Şimdi Ara

Chrome tarayıcısı sahte URL'ler konusunda kullanıcıları uyaracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arama devi Google, bilgisayar korsanlarının kullanıcıları sahte web sitelerine yönlendirmelerini önlemek için yeni güvenlik önlemlerini devreye soktu. Bundan böyle kullanıcılar, sahte URL'ler kullanılarak kimlik avı sitelerine yönlendirilmeye çalışılırsa, Chrome tarayıcısı uyarı gösterecek.
     

    Kafa karıştırıcı URL'ler engellenecek

    Güvenlik önlemi temel olarak kafa karıştırıcı URL'leri engelleyecek şekilde çalışacak. Örneğin kullanıcı google.com yerine, algılaması zor olan go0gle.com gibi sahte bir web sitesine yönlendirilmeye çalışılırsa, Chrome tarayıcısı tam da bu anda bir uyarı sayfası yayınlayacak ve kullanıcının google.com dışında farklı bir sayfaya yönlendirildiğini gösterecek.
    Chrome tarayıcısına eklenen bu güvenlik özelliği ise kimlik avı için kullanılan sahte URL'leri, son ziyaret ettiğiniz web sayfalarının adresleriyle karşılaştırarak tespit edecek. URL sık kullandığınız bir web sitesinin ismine benziyorsa, karşınıza bir güvenlik uyarısı çıkarak sizi sahte web sitesine gitmekten kurtaracak. Bu güvenlik güncellemesi ise Chrome'ın 75 sürüm numaralı versiyonuyla aktif olacak.
      



  • google'la birlikte dolaşacaksınız !

    google her şeyi gören göz olacak !

    Chrome tarayıcısı sahte URL'ler konusunda kullanıcıları uyaracak

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.