Şimdi Ara

Microsoft, 2 milyar dolarlık bulut altyapısı ihalesini kazandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Son dönemde bulut altyapıları segmentinde yoğun bir pay kapma mücadelesi yaşanıyor. Amazon, Google, Microsoft gibi devler bireysel kullanıcıların yanında kurumsal müşterilerin de ilgisini çekmeye çalışıyor.


    Dev ihale


    Microsoft bu hafta içerisinde ABD’nin büyük operatörlerinden AT&T’nin yaklaşık 2 milyar dolarlık bulut altyapısı ihalesini kazanmayı başardı. Ünlü operatöre bulut altyapısı hizmeti sunacak olan Microsoft ayrıca tüm çalışanları da Office 365 platformuna transfer edecek.


    Ayrıca Bkz.Turkcell’in dijital servisleri Türkiye’nin Uygulamaları oldu

    İhale kapsamında AT&T operatörü tüm uygulamalarını ve çevrim içi hizmetlerini Azure bulut altyapısına taşıyacak. Ayrıca operatörün toplam 250 bin çalışanına büyük çoğunluğu da Office 365 platformuna geçiş yapacak.


    Son dönemde Microsoft’un kurumsal ihale anlamında önemli avantajları oldu.  Gap, Kroger, Albertsons ve Walmart gibi firmalar hali hazırda rakibi de olan Amazon’a mali avantaj sağlamamak adına Microsoft ile anlaştı.


    Bunun yanında Microsoft ünlü operatörün tek bulut ortağı değil. AT&T bulut altyapısına geçiş aşamasında IBM teknolojilerinden de faydalanma kararı almış ve ihaleyi IBM’e vermişti.


     



  • birden aklıma ibb verileri geldi !

  • Dış güç Türkiye'nin oyunları bunlar.

  • sen böyle deyince benim de aklıma kozmik oda geldi.

    mit veya benzeri ülkenin güvenliğine yönelik, her türlü bilgilerin korunmaya alındığı bir birim neden bizde yok? bir de geçen biri demişti biz de kendi ülkemize ait bir mail adresi kullansak ne güzel olur du der gibilerinden hayıflanmıştı. sözün geleceği yer, bizde de bulut olması gerekliliği ama bu işi özel sektörde, işin hakkını vererek kim yapabilir merak ettim ben de. bu işte de yandaşcılık oynanırsa bizden bulut da çıkmaz buhar da.
  • ahmet kontuy kullanıcısına yanıt
    Bulut sunucu hizmetlerini illa son kullanıcıya bir servis olarak vermek gerekmez. Private Cloud dediğimiz yapıyla devlet kurumları kendi aralarında özel bir bulut sistemi inşa edip kullanabilir ki bunun birçok örneği ve araçları var. Anlayacağınız bulut bilişim geniş bir alan ;)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.