Şimdi Ara

ASELSAN ve Turkcell ortaklığında geliştirilen 5G uyumlu antenler göreve başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
2
Favori
11.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ASELSAN ve Turkcell ortaklığında geliştirilen 5G uyumlu antenler göreve başladı

    Telekomünikasyon teknolojilerinin yerlileştirme çalışmaları kapsamında ASELSAN tarafından üretilen 5G uyumlu 4.5G anteni kullanmaya başlayan ilk operatör Turkcell oldu.

    ASELSAN ve Turkcell, 2018 yılında Yerli 4.5G Baz İstasyonu Anteni Üretim Projesi’ni başlatmıştı. Projenin ilk meyveleri faaliyete geçti. 5G uyumlu 4.5G antenleri, İstanbul Pendik’te hizmet veren sahaya yerleştirildi ve ilk kez canlı sahada kullanılmaya başlandı.

    Turkcell, hali hazırdaki 4.5G şebekesinde kullanmak üzere 2 bin 30 adet yerli anten siparişi verdi. ASELSAN, ürettiği antenleri Turkcell’e iletmeye başladı. Yaklaşık bin adet antenin, 2019 yılının sonuna kadar Turkcell’e ait 250 baz istasyonunda kullanılması hedefleniyor.







  • Bir kez daha söylüyorum işine gelmeyince seçimleri dahi iptal eden bir hükümetten bahsediyoruz, sence doğru veriyi yayınlar mı hükümet?
    Ben zaten çinin ve hindistanın verileri yanlış demedim ama adamlar en azından ekonomide iş yaptıkları için doğru bilgiyi verebiliyorlar, anlayana. Devlet memuru olmayanların maaşına zam yapılıyor mu peki, evet ama yüzde 10-15 en fazla. Enflasyon kaç, yüzde 20lerde. Peki şimdi herkes devlette çalışmadığına göre ne olacak tabii ki de esnaf, mavi yakalılar ve beyaz yakalılar kan ağlıyor.
    "ülkemiz birkaç yıldır atlattığı badireler ve ulaşmaya çalıştığı bağımsızlık sebebiyle ekonomik sıkıntı içerisinde olabilir ama ilanihaye sürecek bir durum değil, hepsi aşılacak görünen o." haberin olsun ülke 1923te bağımsızlığını kazandı ek olarak madem o kadar şey ihraç ediyorsun hala da dolar rezervi azalıyor o zaman ihracattan çok ithalat yapıyorsun demektir bu da yeteri kadar üretmediğini gösterir, dolayısıyla bununla da övünmen saçma olur.
    "otomobil firması belli bir miktar karını ülke dışına çıkarsa da ülkeye yaptığı katkı çok fazla, elinde varsa somut rakamlar ver, ne kadarı ülkeden cıkıyormuş bakalım? " ben zaten hemen çıkıyor demedim, eninde sonunda çıkacak dedim. Bir diğer deyişle bu dolarları faizsiz borç olarak almışsın gibi düşün, yani en sonunda çıkacak o para senden. Ha diyorsan ki çıkmıyor ülkede kalıyor o zaman da kanıtını beklerim madem benden kanıt istiyorsun sonra cahilce konuşuyorsun diyorsun o zaman senden de o paraların ülkede durduğunun kanıtını isterim.
    İster inan, ister inanma önceden türkiye gelişen ülkeler arasındaydı fakat şu anda gelişmemiş ülke kategorisinde yer alıyor.
    Son olarak, eğer patatesi ithal eden buğdayı ithal eden bir ülkeye gelişmiş diyorsan o da bir kez daha saçmalıktan seçmelerdir.
    Not: Pardon eklemeyi unutmuşum, bir dahaki mesajında biraz daha hakaret etmeyi unutma ki bilgili biri olduğunu gösteresin, böyle tam gaz devam cahil demeye.
    Dikkat ederseniz FETO demekten cok CEmaat ve Hizmet derim... Benim icin bunlar 15 Temmuz a kadar ne istedikte vermediklerden ibaret bir durus degildir. Bunlara karsi ezelden beri kendimi bildim bileli tuhafliklarini kendi capimda idrak etmis biriyimdir. Yani FETO demek AKP in 15 Temmuz sonrasi tanimidir ve AKP agzidir derim .

    Turkiye'de bir siyasi olusuma uye olmak veya sempati duymak vs ile yapilan her turlu icraat tespitlerime gore insanlari yozlastirmaktadir! O yuzden hangi cesitlilikte olursa olsun her hangi bir parti er yada gec iktidar olmasa bile yine de zehirlenecektir tuzuklerindeki benligini kaybedeceklerdir veya tuzukleri sakatta olabilir ki bastan kaybedenlerdir.

    Turkiye'ye de 1. olmak dogrudur algisi yaygindir... Iktidar ortakligi adi ne olursa olsun seni de dogru algisina sevk ettirir ...


    Yozlasmis devlet duzeninde devlet terbiyesi zaten pratik yasatilamaz. Yakin zamanda da gorduk ... HAFIZA SIFIRLANMIS! ...

    Siyasi gorusum Turkiye;de pek yoktur yani apolitikim. Hepsinden iyi olan seylerden biraz biraz var diyelim ama bana hitap eden bir siyasi parti veya yeni olusumlarda bile yoktur .

    Benim icin farkli siyasi goruslere de saygim vardir ama harbi kendi cizgisinde olanlara yani akli sozu ve fiiliyati bir olanlara mert olanlara . Gerci siyaset yalan uzerine kuruludur ... Devlet yonetiminde ise bireysel degil toplumsal menfaatler on plandadir. Uluslarasi iliskilerde ise kardesmis vs dinlenilmez cikarlar uzerinedir ...

    Kabaca ifade ettiklerim uzerinden neden bazi seyler sanildigi gibi elde edilemiyor ayrica kabaca anlasilabilir ...
  • kullanım ücretlerine yansıması dileğiyle

  • Harika bir haber.

  • Aselsan eğer Tübitak gibi bozulmadıysa şu ülkenin en büyük değerlerinden biridir.

  • veteriner69 kullanıcısına yanıt
    Tübitak da en büyük değerler arasında.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunca zaman gecti yine 5G cikartilmadi :/ . Aselsan daki onemli muhendislerin buyuk bir cogunlu Hollanda ki bir sirket kapmistir.

    Haberdeki antenler aslinda gercek 4.5G dir baska birsey degil !

    5Ge olarak gorecegiz anlasilan mevcut 4.5G li telefonlarimizda ...

    5Ge olarak yani cakma 5G hiz olarak ta 4.5G in altinda kalabilir!

    5G uyumlu gecis antenleri diye hiz performans testlerini niye paylasmadilar ?

    Belli ki o testler vasat! ...

  • Turkcell olmasa 10 yıl geriden gelecez.
  • Turkcell platinum paketini kullanıyorum Çekim alanı olsun internet hızı ile rakipsiz.

    Pahalı diyenler olacaktır Kalite ile Ucuzluk bir arada olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 22 Temmuz 2019; 13:10:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Cekim alaninin hizi mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csh -- 22 Temmuz 2019; 13:5:32 >
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Turkcell var. Peki neden Turkcell var? Cunku ulkemizde malesef cep telefonuyla ilgili seylerin arz-talep dengesi cok karli ve talebin anormal yuksek oldugu bir noktada, tipki arabada oldugu gibi. Bundan dolayi Turkcell var, yuksek fiyatlara cep telefonlari ve hizmetler (Internet, ses, SMS gibi) satilabiliyor. Neden ulkemizde Internet altyapisi gelismedi, neden Superonline Turkcell'in yatirimi gibi Internete altyapi yatirimi yapmadi? Cunku ulkemizde Internete talep cep telefonundaki ve arabadaki gibi degil. Onun icin genis bant Internet erisiminde 10 yil degil 20 yil geriden geliyoruz.
    Halkimiz da bu dengeyi bir turlu bulamadi, herseye ya cok asiri talep var, bu talep vergileri ve fiyatlari arttiracak kadar yuksek duzeyde, yada hic talep yok altyapinin gelismesini engelleyecek duzeyde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csh -- 22 Temmuz 2019; 13:23:24 >
  • csh kullanıcısına yanıt
    Hayır internet hızı download 85mbps upload 39mbps sonucu çıkıyor Sakarya'da gayet iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Kalite ve ucuzun yan yana olduğu o kadar çok örnek varken neyse siz böyle devam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Bir an icin cekim alaninin hizi olarak anlamistim, "sip diye aninda baglaniyor ve arayan hemen ulasabiliyor cekim alaninin hizindan dolayi" seklinde yani.

    Edit: Smiley eklemeyi unutmusum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csh -- 22 Temmuz 2019; 13:35:10 >
  • Neyse ki Turkcell var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Ya Turkcell olmasaydi?

  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Birkere hizli degil :) Ayrica hucresel sistemde calisildigi icin anlasilan size gore yukske olan o up ve down degerlerine anlasilan dahil oldugunuz hucrede pek kimseler kullanmiyor :)

    Kisacasi kriter ve tespit babinda anlamsiz cevabiniz olmus...
  • Baz istasyonları iyonlaştırıcı radyasyon yaymaz ki, iyonlaştırıcı radyasyon kanser yapar. Bilimsel gerçek budur. Yüksek frekanslı iyonlaştırıcı olmayan radyo dalgaları ancak yayın gücü ile su moleküllerinde ısı arttırıcı etki yapar(o da sadece 2.4GHz civarları), zararı da daha çok dokuyu ısıtma şeklindedir. Bunu önlemenin yolu da baz istasyonlarını arttırıp güçlerini düşürmektir(antenlerin karşısındaki 30-40 metre içinde insan bulunmayacak şekilde).

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.