Şimdi Ara

Android uygulama yansıtma Windows Insider programına geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  •  


    Microsoft’un Ekim ayındaki Surface etkinliğinde ilk tanıtımını yaptığı Android uygulamaların Windows 10 ekranlarına yansıtılabilmesi özelliği beta testlerine başlamış durumda. Insider katılımcıları şimdilik bu imkândan faydalanıyor.


     


    Önemli adım


     


    Uygulama yansıtma olarak adlandırılan bu yeni çözüm belirli Android uygulamalarını Windows 10 cihazınızın ekranına yansıtmanızı ve buradan erişmenizi sağlıyor. Böylece bilgisayar kullanırken sürekli telefonla meşgul olmaktan kurtuluyorsunuz.


     


    Ayrıca Bkz.Yeni Fortnite güncellemesi ile çapraz platform mücadelesi sertleşiyor

    Microsoft henüz nasıl bir teknoloji ile uygulamaları yansıtacağını açıklamış değil. Surface etkinliğinde bilgisayarına Snapchat uygulamasını yansıtarak arkadaşı ile mesajlaşan bir kullanıcının kısa videosu yayınlandı. Samsung DeX gibi ara yüzü yansıtmaktan ziyade bireysel uygulamaların çalıştırılabildiği görülüyor.


     


    Uygulama yansıtma için telefonun ve bilgisayarın Bluetooth Low Energy teknolojisini desteklemesi gerekiyor. Şu an için sadece Galaxy S8, S8+, S9 ve S9+ modelleri teknoloji ile uyumlu. Bilgisayar tarafında ise sadece Surface Go var. Gelecekte daha fazla cihaz listeye eklenecek.


     


    MacOS tarafında da gördüğümüz Mesajlar veya Siri gibi mobil bileşenlerin masaüstüne taşınması, kullanıcıların telefonlarına daha az odaklanarak bilgisayarlar ile daha fazla etkileşime geçmesine neden oluyor. Bu da masaüstü işletim sistemlerinin yararına oluyor. Normalde Your Phone uygulaması Android telefonunuzdaki mesajları kontrol etme ve dosya transferi yapma imkânı sunuyordu. Uygulama aynalama ise daha geniş kapsamlı.


     



  • Yetmez ama iyi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bluetooth Low Energy istemesi tamamen saçmalık. bt üzerinden mi bağlanacak anlamadım ama bt üzerinden bile bağlansa böyle bir şart koşmaları saçma. benim şarjım çok sana ne. microsoft evlat olsa sevilmez.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenomenon

    Bluetooth Low Energy istemesi tamamen saçmalık. bt üzerinden mi bağlanacak anlamadım ama bt üzerinden bile bağlansa böyle bir şart koşmaları saçma. benim şarjım çok sana ne. microsoft evlat olsa sevilmez.

    Yada elektriğe bağlı kullanıcam belki o esnada...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumlarabak F kullanıcısına yanıt
    hocam bt 4.0 zaten fazla enerji harcamıyor. internetten baktım veri aktarım hızında bir artış yok. enerji harcaması ise yarı yarıya düşmüş. yani normalde bt low energy ile bağlı iken şarjın 10 saat giderse normal bt 4.0 ile 5 saat gider. yani öyle santral falan bağlamaya gerek yok.
    bu tamamen microsoft'un yapmış olduğu bir ayıp.
  • Bu konuda en iyi olan ve telefonda birşey kurmanız gerekmeyen hatta root dahi istemeyen -bildiğim tek şart android 5 den büyük olacak- program -scrcpy- Harika özellikleri var.Bosverin MS nin hantal ve kısıtlı telefon desteği sunan projelerini...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.