Şimdi Ara

.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C834D35AF -- 2 Mart 2021; 21:47:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • myko emek server kuralım hemen
  • +30 TL de elektrik parası ekle sen ona (7/24) 😜

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne icin yaptin hocam bunu :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Biz de ofise aldık türknet VDSL vae, borç oldu kapandı arada ama onun dışında -hiçbir- sıkıntı yaşamadık, bir de yapa olsaydı çoktan kurmuştuk bir server.. arkadaşlar gerçekten bizim gibi film ya da prodüksiyon işi, elektronik belge depolama vs. gibi işler yapıyorsanız server ınızı kendiniz kurun, hele ki tecrübeniz varsa. Dışarıda depolamaya kalksak çok fazla meblağlara mecbur kalıyoruz. Bir film çektik ve harddisk taşımaktan kollarımız yoruldu bıktık valla.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sırf bunu yapmayalım diye Türk Telekom upload hızını artırmıyor... Türkneti bu yüzden seviyorum adamlar paragöz değil Türkiyeyi yönetseler 10 yıla kalmaz çağ atlarız
  • Bu zamana kadar upload i yükseltmeyen server lobisi mıymış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söylediğiniz iş için bu makineyi kullanmak çok mantıklı gelmedi hocam. Onun yerine güç tasarrufu için ucuzundan bir kasa toplanıp kullanılabilirdi. Hem kendini amorti eder hemde bu kadar ses çıkmazdı. Bakım masrafıda daha az olurdu.
  • Sunucu kurmak bu kadar kolay değil çift psu var büyük ihtimalle çift yakıyor 500 olduğunu düşünürsek ortalama bir cihaz 2x 1000 W yapar buda 24 saat açık kaldığından dolayı elektriği çeker götürür sadece bununla kalmıyor bu cihazların her an arızalanacağını ve hdd'lerin bozulma ihtimalinin yüksek olacağını hesaba katarsak bunların maliyeti de var ayrıca 50 mbps upload bile olsa 100 kişi 0,500 kbps anca çekebilir buda evinizde interneti kullandığınız için ne kadarını siz ve diğer kullanıcılar kullanacak tartışılır.Ping sorunu da olabilir hem mesafe hemde internetteki hız yetersizliği pingi yükseltecektir ayrıca türknet bile kullansanız farklı iss'ler ile peering anlaşması yoksa yurt dışını dolaşıp gelebilir türkcell ile türk telekom'un arasında geçen gibi bu yüzden siteye giren üyeler için sorun teşkil edebilir.Ddos saldırılarına karşı firewall yok buda çok ciddi sıkıntıya yol açar cihazınız aşırı yükte devamlı reset atabilir ve tüm trafiği internetinizi kullanılmaz hale getirebilir bu arada cihazın aşırı yükte kullanımı ısınmasına yol açılacaktır 24 saat her gün devamlı açık olan cihazlar klima ile soğutulması gerekmektedir ve rack kabinin içine konulması gerekir içine çift veya 4'lü fan sistemi kurulabilir.

    El terminali/Aref ile DRS(ERP) sistemi kullanıyorsunuz sanırım ve FTP olarak verilerinizi bu sunucuda tutuyorsunuz istediğiniz zaman erişebilin diye ancak verilerin güvenliği sıkıntılı her an birisi tarafından sızdırılabilir ve ele geçirilebilir erp sistem'de kullanılmaz hale gelebilir yük altında iletişim bile kuramaz hale gelir cihazlarınız sisteme giremez duruma gelir.

    Ayrıca yaptığınız durum yasal değil internet sağlayan firma bunu görse sizi kara listeye alır internetinizi tek taraflı fesih edebilir bilginize olsun.

    Bunları eğer İSS'deki yetkili insanlar bilmiyorsa gitsin camdan atlasın boşuna koltuk dolduruyor demektir bireysel olarak bu masraflı ve çok sıkıntılı işlerdir bundan dolayı veri merkezlerinde daha uygun fiyata statik 1/gbit veya yaptığınız işe ve paranıza bağlı 10 g/bit bile alabilirsiniz daha yeni cihazlar anında müdahale edebilen ekipler ile sorunsuz hal almaktadır hani bireysellik bir durum değildir.İlkokul mezunu hiç bir iş bilmeyen insanların bireysel olarak bu işe girip bireysel internet ile bunu yapması mümkün değildir ancak şunu bana diyebilirsiniz bir kurumsal firma metro ethernet alıyordur 10/10 1500 tl veriyordur bunun yerine normal bireysel yada küçük işletmeci kurumsal internet alıp 40/40'a uygun bir fiyat vermek isteyebilir.

    Bence bunlar metro ethernetteki kazandığı paraları hiç bir yerde kazanmadığına eminim bu yüzden de upload değerinin artmasını istemiyorlar ki zaten metro ethernet alan bazı küçük ölçekli kurumsal firmaların altyapısı rezalet belki orada 4 mbps bile zor alınıyordur mecburiyetten metro'ya geçip o kadar para veriyorlardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 14 Nisan 2019; 12:25:3 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.