Şimdi Ara

AKP'NİN 'OYLAR ÇALINDI' PROPAGANDASINA KARŞILIK İLAÇ GİBİ CEVAPLAR!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
10
Favori
17.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
215 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AKP'nin yenilenen seçimi tekrar kazanmak için sığındığı en büyük propaganda "kaybettik, çünkü oylar çalındı" Bu yalan propagandalarına karşı ilaç gibi cevaplar var yazıda..

    Oynadıkları oyunu bozmak için bu yazıyı okuyun. Olur da ortamda sohbet esnasında bu gibi yalan propagandalar ile karşılaşırsanız vereceğiniz cevaplar.


    YALAN 1: “YSK SEÇİMİ İPTAL ETTİ ÇÜNKÜ, CHP OYLARI ÇALDI.”

    Doğrusu: “YSK kararının hiçbir yerinde oy hırsızlığından bahsetmiyor, kurulları yanlış kurmuşuz, diyor. CHP bu sefer tüm tutanakların birer kopyasını almayı becererek Anadolu Ajansı’nı gece yarısı suçüstü yakaladı, planı bozdu, oyları çaldırmadı. Seçim iptal edildi, çünkü Binali Bey’den daha çok oy alıp kazanan yeni başkan bazı önemli hortumları kesip oralara akıtılan kaynakları halka aktaracaktı.”

    YALAN 2: “KAMU GÖREVLİSİ OLMAYAN SANDIK KURULU BAŞKANLARI, BİR ŞEKİLDE OYLARI ÇALDI.”

    Doğrusu: “Sürecin başından sonuna her aşamada, diğer tüm partilerin görevlilerinden çok daha fazla sayıda AKP’li görevli yer aldı. AKP’li müşahitler her yerdeydi. Başkanlar hiçbir şeyi kendi başlarına yapmazlar, dolayısıyla da oy filan çalamazlar. Başkan ne yapmış? Nasıl yapmış? O sırada AKP’li görevliler ne yapıyormuş? Neden oracıkta itiraz kaydı düşmemişler? Hırsızlığın nasıl yapıldığını kimse açıklayamıyor, çünkü hırsızlık mırsızlık yok.”

    YALAN 3: “AYNI ZARFTAKİ DÖRT OYDAN SADECE BİRİ İPTAL EDİLDİ, ÇÜNKÜ OY HIRSIZLARININ TEK HEDEFİ İBB İDİ!”

    Doğrusu: “Elbette ki sistematik olarak oy hırsızlığı yapabilen bir güç aynı zarftaki öteki oyları da çalabilirdi. Çalmaması için geri zekâlı olması gerekirdi. Öteki oylar çalınmadığına göre İBB oyları da çalınmamış.”

    YALAN 4: “YSK’NİN KURULUNU BEĞENMEYİP İPTAL ETTİĞİ SANDIKLARDAKİ TOPLAM OY SAYILARI, İBB BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE OLUŞAN FARKI KAPATACAK BOYUTTA, BUYURUN İŞTE HIRSIZLIK!”

    Doğrusu: “YSK’nin kendi görevlendirttiği banka memurlarını beğenmeyip iptal ettiği sandıkların sonuçlarında kim önde biliyor musunuz? Binali Yıldırım! Evet, uyduruk usulsüzlük iddiasına konu olan sandıklarda Yıldırım’ın oy oranı, YSK’nin usulsüzlük yok dediği diğer sandıklardakinden çok daha fazla. Bu nasıl oy hırsızlığı? Oy çalınmışsa kim çalmış sizce?”

    YALAN 5: “YSK’NİN KURULUNU BEĞENMEYİP İPTAL ETTİĞİ SANDIKLARDAKİ OY SAYILARI, İBB BAŞKANLIĞI SEÇİMİ DIŞINDAKİ SEÇİMLERİN SONUÇLARINI ETKİLEMEYE YETMİYOR.”

    Doğrusu: “Belediye meclis üyeliklerinin hangi partiye gittiği küçük oy farklarıyla değişebilir. Oy hırsızlığı gerçek olsaydı belli sayıda AKP’li meclis üyesi adayının da hakkı yenmiş olurdu. Neden meclis üyeliği seçimlerine de itiraz edilmedi? Hırsızlık mırsızlık olmadığı için.”

    YALAN 6: “OYLARIN SADECE %10’U SAYILINCA FARK ŞU KADAR BİNE DÜŞTÜ, HEPSİ SAYILSAYDI FARK KAPANIP BİNALİ BEY KAZANIRDI.”

    Doğrusu: “Oyların hepsi sayıldı zaten! 31 Mart akşamı hepsinde AKP’li görevlilerin bulunduğu sandık kurulları oyların hepsini saydı. AKP’nin kaybettiği anlaşılınca geçersiz oyların TÜMÜ (birazı değil) yine sayıldı, devlet-AKP-MHP kökenli üyelerin çoğunlukta olduğu yeniden sayım kurulları “ampule vurulup” ilk akşam AKP’li müşahitlerin de gözlerinden kaçan mühürleri de sayınca fark 13 binlere geldi. Yetmedi, bazı ilçelerde geçerli oylar da yine sayıldı. Geçerli oylarda zaten ampul sorunu olmadığından onların sayımında fark sadece birkaç yüzler mertebesinde oynadı, yani onların da tümü yeniden sayılsaydı fark yine kapanmayacak, sadece süreç çok uzadığıyla kalacaktı.”

    YALAN 7: “OYLARIN TÜMÜNÜN YENİDEN SAYILMASINA CHP İTİRAZ ETTİ, O YÜZDEN SAYILAMADILAR.”

    Doğrusu: “CHP’nin böyle bir etkisi ve yetkisi olsaydı bunlar olur muydu yahu? Bu kararların hiçbirinde CHP’nin tek oyluk bile etkisi yok. Geçerli oyların tümünün yeniden sayılmamasına karar verenler YSK’nin üyeleri. Geçerlilerin yeniden sayıldığı ilçelerde önemli bir değişiklik olmadığını, yani öteki ilçelerde de yine sayılırlarsa İmamoğlu’nun bir kez daha kazanacağını gördükleri için böyle yapmış olabilirler.”

    YALAN 8: “BAKIN, FİLANCA SANDIKTA YILDIRIM’A 1 OY, VATAN PARTİSİ ADAYINA YÜZBİLMEM KAÇ OY YAZILMIŞ. KİM BİLİR DAHA NE HIRSIZLIKLAR YAPILMIŞTIR.”

    Doğrusu: “Bunlar her seçim gecesi tutanakların bir sürü kopyası yazılırken bazen oluşan sıra kaydırma hataları. Zaten bu gibi hatalar engellensin ve fark edilsin diye her sandıkta her partiden müşahit var ve AKP’li müşahitler kendi kopyalarını aldıkları için bu hatalar fark edilip usulüne göre düzeltilmiş. Bu giderilmiş hataları gösterip ‘daha kim bilir neler neler vardır’ demek enteresan bir iftira tekniği.”

    SONUÇ

    Ülkemizin 31 Mart öncesinde aniden ortaya çıkan “beka” sorununun bir anda unutulması, çarşı-pazardaki yangının da sakıncalı bir konu olması nedeniyle şimdi dayatılmaya çalışılan gündem; hayali bir oy hırsızlığı.

    Hak yemek günahtır, hakkını yediğin insanları hak yemekle suçlamak daha büyük günahtır. Anlaşılan 23 Haziran’a dek her gün pes dedirten yalanlar duyacağız, daha başka kim bilir neler olacak. İnşallah bir gün her şey güzel olacak, diyerek bitireyim yine de.

    Cem Say



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComingWind -- 13 Mayıs 2019; 12:23:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Aslinda bunlarin hepsi bos laf-i guzaf. Cunku YSK'nin secim iptalinde sozde oy calinmasina dair en ufak bir gerekce yok. Oy calindigini iddia edecek kisi en az kac adet calindigini, nasil calindigini kanitlariyla ortaya koymak zorundadir. Bunlarin hicbiri ortada yokken "oylar calindi" demek yalanciliktir, mufteriliktir, asagiliktir. YSK'nin karari sadece diyor ki "YSK olarak biz, yasaya uygun sekilde ve bizim onayimizla olusturulmus, ilan edilerek aski suresinde hicbir itiraz gelmemis ve gorevleri boyunca tum parti musahitlerince denetlenen sandik kurullarini dogru olusturamadigimizi gerekce gostererek ayni zarftan cikan 4 oydan sadece birinin sonucunu iptal ediyoruz" diyor.

    Ama yine de Hitler Almanya'sini aratmayan bu ve benzeri AKP propagandalarina, insanlarin kafasini bulnadirmamasi icin ortaya ciktigi her ortamda cevap verilmesi gerekiyor. Baslayalim:


    Bahsettiginiz oylar (toplamda yaklasik 9.000 kadar, Istanbul secmeninin %0.0089'u kadar) YSK sistemine islenmeden duzeltildi. Bahsetiginiz maddi hatalar her secimde olur, CHP'nin sistemi olmasa bu secimde de oldugunu bilemeyecektik bile. Neticede YSK sisteminde 20.000 olan oy farki Istanbul'daki tum gecersiz oylarin zorlamayla saydirilmasi sonucu degisen oy sayisi sadece ve sadece 6.000dir. Gecersiz oylardan AKP'ye oy cikmasinin baslica sebebi de EVET'i parti ambleminin ustune degil de altindaki bosluga basmaktan aciz insanlkarin cogunun AKP secmeni olmasidir.

    Olaya bir de farkli boyuttan bakarsak, Binali'nin secim aksami acikladigi 3.000 oyla kesin kazandik dedigi AKP'nin ilk resmi aciklamasina gore AKP'nin oyu 17.000 (3.000 + 14.000) erimistir. Hirsizlik (tesebbusu) ariyorsaniz buradadir.


    Boyle bir durumda AKP'li musahitlerin elindeki tutanaklarla YSK'nin sistemindeki tutanaklar eslesmez. Sandik baskaninin sundugu "sahte orjinal" tutanak ile birden fazla nusha "kopya orjinal" tutanaklar karsilastirilir ve oy hirsizliginin kaniti ortaya cikar. Var mi boyle bir kanit? YOK. Oyleyse bahsettiginiz senaryo imkansiz.

    Ayrica, oylar cuvala konulup tutanaklar imzalandiktan sonra cuvallar yolda kimsenin kurcalamamasi icin muhurlenir. Hele secim binasindan cikisi ile secim kuruluna gelisi sirasindaki kisitli surede kimsenin zarflar icinden belli oy pusulalarini secip yine arkasi YSK muhurlu oy pusulalariyla degistirecek vakti falan olamaz. Oy calmayi kafasina koymus organizasyon cuvali komple degistirir ya da kaybeder, oyle tekil pusulalarla ugrasamaz.


    Sisteme giris YSK'nin isidir, sandik kurullariyla hicbir alakasi yoktur. Sandik kurullarinin oy girisi esnasinda numara cevirme imkani olmadigi gibi, veri girisinde yapilacak hirsizlik (ki ancak AKP'nin buyrugunda hareket eden YSK tarafindan yapilabilir) YSK'nin resmi sonuclariyla parti musahitlerinin elindeki tutanak kopyalarinin karsilastirmasiyle kolayca kanitlanir. Var mi boyle kanit? YOK.

    Ancak gelecekte AKP'nin bu sekilde yapacagi bir oy calma girisimi YSK'nin sandik bazinda sonuclari aciklamamasi ile kolayca ortulebilir.


    Usulsuzluk yapilan sandik sayisi SIFIR. "Usulsuzluk yapildi" demek somut kanit gerektirir. Kaldi ki YSK sandikta usulsuzluk yapildi demiyor, "yasaya uygun sekilde ve bizim onayimizla olusturulmus, ilan edilerek aski suresinde hicbir itiraz gelmemis ve gorevleri boyunca tum parti musahitlerince denetlenen sandik kurullarini dogru olusturamadik" diyor.


    Ayni zarftan cikan 4 oydan sadece birisinde oynama yapilmasinin yukarida anlatildigi uzere, akil mantik kapsaminda imkannin olmayisinin yanisira, yapildigina dair de hicbir kanit olmayisi sonucu, sadece ve sadece bir pusulada oynama yapildigi hipotezi bastan cokuyor. Kimsenin ayni zarftan cikan 4 oydan sadece birisinde oynama yapabilecek zamani, imkani ve kabiliyeti yok. Olsa da hepsine mudahale edebilecekken sadece birine mudahale etmesinin yine akil mantik kapsaminda aciklamasi yok. Dolayisiyla sandik kurullarinin davranislarindan dolayi sonuclarda bir oynama varsa tum sonuclara etki edecegi gun gibi asikar. Bu durumda tum oylara mudahale edebilecek sandik kurullarinin "yanlis olusturulmus" olmasindan tum oylarin etkilenmesi beklenir.

    Ha bir adim daha ileri gidelim, madem sandik kurullari ayni zarf icindeki oy pusulalarini tekil olarak degistirmeye muktedir, madem masumiyet karinesi hice sayilarak AKP harici partilerden "masum oldugunu kanitlamasi" bekleniyor; soruyu tersten soralim: AKP tarafindan atanmis kamu gorevlilerinden olusan sandik kurullarinin diger parti oylarini calarak il meclisinde AKP lehine 600bin fark yaratmasi mumkun degil mi?
  • Sonra yine derler ki .Ne yapalım yani.Belli işte hile yaptılar.
    Ya da başkası gelse yapmayacak mıydı ?
    Ya da cehape gelirse yönetemez.Çöplükler gelir..

    Gibi gibi..

    Cahillerin seviyesine inilmez .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKP’lilerin geneli bu kadar okuyabilse zaten AKP’li olmazlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

    Bu mesaj silindi.
    Çok kısa bir yanıt ile bu kadar uzun yazmaya gerek yok.

    Binali beye soru: Efendim Akp 31 Mart seçimini neden kazanamadı?
    Doğru Cevap: Çünkü bu sefer oyları çalamadık, daha doğrusu bu sefer Chp oyları çaldırmadı.

    Yeterli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 13 Mayıs 2019; 11:26:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmamın en çok işine yarayacak durum ağır topların pelikancılara savaş açmasıdır. Bu açıklamalar bence de işe yaramayacak.
  • Bu okuyacak akpli yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1127724887668346880

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKP'li kişilerle uzun süre fiziksel olarak konuşmamışsınız. Bu dediklerinizin yarısını çürütecek kadar "ezberlediler".
    Mesela yalan 3 kısmındakini zaten AKP'lilerin kullanması muhtemel. Çünkü çürütülmesi kanıta değil mantığa bağlı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Mesela 3. yalanı nasıl çürütürler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ComingWind kullanıcısına yanıt
    İzledikleri haber mecralarında söylenenleri aynı şekilde söylüyorlar. İHA'nın haberini muhalif medya yayınlamayacağı için oradaki faktörleri söylerler.
    Mesela yazdığınız ifade mantığa dayalı iken onların söyledikleri "sadece ibb'yi istediler" lâfıda mantığa dayalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O önde bu arkada...Havada kalmiş. Bu yazi Rakam vermeden olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunları okuyabilen insanlar zaten AKP'li değil
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Onun cevabı basit. Çalacak pozisyonda olan insan neden sadece İBB başkanlığı oylarını çalsın ki. Belediye meclis üyeliği oylarını da çalıp CHP'ye yazardı. Sadece 19 günlük başkanlığında AKP'li meclis üyelerinin adama ne zorluklar çıkardılar gördük. Çalan adam gerizekalı mıki sadece İBB başkanlığını düşünsün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComingWind -- 13 Mayıs 2019; 17:18:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ComingWind kullanıcısına yanıt
    İşte cevapları bu. Bu size saçma gelebilir fakat onlara normal gelecektir.
    Söylenilecek bir şey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oylar çalındıysa neden çalanları tutuklayıp yargı önüne çıkartmıyorsunuz madem bunlar hırsız atın o zaman içeri bir de yeniden seçime mi sokuyorsunuz bu hırsızları diyorsunuz ve susup kalıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VectrAirliness kullanıcısına yanıt
    Yargı önüne çıkarmaları için ispat ta lazım kanıtlarla. Bu olmadığından öyle apışıp kalıyorlar. Ne günahımız vardı da Allah belamızı böyle verdi kara kara düşünüyorum arkadaş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComingWind -- 13 Mayıs 2019; 18:34:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalan 1in doğrusu Yalan: chp tüm tutanakların kopyasını alıp anadolu ajansını geride bırakıp doğru sonucu vermiş!
    Chp.nin kendi sitesinde dahi bir çok sandıkta Binali yıldırımın oyu 1, 0, yada 25 50 oy var chp dışında alakasız bir parti 200oy almış.
    Ve chp.nin doğru tuttuğu iddia edilen seçim sonuçlarından sonra oyların küçük bir kısmı ve geçersiz oylar tekrar sayılınca fark 16bin eridi.
    Yalan 2nin doğrusuda yalan olduğu; müşahidler tutanakları imzaladıktan sonra oylar çuvala konur ve sandık başkanı tarafından ilçe seçim kuruluna götürülür. Yolda sandık başkanı çuvalı açıp kendi istediği tutanağı tutup değiştirip çakma imzaları atıp değiştirebilir.
    Bu kesin böyle olmuştur diyemez kimse. Ama arkadaşında dediği gibi müşahidler imzaladı gördü iş bitti diye birşey yok.
    Ayrıca herşey düzgün yapılmış olsa dahi sisteme girilir iken bilinçli veya bilinçsiz hata yapılabilir.
    Yalan 3ün doğrusu çarpıtılıyor:usulsüzlük yapılan sandık sayısı 122 şaibeli oy sayısı 42bin büyükşehir belediyesi seçimlerinde 13bin oy fark var. 42bin şaibeli oyun 13bin farkla kazanılan seçim sonucuna etki edeceğini ilk okul çocuğu dahi anlayabilir.
    Diğer il ilçe meclis neden iptal edilmedi? İl meclisinde 600bin fark var. 42bin oy 600bin farkla kazanılan bir seçime etki edemeyeceği gayet açık. 42bin oyu ikinci partiye versen 500bine inmez fark.
    İlçe meclis oyları içinde benzeri durum var.
    Şimdi siz seçim yaptınız 1000 oy siz aldınız en yakın rakibiniz 100 oy aldı. Ve seçimde 50oyda hile yapıldığı ortaya çıkıyor. Şimdi 50oy için 1000e karşı 100 kazandığınız seçim iptal mi edilecek?
    Diğer cevaplarda bunlara paralel cevaplar aynı yerin etrafında dolanılmış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrsmrc

    Bu okuyacak akpli yok
    Çoğu zaten hipermetrop kalanının da kondisyonu yetmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.