Şimdi Ara

Gıda fiyatları pahalı da ya tatları ne olacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama gittikçe sebze ve meyve kalitesi düşüyor. Domatesler taş gibi kokusu olurdu eskiden şimdi yok, çileklerin hiçbir tadı yok sadece bir imge, karpuz desen güzel karpuz karaborsaya düştü. Onu geçtim 1 kilo çilek alıyorsun yarısı çürük. Geçen tvde(CNN'di galiba) çilek topluyor çiftçiler. lap lup kovalara atıyorlar. Sanırsın patates çilek ya bu görüp görebileceğin en narin meyve. Sen onu orada atarsan 3 gün sonra çürümeye başlar. 2. dakikadan sonra çileğin diğer ülkelerde nasıl toplandığını görebilirsiniz.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0985F6AB6 -- 9 Haziran 2019; 19:9:11 >







  • Aaa öyle deme, enflasyon hesaplayanlara göre, kalite arttığı için fiyat artiyormus.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çilek falan şekere banmadan yenmiyor ya çok tatsız
  • hocam meyveyi geçtim, kilosu 7-8 lira olan soğanlara hiç baktınız mı, hepsi çürük, 2 liraya satsalar tenezzül edip almayacağın soğanları koyuyorlar. son 6-7 aydır gıda kalitelerindeki düşüş çok bariz, çok üzücü
  • biz neden islam ülkesı olduk kı
  • Frank Lapidus kullanıcısına yanıt
    Nasıl biz en güzel tarım ürünlerimizi ihraç ediyorsak yurtdışından ithal ederken de milletin tepkisini çekmemesi için daha düşük kaliteli soğanları eskisine oranla daha düşük fiyata getirtiyor olabiliriz. Malum soğan fiyatları çok tepki çekti. Gerçi 7-8tl de az değil soğana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 12 Haziran 2019; 10:12:14 >
  • çilek çilek gibi bile kokmuyor. organik köy çileğini topla maya koy eve girer girmez hhemen kokusunu alırsın. ama marketlerde ve manavlarda satılan çilekler,kalın derili ve kokusuz,tatsız

    domateste de durum aynı,domates kokuyorsa ve rengi güzelse,öteki domatese göre 2-3 kat daha pahalı. neymiş organik domatesmiş. ulan zaten hepsi organik olması gerekmiyor mu.Rusya nın almadığı ucube domatesleri bize domates diye yediriyorlar.
  • Hem gramaj düşüyor (ambalajlı ürünlerde), hem kalite düşüyor, hem de fiyat artıyor. Tüketiciye üç koldan saldırı yapar hale geldiler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu saatten sonra elden geldiğince paketlenmiş ürün almamak lazım.Dondurmamı istiyon evde yap kurabiyemi istiyon bak tarife evde yap kardeşim.Ambalajlı ürünlerin kaliteleri inanılmaz düştü artık.
  • Mesele fiyatlarin artmasi yada gramajlarin dusmesi degil. Mesele sagliksizlasmasi. Bu ulke icin en buyuk problem suan bu. Ancak hukumet bu konuda birakin denetim yapmayi, fiyatlarin dusmesi adina kalitesizlige gozunu yumuyor. 2 seneden beridir aldigim cay vardi, tadi git gide degisti. artik icinden cayin tozu cikiyor. Cayi cok sevdigimden dolayi bu fark dikkatimi daha cok cekti, diger gidalarda da ayni durum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupa'ya sık gidiyorum. Doğu Avrupa, Balkanlar... Rusya da dahil. Aslında pek çoğu başka başka sorunları olan ülkeler. Ekmekten paketli gıdaya kadar her şeyin tadı tuzu daha yerinde... bu en aşağı on, onbeş senedir böyle. Yani sadece size öyle gelmiyor. Tad ve koku bakımından resmen déjà vu yaşıyorum oralarda. Gıdanın kesinlikle daha az değişmiş, daha az dejenere olduğu yerler var.

    Tükiye'de en çok gıdaların yanık olması tuhaf geliyor. Ekmeklerin altı, pideler, lahmacunlar, dönercinin verdiği ekmek genellikle yanık. Fabrika'da üretilen paketli cipsler bile yanık çıkıyor. Eskiden böyle bir şey yoktu. Bunlar iyi bilinen kanserojenler. Nasıl izin veriyorlar hayret... Kontrol sıfır, veya sıfırdan biraz daha iyi.
  • bencede öyele tatalar çok kötü en basiti eskiden domatesten domates kokusu gelirdi.şimdi öyle değil.kalite yerlerde eski doğaltarıma dönülmeli .kanser hastalığı bu yüzden çoğaldı yeme içme strees
  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    Nereden giydireceğini şaşırmışsın. Ruh hastalıklarıyla ilgilenen uzmanlar var istersen sana bir randevu ayarlayalım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu durumda akla gelen şey doğuda bahçeli uygun fiyata bir ev alıp bahçesinde tarım yapmak. Yoksa bu sağlıksız yaşamdan kurtulmak zor olacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Paranla güzel şeftali bulunmuyor.

    Üstten bakıyorsun kırmızı, ama yerken hem taş gibi, hem de tatsız.

    Çocukluğumdaki gibi yumuşak ve tatlı şeftali yemeyeli yıllar oldu.
  • Eskiden birisi evde domates, salatalık yese kokusu diğer odadan alınırdı. Şimdikiler gerçekten plastik gibi birşey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun fiyatla alakası yok tarım politikaları ile alakalı.

    1 e 5 veriyor diye genetiği değiştirilmiş oynanmış tohumları ithal ettirirsen, tohumları patentleyip israil ve hollandadan alırsan adamlara böyle muhtaç olursun.

    Hem pahalı tohum alırsın hemde tadı tuzu olmayan üretim yaparsın.

    Hibrit tohumlar kansorejen olma ihtimali yüksek, 1 kerelik ekim var bir daha ekip çıkaramıyosun adı üstünde kısır tohum. Farmwille den hatırlarsınız her seferinde tohum satın almanız gerekiyor. Halbuki doğadaki doğal tohumu dedelerimiz asar saklar seneye de ekerdi çekirdeklerinden tohumuna kadar.


    Küreseliciler bu işi bitirdi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.