Şimdi Ara

#Haddinibilekşisözlük (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
105
Cevap
1
Favori
5.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu ülkedeki öğretmenlerin zerre kıymeti harbiyesi yok benim gözümde.

    Yorumlarda da görüyorsunuz,çocuklarınızı bunlar eğitiyor işte.

    En babası lise matematik-fizik öğretmeni oluyor,tek vasıfları da lise matematiği vs bilmek. Hoş,onu da beceremiyorlar ya.

    Öğretmenle problem yaşayan bir çocuğunuz varsa çocuğunuzun arkasında durun her zaman,eski öğretmenler yok artık,çocuğunuza boşuna kızmayın. Çok şükür ki benim ailem her daim arkamda durdu,çünkü kendileri de gördüler toplantılarda vs nekadar vasıfsız olduklarını.

    Çözemediğim bir soru olunca dahi subay olan babama sorardım soruyu çünkü o daha iyi matematik biliyordu matematik öğretmenimden. Neyse artık açın gözünüzü... Çevrenizdekilere de anlatın neyin ne olduğunu. Mesela bu tiplerden çocuğunuza özel ders vs aldırmayın,gidin üniversite sınavında derece yapmış zeki arkadaşlardan,paraya ihtiyacı olan arkadaşlardan özel ders falan aldırın,daha faydalı oluyorlar inanın ki. Yatarak veyahut derste 4-5 soru çözerek,kitaptan konu okuyarak,boş beleş internetten bulduğu slaytı derste anlatarak,100 gün tatil yaparak aylık 4k maaş alan ,kompleksi arşa çıkmış kişilere daha da fazla prim vermeyin.

    İşini çok iyi yapan arkadaşlara,donanımlı arkadaşlara,öğretmenliğin mentalitesini ve nekadar önemli birmeslek olduğunun, birçok bireyin karakterini şekillendirebilecek potansiyele sahip olduğunun farkına varan ve bu doğrultuda pratiğe döken arkadaşlara,büyüklerime sonsuz saygı duyuyorum ve bu kimseleri tenzih ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramsarDoc -- 19 Mayıs 2019; 0:18:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DonKisot1

    Söylediklerine harfiyen bense katılıyorum fakat mevcut sistemde öğretmenin geldiği nokta için yalnızca öğretmeni suçlayip hepsine gerizekali yaftası yapıştırmak hoş değil .
    Öğretmen yalnızca öğreten değil aynı zamanda egitendir de
    Bugün öğretmenin bu noktaya gelmesinin sebebi koy okullarının öğretmen okullarının kapanmasıdir. Balık baştan kokar sen bak bakalim 60 ların öğretmenlerine adamlar liseden mezun olmadan o dönemin 5 tane amerikadan mezun olmuş öğretmen olmuş kişilerini ceplerinden çıkarırlardı o zamanın öğretmenleri hemsireydi doktordu muhendisti baytardi imamdi kısaca köyün herşeyiydi öğretmenliğin kalitesini düşüren eğitim sistemidir öğretmenin kendisi veya aldığı maaş değildir
    Senin yukarıda bulunduğun itham direk olarak öğretmenin kendisi aldığı maaş yaptığı tatil emin ol sana 1 hafta 10 gun öğretmenlik yapma imkanı verilse yaptığın 10 günlük görev için 20 gün tatil istersin ha senin söylediğin gibi yoklamasıni alıp yerine oturan hiçbir şekilde eğitim veya öğretim anlamında öğrenciye bir gram katkısı olmayan öğretmen yok mu var onların hepsine senin de benim de hakkım haram olsun onların yerine gerçekten içinde ogretmenlik aşkıyla yanıp tutusan gençler boşta kalıyorlar
    Ancak 60 dönemi kadar olmasa da hala görevini layıkıyla yapan bahsettiğiniz amerikadaki öğretmeni cebinden çıkarabilecek çok iyi öğretmenlerimiz de mevcut ve bu adamların hakkını kendi adıma kimseye yedirtmem ben

    Alıntıları Göster
    Hepsine yapıştırmadım zaten. %80'i gerizekalı dedim. Ayırdıklarım da var. Ama bu genelleme yapmama engel değil.

    60'lara döneceksek;

    Cumhuriyetin ilk yıllarında özel sektör diye bir şey yoktu. Çok sınırlıydı. Türkler özellikle çok fakirdi. Zaten çoğu savaşlarda ölmüştü. Yahudiler, rumlar, ermeniler dışında kimsede para yoktu. Milliyetçilik duyguları da özellikle çok güçlüydü. Eğer bir şey yapılacaksa bunun devletin yapması gerekiyordu. Atatürk'ün zenginler yaratalım özel iştirakı güçlendirelim demesi de bu yüzdendi. Zengin Türk yaratmak istiyordu Koç ailesi gibi...
    Bu yüzden cumhuriyetin ilk yıllarında ülkenin yetiştirdiği en iyi kadrolar hep devlette çalışıyordu. Senin dediğin 60'ların öğretmenleri de bu kadrolardandı.

    Yıllar geçtikçe özel sektör güçlendi. Yetişen en iyi inslanlar memuriyet yerine özel sektörde çalışmaya başladı. Devletin kadroları zayıfladı. Sadece öğretmenlikte değil diğer kadrolar da zayıfladı. Türkiye'nin şu anki hukuk sisteminin temelini atan kadrolar işte bu zayıflamış kadrolar. O zamanlar hukuk fakülteleri sözelden öğrenci alıyordu. 90'larda hukuk fakülteleri yalvardı YÖKE biz sözelden değil TM'den öğrenci almak istiyoruz diye. O gunden sonra biraz daha düzeldi ama hala yeterli değil.

    Şu an gelinen noktada devlet sektörü; yan gelip yatma, "devlete bir kapağı atayım gerisi kebap" anlayışı ile girilen bir yer haline geldi.

    Bu yüzden kafası çalışan donanımlı bir öğretmen asla devletten atama falan beklemez. Özel sektöre girer ilk bir iki yıl belki zorlanır. Çok düşük maaşa çok fazla çalışır ama kendini gösterdikçe yükselir çok iyi kazanmaya başlar.
    O senin boşta kalıyor dediğin öğretmen adayları gerçekten iyilerse bir doktorun mühendisten çok daha fazla para kazanır zaten merak etme.




  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    Yaniliyorsun temelde Atatürkün o dönemde yapmak istediği güçlü zengin türk ailesi yaratmaktan ziyade türk toplumunu topyekün kalkindirmakti zira o dönemde gördüğümüz çiftçi destek kredileri bankaları iller bankaları ve hibe kredileri hayvancılığı destekleme durumlarının yanısıra açılan devlet mülkiyetine ait fabrikalar da yanlız belli bir kesim aile veya bölgeyi değil türk toplumunun refah seviyesini toptan yukseltmeye yöneliktir. O dönemin öğretmenleri dediğim gibi donanimli ve gayet muhasır medeniyet seviyesine yukselmıstir.
    Günümüzde öğretmenin özel sektöre yonelmesinin tek nedeni sizin aslında çok iyi sandığınız öğretmen şartlarıdir. Tıpkı doktorlarda olduğu gibi özel sektörün avantajlarının daha yüksek olduğunu gören ogretmenler de o alana geçmektedir siz bugün bu öğretmen şartlarını mevcut öğretmenlere cok görüyor öğretmenlik mesleğinin yan gelip yatma yeri oluşundan şikayet ediyorsunuz ama temelde bir öğretmenin şartları hakkında hiçbir şey bilmiyorsunuz bu şartların bu sekilde devam etmesi ve gerçekten iyi olan öğretmenin özel sektöre kayması durumu devam ederse eğitim bundan 10 sene 20 sene sonra içinden çıkılmaz bir hal alacaktır. Bugün daha iyi doktor daha iyi muhendis daha iyi Avukat yetişmesi için ÖGRETMEN ŞARTTIR

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • O kadar kolay madem kendileri öğretmen olsunlar.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.