Şimdi Ara

MSI X570 anakartlar 200 Avro seviyesinden başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
1.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • PCIe 4.0 desteği ile birlikte lanse edilen AMD X570 çipseti yavaş yavaş anakartlarda kendisine yer buluyor. Daha önce de gündeme geldiği gibi yeni teknolojiler nedeniyle fiyatlar da eskiye oranla yükselmiş durumda.


    AMD X570 anakart fiyatları


    MSI X570 anakartların Avrupa satış fiyatlarını bir araya getiren rapora göre en alt seviyede MSI MPG X570 Gaming Plus anakart yer alıyor ve fiyatı 200 Avro. Önceki nesle göre anakart 80 Avro artış göstermiş.


    Ayrıca Bkz.Intel hız aşırtma yazılımını duyurdu

    MPG X570 Gaming Edge WiFi modeli 220 Avro seviyesinde iken MEG X570 ACE modeli 415 Avro, MEG X570 Creation modeli de 515 Avro. Amiral gemisi MEG X570 GODLIKE ise 780 Avro seviyesine çıkıyor.


    Kaynaklar Asus’un X570 çipsetli anakartlarının X470 anakartlara oranla 50$-150$ daha yüksek fiyat etiketlerine sahip olduğu belirtiliyor. Bu haliyle X570 anakartlar üst seviyede Intel X299 ve AMD X399 çipsetlerine yaklaşmış oluyor.


    AMD’nin X570 anakartlar ile birlikte daha üst seviyeye oynayacağı gündeme gelmişti. Gelecek yıl piyasaya çıkacak A ve B500 serisi çipsetler ise daha uygun fiyata olacak ancak PCIe 4 konusunda kısıtlamalar olacağı ifade ediliyor. Yani Ryzen 3 işlemcilerden en iyi şekilde faydalanmak isteyen parayı gözden çıkarmak zorunda.


     



  • Hocam anakart, ekran kartı gibi doğrudan performansa etke eden bir parça değil. Burada sıkıntı, amd nin performans olarak inteli yakalaması ve bir miktar geçmesi (oyun olarak) sonucu artık fiyat/performansa oynayan bir üretici olmaktan vazgeçmek istemesi. Yani görüyoruzki kullanıcıyı gerçekten düşünen bir firma yok, eline fırsat geçen her firma bizleri öpmeye çalışıyor. Hatta duruma göre işlemcileri lansman fiyatının üstüne satmaktan kaçınacaklarını sanmıyorum. Her ne kadar sevmesemde intelin cevabı cebimizin ne kadar kazınacağını belirleyecek.
  • Geçmiş olsun

  • işlemciden pahalı anakart satıyorlar ne günlere kaldık.
  • zamanında ASUS ROG Crosshair VI Hero'yu 235 dolar + kargo ile blackfirday zamanında amazondan almıştım bunun birde wifi ve extrem versiyonları var fiyatlar "sizin" abarttığınız kadar farklı değil "TL" ye bakıp bunu söylüyorsanız onun sorumlusu AMD değil anakartlarda ne kadar özelleştirilmiş ve kaliteli bileşen kullanılırsa ve talep olacağı da belliyse fiyatlar illaki farklılaşır ama çok da farklı değil fiyatlar

  • Satmayınca, afedersiniz eşşek gibi düşürecekler.
  • Artık X570'i X299, X470'i Z370 gibi düşünün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye satmasın? Bir kusuru, eksiği mi var? En son teknoloji anakartlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .TT. -- 19 Haziran 2019; 22:28:33 >
  • Açıkcası herkes AMD yi sevdigi için digil fiyat performans odaklı oldugu için tercih ediyor böle olucaksa kim takar AMD yi ama şöle bişeyde var AMD bu fiyatdan çıkardı diye İNTEL de 300 dolar yaparsa vay halimize :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MogoLKhan

    işlemciden pahalı anakart satıyorlar ne günlere kaldık.
    Üst seviye platformlar her zaman pahalıydı, gidip en iyisini almak gibi bir zorunluluğumuz yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: H34RTL3SS

    zamanında ASUS ROG Crosshair VI Hero'yu 235 dolar + kargo ile blackfirday zamanında amazondan almıştım bunun birde wifi ve extrem versiyonları var fiyatlar "sizin" abarttığınız kadar farklı değil "TL" ye bakıp bunu söylüyorsanız onun sorumlusu AMD değil anakartlarda ne kadar özelleştirilmiş ve kaliteli bileşen kullanılırsa ve talep olacağı da belliyse fiyatlar illaki farklılaşır ama çok da farklı değil fiyatlar
    Vi hero hala tas gibi anakart hatta vii den daha kaliteli diye okumustum. Ben ryzen 3700x'e dusunuyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zdniz

    Açıkcası herkes AMD yi sevdigi için digil fiyat performans odaklı oldugu için tercih ediyor böle olucaksa kim takar AMD yi ama şöle bişeyde var AMD bu fiyatdan çıkardı diye İNTEL de 300 dolar yaparsa vay halimize :D
    Ne sevgisi ne nefreti? Bir marka piyasada ya liderliğe, kaliteye performansa oynar ya da geri planda fiyata, sürümün olduğu pazara oynar. Yıllardır amd bu konumdaydı şimdi hem performans hem de yeni teknolojilerle intelle yarışabilecek kıvama geldi, pcie 4 intel var mı mesela varsa fiyatı ne kadar. Fiyatlandırmada şaşılacak bir durum yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .TT. -- 19 Haziran 2019; 22:38:25 >
  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    b450 anakartlar var gayet iş görür

  • .TT. . kullanıcısına yanıt
    Hocam kağıt üzerinde en önemli eksiği günümüz için elzem olmayan pcie 4.0 olan x470 anakartlar varken sizce kaç kişi abartı bir fiyatla piyasaya sürülen x570 anakartları bu fiyattan alır. Gidip giriş seviyesi fanlı bir x570 alacağıma taichi, c7h, gaming 7 gibi amiral gemisi x470 anakart alırım daha iyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Master_Sergeant

    Hocam kağıt üzerinde en önemli eksiği günümüz için elzem olmayan pcie 4.0 olan x470 anakartlar varken sizce kaç kişi abartı bir fiyatla piyasaya sürülen x570 anakartları bu fiyattan alır. Gidip giriş seviyesi fanlı bir x570 alacağıma taichi, c7h, gaming 7 gibi amiral gemisi x470 anakart alırım daha iyi.
    Bana gtx 780 ekran kartı yetiyor ama nvida bir türlü 2080'nin fiyatını düşürmüyor. Amd'nin veya kart üreticilerinin çıkışın ardından belirlediği bir satış rakamı vardır, belli bir dönemden sonra indirecekleri fiyat seviyesi vardır, bunlar önceden bellidir aşağı yukarı. Hiç satamasalar bile belirli bir fiyatın aşağısına düşmez, bu chipsetin üretim maliyeti o kadar ucuz değil. Abartılı modelleri fiyatı çok fazla fakat onlar da biliyorlar ona göre üretimde bulunuyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .TT. -- 19 Haziran 2019; 22:46:47 >
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    kart çok iyide bazı sensörlerde ucuz malzeme kullanmışlar ilk zamanlarda amd ye güvenmemişler pek belli ki onlarca bios updateden sonra bi sıkıntı yok hatta eskidende bi sıkıntısı yoktu ama bilginiz olsun yani sıkıntısız sorunsuz kullanıyorum ben ama bazı değerlerde saçmalamalar görebilirsiniz 3. parti uygulamalarda alırsanız tabi
  • Arkadaşlar aynısını ryzen 3.gen işlemciler için trde bir site de yapmıştı. Ürünler resmi olarak satışa çıkmadan bir şey söylememek lazım. Bu boardlar olsa olsa önceki jenerasyon seleflerine göre en fazla yüzde 50 seviyesinde daha pahalı olur. C8h gibi bir mobo yine 350 dolar bandında olur. Taichi olsa olsa 250 dolar olur. He bazı anakartlar cıkacak msi godlike, Asus c8 formula gibi onlar 500 600 dolar bandını görebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brokengineer

    Arkadaşlar aynısını ryzen 3.gen işlemciler için trde bir site de yapmıştı. Ürünler resmi olarak satışa çıkmadan bir şey söylememek lazım. Bu boardlar olsa olsa önceki jenerasyon seleflerine göre en fazla yüzde 50 seviyesinde daha pahalı olur. C8h gibi bir mobo yine 350 dolar bandında olur. Taichi olsa olsa 250 dolar olur. He bazı anakartlar cıkacak msi godlike, Asus c8 formula gibi onlar 500 600 dolar bandını görebilir.
    Aynen, Her zaman olan şey, durun bir çıksın ortalık durulsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .TT. -- 19 Haziran 2019; 22:55:19 >
  • .TT. . kullanıcısına yanıt
    Hocam anakart, ekran kartı gibi doğrudan performansa etke eden bir parça değil. Burada sıkıntı, amd nin performans olarak inteli yakalaması ve bir miktar geçmesi (oyun olarak) sonucu artık fiyat/performansa oynayan bir üretici olmaktan vazgeçmek istemesi. Yani görüyoruzki kullanıcıyı gerçekten düşünen bir firma yok, eline fırsat geçen her firma bizleri öpmeye çalışıyor. Hatta duruma göre işlemcileri lansman fiyatının üstüne satmaktan kaçınacaklarını sanmıyorum. Her ne kadar sevmesemde intelin cevabı cebimizin ne kadar kazınacağını belirleyecek.
  • Üst seviyeden ekmek yesin adamlar bizi bağlayan bir şey yok. Bizi ilgilendiren ürünler çıktığı zaman yorumumuzu yaparız. Üst seviyedeki konumlarına bakacak olursak bize f/p çizgisinden taşmadan daha iyi teknolojiler sunabileceklerini görüyoruz. Bunu yapacaklar mı, yapmayacaklar mı; bütün mesele bu.

    Bu fiyatlar AMD'nin liderliği dolayısıyla hak ettiği fiyatlar. F/P müşterisinin ise hak etti etmedi gibi bir durumu yok. Vereceği tutar bellidir. AMD de firma karakteri olarak f/p müşterisini üzmeyen bir yapıya sahip. Haliyle ben bu politikayı sizin aksinize yararlı buluyorum. AMD ne kadar kazanırsa, başarılı olursa o kadar birim fiyata alabildiğimiz teknoloji ilerliyor. Diyeceksiniz ki hep AMD kazanırsa intel nasıl teknoloji geliştirecek? Intel'de hiçbir zaman para bitmez. Finans patronlarının teknoloji firmasında bu dünya düzeni böyle oldukça para olur.

    Kaç yıldır bu adamlar doya doya kasasına para koyamadı. Zorluklara güçlüklere rağmen bu günlere geldiler. Hele durun bakalım bollukta nasıl güzellikler yapacaklar. Unutmayın ki bu para ekran kartı piyasasındaki rekabetin gidişatını da belirliyor. AMD'nin GPU bölümü de kardan payını alacak.

    Seneye 7nm+ üretim sürecinin getirdikleri ile ve AMD'nin yeni özellikler ekleyeceği, şu anda var olanı da elden geçireceği RDNA2 mimarisi nvidia'nın ensesine yapışırsa o zaman gerçekten 2020 AMD'nin dönüm noktası yılı olacak.

    Intel benim bildiğim 2017'de yeni mimarisini tasarlamaya başladı ve en erken 2021 civarında kozunu oynayacak. Umarım geçen yıl veya bu yıl kapalı kapılar ardında 2023'de veya duruma göre daha önce kullanacakları mimariyi geliştirmeye başlamışlardır. Bu yılla beraber 2021'e kadar 3 yıl boyunca işlemci başlığındaki her konuda AMD lider olacak. Sonrasını AMD'nin hazırlığı ve intel'in cevabının ne kadar sert olacağı belirleyecek.

    Şimdiden hepimize hayırlı olsun.

  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    Valla herkes takar amd'yi, zaten ryzen 2 serisi ile rendercılar, iş için kullananlar için öncelikli seçim olmuştu. Şimdi 3 serisi ile zirveye oynuyorlar. Yani intel düşük seviye kalacak görünüyor, ister tak ister takma. Artık çoğunluk hem gamer, hem youtuber, kendi çapında herkes bir şeyler yapıyor. İş rendera gelince de ryzen 2 serisi bile inteli hacamat ediyor. 3 serisi muazzam olacak görünüyor. 5gb/sn hızlarla transfer yapabileceğin ssd ler falan, tüm yabancı forumlar amd ile çalkalanıyor. Millette 9. nesil intel var, çıksa da ryzen 3 alsam diyor :) (tabi onlarda para bol, ve onlar için ufak paralar)

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.