Şimdi Ara

MSI 32 MB EEPROM hafızalı anakartlarını duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tayvan merkezli PC donanımları üreticisi MSI geçtiğimiz günlerde yayınladığı UEFI sürümünde her ne kadar pek kullanılmıyor gibi özelliklerde olsa bazı temel özellikleri anakartları için yayınladığı yeni yazılım güncellemesinde çıkartmıştı.

    A serisi Bristol Ridge APU’larına desteği ve SATA RAID desteğini kırpan firmanın bu hamlesi kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılanmıştı. MSI’ın bu hamlesine neden olarak söz konusu anakartlarındaki EEPROM adı verilen ve anakartın UEFI yazılımı başta olmak üzere çeşitli ayarların kaydedildiği yongayı 32 MB yerine 16 MB kapasiteli tercih etmesiydi.
     
     
     
    Bazen anakart üreticilerinin bu tür ufak ama önemli olan yerlerden maliyeti düşürme-belki de kar marjını yükseltme- maksatlı stratejileri sinir bozucu olabiliyor. Örneğin bir diğer başlıksa anakartlarda yer verilen ses yongası, bugün Realtek 892 kodekini bir çok giriş seviyesi hatta orta-üst segment anakartta görüyoruz. ALC 1220 ise üst seviye çözümlerde rastlanan bir model.
     
    Halbuki bu iki yonga arasında birkaç dolar bile tutmayacak bir fiyat artışı varken yongaların sundukları SNR değerlerinden çözme yeteneklerine kadar bir çok alanda günlük hayatta farkedilir kalite farkı mevcut. Hoş nihai noktayı anakartın izolasyonu belirliyor ancak en başta Realtek 892 tercih ettikten sonra çeşitli kapasitörler eklemek biraz yanıltıcı bir politika olarak düşünülebilir.

    Velhasılı kelam konuyu yeterince dağıttıktan sonra asıl konuya dönecek olursak, söz konusu durum sadece MSI’ın anakartlarında ortaya çıkmış olsa da ilerleyen AGESA güncellemeleriyle artan boyut diğer 16 MB yongalı anakartlarda da görülebilir zira 32 MB kapasite daha çok X470 yongasetli kaslı modellerde kullanılıyor. Ek olarak X570 yongasetli anakartlarda 32 MB’ın daha sık tercih edildiğini de not edelim.
     

    Max serisi anakartlar 

     
     
     
     
    Soruna çözüm olarak MSI’ın tercih ettiği seçenekse tepki çekeceğe benziyor. Firma anakartlarını yazılımsal olarak güncellemektense donanımsal olarak güncelledi. Aralarında A320 yongasetli modelin de bulunduğu 300 ve 400 serisi çipsetli anakartlar hali hazırdakilerden Max adlandırmasıyla ayırılıyor.







  • Nvidia'nın Super faili v2.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malzemeden kısalım derken, batırma yapmak.

  • MSI'ın bu yaptığı cidden büyük bir pazarlama hatası. Başları bayağı ağrıyacağa benziyor. Birçok kullanıcının gözünde imajı zedelenecektir bence.

  • Bıktım artık neredeyse her 3 4 haber altında bir küfürlü veya küfür andıran yorum görmekten. Şu lağım kokan çenelerinizi bir kapatın be. Caydırıcı cezalar verin bıraksınlar huylarını.

  • "Firma bir çözüm yolu üretmişe benziyor." Bu bir çözü değil ilk olarak bir sorun "çözüm" nedir? iş yeni anakart almaya kaldıktan sonra yeni seridende alınabilir ama halihazırda eski anakartları kullananların sıkıntısını "çözüyor" mu ? ha "çözüm" için raidi işlemcilerin birkısmına vs desteği kaldırır pek istenmesede bir "çözüm" olur

  • Mevcut kullanıcılar için nasıl çözüm sunsun ki? Adamlar açıkca belirtmiş, beta bios şu işlemcileri destekler, şunları desteklemez diye. Elindeki işlemciye göre bios kullanacaksın olup bitecek. Elinde olmayan bir işlemci için neden son bios güncellemesini yapasın?
  • Ayrıca BIOS arayüzünü janjanlı görüntüden sade görüntüye getiriyorlar. Boyuttan kazanmak için yapmadıkları kalmayacak gibi.

  • Editör haberi güzel yazmış ellerine sağlık.

    Anakart üreticilerini her sene model çıkarmaya, habire geriye dönük destek kesmeye alıştıran intel yüzünden tüm bunlar oluyor. Adamlar bir anakartla kırk tane işlemci kullanılabilir olunca afalladı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: interwap

    Ayrıca BIOS arayüzünü janjanlı görüntüden sade görüntüye getiriyorlar. Boyuttan kazanmak için yapmadıkları kalmayacak gibi.
    b450 chipsetli anakartta 1.80 bios sürümüyle yeni biosa geçmişler. O kadar kötü o kadar rezalet ki anlatamam. Eski biosun o kullanım kolaylığı gitmiş yerine taş devrinden kalma kullanıma sahip bios getirmişler.
  • Anakart seçerken birde biosu / eepromu kaç MB diye bakmak gerekecek demek ki :D Şimdi bu bilgi yazmazda öyle kolay kolay ne kutusunda nede sitesinde.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Porno Graffiti

    b450 chipsetli anakartta 1.80 bios sürümüyle yeni biosa geçmişler. O kadar kötü o kadar rezalet ki anlatamam. Eski biosun o kullanım kolaylığı gitmiş yerine taş devrinden kalma kullanıma sahip bios getirmişler.

    Alıntıları Göster
    Acaba BIOS lehimli mi yoksa sökülüp takılabilir mi? Değiştirelim :)
  • interwap kullanıcısına yanıt
    Valla biz biosu değiştirmeyelim de o biosu değiştirelim yeaaa fikrini ortaya atan MSI çalışanını bulalım. Toptan temizlik
  • ASUS'ta 16 mb rom var ama hiçbir özellik kırpması yok
  • Msi x470 pro carbon anakartı bios update yaptım bildiğin eski mavi bios ekranının gri renklisi. 32 mb kaç para ulan, yazıklar olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.