Şimdi Ara

ASELSAN, F-16'lar için AESA radarı üretecek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • F-16’lar için geçtiğimiz ay elektronik koruma kalkanı üreten ve montajını yapan ASELSAN şimdi de F-16 radarlarının modernizasyonunu gerçekleştirecek.

    Türk Hava Kuvvetleri envanterindeki F-16 uçaklarının Aktif Faz Dizili Anten (AESA) teknolojisine sahip yeni nesil radarlara uyumu ihtiyacının yerli çözümle karşılanması amacıyla F-16 AESA Burun Radarı Geliştirilmesi Projesi’ni başlatıldı.

    ASELSAN tarafından öz kaynaklarla geliştirilecek radar, F-16 uçakları için kritik olan hedef arama, takip, hassas takip, SAR gibi hava-hava ve hava-yer işlevlerini aynı anda icra edebilecek. AESA anten yapısına sahip, taşınabilir erken ihbar radar sistemlerinin kritik tasarım aşaması tamamlanırken, birimlerinin üretim ve doğrulamalarına yönelik çalışmaları devam ediyor.

    Radar faaliyet sahasında yürütülen çalışmalarla Türk Hava Kuvvetleri ihtiyaçlarının gelişmiş teknolojiye sahip, özgün sistemlerle karşılanmasının yanı sıra, radar sistemlerinin yurt dışına satıs¸ının gerçekleştirilmesi ve faaliyet alanının sivil radar uygulamalarıyla genişletilmesi hedefleniyor.

    Türk Hava Kuvvetleri envanterindeki F-16'ların füze tehditlerine karşı korunması amacıyla ASELSAN tarafından geliştirilen SPEWS-II sistemi, geçtiğimiz ay envanterdeki uçaklar üzerinde kullanılmaya başlandı. SPEWS-II sistemi, F-16 savaş uçaklarını radar güdümlü füzelere karşı koruyacak.

     





  • AESA'nın Türkçe karşılığı Aktif Faz Dizinli Anten değil. Türkçe olarak "Elektronik Taramalı Aktif Dizin " açıklaması kullanılıyor. İngilizcesi ise "Active Electronically Scanned Array" . Yani Anten nereden çıktı anlamadım. Düzeltmeniz iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstiklalFMK -- 24 Mart 2019; 20:39:55 >

  • İstiklalFMK kullanıcısına yanıt
    Sizin dediğiniz çeviri de doğru. Ben ASELSAN'ın çevirisini kullandım. İkisi de aynı anlama çıkıyor. ASELSAN'ın kendi paylaştığı belgelerdeki tam çeviri şu şekilde: Aktif Elektronik Taramalı Faz Dizili Anten
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • ASELSAN Türkiye için çok önemli savaş teknolojisinde bir numaralar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Windows XP" bile bu kadar güncelleme almadı be yaw ! :)

  • theJuDGe_41 kullanıcısına yanıt
    Sizin belirttiğiniz Aselsan'ın deniz elektronik harp sistemindeki "Active Electronically Scanned Array Antenna" terimi yani AESA Anten anlamında. Oradaki anten elektronik taarruz sisteminde kullanılıyor. AESA kısaltması o anteni içermiyor.

    AESA teknolojisi sadece Radar olarak kullanılmıyor. Mesela F-35'in burun radarı AESA radar olarak geçen ama aynı zamanda elektronik harp görevi icra eder. Oradaki
  • silahları gövde içerisinde gizli olsaydı, f-16 bu kadar modernizasyonla 5.nesil jetler arasına girmişti

  • Modlaya modlaya F-35 kıvamına getireceğiz herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F35 lerin verilmemesine karşı önlem alınıyor.

  • Yav bu aktif elektronik taramalı dizin antenli radar deyin geçin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.