Şimdi Ara

Google Stadia Pro ile her ay bir oyun bedava verilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Google Stadia için bugüne kadar iki etkinlik düzenlendi. Bu etkinliklerden ilkinde servisin isimlendirmesi ve amacını gördük. Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen ikinci etkinlikte ise Stadia hakkında fiyatlandırması dahil yeni detaylar paylaşıldı. Ancak hala birçok konu kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Google Stadia yöneticisi Andrey Doronichev de kullanıcıların sorularını Reddit üzerinde cevapladı. Böylece bazı bilgilere ulaşabildik.

    İlk ay Destiny 2 hediye


    Yöneticinin altını çizdiği en önemli konu Stadia’nın “oyunlar için Netflix” olmadığı konusu. Kendilerini daha çok Xbox Live Gold ve PlayStation Plus servislerine yakın gördüklerini söylüyor. Aylık 10 dolar ücret ödeyen Stadia Pro kullanıcıları, oyun fiyatlarında indirim, bazı ücretsiz oyunlar özel ulaşım ve her ay bir bedava oyun sahip olacaklar. İlk bedava oyun da Destiny 2 olarak belirlenmiş.


    Bildiğiniz üzere Stadia’nın bir de ücretsiz sürümü mevcut. Daha sonrasında devreye girecek ücretsiz sürüm, indirimlerden ve bedava oyunlardan haliyle yararlanamayacak. Yöneticinin belirttiği bir diğer konu ise Stadia kontrolcüsü ile alakalı. Kontrolcünün ilk çıkışında Bluetooth kulaklıkları desteklemeyeceği söyleniyor. Eğer Chromecast Ultra üzerinden Google Stadia’yı kullanıyorsanız, kontrolcü üzerinde bulunan 3.5 mm kulaklık girişini kullanmanız gerekecek.


    Ayrıca Bkz.GM 9 Pro Android Q ile karşınızda

    Google Stadia, oyun duyuruları konusunda hala geride kalıyor. Dolayısıyla henüz servisin geleceği hakkında net bir şey söylemek mümkün değil. Çoğu kullanıcının beklentisi, yöneticinin de belirttiği gibi “oyunlar için Netflix” olduğu için bir miktar hayal kırıklığı oluştu. Kasım ayında servisin devreye girmesiyle kullanıcıların tepkisi daha net anlaşılacaktır.








  • Bence çok iyi planlanmış bir servis değil, ayrıca medyanın sisirmesi sebebiyle de ellerinde patlayacak. Servis çok abartıldi, bunu yapan bir sürü servis çoktandır var. Yaptıkları tanıtımlarla söylemlerinin uyuşmaması servisin Google'ın farklı birimlerince farklı anlaşılmasından bence ki bu da başarısızlığa ayrı bir adım. Google+ da "çevre" kurma konusunda o kadar tanıtım yapmışlardı ki platformun sosyal medya olma yönünü kendi elleriyle tıkamışlardı.
  • Bence çok iyi planlanmış bir servis değil, ayrıca medyanın sisirmesi sebebiyle de ellerinde patlayacak. Servis çok abartıldi, bunu yapan bir sürü servis çoktandır var. Yaptıkları tanıtımlarla söylemlerinin uyuşmaması servisin Google'ın farklı birimlerince farklı anlaşılmasından bence ki bu da başarısızlığa ayrı bir adım. Google+ da "çevre" kurma konusunda o kadar tanıtım yapmışlardı ki platformun sosyal medya olma yönünü kendi elleriyle tıkamışlardı.

  • Kendilerinin de dediği gibi oyunlar için Netflix olmayacaklarsa bir anlamı yok, oyunları tek tek alacaksam ayda bir oyun için de ücret vereceksem diğerlerinden farkın ne

  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    Hocam bu servis zeplin bolunu gibi patlıcak kim nederse desin heleki bu ülke de zaten direk bu servis çöpe malum internet altyapısı çöplük ben hiç bir zaman konsolu veya pc bulut sistemine değişmem

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Google in elinde bulundurdugu güclü sosyal medya platformlari sayesinde reklamini iyi yaptilar ama duvara tosluycak bekleneni veremiycek bu platform.Stream görüntü asla naturel görüntünün yerini tutamaz ve fiyatlari uygun degil

  • Deswaaa kullanıcısına yanıt
    Altyapı sorunları elbet çözülür, çözülecektir. Bugün olmaz 3 sene sonra olur ama bu servis gerçekten balon, medya da sürekli şişiriyor sonu iyi değil. Bulut sistemlerin gelişmesini desteklerim, incecik bir tablette veya hafif bir laptopta uzun yıllar boyunca güçlü oyunları donanım güncelleme ihtiyacı olmadan oynayabilme fikri güzel. Tabii sektörde sert bir değişikliklik olacağı için de çabuk kabullenileceğini sanmıyorum. Ama filmlere benzer bir yol izlendi, önce diskler internetten satışa kaydırıldı sonra abonelik sistemine geçildi. Oyunlarda disk satışı hala devam etse de pazarın çoğu fiziksel olmayan satışlarla dönüyor bunun da sonu abonelik olacaktır.
  • Xbox ve ps daha avantajlılar mevcut stadia karşısında. İkisinde de stream oyun var ikisinde ekstra olarak indirip oynayabileceğin donanım var üstelik bu donanımlar her ne kadar 2. Planda da kalsa da bluray medya oynatıcı olarak ta kullanılabiliyor. Stadia "oyunlar için netflix" olmak zorunda yoksa pek şansı yok. Xbox oyunlar için netflix yolunda koşar adım ilerliyor ps de bir yerden sonra buna girişecek, sektör abonelik sistemine kayıyor derdik eskiden artık bunu demeye gerek kalmadı. Oyun sektörü abonelik üzerinden devam edecektir bundan sonra gamepass, origin access, uplay+ RS gibi 3. Parti firmalar oyunlarını bu sistemlerde ki üst pakete yerleştirecektir origin access premier gibi. Ps da belki now sistemini bunun için kullanır ya da yeni bir isimlendirmeyle gelir fakat o da bir müddet sonra son çıkan oyunları olmasa bile elindeki oyunlarla bir abonelik sistemi tanıtacaktır. Origin gibi üst paketli bir sistem tanıtabilir son çıkan oyunları dahil ederse (yılda 3 büyük oyun geliyor genelde) ~150 dolar yıllık bir üst paket yaparsa ortalığı siler süpürür ps.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Servis sadece donanım yerine buluttan oynamayı vaad ediyor. Fakat bunu kullanıcılara pazarlayamayacaklar.

    Kullanıcıların beklediği EA Access, Xbox Game Pass gibi oyun kütüphanesi olan servisler. Donanım masrafını kendine sorun edinen devede kulak. Sen zaten konsol almaya parası yetmeyen adama 60 dolarlık AAA oyun satamazsın. Netflix'le zaten akış haricinde alakası yok, bir kere kütüphane mantığının Stadia'yla alakası yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Abonelik alıp kütüphaneye ulaştıran bir servis olmadığı için malesef tutulmayacak. Fikir çok güzel, pazarlama kötü.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konsola devam..

  • ps plus belimi büktü şimdi bazı oyunlar için hori Tac almam gerekecek. Konsol almak pişmanlıktır! Ps4PRO ekıpmanlarıyla beraber aldım ve hevesım 2.ayda kaçtı oyun oynamak mı ? Açmıyorum bıle!

  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    Hocam bu devlet g.tünü kaldırıp türkiye fiber internet altyapısı yapıcağını hiç sanmıyorum onlar şuan biz halkı nasıl sömürürüz dersine düşmüşler 😂😂😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sarlokholms S kullanıcısına yanıt
    Wut ???

  • Deswaaa kullanıcısına yanıt
    Fiber tüm ülkeye gelmesi çok zor. Tek çözüm süperbox’ın yaygınlaşması

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Deswaaa kullanıcısına yanıt
    İstanbul Anadolu yakası nerdeyse yüzde 90 fiber altyapı var, eski binalarda yok yeni yapılan binaların da hepsinde var diğer bölgeleri bilemiyorum. Geçen ay Pendik'de Türksat Kablonet gelip tüm sokak ve binalara ücretsiz altyapı kurulumu yaptı aktif olmasını bekliyorum. TTNet çok yüksek fiyat çektiği için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrKattchup

    Kendilerinin de dediği gibi oyunlar için Netflix olmayacaklarsa bir anlamı yok, oyunları tek tek alacaksam ayda bir oyun için de ücret vereceksem diğerlerinden farkın ne
    Playstation 5 alman gerekmeyecek? Bağlayacaksın televizyona, bilgisayar olmadan oyunları sadece internet bağlantısıyla ultrada oynayacaksın. Telefondan tabletten her yerden oynayabileceksin tabi internet bağlantısı şartıyla. Bence sistem verimli çalışırsa geleceğin teknolojisi olabilir. Arkasında da google varken zamanla daha iyi olacağını düşünüyorum. Tek sıkıntı bizim gibi doların değerli olduğu ülkelere özel fiyatlandırma yapmaları lazım. Yoksa Steam ve epic bu kadar ucuzken ülkemizde stadia kullanmak pek mantıklı olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 21 Temmuz 2019; 0:25:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet ne bekliyordu hala anlamıyorum görende Steam ve türevlerinde her oyun 10 dolara çıkıyor sanır.

    Şayet güzel indirimler ile insanları kendilerine çekerler ise mükemmel derecede iyi bir seçenek olacak. En önemli noktası online tabanlı oyunlarda (kendi serverları olursa) hack tamamen bitmesi demek. Ayrıca alt yapılarının bunu çok rahat kaldıracağına eminin karşımızda bir dev var. Bu sistem bizim için artık zorunlu olacak, tel kaydına 1500 tl isteyen bu baskıcı ortamda sağlam bir sistem kurmanın zorluğunu söylemek dahi istemiyorum ilerde daha beter günlerin bizi beklediği kesin. En azından bunu tr bazlı yada vpn ile orta ayar bir ping ile kullanım şansımız olur ise benim açımdan donanıma giden o gereksiz harcamadan kurtulmuş olacağım.
  • Bekleyip göreceğiz, hoş olmayan sürprizler olabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.