Şimdi Ara

Sızıntı: Apple Watch Series 5 bir firmanın hayatını kurtaracak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Reuters raporuna göre yeni nesil akıllı saat serisi Apple Watch Series 5, Japan Display (JDI) tarafından üretilen OLED panelleri kullanacak. Bu durum, ekonomik olarak dara düşen LCD üreticisi JDI için bir nefes olacak ve OLED’e geçişi hızlandıracak.
     
    Şimdiye kadar kullandığımız akıllı telefonlardaki kaliteli diyebileceğimiz LCD panellerin üreticilerinden JDI, Apple iPhone modellerine de panellerini sunuyordu. Ayakta kalmak ve çalışanlarına bakmak için Apple’a bağlı olan bu Japon ekran üreticisi, yayınlanan ekonomik verilere göre Mart 2018’te biten çeyrekte gelirinin yarısından fazlasını Cupertino merkezli firmadan elde etti.
    Bugünün önceki saatlerinde yayınladığımız içeriğimizde de bahsettiğimiz üzere 2020 yılında tamamen OLED panellere geçeceği belli olan Apple, Japan Display için de tıpkı OLED panellerin gerçek siyahları gibi karanlığın habercisi olmuştu. JDI üretim altyapısını OLED’e geçirmekte yaşadığı zorluklardan yatırımcılara gitmiş ve ayakta kalmak için elinden geleni yaparken şimdi ortaya çıkana göre ise firma Apple Watch Series 5 akıllı saatlere OLED paneller sağlayacak. Bu haber, JDI için hayat kurtarıcı nitelikte. Firma saatlerden elde ettiği kâr ile üretim altyapısını OLED’e geçirebilecek ve 2020 iPhone serisi için hazır olacak.
     
    Duruma Apple çerçevesinden baktığımızda ise firmanın üst seviye iPhone modellerinde kullandığı OLED ekranlar tamamen Samsung tarafından üretiliyor. Önceden elde edilen bilgilere göre bu ekran, cihazın en yüksek maliyetli parçası ve Apple’ı ister istemez Samsung’a bağımlı hâle getiriyor. Bu bağımlılıktan kurtulmak adına JDI desteği Apple tarafından yapılan stratejik bir hamle olarak ortada.
     
    Güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo tarafından paylaşılana göre Apple Watch Series 5, her zamanki gibi Eylül 2019’da tanıtılacak. Bu modelde yeni seramik gövde tasarımının kullanıcılarla buluşturulması bekleniyor. Bu yeni tasarıma ek olarak Apple Watch Edition dönüşü görmemiz de mümkün. Hatırlarsanız bu modeller özel materyallerden imal edilip (bkz. Altın) uçuk fiyatlara satılıyordu.
      



  • Hayatı kurtarabilir ama bu anlaşöa boyunca geçerli. 3 vakte kadar Apple'ın ne yapacağı belli değil.

  • AW birkaç seri sonra OLED'den microLED'e geçecek. Kısa süreliğine Apple ve JDI açısından iyi bir gelişme.

  • Önce kendi hayatini kurtarsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle.

    Kısa süre içinde microLED yatırımları meyvesini verecek. JDI bu sefer de OLED'de takılı kalacak.
  • Almadan önce 5 kere düşünmek lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Ayakta kalmak ve çalışanlarına bakmak için Apple’a bağlı olan bu Japon ekran üreticisi..."
    Firma firma değil, çoluk çocuğuna bakmak zorunda olan eminönü esnafı sanki :)

  • Apple watch bana göre ekran büyüklüğü ve batarya ömrü olarak henüz yeterli değil. Sanırım Genel olarak akıllı saatlerde her gün şarja takma zorunluluğu var. En azından 1 hafta gitmeli diye düşünüyorum. O zamana kadar akılsız saate devam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Akıllı saat piyasası o kadar kötü ki Apple Watch Android'e gelse düşünmeden alırım. Kaç para olursa olsun. Daha önce series 3 kullandım. Tadı hala damağımda...

    Hadi Apple, bizi iphone bağımlılığından kurtar, satışların ikiye katlasın.
  • Burkiling kullanıcısına yanıt
    Mi band ler o konuda baya iyi. Her gün şarjla katılıyorum saat için uğraşılmaz. Bende bu sebeple galaxy watch yerine mi band i tercih ettim, epey rahatım.

  • Burkiling kullanıcısına yanıt
    Amazfit Bip...

  • Satılmazsa firma batacak yani

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • apple 'ın genel stratejisi bu hiç bir zaman tek tedarikçiye mahkum kalmak istemiyor

  • Mantıklı. Bir. Taktik

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.