Şimdi Ara

acınası leş gibi hayat

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
3
Favori
2.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu sosyal fobi belasıyla 3. sınıftan beri uğraşıyorum.Hoca tahtaya kaldırdığında yaşadığım o his berbat bişey zaten sfliler bilir.Yüzüm kızarıyor,bacaklarım zangır zangır titriyorken ordan koşarak isteği tavan yapıyordu bende.Midem bulanıyordu ve başım dönüyordu.İlerde geçeceğini düşünüyordum.Sonra 9.sınıfa kadar derslerim iyiydi ortalama bir Anadolu Lisesi'ni tutturdum.İlk başta bunu utangaçlık falan sanıyodum ve özgüven kazanınca hallolur sandım.10.Sınıfta derslerim düşünce ailemin davranışları değişti.Bana pısırık falan diyorlardı bende üzülüp geçiyordum ama ailem artık benden tiksindiğini ve iğrendiğini söyledi.Zaten arkadaşım yokken ailemin de bana böyle davranmasıyla dünyalar başıma yıkıldı.Zaten abim ve ablamın ben doğmadan ölmesi de beni içe dönük bir insan yaptı çünkü bir kardeşim vb. yoktu.Bunun bir çaresi yok gibime geliyor.10.Sınıfa kadar dediğim gibi derslerim iyiydi ve kitap okuyordum faydası olacakmış gibi.Senin sosyal becerilerin yoksa insanlar umursamıyorsa IQ seviyen 200 olsun o imrendiğin Berkcan hayatını yaşıyor.İlaçla kurtulan varmı sfden neredeyse bütün yazıları okudum dhdeki bu konuyla alakalı bu arada Epsilon'u yıkıklıkta geçerim rehberimde annem babam vardı onları da sildim evdeyim çünkü.Bu arada dünyanın en ezik insanlarından biriyimdir.Arkadaş yapmaya çalıştım grubun yanına gidiyorum dediklerime cevap vermemeler,bana doğru bakmamalar falan analarına sövüp çıktım ve böyle bitirdim o dönemi.Tip desen yok sokakta görsen şükredersin.Tel de var zaten konuşamıyorum.Param hiç yok kendime hobi edinmeye çalışıyorum kitap alacak param yok.Bisiklete ilgim çoktu alacak param yok.Laptop hurda oldu 8 yıllık yeni kasa alcak para yok.Psikolojik test gibi 4 duvar arasında 65 kb internet hızıyla challange gibi yaşıyorum.Tek şükür sebebim engelim yok.Birde beceriksizim.Yani en basit şeyi düşünün onu bile yapamıyorum.Sakarlar arasında dünya listesine girerim.Ailem de zaten beceriksiz,aptal diyor kapıyı vurup çıkasım geliyor ama ünide gitmek istiyorum benden tiksinen insanların arasında durmak çok zor.

    EDİT: Bütün yıkıklarla yarışırım forumu eskiden beri takip ediyorum ama yeni üye oldum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B7BA8EA93 -- 11 Haziran 2019; 15:42:44 >







  • "evde oturup 65kb hızla yaşıyorum"

    eee, sorun burada zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dışarı çıkmaktan bahsediyorsan aga denedim parasız ne yapayım Allah için.Mutlu insanları görünce yumruk atasım geliyor.Deliyim
  • istanbulun neresi?
    üniye gitmene ne kadar var?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sosyal fobim var uzun süredir uğraşıyorum, öncelikle kaybedecek bir şeyin yok hemen bir doktora git ilaç kullanmayı dene biraz rahatlatacaktır. Elinden geldiğince kişisel bakımına, sağlıklı beslenmeye, giyimine dikkat etmeye çalış, spor yap diyeceğim ama bunlar için de para gerekiyor tabii. Sosyal fobiden kurtulmak çok zor ama onunla yaşamak için bence benmerkezci yaşamak lazım fiziksel ve mental-karakter olarak çok zayıfız ve güçlenmemiz gerekiyor. Okul durumun ne bilmiyorum ama iyi bir bölüme girmeye çalış veya eğer bir işe girip çalışacak duruma gelirsen durma para kazanmaya bak. SF gençlik yıllarından götürüyor ama ilerisi için şansın var.
  • Bahçelievler.Daha çok yav 2 sene sonra.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-B7BA8EA93

    Bahçelievler.Daha çok yav 2 sene sonra.
    yazın bir işte çalışmayı düşünür müsün?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samimi arkadaşın da mı yok?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cevabın için teşekkür ederim.İlaç kullanmaktan biraz korkuyorum açıkçası.Kaybedecek bişeyim yok ama okudugum birkaç yazıda faydası olmadığını,kullanma sürecinde rahatlattığını ve eski haline döndüğünü okudum.Doğru mudur acaba kesin çözüm sağlıyor mu ?
  • 1 tane vardı ben yazmadan yazmıyordu.Sanki zorlama gibiydi bende yazmayı kestim.Bu aralar bazen konuşuyoruz.
  • Çık dışarı gez yürümek parayla mı ya da bir işe gir para kazan her şey senin elinde ilaçla falan düzelmez bunlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu Cumartesi başlıyorum.Fakat biraz korkuyorum bayadır dışarı çıkmıyodum :D
  • Kişiden kişiye etkisi değişir, yorumları okuma hiç. Doktor zaten sana ne yapman gerektiğini söyler. İlaç tek başına çözüm sağlamaz destek olur ama kafana göre kullanıp bırakma.
  • Bu arada Eşit Ağırlık seçtim ve mat çok kötü 10'a kadar çok iyiydi sonra depresyona girdim saldım herşeyi.
  • Yaşın daha küçükmüş zaten şimdi yerinde olsaydım foruma falan girmezdim sadece derslere odaklanırdım sonra cidden pişman olunuyor. Bunları düşünmemeye çalış paranı kazandığında düzelirsin. Ara sıra dışarı çıkıp yürü gel tek başına da olsa çok fazla evde durmak iyi olmuyor.
  • Psikiyatriste gitme imkanı bulursam gideceğim çok sağol.
  • En iyisi arkadaş bulmak ve öz güvenli olmak.Sonuçta hayatının sonuna kadar ilaç kullanamazsın değil mi kendini düzeltmeye bak hayattan keyif al bütün olanlara karşı
  • anksiyete, sosyal fobi, bunlarin tedavisi var... Ancak ruh ve sinir hastaliklari hastanesine yatmak gerekebiliyor. Oyle oluyor ki, insanlar topluluk olan yere saatlerce giremiyorlar, etrafinda dolasiyorlar vs... ama iceriye giremiyorlar, bu derece kotu bile olsa tedavi ediliyor.

    Ne kadar gec kalirsaniz o kadar kotu etkilenir hayatiniz. Bu sizi cok kisitlayacaktir, halkin timarhane dedigi yerde insanlarin hayatlari kurtariliyor cogu zaman. (Agir psikosomatik ilaclara karsiyim).

    Tedavi sirasinda doktor bazi ilaclari muhakkak verecektir, bunlarin bazilari agir olabilir ama muhim olan en kisa surede kurtulmak. Uzun sureli olarak kullanimina karsiyim, nedeni ise beyindeki kalici kimyasal degisimler.
  • Another day another YIKIK

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • biz buna "tebrikler ergenlik pik yapmış" diyoruz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.