Şimdi Ara

Otomobil satışlarındaki kan kaybı sürüyor: Satışlar Mayıs ayında %55 azaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
6.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Türkiye otomotiv sektörü kan kaybetmeye devam ediyor. Mayıs ayı, pazardaki daralmanın en yoğun hissedildiği dönemlerden biri oldu. İşte Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) otomobil ve hafif ticari araç pazarına dair paylaştığı veriler:
     

    ODD’nin verilerine göre otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2019 Mayıs ayında %55 azaldı. Söz konusu dönemdeki otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %52,60 azalarak 27.126 adet oldu. Geçen sene 57.227 adet satış gerçekleşmişti. Hafif ticari araç satışları ise 5.890 adette kaldı. Bu sayı, geçtiğimiz yılın aynı ayında 15.528 adetti. Bu da %62,07 gibi sert bir düşüş yaşandığını gösteriyor.

    2019 yılının ilk beş ayında da durum aynı 

    2019 yılının ilk beş ayına baktığımızda da durum pek farklı değil. Otomobil satışları, söz konusu dönemde geçen yıla göre %48,71 oranında azalarak 120.354 adet oldu. Geçen yıl aynı dönemde 234.645 adet satış yaşanmıştı. Hafif ticari araç pazarı, 2019 yılı Ocak-Mayıs döneminde geçen yıla göre %52,56 azalarak 32.102 adet oldu. 2018 yılı aynı dönemde 67.666 adet satış gerçekleşmişti.

     
     

    Otomobil satışlarına segment özelinde baktığımızda liderin değişmediğini görüyoruz. 2019 yılı Mayıs ayı sonunda en yüksek satış adetine %62,8 pay alan C (75.602 adet) segmenti ulaştı. Kasa tiplerine göre değerlendirildiğinde ise en çok tercih edilen gövde tipi yine Sedan otomobiller (%51,7 pay, 62.198 adet) oldu.




  • Daha beter olsun İNŞALLAH... Ben otomobil üreticilerinin yerinde olsam Türkiye'ye tek bir araç satmam.. Ben senelerce arge yapacağım, milyar dolarlık tesis yatırımları yapacağım, binlerce kalifiye işçi çalıştıracağım vs vs saymakla bitmeyecek paralar harcayacağım sonuçta çıkardığım arabayı 100 bin liraya piyasaya süreceğim Türkiye benim arabamı 100'e alıp 300'e satacak bir gram emek veya harcama yapmadan benim 2 katımdan daha fazla kazanacak.. Ne ala memleket.
    Bu vergiler ile çok normal. Dahası sözde 20 senedir gelişen ekonomimizin durumu içler acısı. 20 sene önce böcek yiyerek yaşıyorlar dediğimiz Çin'de asgari ücret bizimle aynı seviyede şu anda. Doktorları, mühendisleri Türkiye'ye temizlikçilik yapmaya geliyor, o kadar durumları kötü dediğimiz Ruslar'da asgari ücret bizimle aynı seviyeye geldi. Avrupada asgari ücret zaten euro ile olmasına rağmen son 20 senede %30 lara varan artış yaşandı. 1800 euro asgari ücret 2200-2300 eurolara çıktı. 330$ lık asgari ücretimiz var, çok düşük kalıyor. En az 500$ seviyesine yükseltmemiz gerekli acilen lakin bunun için gelir gerekiyor. Bunun için üretimimizin bitirilmemiş olması gerekiyordu. Vergiyle gelir sağlarsan böyle z*çarsın. Ya da tarikatlara biraz az bağış yapacaksın, Akp li Samsun valisi, Allah deyip 350 binlik mercedes bana yetmiyor yerine 1.8 milyonluk araba alacağım demezse emekli maaşını, asgari ücreti arttırabilirsin.
    Ülkede kriz var, normal bir durum. Bu kafayla yönetilirsek rakamlar düşmeye devam edecektir. Devlet sadece vatandaşı söğüşleyerek hazine gelirini arttırmaya çalışırsa olacağı bu. Yakında işçilerin tazminatları da elden gidecek. Bi ara emeklilik fonu çıkardılar, tutmadı.Ülke güvenliğinin tehlikede olduğu bu dönemde askerlik süresi azaltılıyor, bedelli sürekli hale getiriliyor. Ne yapacaklarını şaşırdılar.
  • 1 araba alıp 2 araba parası devlete veriyoruz normal değil mi ?

  • Bu vergiler ile çok normal. Dahası sözde 20 senedir gelişen ekonomimizin durumu içler acısı. 20 sene önce böcek yiyerek yaşıyorlar dediğimiz Çin'de asgari ücret bizimle aynı seviyede şu anda. Doktorları, mühendisleri Türkiye'ye temizlikçilik yapmaya geliyor, o kadar durumları kötü dediğimiz Ruslar'da asgari ücret bizimle aynı seviyeye geldi. Avrupada asgari ücret zaten euro ile olmasına rağmen son 20 senede %30 lara varan artış yaşandı. 1800 euro asgari ücret 2200-2300 eurolara çıktı. 330$ lık asgari ücretimiz var, çok düşük kalıyor. En az 500$ seviyesine yükseltmemiz gerekli acilen lakin bunun için gelir gerekiyor. Bunun için üretimimizin bitirilmemiş olması gerekiyordu. Vergiyle gelir sağlarsan böyle z*çarsın. Ya da tarikatlara biraz az bağış yapacaksın, Akp li Samsun valisi, Allah deyip 350 binlik mercedes bana yetmiyor yerine 1.8 milyonluk araba alacağım demezse emekli maaşını, asgari ücreti arttırabilirsin.

  • Şaşırmadım
  • Bariz bir şekilde kıskanılıyoruz. Öyle böyle değil.

  • elinizdeki arabalara sahip çıkın

  • ötv ye zam bekliyorum bu haberden sonra.

  • murdocklawless kullanıcısına yanıt
    can çekişen atın kafasına sıkmış olurlar. şuan ki satışlar zaten istenen satışlar. daha fazla ithal araç satışı cari açığı arttırıyorken, daha az satış hazineye giren sıcak TL miktarını azaltıyor. şimdilik devlet tarafındakiler memnun onun için artış yada azalış beklemiyorum şahsen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖTV indirimi bekleyen arkadaşlar yakın zamanda umutlanmasın.

    Önce limit artar. 120 den 160 bine mesela

    Yemez ise kredi kolaylık sağlanır. 1.86 şuan 1.10 mesela

    Hiç olmadı belki o zaman ötv indirimi yaparlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet 1 araba alamadı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allah allaaah, ülkede kriz de yok!, nedir bu daralmalar falan.

  • Hala çok bile 27 bin. 5-10lara düşmesi lazım.

  • Almak istediğim araba dizel ya da benzinli Golf üst donanım seviyesi 120 Binlere gelmediği müddetçe ki hala yüksek kan kaybı 50’de olur 100’de olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlete vergiden dolayı verdiğimiz otomobilleri de hesaba kattığınızda bu rakamlar normal!

  • Ekonomi iyiye gidiyor.. Vatandaş artık 3. otomobilini almak istemiyor.. Normal düşüşler..
  • normal bir durum. fiyatlar geçen seneye göre %50 arttı. 100 binlik araba 150 oldu. 150 binlik araba 250 oldu.

  • Günlük Yakıt Tüketimi.
    Günlük 10 Milyon Litre Benzin
    Günlük 65 Milyon Litre Motorin

    Şimdi basit bir hesap ile ortalamasını alırsak 75 milyon litre yakıt 5 liradan hesaplarsak, 375 milyon lira eder.
    Bunun yarısı vergi olarak alınıyor 187 milyon 500 bin lira vergi.

  • bu rakamlara çok diyenler şunu unutması çoğu filo ve şirket satışı zaten ... ama her evin önünde iki araba var nasıl oluyorsa ... almaya'da 1000 kişiye 700 araç düşüyor bizde 200 tabiki bizdeki çöp arabaları da sayarsak..

  • Daha beter olsun İNŞALLAH... Ben otomobil üreticilerinin yerinde olsam Türkiye'ye tek bir araç satmam.. Ben senelerce arge yapacağım, milyar dolarlık tesis yatırımları yapacağım, binlerce kalifiye işçi çalıştıracağım vs vs saymakla bitmeyecek paralar harcayacağım sonuçta çıkardığım arabayı 100 bin liraya piyasaya süreceğim Türkiye benim arabamı 100'e alıp 300'e satacak bir gram emek veya harcama yapmadan benim 2 katımdan daha fazla kazanacak.. Ne ala memleket.
  • Kimse harcama yapmazsa mecburen geri adım atacaklar.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.