Şimdi Ara

AMD'den dünya rekorları | 5.4GHz'de çalıştırılan Ryzen 9 3950X kırdı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
2.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaptan666

    daha önce "rumored" haberlerde olduğu gibi tüm işlemciler +4 çekirdek + 4 thread olmalıydı. Yani 3900 şimdiki 3950, 3800 ise şimdiki 3900 olmalıydı. 3700 de şimdiki 3800. O şartlar altında kıyaslama yapmalıydı. Bu benchmark skorlarında sadece "daha çok çekirdek ile aynı performansı yakaladık" sonucu çıkıyor. Hiç olmazsa çıtayı bir tık yukarı çıkartmalıydı. Bak bu kadar zaman geçti hala piyasada olmayan AMD işlemcileri üzerine konuşuyoruz, raftaki İntel işlemcileri satılıyor.
    7nm kastılar, intelin 2/4 katı ön bellek koydular mhz olarak da yaklaştılar ancak hyperthreding olmayan 8 çekirdek 9700k karşısına performans olarak yettiğini düşündükleri 8 çekirdek 16 thread 3800 koydular. Yanlış. 9700k --> 12 çekirdek 12 thread ile eşleyip biz bu fiyat ranginde daha iyisini sunacağız demeleri lazımdı. Ben bunu demek istedim.

    Alıntıları Göster
    Anladım. Rumored seviyesine Ryzen 4000 ile geleceklerini düşünüyorum. Diğer türlü fazla gelişim alanı kalmıyor.

    Fiyat / performans olarak epey ezecektir diye düşünüyorum.




  • Nvidia ürün gamına bakarsanız Nvidia artık çok başka bir yerde. Yapay zeka, otonom sistemler, Kart bazlı server sistemleri, özel görüntü işlemcileri ve daha fazlası. Bugün oyun piyasasından tamamen çekilse yine çok karlı bir dev olmaya devam eder. Nvidia bugün PC piyasasına bir anlamda vefa borcu ödüyor. Rahatlığı sebebi ile de yapay zeka ve otonom sistemlerdeki yüksek teknolojisini deniyor. Teknolojiyi ısrarla sürükleyen kurum, insanlar düşman edindi ama çok şey borçluyuz. TNT2'den beri kullanırım, Matrox'dan sonra ilaç gibi gelmişti ve hala vazgeçemediğim asıl seçenek. Çünkü her keseye uygun çözümü en iyi teknoloji ile veriyorlar. Doların yüksek olmasının sebebi Nvidia değil ;)

    AMD'nin amacı ise pazar payı kaparak PC piyasasında bütünlük sağlayabilmek. Zen2 ile Zen arasında IPC olarak %13-14 performans farkı var, üretim teknolojisi değişti, bu transistör bazında hızlanma demek. Bence bu fark az. Ben mimari olarak hemen hiçbirşeyin değişmediğini görüyorum okuduğum kadarı ile, ufak tefek düzenlemeler. Zen ve Zen+ arasında da bu seviyede farklılık vardı. Elmaları karşılaştırmak lazım 5 2600 ile 5 3600 karşılaşsın bakalım görelim doğruları. Cinebench testine aldanmayın, bellek kullanımı düşük, cache'leme ile yapılan bir test. Gerçek hayatı çok az yansıtıyor. Ben 15 dakikalık videoyu 7 2700x işlemcide 11 dakikada işlerken, 6 çekirdekli 8700K'da overclock etmeden yine birkaç sn farkla işliyordum. Ama cinebench'e baksan arada çok ciddi işlem gücü farkı var. Ama gerçek öyle değil.

    Intel dünyanın en büyük GPU satışçısı ;) Her işlemcisinde GPU birimi satarak aslında tüm Windows ve Mac piyasasına büyük kıyak çekmiştir. Intel'e de demediğini bırakmayan eleman işyerinde i3 ve hatta Pentium PC'sini ekran kartsız kullanır ;)

    Intel AMD'den iyi transferler yaptı, ama AMD'de pek yüksek başarı elde edememiş grafik arabirimi yöneticisinin Intel'de ne yapacağı belirsiz. Yine de ilk açıkladıkları protototip gayet başarılı. Ben çok uygun fiyatlı alternatif yaratacaklarını düşünüyorum. AMD'nin işi zorlaşacak.

    İşin özü AMD ekran kartı piyasasında bu sene patladı, ürünleri yenilik getirmedi. Nvidia ise atı kamçılayıp duruyor, satıldıkça ucuzlayacaktır. Şanssızlığımız ekonomimizin çok kötü olması alım gücümüz sürünüyor.




  • cronus75 C kullanıcısına yanıt
    Bellek hızları geliştirilmiş bellek kontrolcüsü ile zen 2 mimarisinde daha iyi olacakmış, AMD öyle söylüyor tabi X570 çipsetli yeni anakartlardan olması lazım. Intel'i bazı şeylerde bende eleştiriyorum ama yaptıkları işlemciler her konuda stabil oluyor, bu sefer AMD umarım iyi iş çıkarır da Intel yeni nesile geçme hazırlıkları yapar ve fiyatları düşürür. Bu arada AMD Zen 3 ve Zen 4 mimarisinin tasarımlarına başlamış, AMD 7nm'ye geçtiği için rahat hareket ediyor ama artık oc ile 5ghz'ler rahatlıkla görülmeli, birde Intel'e göre önbellek miktarını düşürerek performans arttırması lazım.

    https://www.guru3d.com/articles_pages/tech_preview_amd_ryzen_with_ryzen_3950x,4.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 21 Haziran 2019; 17:53:17 >




  • Öngörülerde 3800X'in eşit çekirdekli 9900K'yı duman edeceği yazılıyordu. AMD'nin de iddiası eşit çekirdekli konfigürasyonda %15-20 daha hızlı olacağıydı. Geekbench'de ortaya çıkan ise aşağı yukarı aynı seviyede performans.

    En ucuz X570 anakart 200$, en iyi performans için ise DDR4-3600 ve yukarısı DDR4 gerekiyor, daha aşağısında AMD geride. Bellekte saçmasapan bir fiyatlandırma var, farklar 100 dolar seviyesine çıkıyor yüksek hızlarda ve AMD'nin buna ihtiyacı var.

    İntel işlemci bazında daha pahalı tamam da, aradaki fark 75-100 dolar, anakartta ise İntel lehine kaliteli anakartlar 50 dolar daha ucuza bulunabiliyor. Bellekde ise daha düşük hızlı DDR4 ile aynı seviye performans elde edebiliyorsunuz, orda da İntel avantajlı. İntel bir 50 dolar işlemci fiyatlarında indirim yaparsa ki yapacak yine AMD açısından 8 çekirdekte yani oyuncu segmenti üst konfigde yine sıkıntılı olacak piyasa.

    Kaldı ki 8700K'da da indirim gelince, 8 çekirdek diye tutturmanın da bir alemi yok, paşalar gibi götürüyor oyuncuyu sıkıntısız. AMD kullanıcısı pahalı anakarta, pahalı belleğe alışık değil, bu durum iyi değil.

    Eski nesil anakartlarla konfigürasyon yapmak daha iyi olacaktır ama o da performans açısından eski işlemcinin üstüne pek birşey koymaz. Yani pek anlamı yok.

    Ben 5 2600 işlemcimi değiştirmek için bakacağım, B450I anakartta, ama açıklanan fiyatlarla hiç mantıklı görünmüyor upgrade yapmak. Niye yapayım? Hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Herkes kendisine bu soruyu soracak, bence gaza gelmeye gerek yok.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.