Şimdi Ara

Öğrenci Akbili Nasıl 40 TL oldu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Vicdan sahibi bir AKP seçmeni var mıdır bilmiyorum da şu yazılanları okuduktan, olanları gördükten sonra nasıl olur da hala bu partiye oy verebilir aklım almıyor. Bu memleketteki her vatandaşa bu yük yükleniyor, buna sende dahilsin bende. Şu yapılanın benim cüzdanımı çalan, evime giren hırsızdan ne farkı var Allah aşkına? Madem yapılabiliyordu neden bunca yıldır 100 liraya yakın para alındı bu milletten?
  • K.chaLi kullanıcısına yanıt
    hiç düz mantık bakamıyorsunuz.asgari maaş arttı mı?hangi dönemde arttı?evet arttı ve akp döneminde arttı.,nokta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ONY86

    hiç düz mantık bakamıyorsunuz.asgari maaş arttı mı?hangi dönemde arttı?evet arttı ve akp döneminde arttı.,nokta.
    Her dönemde arttı. Düz yan ters mantık aramaktan önce mantık aramak lazım. Reel artış denen bir şey vardır. Asgari ücretin "artışı" ise mesele her zaman arttı. Sadece AKP dönemi için değil.

    Ama hanehalkının AKP öncesi 5-6 milyar TL olan bankalara borcu 507 milyar TL'yi aşmış ise (evet 3-5 ve 10 katı değil), insanların hayatını idame ettirebilmek için borçlandık borçlandığı dönem sadece AKP dönemidir. Nokta.

    Şimdi o dönem, yani kredili refah dönemi arkasında büyük bir enkaz bırakarak çöküyor. Bizleri Cumhuriyet tarihinin en yüksek işsizlik rakamlarına ulaştıran bu dönem, ilk defa bu borç krizi ile birlikte etkisi bir sonraki nesilleri vuracak kadar sosyal bir çöküşe şahitlik etmemizi sağlayacak. Sadece bir gün daha fazla iktidarda kalıp sermaye birikiminin devamlılığını sağlamak için tanınmayan İstanbul seçimleri ise sadece bu mutlu azınlığın iktidarda kalma ömrüne ilişkin.

    Yoksa elbet kaçınalmaz son yok oluş ama bizim tartıştığımız çöküşe geçen bu sistemin hanehalkında, yani bağımlı medya propagandaları ile dini ve milli duygularla her türlü olumsuzluğa sebat eder sanılan halkın tahammül sınırının ne kadar olduğu. Yoksa sizin gibilerin de kendini çok paralamasına gerek olmayan bir dönemde olduğumuzdan yakın dönemde "aslında ben hiç Akp'li değildim" yarışına ilk sizler gireceğinizden düz mantık yerine mantık aramak daha uygundur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.