Şimdi Ara

Işık Hızının Aşılması (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Seviyen yerlerde!

    Karşındakine saldırmaya çalışmaktan, yazılanı okuyamıyorsun bile. Konuya odaklanamıyorsun. Konuyu, rijit çubukla açıklamıyorum. Hayali çubuk örneği de yanlış bir akıl yürütmesi. Senin verdiğin ışığın imaj örneği de en az rijit çubuk örneği kadar taş devrinden kalma. İlk defa konuşulan bir örnek değil.
  • Lannisterların Tywin kullanıcısına yanıt
    Sen ne laftan anlamaz adamsın be. Blok.
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Öğrenemeyeceğin bilimsel bilgiyi ve bilimsel/medeni üslubu düşününce;

    Sen kaybedersin :)
  • Uzun zamandır şu forumda bilim tartışıp birbirini bloklayan gördüm ya ... İnanıyorum hala umut var
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    1. evrenin genişlemesi yani bigbang için bazı bilim adamları nothin can go faster than light yani hiçbir şey ışıktan hızlı gidemez sözüyle uyumlu olduğunu söyler. genişleyen uzay, kütle ve hacime sahip olmadığından bunun karşılığı o ünlü cümlede nothing' dir. bu ünlü söz bigbang ile ters düşmez.
    2. kütleçekim ışığı büker. bir gökada gözlemlendiğinde dünya ile gökada arasında bulunan maddelerin kütleçekimi nedeniyle ışık ışınları farklı yönlerde sapma yapar. ışık teleskopa ulaştığında, gökadanın çoksayıda görüntüsü belirir.
    3. projeksiyon imajı için kullanılan ekipman bu lazer de olabilir. bir bilek hareketi ile ışık hızı aşılmış olsaydı, cern fizikçileri ışık hızından hızlı hareket eden gizemli parçacığın kanıtını çoktan bulmuş olurlardı. kaldı ki kanıt bulduklarını iddia ettiler ve deney bulguları yanlış kanıtlandı. hala arıyorlar.
    4. varsayım sonuçta ispatlanmamış, teorik bir düşünce. takyon, nötrino veya ne isim verilirse verilsin önce varlığına bir kanıt sonra da hızına bir rakamsal değer araştırılır ve tespit edilir.
    5. varsayım.. eş zamanlılık ve zamanın göreliliği konusunda einstein' in vagon örneği var.https://www.muhendisbeyinler.net/eszamanlilik-ve-zamanin-goreliligi/ ayrıca şu link de okunabilirhttps://zamaninotesi.com/2014/07/13/kuantum-dolaniklik/
    6. varsayım.. solucan deliği ışık hızından daha hızlı hareket etmese bile bu deliğin içerisinde ışık hızından da daha hızlı hareket edileceğini söylemek...

    yani ne fiziken ne de kağıt üzerinde böyle bir şeyin olabileceğini maddeler halinde belirtmiş olman, varsayımdan ötesi değil.
    ışık konusunda, elektromanyetik spektrum tablosunu da revize etmek gerekir. bilinen dalga boylarına yeni ışınların ilave edilmesi lazım. peki benim düşüncem nedir diyeceksin muhtemelen. ben de ancak varsayımda bulunabilirim. önemli olan ispat edebilmek. mesela ispat için geç kalınmış olabilir. bunun için bigbang' ı yaşamış yani gözlemleyebilmiş olmalıydık. bu gözlemi kaçırmış olmak, evrenin ne olduğunu gerek bigbang ve sonrasındaki genişlemeye bağlı olarak evrenin sınırları, ışık hızının bigbang sonrası yavaşlamaya başlaması veya evrendeki ortam veya ortamlara bağlı olarak a bağlı yavaşlatılmış olması yani bir düzen için sabitlenmiş olması düşünülebilir. sonuçta göz ile gözlem yapıyoruz. yaratılış açısından bakan var, evrim açısından bakan var. aşılabilir diyen de olacak aşılamaz diyen de olacak. ha nihayetinde sistemin sahibi isen aşarsın, değilsen aşamazsın. aşılsa ne olur aşılmasa ne olur diyene de eyvallah demek lazım.
    .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

    Seni neden ciddiye alayım? Fizik konusunda otorite misin ya da fizik alanında ne gibi bir formasyonun var?


    Yazdığın hayali şeylerle ilgili akademik kaynak gösterebiliyorsan göster, o zaman kabul ederim. gösteremiyorsan bence uzatma çünkü ciddiye almam.
    bende seni akademisyen falan sanmıştım. Kaldı ki basmayınca akademisyen olsan ne olur?
  • combaba C kullanıcısına yanıt
    Akademisyen olsam burada ne işim olacak, senin gibilerle vakit mi kaybedeceğim! Ben bu halimle senin fikirlerini gülünç buluyorum. Akademisyen olsam bunlarla mı uğraşırım be, çakma fizikçi seni.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 12 Haziran 2019; 17:6:29 >
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Ne kadar okuduğunu anlama özürlü varsa buraya toplanmış anlaşılan. Hareket eden fiziki bir şey değil zahiri görüntü diyorum, hala bilek hareketi ile CERN arasında ilişki kuruyor. Orada hareket edenin fiziki fotonlar değil onların yarattığı hayali imaj olduğunu maalesef anlayamıyorsun.

    Rica ediyorum önce okuduğunu bir anlamaya çalış, sonra oturur cevap verirsin. Okuduğunu anlamadan cevap yazman ve üstelik kütleçekimsel mercek gibi konuyla uzaktan yakından ilgisi olmayan şeyleri güya benim yazdıklarımı çürütüyorum zannıyla araya sokuşturman da kusura bakma ayrı bir komiklik.

    Senden ricam önce okuduğunu anlamaya çalış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 12 Haziran 2019; 18:41:0 >
  • Herseyden önce bilimle alâkalı emek verilmiş bir video var.
    Bilimsel konuların yeterince konuşulmadığı ülkemizde bu tarz konulara ağırlık verilmesi bir şeylerin hâlâ daha ölmediğini gösteriyor.
    Ayrıca konu ne olursa olsun tartışmanın da bir adabı vardır. Tahammülsüzlük yerine birbirimizi dinlersek belki bir adım daha ileriye gidebiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    senbenim vermiş olduğum linklere bakmış olsaydın en azından iki sebep için ibr şeyler hissetme ihtiyacı duyardın. bir bilek harteketi ile ses hızı nasıl aşıldı ise ışık hızına ulaşılmış olması seni neden rahatsız etti? kaldı ki biraz bakmış olsaydın, ışık hızında giderken güçlü bir projektör ile önünü aydınlatmakla, bir bilek hareketi ile ışınların yönünü değiştirdiğinde gördüğün görüntüyü olulturan ışınların ışık hızını aştığını iddia ediyor olman çok komik bir iddia olarak forumda tarihe geçti. aslında bu önemli değil. önemli olan senin tavrın ve kullandığın üslup. eleştiri ve karşıtlığı kaldıramayan bir yapıya sahipsin.

    edit: celal amcaya aytıp olmasın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 15 Haziran 2019; 2:15:43 >
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Hala anlamakta direniyorsun gerçekten psikolojide vaka konusu olabilicek haller bunlar. Anlamaya çalışmak yerine bana laf yetiştirmeyi tercih eden birine çok zaman ayırmak istemem ama son kez bunu yapacağım ve bir önceki mesajına cevap vereceğim:

    quote:


    1. evrenin genişlemesi yani bigbang için bazı bilim adamları nothin can go faster than light yani hiçbir şey ışıktan hızlı gidemez sözüyle uyumlu olduğunu söyler. genişleyen uzay, kütle ve hacime sahip olmadığından bunun karşılığı o ünlü cümlede nothing' dir. bu ünlü söz bigbang ile ters düşmez.


    Kim o bilim adamları? İsim ve kaynak ver. Big Bang kronolojisinden de haberin yok anlaşılan. Ben sana tane tane anlatayım:
    10^-43 saniye: Planck anı/devresi. Bu anda tüm kuvvetler birleşmiş ve tek haldedir. Evrenin sıcaklığı 10^32 K mertebesindedir. Bu andan hemen sonra kütleçekim kuvveti diğer 3 kuvvetten ayrılır.
    10^-36 saniye: Büyük Birleşme Anı: Bu devrede güçlü nükleer kuvvet diğer 2 kuvvetten ayrılır. Kuark-gluon plazması halinde ilk partiküller oluşur. Oluşan partiküller arasında muonlar da vardır. Bu evrede evrenin sıcaklığı 10^29 K civarındadır. Gluon-gluon çarpışmaları sürekli olarak kuark ve anti-kuark çiftleri yaratmaktadır. Güçlü nükleer kuvvetin (gluon) diğer 2 kuvvetten ayrılması şişmeyi tetkikler. Şişme 10^-32 saniyeye kadar sürer ve evren bir anda 10^26 kat büyüyerek hacmi katlanır, güneş sistemi boyutlarına ulaşır. İçindeki Kuark-gluon plazması şişmeden sonra görece homojen olarak evrenin her noktasına yayılmıştır. Şişme bittiğinde evrenin sıcaklığı 10^22 Kelvine kadar düşer ve güçlü nükleer kuvvet zayıf elektromanyetik kuvvetten tümüyle ayrılır ve bu evrede Higgs simetrisi kırılarak Higgs alanı ortaya çıkar (10^28 K).

    Daha uzun anlatmama gerek yok. Çok merak ediyorsan aşağıdaki linklerde detayını okursun. Burada seninle ilgili olan kısmı şişme başladığında ve bittiğinde evrenin bir hiçlik değil, kuark-gluon plazması+Higgs bozonu ve muonlardan oluşan bir plazma halinde olduğunu bilmen. Güçlü interaksiyon 10^-36 saniyede başlıyor, 10^-33 saniye de de şişme başlıyor ve 10^-32 saniyede duruyor. Yani evren 0,000000000000000000000000000000001 saniyede 100.000.000.000.000.000.000.000.000 kat büyüyor. İçinde de bazı temel parçacıklarla birlikte!
    Öyle “bazı fizikçiler” demekle olmuyor o işler. Öyle “nothing goes faster than light” gibi klişelerle de olmuyor o işler. Gördüğün gibi evren şişme anında ışıktan kat kat hızlı büyümüş. İçinde de temel parçacıkların bazıları varmış. Ama senin hala anlamadığın şey şu: İhtimal sen şimdi o andaki temel parçacıkların ışık hızını aştığını düşünmeye başladın. Oysa onlar yerinde duruyor, şişen uzay-zaman dokusu. Ve bir türlü anlamadığın şey de şu: uzay-zaman özel göreliliğin denklemlerinden bağımsızdır. Özel Görelilik uzayın genişlemesini dikkate almaz!
    Hani şunu desen bir nebze anlayacağım: Big Bang anı fizik yasalarının çöktüğü andır, o nedenle Özel Görelilik denklemleri de o anda çöker. Bunu desen gene cevabım var (fizik yasaları sadece 10^-43 saniyeve öncesinde çöker, gerisinde fizik yasaları işler. İşlemese biz nereden bileceğiz 10^-36 saniyede ya da 10^-32 saniyede ne olduğunu!), ya bir şeyler biliyor bu diyeceğim ama sen daha Big Bang nedir onu bilmiyorsun.

    Al bunlar da bazı kaynaklar:http://inspirehep.net/record/1402436/files/Namba_umn_0130E_14195.pdfhttps://web.njit.edu/~gary/202/Lecture26.htmlhttps://www.physicsoftheuniverse.com/topics_bigbang_timeline.htmlhttp://www.astro.sunysb.edu/rosalba/ast101/LECT23BW.pdfhttps://www.historyoftheuniverse.com/index.php?p=grandUnificationEpoch.htmhttp://www.whillyard.com/science-pages/grand-unification.htmlhttps://en.wikipedia.org/wiki/Grand_unification_epochhttps://en.wikipedia.org/wiki/Chronology_of_the_universe

    quote:


    2. kütleçekim ışığı büker. bir gökada gözlemlendiğinde dünya ile gökada arasında bulunan maddelerin kütleçekimi nedeniyle ışık ışınları farklı yönlerde sapma yapar. ışık teleskopa ulaştığında, gökadanın çoksayıda görüntüsü belirir.


    Bunu niye yazdın anlamadım. Konumuzla ilgisi ne? Kütleçekimsel mercekleme yüzünden gökadaları olduklarından uzak gördüğümüzü mü söylemek istiyorsun? Yok öyle bir şey. Uzak galaksilerin ölçümünde Uzayın eğriliği göz önüne alınarak Hubble sabiti güncellenir ama bunun kütleçekimsel mercekleme ile doğrudan ilgisi yoktur. Kütleçekimsel mercekleme temelde 2 işe yarar:

    1. Öndeki bir gökadanın dünya ile düzlemi doğrultusunda arkasında kalan gökadaları görmemizi sağlar.
    2. Işığı çok zayıf gökadaların ışığını mercek etkisi ile kuvvetlendirerek aksi halde mevcut gözlem araçlarımızla göremeyecek olduğumuz gökadaları ve kuasarları görmemizi sağlar.
    Uzaktaki gökadaların bizden ışık hızından daha hızlı uzaklaşmasının bununla doğrudan bir ilgisi yoktur.

    Galaksilerin kaçış hızları ışığın kızıla kayma oranı (redshift) ile ölçülür. Temelde birkaç tip redshift yöntemi vardır. En bilineni ve Özel Göreliliğe tabii olanı Doppler redshifttir. Gravitasyonel redshift ve kozmolojik redshift yöntemleri de kullanılır. Uzak galaksiden gelen ışığın kızıla kayma oranı bize galaksinin bizden uzaklaşma hızını verir. Birbirine görece yakın cisimler yani aynı referans çerçevesi içinde kabul edilebilecek cisimler için Doppler yöntemi kullanılır. Çok uzak galaksi ve kuasarlar içinse kozmolojik kızıla kayma yöntemi kullanılır. Kozmolojik yöntemde Hubble sabitini (74,03 kms/mparsec) kullanarak sağlamasını da yapabilirsin.

    Verdiğim diğer örnekleri anlamadığın gibi bunu da anlayacağını sanmıyorum ama ben anlayacaklar için uzak galaksiler nasıl bizden ışıktan daha hızlı uzaklaşıyor anlatayım.

    Postula: Uzay genişlemektedir ve genişleme hızı Hubble sabiti ile ölçülmektedir. Hubble sabiti ortalama ölçümlerde 70 kms/parsec civarındadır. Yani her 3,26 ışık yıllık uzay küresine saniyede 70 ( 74,03) km’lik yeni uzay katılmaktadır. Dolayısıyla çok uzak galaksilerle aramızdaki mesafe ne olursa birbirimizden ışıktan hızlı uzaklaşırız? 300.000/70 = 4300 megaparsec * 3,26 *1000000 = 14,08 milyar ışık yılı. Eğer bir galaksi ya da kuasar ŞU AN bizden 14,08 milyar yıldan daha uzaksa bizden kaçış hızı C’nin üzerindedir. Hubble hacmi denen merkezi biz alındığında 14 milyar ışık yılı yarıçaplı kürenin dışında kalan bütün gök cisimleri bizden ışıktan hızlı uzaklaşmaktadırlar. Bu durum Özel Göreliliği ihlal etmez çünkü gerçekte ışıktan hızlı hareket eden bir galaksi yoktur. Genişleyen uzay kozmolojik ölçeklerde bu algıya yol açmaktadır.

    Bak burada kızıla kayma nedir, nasıl ölçüm yapılır, ışıktan hızlı galaksi uzaklaşma hızları ve kuramsal temelleri gayet güzel anlatılmış:https://en.wikipedia.org/wiki/Redshift#Highest_redshifts

    Burada da Cornell Üniversitesinin sıradan insanlar için hazırladığı sayfalar var:http://curious.astro.cornell.edu/astronomy-links/104-cosmology-and-the-big-bang/expansion-of-the-universe/1066-can-two-galaxies-move-away-from-each-other-faster-than-light-intermediatehttp://curious.astro.cornell.edu/astronomy-links/104-cosmology-and-the-big-bang/expansion-of-the-universe/618-how-are-galaxy-distances-inferred-from-their-recessional-velocities-intermediate

    Bu da başka bir link:https://www.space.com/33306-how-does-the-universe-expand-faster-than-light.html

    Bu linkin önemi şurada: Ben ısrarla Özel görelilik aynı referans çerçevesinde geçerlidir, lokaldir, farklı referans çevrelerinde “hiçbir şey ışıktan hızlı gidemez” kuralı işlemez dedikçe, Özel Göreliliği anlamamış olan sizler bir sürü geçersiz mazeret uydurdunuz. Aha bu linkte Ohio üniversitesinden fizikçi Paul Sutter benim dediğimi diyor. Bakalım buna ne yumurtlayacaksın:
    “The notion of the absolute speed limit comes from special relativity, but who ever said that special relativity should apply to things on the other side of the universe? That's the domain of a more general theory. A theory like…general relativity.”
    “It's true that in special relativity, nothing can move faster than light. But special relativity is a local law of physics. Or in other words, it's a law of local physics. That means that you will never, ever watch a rocket ship blast by your face faster than the speed of light. Local motion, local laws. “

    Burada da en uzak nesnelerin listesi var. Redshift’i 1,4’ten büyük olan tüm nesneler bizden ışıktan hızlı kaçıyor: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_the_most_distant_astronomical_objectshttp://curious.astro.cornell.edu/disclaimer/104-the-universe/cosmology-and-the-big-bang/expansion-of-the-universe/616-is-the-universe-expanding-faster-than-the-speed-of-light-intermediate

    quote:


    3. projeksiyon imajı için kullanılan ekipman bu lazer de olabilir. bir bilek hareketi ile ışık hızı aşılmış olsaydı, cern fizikçileri ışık hızından hızlı hareket eden gizemli parçacığın kanıtını çoktan bulmuş olurlardı. kaldı ki kanıt bulduklarını iddia ettiler ve deney bulguları yanlış kanıtlandı. hala arıyorlar.


    Ne kadar anlamsız bir karşı argüman. Örneğimizde ne lazerin fotonları ışıktan hızlı hareket ediyor ne de başka bir parçacık. Işıktan hızlı hareket eden bir hayali görüntü. Bunu anlamak sana neden bu kadar zor geliyor? Gerçekten ağır bir anlama sığlığı içindesin. Neyse, ben o örneği tekrar edeyim. 400.000 km uzunluğunda bir duvar var. Sen o duvarın tam ortasından çıkan bir dikme boyunca duvardan 150.000 km uzaktasın. A2+b2= c2 gereği duvarın sol ucu senden 250.0000 km uzakta. Duvarın sol ucuna lazer pointerini tuttun. Lazer ışığı 250/300 = 0,83 saniye sonra duvara ulaştı. Işık orada duruyor. Bileğinle olmasın, özel bir makine ile pointeri duvarın sağ ucuna 250 milisaniyede veya 400 milisaniyede fark etmez (<1/2 saniye) çevirelim (bunu yapan çok daha hızlı makineler var). Çevirir çevirmez 0,4+0,83 =1,23 s. sonra lazer ışığı sağ köşede belirir. Oysa duvar 400.000 km bu durumda ışık 400/300 = 1,33 saniyede değil 1,23 saniyede sağ duvarda belirir. Yani lazer görüntüsü ışıktan hızlı ilerledi! Bunun basit bir illüzyon olduğunu fiziki olarak hiçbir şeyin ışıktan hızlı gitmiyor oluşunu anlayamamana bakarak zekandan şüphe ediyorum ama önemli değil. Bu örnekleri ben uydurmuyorum:

    1. Gibbs P, "Is Faster-Than-Light Travel or Communication Possible?". The Original Usenet Physics FAQ. Retrieved 20 August 2008.
    2. Salmon, W. C. (2006). Four Decades of Scientific Explanation. University of Pittsburgh Press. ISBN 978-0-8229-5926-7.
    3. Steane, A. (2012). The Wonderful World of Relativity: A Precise Guide for the General Reader. Oxford University Press. ISBN 978-0-19-969461-7

    Bunlar bu örneğin geçtiği kaynaklardan bazıları. Başka Türkçeye çevrilmiş kaynaklarda da sağlam fizikçiler tarafından verildi bu örnekler. Işıktan hızlı olabilen durumların listesi zaten Wiki’de var. Zahmet edip baksaydın görürdün:https://en.wikipedia.org/wiki/Faster-than-light


    quote:


    4. varsayım sonuçta ispatlanmamış, teorik bir düşünce. takyon, nötrino veya ne isim verilirse verilsin önce varlığına bir kanıt sonra da hızına bir rakamsal değer araştırılır ve tespit edilir.


    Ee, ben zaten varsayım demişim. Benim dediğimi tekrar ederek sadece kendini komik duruma düşürüyorsun. Yahu ben zaten takyonlar varsayımsal demişim. Ayrıca nötrinolar da ışıktan hızlı hareket etmezler hatta bazı tipleri tam ışık hızında bile gitmezler çünkü minnacık da olsa bir kütleleri vardır,

    quote:


    5. varsayım.. eş zamanlılık ve zamanın göreliliği konusunda einstein' in vagon örneği var.https://www.muhendisbeyinler.net/eszamanlilik-ve-zamanin-goreliligi/ ayrıca şu link de okunabilirhttps://zamaninotesi.com/2014/07/13/kuantum-dolaniklik/


    Vagon örneğinin konumuzla ne ilgisi var? Sen daha kısa pantolonla dolaşırken ben vagon örneği dahil bunun gibi onlarca örneği okudum irdeledim. Bana hala lokal bir teori olan Özel Göreliğin bildik örneklerini verip duruyorsun ama Özel Göreliliğin lokal ölçekte geçerli bir kuram olduğunu dahi bilmiyorsun çünkü Özel Göreliliği bilmiyorsun, denklemlerini çözmemişsin. Muhtemelen D&R’dan bir kaç popüler bilim kitabını alıp okumuşsun bütün ufkun bununla sınırlı. Bir de youtube videoları izleyerek Bir fizik kuramını öğrenebileceğini sanıyorsun. Özel Göreliliği bilmediğin onun neden lokal ölçekte geçerli olduğunu bilmemenden belli.

    quote:


    6. varsayım.. solucan deliği ışık hızından daha hızlı hareket etmese bile bu deliğin içerisinde ışık hızından da daha hızlı hareket edileceğini söylemek...


    Ben de varsayım dedim zaten. So what?

    Unuttuğun şey şu: Nötron bir zamanlar varsayımdı, elektron bir zamanlar varsayımdı, Higgs bozonu bir zamanlar varsayımdı. Şimdi değiller.

    Graviton da bir varsayım ama fizikçilerin alayı var olduğuna inanıyor.

    Solucan deliği de takyonlar da Genel Göreliliğin alan denklemlerinin diferansiyel çözümlerinin sonucu olarak ortaya çıkmış varsayımsal şeyler ama yarın varlıklarının kanıtlanmayacağından nasıl emin olabilirsin? Higgs bozonu da böyle alan denklemlerinin sonucu olarak önerildi ve nihayet ampirik olarak da gözlendi.

    Şimdi sana gelelim. Benim üslubum bu. Bilmediğini bilmeyip ukalalık edenlere karşı tarzım bu. Beğenmiyorsan cevap yazmak zorunda DEĞİLSİN. Zaten seni blokladım geçtim. Sen ve benzerlerinle uğraşmak istemediğim için öyle bir üslubum var çünkü uğraşınca sayfalar dolusu yazmak gerekiyor ve artık buna mecalim kalmadı. O yüzden bloklandın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 16 Haziran 2019; 0:20:9 >
  • Evrenin Big Bang'den sonraki anda genişleme hızı ışığın trilyonlarca katıydı..

    Gerçi bu olay uzay-zaman dokusunun genişleme hızı. Fotonlar okyanusun içindeki en hızlı balıklar, fakat okyanus akıntısı balıktan daha hızlı olabilir ve bunun için bir engel yok.

    Aynı şekilde kara delik gravitesi de başka örnek.. Uzay dokusunun kendisi fotondan daha hızlı bir çekim kuvveti uyguluyor..

    Takyonlar istisna tabii.. Farazi sanal parçacıklar. Gelişme çalışmasına giren CERN'de belki de keşfedilecektir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irishman -- 18 Haziran 2019; 11:0:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.