylardı. PKK'lılar bu ülkeyi bölmeye yönelik ilk adımı attılar. FETÖ'nün 15 Temmuz'da çirkin yüzünü bütün millet gördü. Uçaklar havalandı, TBMM bombalandı. Bu olay herkesi derinden etkiledi. Bir ucuyla bu işin devam ettiğini düşünüyorum. Bir taraftan yargının, bir taraftan mülki iradenin, askerin, polisin iliklerine kadar işlemiş bir yapıdan bahsediyoruz. Bütün bunları görmezden mi gelelim? Erzurum'dan bir molla çıkıyor, öyle bir teşkilatlanma modeli ortaya koyuyor ki, gaygubet evleri, ankesörlü telefonlar, ByLocklar vs. Burada bir yapılanma var.
    "Bu tehdit ancak güçlü bir liderlik modeliyle atlatılır"

    Bülent Aydemir: Bu tehdit atlatılamadı mı? Vatandaş tam olarak ne anlasın?

    Güçlü bir liderlikle anlatılır bu işler. Kandil'e bakıyorsunuz, 'Kürdistan'da biz kazanacağız batıda AK Parti'ye kaybettireceğiz'. Kılıçdaroğlu ile Ahmet Türk buluşuyor. İçişleri Bakanımız şu anda "CHP listelerinin içerisinde 300'e yakın PKK'ya yakın kişi var" diyor. Bunu görmezseniz. Bu milletin başına IŞİD diye bir belayı sarmak istediler. İki tane istekleri var.Birisi Türkiye'yi net parçalamak, ikincisi güney sınırımızda bir terör devleti kurmak...
    "Bir kere bunların sohbetlerinde diz kırmış değilim"

    Didem Arslan Yılmaz: Asker, polis dediğiniz siyasette hiç mi yoktu?

    Baykal'ı yediler. Ama sayın genel başkanımızı yiyemediler. Biz her ay toplantı yaparız. Yaklaşık 400-500 kişilik toplantı. Herkese söz verilir. Orada Tayyip Bey çıktı dedi ki, 'Bakın burada lanet bir örgüt var. Eğer partimde bunlara sempatik bakan birisi varsa defolsun gitsin'. Bunu net olarak söyledi. 10 kadar milletvekili istifa etti. Tayyip Bey bunu 2014'te söyledi.

    Didem Arslan Yılmaz: Siz bunlara sempatik baktınız mı?

    Vergi verenlere bakıyorsunuz bunlardan oluşuyor. Orada ödül için sizi çağırıyorlar. Oturup aynı masada yemek yiyorsunuz. Bir kere bunların sohbetlerinde diz kırmış değilim. 27 yıl belediye başkanlığımda 1 metrekare arsa vermeyen ender belediye başkanlarından biri benim. Ben üst düzey yöneticilik yaptım.
    "O meşhur sözü söyleyen benim! Gazetelere bakabilirsiniz"

    Sevilay Yılman: Kayseri'deki FETÖ operasyonunda gözaltına alınan, tutuklanan, hâlâ içeride olan birtakım iş insanları Fethullah Gülen cemaatiyle arada sizin irtibat kurduğunuzu, hatta sizin onları Pensilvanya'ya götürdüğünüzü söylediler.

    Bir kişi söylüyor, o da FETÖ tutuklusu... Her ifadeye gittiklerinde 'Haseki'nin adını verin' diyorlar. Ben birilerini alıp, Pensilvanya'ya götüreceğim ve duyulmayacak, böyle bir şey olabilir mi? Hiçbir ilişkim olmadı. Bunu sadece bir gazeteci arkadaş yaptı. Onun dışında kullanılmıyor.

    Nagehan Alçı: Bence 17-25 Aralık gibi ciddi bir tehdit Türkiye'nin başına geldi. Siz Mehmet Özhaseki olarak 17-25'den sonra içim rahat, sert bir tavır sergiledim diyebiliyor musunuz?

    Altı ibadet, ortası ticaret, üstü ihanet sözün sahibi benim. Kayseri'deki gazetelere bakabilirsiniz.
    "Ankara'nın önünde baş kelimesi var! Bu mümkün olacak"

    Ben sadece Türkiye'nin yaşamış olduğu olayları dikkatle izleyen gören, bunun müthiş bir tehdit olduğunu, Cumhuriyet tarihinde böyle bir tehditle karşılaşmadığımızı söylüyorum.

    Nagehan Alçı: Cumhur İttifakı'nın özellikle işlediği beka meselesi. Ben baba tarafından Kayseriliyim. Amcam da SHP'li belediye başkanıydı. Siz 1994'te Melikgazi'den belediye başkanı seçildiniz, daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptınız.

    Ankara'da hemşehriniz geldiğinde bir gün boşluk olsa nereye gitmesini istersiniz diye sorarım. Biri Hacıbayram, biri Anıtkabir, birkaç kişi alışveriş merkezleri dedi. Ankara bu kadar mı? Ankara turizm, ticaret, sanayi, spor, kültür sanatta yepyeni projelerle karşılaşıp, adının önünde o baş kelimesi var ya, baş olabilme imkanı mümkündür diye düşünüyorum.
    "Belediye başkanlarının çekilmesinin bekayla ilgisi yok"

    Didem Arslan Yılmaz: Sayın Gökçek kampanyanıza destek veriyor mu?

    Sağ olsun elinden geleni yapıyor. Herkes kendi dönemine denk gelen işleri yapmıştır. İzmir'de yıllardır sol parti var. Aziz Bey niye yapmadı denebilir mi? Ben önümüzdeki 5 sene sonra yine aday olsam yine yeni projelerden bahsedeceğim, şimdi bana 'niye yapmadın' diye sorulabilir mi? Her alanda Ankara'yı başkent yapmak mümkün.

    Bülent Aydemir: AK Parti kısa süre önce İstanbul, Ankara dahil 7 yılın belediye başkanını görevden aldı. İlçe ve il teşkilatlarında önemli değişiklikler yaptı. Bu belki yeni cumhurbaşkanlığı sistemin altyapısı açısından zorunluydu. Beka meselesi acaba bu belediyeler içinde mi geçerliydi?

    Hayır beka meselesiyle bu işin ilgisi yok. Sayın Cumhurbaşkanımız 'metal yorgunluğu' dediler. Kolay değil, yoruluyorsunuz. O süreç içerisinde bir yorgunluk olabilir. Kanunen suç teşkil etmemesine rağmen bizim partimize uymayan bazı işler yapılmış olabilir. Bu arkadaşlara çekilmesi söylenmiş olabilir. Bakın Güneydoğu'da kayyım atandı. Beka burada.
    "Ne yapayım yani Melih Bey'i mi takip edeyim?"

    5 sene önce Patnos Belediyesi'yle sözleşme yapılır. Para var mı? Yok. Bizim İller Bankası'ndan gelen paraları alıp, çantaya koyup, başka yerlere gidiyor. Bütün belediye başkanlarının arkasında 3 PKK'lı oturuyor. Apo'nun heykelini dikmekten bahsediyorlar. Siz demokratik olmanıza rağmen böyle bir şeye göz yumabilir misiniz? Bir belediye başkanı çıkıp diyor ki, 'burada özyönetim ilan edilmiştir, TC'yi istemiyoruz'. Ne yapalım yani devlet seyetsin mi?

    Nagehan Alçı: Melih Gökçek'le ara sırada görüşüyorum dediniz. Siz 'Benim tarzım, üslubum Melih Gökçek'ten farklı' dediniz. Neden buna ihtiyaç duydunuz. Gökçek desteklerse kampanyanıza zarar verceğinizi mi düşündünüz?

    Hayır öyle değil. Onun kendine has üslubu var. Polemikleri var. Siyasetin içinde bir tarz alıyor. Ben öyle değilim. Ne yapayım yani Melih Bey'i mi takip edeyim. Kayseri'de Battalgazi Mahallesi vardır, sola oy verirdi. Şimdi yüzde 60-70 bana oy veriyor. Oradaki cemevinin temelini atan benim.
    "Mansur Yavaş'a 'senin özelinle hiçbir işim yok' dedim"

    Benim belediye başkanlığımda herkesi kucakladım. Ben Melih Bey'den farklıyım. Bu kınanacak bir şey değil.

    Nagehan Alçı: Melih Gökçek, Mansur Yavaş'la yarışmıştı. Sizce rakibiniz bu farklılığa göre değişiklik gösteriyor mu?

    Bizim rakip alışamadı bu duruma. O zannetti ki polemik olacak. Ben çıktım dedim ki 'Benim senin özelinle hiçbir işim yok'. Sonra kitapları bastırdım ve dağıttım. Rakiplerimin projelerini bekledim. Benim gibi projelerini söyleyip de imza atan bir rakip çıkmadı. Geçenlerde gazeteci arkadaşlarıma söyledim 'projesini söylesin de konuşalım'. Dedi ki, 'su paralarını düşüreceğim' dedi. Su parası bir tarifedir, proje değildir. Arkadaşımız hakikaten belediyeciliği bilmiyor. Mansur Yavaş'ın bütün dünyası geçmişteki seçimler üzerinden polemikle gitmek.
    "CHP'nin yeni yönetiminin bir algı operasyonu var"

    Birkaç sene önce söylediği sözden dolayı ortaya çıkıp da 'Beyefendi böyle söylüyor suyu düşürelim mi' diyeceğiz.

    Sevilay Yılman: Neredeyse belediye başkan adaylıkları ikili seçime döndü. Büyükşehirlerde bir Cumhur İttifakı ve bir de Millet İttifakı adayı var. Çeşitli anket sonuçlarını duyuyoruz, programa gelmeden önce Ankara'yı check ettim. Mansur Yavaş CHP'nin adayı. Millet İtifakı'nın adayı. Kökleri sağ parti, MHP olduğu için sağdan da oy alabildiğini duydum. İkili rakip olarak düşünürseniz, siz Mansur Yavaş'ın sağdan oy alabilme potansiyelini durduramazsınız, seçimi kaybetme riskine... Sağdan oy alabilmesini kesebilecek misiniz?

    CHP'nin yeni yönetimi algı operasyonuyla günü geçiriyorlar. Yapılan numara aynı. Başarılı bir sonuç alacaklarını sanıyorlar, orada yanılıyorlar. 'Biz öndeyiz, aldık' diye bir algı. Seçim günü geliyor, sandıklar açılıp, gerçekler yüzlerine çarpılınca hiç değişmeyen bahane var 'sandıklara sahip çıkamadık'. Ben bir tane oy nasıl çalınır bilemiyorum. Sandıklarda 8-10 görevli var, kameralar çalışıyor, onlarca imzayla YSK'ya teslim ediliyor. Bu nasıl bir iştir. İzmir'de kazanan CHP adayı hakimlere teşekkür ederek işe başlıyor. Bu önde olma numarası sadece orayı konsolide etmek için bir numara.
    "CHP çıkıp da HDP ortağımız dese kimsenin diyeceği yok"

    O arkadaşımız MHP'lilere 'siz CHP'lileştiniz, ben sizden ayrılıyorum, Cihan Paçacı gibiler bu partiyi ele geçirdiler' diye suçluyor. Sonra çıkıp, CHP'den aday oluyor. CHP'liler 'adam sağcıyım diyor, CHP'den aday oluyor' diyorlar. CHP'li seçmenin büyük bölümünün Mansur Yavaş'a oy vermeyeceğini söylüyorlar. Ankara'da iki tane ileri gelmiş ittifak var. Biri bizim diğeri CHP ile İYİ Parti. Bir de sakladıkları, söyleyemedikleri ortak var. O da HDP. Çıkıp yiğitçe söyleseler kimsenin diyeceği bir şey yok.
    "Benim için 'Şırnak'ın öz evladı' diye pankart açıldı"

    Ben PKK'nın kanına bulaşmış hiç kimseden oy istemiyorum ama Kürt kardeşlerimden oy istiyorum. Ben Güneydoğu'daki yıkılan evleri yaptırıp mazlum Kürt kardeşlerime yeni evlerinde oturtan benim. Bir pankartta şöyle yazıyordu 'Şırnak'ın öz evladı hoşgeldin' deniyordu bana. Oralarda ben hizmet ettim. Tabii ki oylarını istiyorum.

    Nagehan Alçı: Siz HDP'li seçmenle temas ediyor musunuz? Neler gözlüyorsunuz? Başka bir yerde HDP tabanının millet ittifakının adaylarına oy vereceği varsayılıyor. Ankara'da durum karışıyor. Çünkü Mansur Yavaş HDP tabanına uzak isim...

    Bu partinin, şu partinin seçmeni ayrım doğru olmayabilir. HDP dediğimiz kesim Doğu ve Güneydoğu'daki illerden oluşuyor. Onların şehir toplantılarına katıldım. Aynı fikirlerimi orada da söyledim. O insanlardan destek gördüm. Kürt seçmeninden elbette ki oy istiyorum. Üst yönetimde PKK'yla araya mesafe koyamayan insanlarla irtibatımın olması mümkün değil.

    Bülent Aydemir: İttifakın ortak adaylarından birisiniz. İstediğiniz desteği parti içinden alamadığınız oldu mu? Böyle olmasa daha hızlı ilerlerdik diye düşündünüz mü?
    "AK Parti'de üç belediye başkanı sayarsanız biri benim"

    Parti içerisinde böyle bir çekişme olmadı ki. Bir kaç tane ismin olması lazım çekişme için. Partide oylama yapıldı. Ankara için kim olmalı, İstanbul için kim olmalı dendi. Binali Bey ve benim ismim çıktı. AK Parti'nin kuruluşunda yer almış bir insanım ben. Partinin açılışında Tayyip Bey'den önce ben yaptım. Herkes benim ismimin AK Parti'yle özdeş olduğumu herkes bilir. AK Parti'de üç belediye başkanı denirse bir tanesi benim. Gençliğimde ülkü ocakları yöneticisiydim. Yerli ve milli bir insanım. Tabii ki Cumhur İttifakı'nın ortaya koymuş olduğu aday ben oldum.

    Sevilay Yılman: FETÖ'nün her partiye sirayet ettiğini söylediniz. Başta partinizde olmak üzere neden gerçekten FETÖ'nün siyasi ayağına girilmediğinin açıklamasını bize nasıl yaparsınız?

    O kadar yanlış söylüyorsunuz ki. AK Parti 5 senedir arına arına tertemiz. Birkaç seçim boyunca da aday olan herkesin geçmişine bakıldığında, elbette birisiyle bir yerde yemek yemiş olabilirsiniz, oranın içinde olmadığı belgelere, bilgilere bakılıp o kadar çok dendi ki. Yurt dışına niye kaçtılar ki. Suçu olan mutlaka taşınıyordu.

    https://t24.com.tr/haber/mehmet-ozhaseki-chp-nin-istedigi-gibi-bir-sonuc-cikarsa-secim-sistem-calismalari-yeniden-baslayacak,811804



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkat -- 12 Mart 2019; 14:17:50 >



  • Duyuldu zaten...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • allahtan internet denen nimet varda bizim unuttuklarimizi bize hatirlatiyor.


    Özhaseki: Ben birilerini alıp, Pensilvanya'ya götüreceğim ve duyulmayacak, böyle bir şey olabilir mi

    Özhaseki: Ben birilerini alıp, Pensilvanya'ya götüreceğim ve duyulmayacak, böyle bir şey olabilir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağırlar bile duydu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    Sağırlar bile duydu
    Ahaber trt izleyen kitle duymadi sadece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olabilir.
  • Tüm medya kuruluşlarını emrinde olduğunda duyulmayacağını sanıyorsun ama duyuluyor işte

    World Wide Webin 30.yılı kuranlardan Allah razı olsun :)
  • Sağırlar federasyonu bile duydu..
  • Özhaseki yine birilerini fena üzmüş.
  • Ne mide var sizde ya
  • Özhaseki malvarlığını neden açıklamıyor???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-CE44A8738

    Özhaseki malvarlığını neden açıklamıyor???
    Feto ya bağışlamış
  • özhaseki malvarlığını açıklasın.öğrenmek vatandaşın demokratik hakkı.
  • CHP'nin istediği gibi bir sonuç çıkarsa seçim, sistem çalışmaları yeniden başlayacak. Allah öyle bir tehlikeden korusun” dedi.

    ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özhaseki ye Ankaralıların ananıda al kayseriye geri git demesine 17 gün kaldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı kişi chpli olsa sizin gibilerden gelecek yorum bombardımanını düşünemiyorum bile...
    Siz nasıl iki yüzlüsünüz böyle ya?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam tamamen haklı. Pensilvanya diye bir yer yok ki. Götürmemesi normal.
    Ha bak pennsylvania deseydi farklı olurdu ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla biz bu ulkede kafayi siyirmadan iyi yasiyoruz isvicreli bilim adamlari bizi arastirsin gercekten inanilmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-CE44A8738

    özhaseki malvarlığını açıklasın.öğrenmek vatandaşın demokratik hakkı.
    Hak mak değil birilerinin ajitasyonudur bu. Ve açıkladı da bugün haberlerde gördüm araştır öğren.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.